Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 1/10/2022 στις 7:08 ΜΜ, BabisTs είπε

εδώ με bclk oc για daily.....

2.jpg

1.jpg

και προφιλ στοκ με προφίλ ραμ κλασσικά και curve -36

Cinebench R23 Stock 5800X3D.jpg

Ποιες μνήμες φοράς? Καμία πληροφορία για sub timings παίζει? 😜

46 λεπτά πριν, chrisde είπε

Έχεις δει καμία διαφορά; Σε τι ανάλυση είσαι; Άξιζε τον κόπο/κόστος η μετάβαση;

(Είμαι και εγώ με 5800x και με τρώει ο κώλος μου, αλλά tbf δεν νομίζω ότι αξίζει σε 3440x1440...)

Τι να σου πω μέχρι στιγμής τον δοκίμασα στο rise of the tomp raider benchmark highest+taa 1440p με στοκ 3080 ti (350w) είχα 3 fps διαφορά υπέρ του x3d. 167 vs 170fps στο time spy πήρα +1k cpu score. Gpu score τα ιδια

Σε άλλα παιχνίδια υπάρχει ποιο μεγάλη διαφορά αν κοιτάξεις online σε benchmarks 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, johnmt2 είπε

οι μνήμες 4 x 8gb στα 3600/c15  και τα subs ίδια από 5600Χ που είχα...φαίνονται και στο παρακάτω screen

1.webp

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, BabisTs είπε

οι μνήμες 4 x 8gb στα 3600/c15  και τα subs ίδια από 5600Χ που είχα...φαίνονται και στο παρακάτω screen

1.webp

Όταν - αν μπορείς να τρέξεις το build in bench του cyberpunk με τον 3d σε medium preset settings 1080p? Με 4k ram πρέπει να γαζώνει

Επεξ/σία από Herald

12 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Τι να σου πω μέχρι στιγμής τον δοκίμασα στο rise of the tomp raider benchmark highest+taa 1440p με στοκ 3080 ti (350w) είχα 3 fps διαφορά υπέρ του x3d. 167 vs 170fps στο time spy πήρα +1k cpu score. Gpu score τα ιδια

Σε άλλα παιχνίδια υπάρχει ποιο μεγάλη διαφορά αν κοιτάξεις online σε benchmarks 

Γενικά σε απόκριση του συστήματος έχεις δει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ή meh; (πολλά tabs σε browser/πολύ multitasking/άνοιγμα εφαρμογών)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα αρχαίο game έπαιζαν οι πυρήνες μεταξύ 4650 και 3693 mhz, με αποτέλεσματα σε μια δόση η gpu να ρίξει ρολόγια...
Γύρισα σε all core OC τον 5600Χ, 1.275V στα 4550 mhz, και τέρμα οι απότομες πτώσεις σε fps

Επεξ/σία από hln3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Herald είπε

Όταν - αν μπορείς να τρέξεις το build in bench του cyberpunk με τον 3d σε medium preset settings 1080p? Με 4k ram πρέπει να γαζώνει

Ξέρεις τι θα γίνει αν πειράξω (ξεκινάω τα λύσε - δέσε τις gpus) τον υπολογιστή της μεγάλης μου κόρης?Ούτε να το σκέφτομαι......

Επεξ/σία από BabisTs

5 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Γενικά σε απόκριση του συστήματος έχεις δει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ή meh; (πολλά tabs σε browser/πολύ multitasking/άνοιγμα εφαρμογών)

Browser youtube και άλλες απλες εφαρμογές αμφιβάλω αν καταλάβεις  διαφορά ακόμα και με dual core i3. 5800x vs 5800x3d δεν θα δεις διαφορές στο μάτι μόνο στα benchmarks και στα απόλυτα νούμερα 

7 ώρες πριν, BabisTs είπε

1.webp

1.5v?

• Like 1

7 ώρες πριν, BabisTs είπε

1.webp

Μπάμπη, για δοκίμασε GDM = off και 2Τ αντί για GDM on και 1Τ. Εκτός από το εμφανές, ότι θα μπορείς να δοκιμάσεις CL=15 ενδέχεται να έχεις και το παρακάτω κέρδος:

Επειδή έχεις μονό αριθμό (15) στα primary timings (tRCDRD, tRP) λόγω του GDM on, ίσως, ο IMC να σου το κάνει αθόρυβα 16 και να χάνεις σε επιδόσεις. Τουλάχιστον σε εμένα και σε άλλους αυτό συνέβαινε.

Επίσης έλεγξε αν έχεις tPHYRDL το ίδιο σε όλα τα DIMMs.

• Thanks 1

Στις 4/10/2022 στις 7:23 ΜΜ, Herald είπε

Kαταρχάς το SOTR που ανέβασες παραπάνω ντεν είναι ντικό μου. 253 ή 258 έχω γράψει, αν μιλάμε για CPU game. Δηλαδή 8 με 10% διαφορά - αλλά βέβαια με SR vs DR ;) 

Τώρα το είδα.

SR vs SR ήταν. 16GB είχε/έχει ο Billeros όπως φαίνεται στο screenshot

Του Μπάμπη το δυνατό είναι με DR.

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Δηλαδή, λιγότερο από 4% διαφορά(πρακτικά καθαρό +3% στην επίδοση) σε σχέση με τα 5,1Ghz που πάνε οι περισσότεροι 10900K. Και με καλύτερα 5% lows από το κορυφαίο 5ΧΧΧ μοντέλο με την μεγαλύτερη L3 cache.

😂

192 vs 194 fps είναι 5% ;;;🤣

Το 95% είναι το "lows". Το min παίζει πολύ από run σε run.

Τα ανεβάζω ξανά για να τα έχουμε.

BabisTS:

1.jpg.df18779dc815ed858857e22bbcb78540.j

---

billeiros:

1493705270_(83).png.6857cb15795bacc73d05

Σε κάποια φάση μετά τα τελευταία updates που έβγαλαν το Denuvo έκαναν κάποιοι SOTTR runs και ο Razor333 είχε κάτι πολύ δυνατά αποτελέσματα αλλά βαριέμαι να ψάχνω όπως επίσης δεν ξέρω αν κάποιος με δυνατό 10900Κ είχε τρέξει το Denuvoless SOTTR.

9 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Τώρα το είδα.

SR vs SR ήταν. 16GB είχε/έχει ο Billeros όπως φαίνεται στο screenshot

Του Μπάμπη το δυνατό είναι με DR.

😂

192 vs 194 fps είναι 5% ;;;🤣

Το 95% είναι το "lows". Το min παίζει πολύ από run σε run.

Τα ανεβάζω ξανά για να τα έχουμε.

BabisTS:

1.jpg.df18779dc815ed858857e22bbcb78540.j

---

billeiros:

1493705270_(83).png.6857cb15795bacc73d05

Σε κάποια φάση μετά τα τελευταία updates που έβγαλαν το Denuvo έκαναν κάποιοι SOTTR runs και ο Razor333 είχε κάτι πολύ δυνατά αποτελέσματα αλλά βαριέμαι να ψάχνω όπως επίσης δεν ξέρω αν κάποιος με δυνατό 10900Κ είχε τρέξει το Denuvoless SOTTR.

Tρομακτικές διαφορές όντως, πολύ μπροστά τα zen 3 στο SOTR. Άντε ας ελπίσουμε τα raptorlake να τα φτάσουν μπας και δούμε ανταγωνισμό

Μόλις τώρα, Herald είπε

Tρομακτικές διαφορές όντως, πολύ μπροστά τα zen 3 στο SOTR. Άντε ας ελπίσουμε τα raptorlake να τα φτάσουν μπας και δούμε ανταγωνισμό

Α, καλά.

Τα μεν με ρεύματα για να μην κάνουν degrade ούτε σε 10 χρόνια, τα δε με οριακές τάσεις SA και IO και CPUs με overclock που πετυχαίνει το 2-3%.

Η κουβέντα όμως είχε ξεκινήσει με δηλώσεις του στυλ ... "αν ανέβουν οι μνήμες οι CL μπροστά" κτλ κτλ. Ούτε με μνήμες και CPU στο Θεό λοιπόν.

Βρήκα του Razor333 με το Denuvoless (build 447+).

345646905_ShadowoftheTombRaiderScreensho

6 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Α, καλά.

Τα μεν με ρεύματα για να μην κάνουν degrade ούτε σε 10 χρόνια, τα δε με οριακές τάσεις SA και IO και CPUs με overclock που πετυχαίνει το 2-3%.

Η κουβέντα όμως είχε ξεκινήσει με δηλώσεις του στυλ ... "αν ανέβουν οι μνήμες οι CL μπροστά" κτλ κτλ. Ούτε με μνήμες και CPU στο Θεό λοιπόν.

Βρήκα του Razor333 με το Denuvoless (build 447+).

345646905_ShadowoftheTombRaiderScreensho

Ποιά είναι με ρεύματα για να μην κάνουν degrade σε 10 χρόνια και ποιά με οριακές τάσεις? Εγώ πάνω από 1.3 IO / SA σε bench δεν έχω δώσει ποτέ. Οκ - έδωσα μια φορά που bootara στα 4800-5000 ξερώ γώ. Tι λές πάλι?

Το αστείο στην όλη υπόθεση  είναι ότι λές τον pirmen κολλημένο με 1 game (την στιγμή που αναφέρει - αναφέρουμε τα AC odyssey , ac valhala, cyberpunk , spiderman remastered,, warzone, kcd ) και εσύ έχεις κολλήσει στο SOTR. 

Γιαυτο σου λέω, όντως πολύ μπροστά τα zen 3, πάμε παρακάτω. Αφού δεν θα πειστείς, τι το παλεύουμε :P 

• Like 1

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Το αστείο στην όλη υπόθεση  είναι ότι λές τον pirmen κολλημένο με 1 game (την στιγμή που αναφέρει - αναφέρουμε τα AC odyssey , ac valhala, cyberpunk , spiderman remastered,, warzone, kcd ) και εσύ έχεις κολλήσει στο SOTR. 

Δεν έχω κολλήσει. Απλά μόνο σε αυτό έχουμε αξιόπιστο in-game bench που το έχει τρέξει και το τελευταίο μέλος εδώ μέσα.

Και μόνο από αυτό έχουμε data από μάχιμους 10900Κ.

Από τα υπόλοιπα μόνο το Far Cry 6 σε 720p + RT που το έχουμε τρέξει 5 άτομα συνολικά.

29 λεπτά πριν, Herald είπε

Αφού δεν θα πειστείς, τι το παλεύουμε :P 

Πείθομαι από την αντικειμενικότητα και από τις αποδείξεις.

Aπό τα παιχνίδια που αναφέρεις έχουμε bench runs/βιντεάκια με Zen 3 και με CL για να βγει κάποιο συμπέρασμα;

Αν υπάρχει κάτι ανάλογο με το SOTTR, να το έχουν τρέξει πολλοί και με διαφορετικά CPUs/RAM kits κτλ κτλ πολύ ευχαρίστως να πειστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...