kkatzos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 30 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά η ψύκτρα σου μαμάει. Θέλει μπόλικο clearance όμως ε, πρέπει να είναι τέρας σε ύψος, σε πολλά κουτιά δεν χωράει. Την power έχεις με 6 8άρια heatpipes? Ναι, την Power έβαλα. Την είχα πάρει φτηνά πριν κάνα 6μηνο. Έχω και την 140 Direct στο παλιό μηχάνημα με τον 2600 και είχα μείνει πολύ ικανοποιημενος και είπα να συνεχίσω ThermalRight. 😉 170mm clearance θέλει μου φαίνεται η Power. Δεν έχει πρόβλημα το Enthoo Pro M. (Βασικά είναι και πολύ πλατιά. Σχεδόν ακουμπά (2mm max απόσταση) στο backplate της GPU) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Για δώστε τα φώτα οι παλιοί. Πήρα έναν 5600 και τον έβαλα στην Β550 Aorus Pro V2. Όλα κομπλέ, για θερμοκρασίες δεν ξέρω. Είναι και Β2 stepping αλλά βλέπω σε idle κάνα 40-45C και σε 10λεπτο CB23 φτάνει στους 69C. Αυτά με 30C ambient, με κλιματιστικό είναι καλύτερα. PBO κλειστό αλλά έχω την εντύπωση ότι η μητρική δίνει απλόχερα ρεύμα καθώς συνέχεια είμαι +50 έως +75MHz από το advertised boost clock. Ήταν και λίγο στραβο το IHS. Ψύκτρα είναι αυτή. Είμαι ΟΚ ή θα έπρεπε να είμαι χαμηλότερα; (Με 3800/1900 τις μνήμες αυτά) Με την D15 τέτοια νούμερα βλέπω κι εγώ (και παραπάνω μη σου πω). Μην χάσεις το χρόνο σου σε υπέρ-tuning στον επεξεργαστή. Βρες ένα uv και τίποτε άλλο. Τις μνήμες, λιώσε τις. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 30 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Με την D15 τέτοια νούμερα βλέπω κι εγώ (και παραπάνω μη σου πω). Έχεις τον Χ, οπότε λογικά θα έχεις και μεγαλύτερα boost spikes. Thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 23 λεπτά πριν, kkatzos είπε Έχεις τον Χ, οπότε λογικά θα έχεις και μεγαλύτερα boost spikes. Thanks Τα idle temps πάντως εχουν να κανουν με το fan curve. Εμενα φτάνει 50 κοντά με κλειστους ανεμιστηρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, kkatzos είπε Έχεις τον Χ, οπότε λογικά θα έχεις και μεγαλύτερα boost spikes. Thanks Pbo κλειστό, εποχές προ co bios. Boost αυστηρά στο 4.650. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 11 hours ago, kkatzos said: Για δώστε τα φώτα οι παλιοί. Πήρα έναν 5600 και τον έβαλα στην Β550 Aorus Pro V2. Όλα κομπλέ, για θερμοκρασίες δεν ξέρω. Είναι και Β2 stepping αλλά βλέπω σε idle κάνα 40-45C και σε 10λεπτο CB23 φτάνει στους 69C. Αυτά με 30C ambient, με κλιματιστικό είναι καλύτερα. PBO κλειστό αλλά έχω την εντύπωση ότι η μητρική δίνει απλόχερα ρεύμα καθώς συνέχεια είμαι +50 έως +75MHz από το advertised boost clock. Ήταν και λίγο στραβο το IHS. Ψύκτρα είναι αυτή. Είμαι ΟΚ ή θα έπρεπε να είμαι χαμηλότερα; (Με 3800/1900 τις μνήμες αυτά) Οι θερμοκρασίες είναι normal Απο power reporting deviation πώς τα πάει η μητρική? (σε CBR23) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 54 λεπτά πριν, Devastor είπε Απο power reporting deviation πώς τα πάει η μητρική? (σε CBR23) Μιας και το ανέφερες, για θύμισέ μας λίγο. 1. Πού κοιτάμε? 2. Τί ακριβώς μας ενδιαφέρει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Just now, Πέτρος said: Μιας και το ανέφερες, για θύμισέ μας λίγο. 1. Πού κοιτάμε? 2. Τί ακριβώς μας ενδιαφέρει? Κοιτάμε το power reporting deviation στο HWinfo σε κατάσταση CBR23. Το CPU πρέπει να είναι σε stock κατάσταση (χωρίς UV/CO κλπ κλπ και με PBO scalar 1x) Μας ενδιαφέρει να έχει όσο ποιο κοντά στο 100% γίνεται 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Devastor είπε Οι θερμοκρασίες είναι normal Απο power reporting deviation πώς τα πάει η μητρική? (σε CBR23) 93-94% δείχνει με το τελευταίο bios (AGESA 1.2.0.7). Με το προηγούμενο ήταν στο 90%. Εντός του φυσιολογικού αλλά καλό είναι να το πάω στο 100%, σωστά; 12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μιας και το ανέφερες, για θύμισέ μας λίγο. 1. Πού κοιτάμε? 2. Τί ακριβώς μας ενδιαφέρει? Αδιάβαστο σε πιάνω Πέτρο 😁 Μας ενδιαφέρει γιατί μπορεί να ξεγελάει τη Μ/Β να δίνει παραπάνω ή λιγότερη τάση/boost. Το λίγο (90-110%) δεν πειράζει αλλά το πολύ προκαλεί προβλήματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 1 minute ago, kkatzos said: 93-94% δείχνει με το τελευταίο bios (AGESA 1.2.0.7). Με το προηγούμενο ήταν στο 90%. Εντός του φυσιολογικού αλλά καλό είναι να το πάω στο 100%, σωστά; Για αυτό και βλέπεις αυξημένα ρολόγια, το CPU νομίζει οτι τραβάει λιγότερο ρεύμα απο οτι όντως τραβάει. Εγώ προσωπικά πάντα το ρυθμίζω να έχω όσο ποιο κοντά μπορώ στο 100% Φυσικά σε σενάρια p95/linpack/y-cruncher θα δείς άλλες τιμές αλλά δεν είναι real life scenario αυτά, ενώ το CBR23 είναι Καλό θα είναι (προσωπική μου άποψη) να το φτιάξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 14 ώρες πριν, Devastor είπε Κοιτάμε το power reporting deviation στο HWinfo σε κατάσταση CBR23. Το CPU πρέπει να είναι σε stock κατάσταση (χωρίς UV/CO κλπ κλπ και με PBO scalar 1x) Μας ενδιαφέρει να έχει όσο ποιο κοντά στο 100% γίνεται 14 ώρες πριν, kkatzos είπε Αδιάβαστο σε πιάνω Πέτρο 😁 Μας ενδιαφέρει γιατί μπορεί να ξεγελάει τη Μ/Β να δίνει παραπάνω ή λιγότερη τάση/boost. Το λίγο (90-110%) δεν πειράζει αλλά το πολύ προκαλεί προβλήματα. Οκ, αυτό το θυμόμουν πάνω-κάτω. Η διόρθωση, πώς γίνεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Οκ, αυτό το θυμόμουν πάνω-κάτω. Η διόρθωση, πώς γίνεται? Ψάχνεις στο bios τα CPU VDD Full Scale Current και (αν υπάρχει) CPU VDD Telemetry Offset Value. Περισσότερα εδώ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leriban Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Έχει χρησιμοποιήσει κανένας το hydra του Yuri σε 5800x η γενικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Άσχετο. Τελικά θα βγει 5900x3d / 5950x3d ή να σταματήσω να μαζεύω euros;!;1!!1111!;1! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Άσχετο. Τελικά θα βγει 5900x3d / 5950x3d ή να σταματήσω να μαζεύω euros;!;1!!1111!;1! Εδώ πάμε για release των 7000 σε ένα μήνα, τι 5000X3D περιμένεις εσύ; 😅 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα