Πέτρος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Deu164 είπε Λειτουργεί Απόκρυψη περιεχομένων Προτιμώ LinX 0.6.5 ή το LinpackXtreme που είναι και το ποιο πρόσφατο σε σχέση με τα άλλα 2 που είναι σχεδόν μουσειακά Ξεκινάει κανονικά σε εμένα, η φλόγα κανονικά κλπ, απλά δεν κάνει τίποτα. Αφού το συζητάμε, αντιστ, σε prime95 για σταθερότητα imc/ram?
Devastor Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 11 hours ago, Πέτρος said: Ξεκινάει κανονικά σε εμένα, η φλόγα κανονικά κλπ, απλά δεν κάνει τίποτα. Αφού το συζητάμε, αντιστ, σε prime95 για σταθερότητα imc/ram? Δεν υπάρχει IMC πλέον απο την εποχή των Ζεν2, υπάρχει UMC Αν θές να τεστάρεις FCLK P95 Large+OCCT VRAM μαζί, και ΤΜ5 (την νέα έκδοση που είναι μόνο κινέζικη δυστυχώς) για RAM 1 1
Πέτρος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Devastor είπε Δεν υπάρχει IMC πλέον απο την εποχή των Ζεν2, υπάρχει UMC Αν θές να τεστάρεις FCLK P95 Large+OCCT VRAM μαζί, και ΤΜ5 (την νέα έκδοση που είναι μόνο κινέζικη δυστυχώς) για RAM Προσπαθώ να βγάλω άκρη γιατί συνεχίζω να έχω ctd στο BFV. Η gpu stock (μόνο ανεμιστήρες), ώρες αν την αφήσω σε οποιοδήποτε stress δεν καταλαβαίνει τίποτα. Η cpu, ακόμα χειρότερα...δεν σκάει σε κανένα από τα "τυπικά". Η RAM από μόνη της, φαίνεται μια χαρά (30χΤΜ5, άλλες δουλειές). Το τροφοδοτικό καινούριο. Επειδή η Taichi μου είναι γνωστή βλαμμένη, χτες έριξα ένα clrCMOS και σετάρισμα από την αρχή (μετά την 4η-5η φορά που αλλάζω κάτι στο BIOS, από την αρχή που την έχω, την καβαλάει ο διάολος και άλλα τα περνάει, άλλα όχι, άλλα τα βλέπει, άλλα τα γειώνει) και θέλω σήμερα-αύριο που έχω λίγο παραπάνω χρόνο να δω τί άλλο γίνεται. Μισή ώρα Witcher3, δεν μίλησε. Στο Jedi FO μια ώρα τα ίδια (συγκεκριμένα κόλλησε όταν άλλαξα από 90 στα 60 fps κόφτη, αλλά μάλλον αυτό είναι θέμα του παιγνιδιού).
Πέτρος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 43 λεπτά πριν, Devastor είπε Βγάλε το CO και ξαναδοκίμασε Δεν έχω co, αυτό είναι το θέμα. Μόνο αυξημένα tdc/edc/ppt και ανεμιστήρες.
malakudi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Πέρασα το 1.2.0.7 AGESA με το BIOS 7C35vAE στην MSI X570 Unify. Επειδή αρκετοί στο διαδίκτυο αναφέρουν μειωμένες επιδόσεις σε σχέση με το 7C35vAA που ήταν το καλύτερο εδώ και καιρό, θέλω να αναφέρω πως όντως υπάρχουν μειωμένες επιδόσεις που όμως οφείλονται στο ότι πάλι χάλασαν το power telemetry της μητρικής, με αποτέλεσμα το hwinfo64 να δείχνει power reporting deviation 110-111%. Αυτό συνέβαινε και με τα πρώτα BIOS αλλά κάποια στιγμή το έφτιαξαν (το deviation ήταν στο 102-103%). Οπότε αν θέλουμε να επανέλθουν οι επιδόσεις στο φυσιολογικό, πρέπει να αλλάξουμε το Advanced CPU Configuration -> CPU VDD_Soc Current Optimization -> το αλλάζουμε από Auto σε Custom Setting -> Εμφανίζεται η επιλογή CPU VDD Full scale current και θέτουμε την τιμή που θα μας δώσει power reporting deviation κοντά στο 100%. Εγώ το έβαλα 234Α για τον 5900X. 7 1
Devastor Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 On 17/09/2022 at 13:34, Πέτρος said: Προσπαθώ να βγάλω άκρη γιατί συνεχίζω να έχω ctd στο BFV. Η gpu stock (μόνο ανεμιστήρες), ώρες αν την αφήσω σε οποιοδήποτε stress δεν καταλαβαίνει τίποτα. Η cpu, ακόμα χειρότερα...δεν σκάει σε κανένα από τα "τυπικά". Η RAM από μόνη της, φαίνεται μια χαρά (30χΤΜ5, άλλες δουλειές). Το τροφοδοτικό καινούριο. Επειδή η Taichi μου είναι γνωστή βλαμμένη, χτες έριξα ένα clrCMOS και σετάρισμα από την αρχή (μετά την 4η-5η φορά που αλλάζω κάτι στο BIOS, από την αρχή που την έχω, την καβαλάει ο διάολος και άλλα τα περνάει, άλλα όχι, άλλα τα βλέπει, άλλα τα γειώνει) και θέλω σήμερα-αύριο που έχω λίγο παραπάνω χρόνο να δω τί άλλο γίνεται. Μισή ώρα Witcher3, δεν μίλησε. Στο Jedi FO μια ώρα τα ίδια (συγκεκριμένα κόλλησε όταν άλλαξα από 90 στα 60 fps κόφτη, αλλά μάλλον αυτό είναι θέμα του παιγνιδιού). Λοιπόν μου το έκανε και εμένα αυτό όπως και σε γνωστό σε bonestock σύστημα (και το δικό μου είναι με ίδια settings εδώ και 1μιση χρόνο χωρίς να αλλάξει κάτι) Είναι θέμα των τελευταίων GPU drivers, αν ψάξεις θα δείς οτι πολλά άτομα φάγανε CTD σε καρα stable συστήματα Συγκεκριμένα εμένα το έκανε όταν έκανα alt-tab για να ανοίξω browser 1
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Devastor είπε Λοιπόν μου το έκανε και εμένα αυτό όπως και σε γνωστό σε bonestock σύστημα (και το δικό μου είναι με ίδια settings εδώ και 1μιση χρόνο χωρίς να αλλάξει κάτι) Είναι θέμα των τελευταίων GPU drivers, αν ψάξεις θα δείς οτι πολλά άτομα φάγανε CTD σε καρα stable συστήματα Συγκεκριμένα εμένα το έκανε όταν έκανα alt-tab για να ανοίξω browser Το έχω το BFV ως ultimate system stability test. Με παλιότερους οδηγούς έχω σαφώς καλύτερη εικόνα, αλλά ακόμα στο 100% δεν είμαι και προσανατολίζομαι σε format αφού είναι εντελώς γτπ η εγκατάστασή μου αυτή τη στιγμή.
Devastor Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 17 minutes ago, Πέτρος said: Το έχω το BFV ως ultimate system stability test. Με παλιότερους οδηγούς έχω σαφώς καλύτερη εικόνα, αλλά ακόμα στο 100% δεν είμαι και προσανατολίζομαι σε format αφού είναι εντελώς γτπ η εγκατάστασή μου αυτή τη στιγμή. Είναι όντως, αλλά συγκεκριμενα στο ίδιο ακριβώς setup έχει περάσει άπειρες ώρες BFV οπότε το μόνο που μπορώ να κατηγορήσω είναι οι drivers, πόσο συχνά τρώς CTD? Το format ίσως βοηθήσει αλλά για εμένα είναι η έσχατη λύση. Δοκίμασε με παλιότερο driver
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Είναι όντως, αλλά συγκεκριμενα στο ίδιο ακριβώς setup έχει περάσει άπειρες ώρες BFV οπότε το μόνο που μπορώ να κατηγορήσω είναι οι drivers, πόσο συχνά τρώς CTD? Έχω ανοίξει ολόκληρο θέμα από τότε που ξεκίνησαν αστάθειες στο σύστημά μου, με διαφορετικές αιτίες όπως φάνηκε σιγά-σιγά. Πλέον είμαι σε πολύ-πολύ καλύτερη κατάσταση, έχει ξεμείνει το ΒFV να σκάει (και το AotS το οποίο γενικότερα δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά) μετά από αρκετή ώρα σε DX11 αλλά ακαριαία σε DX12. To event viewer μου είναι ο κακός χαμός από warnings/errors κλπ, αλλά τουλαχιστον ξεφορτώθηκα τα WHEA που εμφανίστηκαν από το πουθενά πριν λίγο καιρό (μετά από 1+ χρόνο χωρίς τέτοιο θέμα), κάτι στα win έχει απαυτωθεί και πλέον τρώω πολύ περισσότερο χρόνο να αναρωτιέμαι από όσο θα μου πάρει να ξαναστήσω το σύστημα. Γύρισα σε οδηγούς του Μάη από (παρα)προχτές, βελτιώθηκε γενικά πολύ η εικόνα, αλλά χτες έφαγα ένα ctd στη 1.5 ώρα.
aetos1988 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν ξέρω αν ειπώθηκε πριν αλλά δοκίμασες μήπως να αλλάξεις drivers chipset , οι μνήμες RAM σε τι κατάσταση είναι; και γενικά έκανες έλεγχο μήπως είναι hardware πρόβλημα;. Reset το BIOS;
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Δεν ξέρω αν ειπώθηκε πριν αλλά δοκίμασες μήπως να αλλάξεις drivers chipset , οι μνήμες RAM σε τι κατάσταση είναι; και γενικά έκανες έλεγχο μήπως είναι hardware πρόβλημα;. Reset το BIOS; Όλα μα όλα αυτά έχουν γίνει ξανά και ξανά. Αν μπεις στο νήμα που άνοιξα και έχεις υπομονή να το διαβάσεις, τα αναφέρω.
comfuzio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Υπάρχει στα σκαριά κάποιο νεότερο agesa ή γενικότερα κάποιο firmware update? Η Asus έριξε λευκή πετσέτα από τον Μάιο ως τώρα από ότι φαίνεται και δεν ξέρω τι λένε για υποστήριξη για χρόνια ακόμα για το ΑΜ4, για μένα μάλλον τελείωσε τώρα με το ΑΜ5
malakudi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, comfuzio είπε Υπάρχει στα σκαριά κάποιο νεότερο agesa ή γενικότερα κάποιο firmware update? Η Asus έριξε λευκή πετσέτα από τον Μάιο ως τώρα από ότι φαίνεται και δεν ξέρω τι λένε για υποστήριξη για χρόνια ακόμα για το ΑΜ4, για μένα μάλλον τελείωσε τώρα με το ΑΜ5 Δε νομίζω να υπάρξει άλλο μετά το 1.2.0.7. Υποτίθεται διορθώθηκε το TPM stuttering bug, νέα CPU σε AM4 λογικά δε περιμένουμε, οπότε μάλλον θα είναι το τελευταίο αυτό. Γι' αυτό και αποφάσισα κι εγώ να το περάσω αν και ήμουν μια χαρά με το 1.2.0.3c
enable_your_mind Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μια που πηγαινα για am5 αλλα με τις τιμες ειδικα στα mobo , ηταν μια τραγικη κατασταση , πηγα πλεον σε 5800x3d (απο 3700x) . Εχω και το τελευταιο bios στην χ570 mobo οποτε εβαλα και την επιλογη της MSΙ - kombostrike και εβγαλε καλυτερα αποτελεσματα . Παραθετω εδω 10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα