Razor333 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν συμφέρει κανέναν από τους 2 να κατεβάσει η Intel full P core die, γιατί θα κατεβάσει και η Lisa 4 ccd και θα αρχίσουν να κόβουν το margin τους (δεν ξέρω κατά πόσο της το επιτρέπει το capacity της TSMC βεβαια αυτό). Noμίζω ανταγωνίζονται ποιός θα βγάλει τον λιγότερο κακό επεξεργαστή με όσο το δυνατόν υψηλότερα περιθώρια κέρδους, γιαυτό λέω ότι η amd έχει γίνει χειρότερη. 1 γενιά πήρε πραγματικά κεφάλι και άρχισε να μοιράζει χαρτομάντιλα. Το μόνο ανταγωνιστικό που θα μπορούσε να φέρει η AMD θα ήταν μονολιθικό zen 4, 16 core apu, πακέτο με 3d cache, μιλάμε για high end desktop πάντα, που θέλεις πιο σφαιρική απόδοση, σε ws/server/hpc δεν υπάρχει τρόπος να χτυπήσεις τα tiles. Αλλά και οι δύο θέλουν την βελτιστοποίηση του κέρδους, έτσι τα tiles καταλήγουν στο desktop, ακόμα και από την intel σύντομα αλλά παραμένουν ακόμα και τότε οι atom, που θα περίμενες να φύγουν. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από Razor333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, Razor333 είπε Το μόνο ανταγωνιστικό που θα μπορούσε να φέρει η AMD θα ήταν μονολιθικό zen 4, 16 core apu, πακέτο με 3d cache, μιλάμε για high end desktop πάντα, που θέλεις πιο σφαιρική απόδοση, σε ws/server/hpc δεν υπάρχει τρόπος να χτυπήσεις τα tiles. Αλλά και οι δύο θέλουν την βελτιστοποίηση του κέρδους, έτσι τα tiles καταλήγουν στο desktop, ακόμα και από την intel σύντομα αλλά παραμένουν ακόμα και τότε οι atom, που θα περίμενες να φύγουν. Eγώ τα atom τα γουστάρω πάντως, βλέπω youtube + browsing και βλέπω κάτι καταναλώσεις 4 εώς 15 w (δεν ξέρω αν ευθύνονται αποκλειστικά τα ecores για αυτό βέβαια), το γαιδούρι δίπλα ο 3700x που τον πήρα στην κοπέλια για "efficient" φτάνει να τραβάει τα 5 πλάσια για την ίδια δουλειά. Και ταυτόχρονα, σε όλα τα review διαβάζεις για φωτιές σε δάση και βούνα με τους alderlake Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 16 λεπτά πριν, Herald είπε Eγώ τα atom τα γουστάρω πάντως, βλέπω youtube + browsing και βλέπω κάτι καταναλώσεις 4 εώς 15 w (δεν ξέρω αν ευθύνονται αποκλειστικά τα ecores για αυτό βέβαια), το γαιδούρι δίπλα ο 3700x που τον πήρα στην κοπέλια για "efficient" φτάνει να τραβάει τα 5 πλάσια για την ίδια δουλειά. Και ταυτόχρονα, σε όλα τα review διαβάζεις για φωτιές σε δάση και βούνα με τους alderlake Κλείσε τους atom, πάλι κάτι τέτοια νούμερα θα βλέπεις. Το 30αρι κοντά είναι στανταρακι στους zen λόγο του IOD. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steliosviper Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Razor333 είπε Καλά δες μία το παρακάτω screenshot, 8cores, 160w package, 5GHz, 65c, το score είναι πάνω από 20500. Απόκρυψη περιεχομένων Πάνε τώρα σε έναν 5800x, σπρώξε 160w package, λογικά θα πιάσεις 4.85-4.9GHz, θα βράσει instantly στους 95c και πάλι δεν σπας τα 17Κ. Χοντρικά είναι ένα 25% πίσω, αυτή είναι η διαφορά στα ίδια watt και σχεδόν ίδια clocks, αν μετρήσεις zen 3 με golden cove. O φανταστικός 16core golden cove, σου υπογράφω θα έσπαγε τα 40Κ με 300w και δεν θα έβραζε καν για τον λόγο ότι τα 5GHz τα παίζει με χαμηλή τάση, θα ήταν μονολιθικό και επιπλέον θα ήταν και τέρας καμιά 350mm2, οπότε μεγάλη επιφάνεια να διώξεις θερμότητα. Τώρα αν είναι viable κάτι τέτοιο κάτω από 1000€ στο ράφι, ναι είναι, μία 6800xt είναι 520mm2, κατασκευασμένη στα 7nm, μαζί παίρνεις ένα τεράστιο pcb, με καλύτερο power delivery από τις περισσότερες μητρικές, 16gb gddr6 ram, μια τεράστια ψύκτρα και μέσα έχεις το κέρδος του AIB και το κέρδος της TSMC και όλα αυτά κάτω από 800 ράφι, σύντομα κάτω από 700. Απλά στα cpu κάνουν πάρτυ, όταν π.χ. η θεία μου πουλάει 2 κομματάκια 80mm2 και ένα σάπιο IOD από τα πανέρια της glofo για 999€, την ίδια περίοδο που πήρα σε αυτά τα χρήματα μία 6800xt. 17000 δεν.... Το καλύτερο μου στα σχεδόν 4900 157w και 75 βαθμούς max χειμώνα σε Custom Loop Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από Steliosviper 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, Steliosviper είπε 17000 δεν.... Το καλύτερο μου στα σχεδόν 4900 157w και 75 βαθμούς max χειμώνα σε Custom Loop Oμολογώ δυνατό νούμερο, αλλά δεν είσαι σε λίγο dangerous καταστάσεις? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steliosviper Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Herald είπε Oμολογώ δυνατό νούμερο, αλλά δεν είσαι σε λίγο dangerous καταστάσεις? Επικίνδυνες γιατί. +50 και CO έχω μόνο. Ένα χρόνο δουλεύει έτσι χωρίς θέμα. Αυτό το νούμερο το βλέπω μόνο χειμώνα. Τώρα με την ζέστη βγάζει 16250-350. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 17 ώρες πριν, Steliosviper είπε Επικίνδυνες γιατί. +50 και CO έχω μόνο. Ένα χρόνο δουλεύει έτσι χωρίς θέμα. Αυτό το νούμερο το βλέπω μόνο χειμώνα. Τώρα με την ζέστη βγάζει 16250-350. Στο run ουσιαστικά είσαι κλειδωμένος στα 4.9ghz? Βγάζω ίδιο score περίπου (16800 normal priority - 17200 high priority) στα 4ghz @ 77w. Περίπου 25% διαφορά στο IPC έχουν δηλαδή στο CBR23 τα zen 3 με τα golden cove. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Herald είπε Στο run ουσιαστικά είσαι κλειδωμένος στα 4.9ghz? Βγάζω ίδιο score περίπου (16800 normal priority - 17200 high priority) στα 4ghz @ 77w. Περίπου 25% διαφορά στο IPC έχουν δηλαδή στο CBR23 τα zen 3 με τα golden cove. Είναι πολύ optimized για CB οι Intel, σε vray/blender/pov/corona δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές στο IPC. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 13 λεπτά πριν, elpenor είπε Είναι πολύ optimized για CB οι Intel, σε vray/blender/pov/corona δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές στο IPC. Σε corona όντως, είναι 12% πίσω από 5950x σε stock και οι 2. Τα άλλα δνε τα έχω δοκιμάσει καθόλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Όσοι τρέχουν 1.2.0.7 έχουν θέμα με το CO αν δώσουν πάνω από default EDC? Είδα βουτιά -500 στο r23 και δεν ξέρω που οφείλεται. Γενικά παρατήρησα και 100-200 MHz κάτω στο all core που έπιανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steliosviper Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Όσοι τρέχουν 1.2.0.7 έχουν θέμα με το CO αν δώσουν πάνω από default EDC? Είδα βουτιά -500 στο r23 και δεν ξέρω που οφείλεται. Γενικά παρατήρησα και 100-200 MHz κάτω στο all core που έπιανα. Εγώ είδα αστάθεια στις μνήμες με cl14. Θέλω να δοκιμάσω παλαιότερη έκδοση να δω αλλά βαριέμαι😂 Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2022 από Steliosviper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Είδα βουτιά -500 στο r23 και δεν ξέρω που οφείλεται. Γενικά παρατήρησα και 100-200 MHz κάτω στο all core που έπιανα. 3 ώρες πριν, Steliosviper είπε Εγώ είδα αστάθεια στις μνήμες με cl14. Εγώ παρατήρησα και τα δύο που αναφέρατε και στα δύο PC (5900X/3700X) χωρίς να αλλάξω ακόμα bios σε κανένα από τα δύο.. άτιμη ζέστη και υγρασία. Αν τα έχεις στο όριο όλα επηρεάζει πάρα πολύ. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2022 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zbutsam Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό topic, αν όχι ας μεταφερθει. Σήμερα, επιτέλους μετά από δέκα χρόνια έκανα αναβάθμιση. Έφυγε ο ηρωικός i5-2500Κ και μπήκε Ryzen 5600x σε Msi 550-A Pro και 32 γιγα 3600 μνήμη. Γράφω τα βήματα που έκανα για να μου πείτε αν είμαι οκ ή ξέχασα κάτι. Clean install των W10 σε SSD. Όλα τα προσφερόμενα update από Windows Update. Εγκατάσταση AMD chipset, ethernet και sound drivers από τη σελίδα της MSI. Εγκατάσταση drivers για κάρτα γραφικών. Ενεργοποιήση στο BIOS το A-XMP για να τρεχει η μνημη στα 3600. BIOS update δεν κάνω γιατι ειναι πρόσφατο κ δε νομίζω ότι χρειάζεται. Ryzen Master δεν έχω βάλει ακόμη, δεν ξέρω αν χρειάζεται. Αυτά. Αν κάποιος βλέπει κάποια παράλειψη παρακαλώ να μου πει. Thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, elpenor είπε Εγώ παρατήρησα και τα δύο που αναφέρατε και στα δύο PC (5900X/3700X) χωρίς να αλλάξω ακόμα bios σε κανένα από τα δύο.. άτιμη ζέστη και υγρασία. Αν τα έχεις στο όριο όλα επηρεάζει πάρα πολύ. Σε peak χωρίς κλιματισμό έχει μεγάλη διαφορά. Σχεδόν 10 βαθμούς πάνω είδα. Από 75-76 έφτασα 86 σε stress. Αλλά βράδυ με κλιματιστικό μου έκανε εντύπωση πως δεν χτύπαγε τα ίδια ρολόγια, παρόλο που ήταν σταθερά 76-78 βαθμούς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε άλλα νέα (άσχετα με τα προηγούμενα άρα offtopic..) σήμερα μου ήρθε αυτό το τέρας (πραγματικά δεν το περίμενα τόσο μεγάλο.. -.-") Και νομίζω ήρθε η ώρα να βγάλω τον 3100 και να περάσω το παρακάτω: Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2022 από jmirko15 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα