Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Πφφ ούτε 6 μήνες δεν έκλεισα με τον 5900Χ, άντε τώρα να πάω για τον 3D

Ετοιμα τα εχουν οι λαθρεμποροι , ξερουν τι κανουν και πότε τα βγαζουν στην αγορα ......για την ωρα καλα ειμαστε με τον 5900x

• Like 1
  • Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο το νόημα να βγάλουν και τα υπόλοιπα SKUs τώρα με 3d cache τόσο κοντά στη κυκλοφορία των zen4 και των RL?

Ή μυρίζουν μαρούλι στο ότι ο κοσμάκης δεν έχει λεφτά και θα μείνει σε AM4 ή θα είναι τόσο απάτη οι zen4 σε σχέση με RL οπότε πάει να βγάλει από εκεί τη χασούρα.

Φτηνή b660 και ένας 13400 φτηνότερα θα μου έρθει πάντως από ότι ο 56003d και κατά πάσα πιθανότητα θα έχω και καλύτερες επιδόσεις στα πάντα.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, comfuzio είπε

Εγώ περίμενα μπας και βγάζαν κανά 5900x3d και τελικά πήρα 5950x.. Τώρα άμα βγάλουν 5900x3d/5950x3d (και αξίζει..) θα τον πάρω και θα δώσω αυτόν στην κοπέλα μου :D

Επεξ/σία από jmirko15
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Ποιο το νόημα να βγάλουν και τα υπόλοιπα SKUs τώρα με 3d cache τόσο κοντά στη κυκλοφορία των zen4 και των RL?

Ή μυρίζουν μαρούλι στο ότι ο κοσμάκης δεν έχει λεφτά και θα μείνει σε AM4 ή θα είναι τόσο απάτη οι zen4 σε σχέση με RL οπότε πάει να βγάλει από εκεί τη χασούρα.

Φτηνή b660 και ένας 13400 φτηνότερα θα μου έρθει πάντως από ότι ο 56003d και κατά πάσα πιθανότητα θα έχω και καλύτερες επιδόσεις στα πάντα.

Το capacity στα 5nm κοστίζει πιο πολύ από ότι στα 7nm λογικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Εδώ είδη ξεκίνησαν rumors για zen 4 σε am4.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ilos είπε

Για να παίξουν χαμηλά εκμεταλλευόμενοι τις τιμές των DDR4 που θα παραπαίουν ?

Γιατί τα 7nm είναι οικονομικά πολύ?

Γιατί τα 5nm δεν έχουν τη παραγωγή να καλύψουν όλη την αγορά?

29 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Εδώ είδη ξεκίνησαν rumors για zen 4 σε am4.

Μακάρι ! Να πιάσει το socket την 10-ετία (2015-2025),...

Αλλά δεν το βλέπω.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilos είπε

Δες τιμές για τα workstation CPU που ανακοίνωσε και θα καταλάβεις.  Χειρότερο πετσόκομα και από τους mainstream. O 24 πύρηνος πλέον κοστίζει κοντά τα διπλάσια από τον 3960x, και φυσικά είναι και πιο ακριβός και πιο αργός από τον 3970x 😮 

Γελάει ο κόσμος, Intel θα λέμε και θα κλαίμε. Θυμάμαι και τους 2 μας το 2017 που δεν μας έκανε το φορκορ της Intel, τώρα θα καταλήξουμε με πετσόκομακορ. Αν συνεχίσει η πετσοκοματική πολιτική ο 7xxx στα 300€ msrp θα είναι 4πυρήνος :P 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Γελάει ο κόσμος, Intel θα λέμε και θα κλαίμε. Θυμάμαι και τους 2 μας το 2017 που δεν μας έκανε το φορκορ της Intel, τώρα θα καταλήξουμε με πετσόκομακορ. Αν συνεχίσει η πετσοκοματική πολιτική ο 7xxx στα 300€ msrp θα είναι 4πυρήνος :P 

Ρε φίλε ... πες το σωστό μια φορά.

Είπαμε, με τον 5800X3D έπιασε κώτσους αυτούς που περίμεναν πυρήνες και τελικά πήραν 8 που εκτός gaming δε λένε και πολύ.

Τώρα με τον 5900Χ3D, αν η τιμή είναι αυτή και βγει σύντομα, θα σκίζει παντού (μην ξεχνάμε και το B2 stepping) και θα ικανοποιηθούν άπαντες.

Η idle/low load κατανάλωση θα είναι χάλια, κάνα 45W θα καίει χωρίς να κάνει τίποτα. Κατά τα άλλα θα σκίζει και θα είναι και δροσούλα χειμωνιάτικη και με ψύκτρες των 30€.

(Στα συν ότι έχω στη ντουλάπα μια B550 Gaming Carbon WiFi και μια B550 Aorus Pro V2 και πρέπει να επιλέξω ποια θα φιλοξενήσει τον 5900Χ3D. Μπουχαχαχα 😁 ).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Ρε φίλε ... πες το σωστό μια φορά.

Είπαμε, με τον 5800X3D έπιασε κώτσους αυτούς που περίμεναν πυρήνες και τελικά πήραν 8 που εκτός gaming δε λένε και πολύ.

Τώρα με τον 5900Χ3D, αν η τιμή είναι αυτή και βγει σύντομα, θα σκίζει παντού (μην ξεχνάμε και το B2 stepping) και θα ικανοποιηθούν άπαντες.

Η idle/low load κατανάλωση θα είναι χάλια, κάνα 45W θα καίει χωρίς να κάνει τίποτα. Κατά τα άλλα θα σκίζει και θα είναι και δροσούλα χειμωνιάτικη και με ψύκτρες των 30€.

(Στα συν ότι έχω στη ντουλάπα μια B550 Gaming Carbon WiFi και μια B550 Aorus Pro V2 και πρέπει να επιλέξω ποια θα φιλοξενήσει τον 5900Χ3D. Μπουχαχαχα 😁 ).

Ποιον 3d δεν λέω για τον 3d. Ολα τα zen 3 (μαζι και τα threadripper) πετσοκοψαν τον αριθμό των πυρήνων. Απο το 2017 οχι απλα δεν ειδαμε αύξηση στον αριθμο των πυρήνων, τους μειωσε κιόλας, lol 😁

Δημοσ.
Στις 3/7/2022 στις 9:37 ΠΜ, comfuzio είπε

Ε, εντάξει, μην τα θέλεις όλα δικά σου... Θα γλυτώσεις τα λεφτά της μητρικής... :)

23 ώρες πριν, ilos είπε

...Φτηνή b660 και ένας 13400 φτηνότερα θα μου έρθει πάντως από ότι ο 56003d και κατά πάσα πιθανότητα θα έχω και καλύτερες επιδόσεις στα πάντα.

Aπο 180 αντε να πάει 190E o 13400, συν 170 για καλή - όχι φθηνή - b660, μας κάνουν 360. Μέχρι τα  470Ε του 3D σου μένουν και 110Ε για 32 GB μνήμη...  :)

• Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, Eloy said:

Θα γλυτώσεις τα λεφτά της μητρικής

Και των DDR5, εκτός αν ισχύουν οι φήμες για Zen 4 σε AM4. 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρατήστε φράγκα για GPU upgrade και αφήστε τα Zen3D :P Αν βγάλει 5900X3D δεν θα 'χει κανένα νόημα ο Zen 4, τα πόδια της θα πυροβολήσει.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Κρατήστε φράγκα για GPU upgrade και αφήστε τα Zen3D :P Αν βγάλει 5900X3D δεν θα 'χει κανένα νόημα ο Zen 4, τα πόδια της θα πυροβολήσει.

Σε ΜΤ δεν θα πάρει σχεδόν τίποτα ο 5900Χ3D, από την άλλη μεριά ο ΖΕΝ4 θα πάρει ένα +30%

Συν την καινούργια πλατφόρμα και μια χαρά θα έχει διαφορές ο ένας με τον άλλον.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Thresh είπε

Και των DDR5, εκτός αν ισχύουν οι φήμες για Zen 4 σε AM4. 😛

E, φτάνει πιά, έχουν αρχίσει να ξεκολλούν οι κολλήσεις... Βάζεις την vga στο slot και φεύγουν φλύδες... Τα μισά ram slots  έχουν σπασμένα αυτάκια... Ας το αφήσουν να πεθάνει με αξιοπρέπεια... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...