Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Με bclk πόσο ανεβαίνει?Έχεις δοκιμάσει?

Δοκίμασα 104 και δεν κάνει boot, έχω και 2 NVMe οπότε δεν θα ασχοληθώ με το άθλημα.

4 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

@Spartan117 αν έχεις χρόνο τρέξε το openfoam benchmark του Phoronix. OpenFOAM Benchmark - OpenBenchmarking.org
Εκεί θα δείξει πόσο είναι το μέγιστο θεωρητικό που μπορεί να δώσει η V-cache. 

"pts/openfoam-1.0.1 is not supported by this operating system: Windows"

It ain't happening :P 

Δεν βάζω linux μόνο για ένα benchmark

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

35 λεπτά πριν, Spartan117 είπε

"pts/openfoam-1.0.1 is not supported by this operating system: Windows"

It ain't happening :P 

Δεν βάζω linux μόνο για ένα benchmark

Ξέχασα να σου γράψω για WSL. Ας μην σε μπλέξω καλύτερα... Θα περιμένω τους καμένους από phoronix να κάνουν review 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και γω κάτι άσχετο, σήμερα που βρήκα χρόνο έκανα από το νέο Ryzen Master το auto curve per core στον 5900x. Πήρε 1 ώρα και 40 λεπτά να το κάνει και μου έβγαλε -30 to all cores.
Να υποθέσω λοιπόν ότι είτε το βάλω all core -30 είτε per core -30 είναι το ίδιο έτσι;
Σε stress tests όσο το έτρεξα δεν είδα κάποιο crash αλλά και σε benchmarks βγάζει το ίδιο score, βασικά πιο πριν το είχα -20 all core.
Πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο για να δω κάποια διαφορά;

Επεξ/σία από comfuzio

1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Να ρωτήσω και γω κάτι άσχετο, σήμερα που βρήκα χρόνο έκανα από το νέο Ryzen Master το auto curve per core στον 5900x. Πήρε 1 ώρα και 40 λεπτά να το κάνει και μου έβγαλε -30 to all cores.
Να υποθέσω λοιπόν ότι είτε το βάλω all core -30 είτε per core -30 είναι το ίδιο έτσι;
Σε stress tests όσο το έτρεξα δεν είδα κάποιο crash αλλά και σε benchmarks βγάζει το ίδιο score, βασικά πιο πριν το είχα -20 all core.

Λογικά θα έχεις διαφορά στην κατανάλωση. Δεν κερδίζεις πολλά σε απόδοση με το UV των ζεν, κατανάλωση κόβεις.

Πάντως -30 παράείναι καλό.

• Like 1

1 ώρα πριν, hln3 είπε

Λογικά θα έχεις διαφορά στην κατανάλωση. Δεν κερδίζεις πολλά σε απόδοση με το UV των ζεν, κατανάλωση κόβεις.

Πάντως -30 παράείναι καλό.

Για του λόγου το αληθές

image.png.35e89ab05704e001fb7525cfad2d6c81.png

image.png.5c536d732c17b31031a823101db5fa67.png

Την ώρα που έτρεχα το CB23

Στις 22/4/2022 στις 12:36 ΠΜ, Spartan117 είπε

Μου έτοιχε καλό IMC φαίνεται, βγάζει ένα error στο memtest στα 4000 1:1 οπότε το κατέβασα ένα σκαλί και τρέχει άνετα σε 3933CL16.

3933vtjfh.png

Με γειά και από μένα φίλε Spartan! Πολύ ωραία runs

• Like 2

3 ώρες πριν, comfuzio είπε

Δεν έχω δει ακόμα Zen3 να είναι stable σε light workloads στα καλά cores με -30. Οι περισσότεροι όμως βγάζουν CB / P95.

• Like 2

8 ώρες πριν, elpenor είπε

Δεν έχω δει ακόμα Zen3 να είναι stable σε light workloads στα καλά cores με -30. Οι περισσότεροι όμως βγάζουν CB / P95.

όταν λέμε light workload τι εννοούμε; γιατί πέραν των stress tests έβαλα να δω ταινίες πχ για 3 ώρες και είχα κάμπωσα tabs ανοιχτά για τις σελίδες μου και outlook και κάποια φάση είχα ανοιχτό και ένα παράθυρο L2 του 2011. Ακόμα και idle εντελώς που το άφησα σήμερα το πρωί για κάνα 30λέπτο δεν είχε crash

όταν λέμε light workload τι εννοούμε; γιατί πέραν των stress tests έβαλα να δω ταινίες πχ για 3 ώρες και είχα κάμπωσα tabs ανοιχτά για τις σελίδες μου και outlook και κάποια φάση είχα ανοιχτό και ένα παράθυρο L2 του 2011. Ακόμα και idle εντελώς που το άφησα σήμερα το πρωί για κάνα 30λέπτο δεν είχε crash

Μέσες άκρες, αυτό είναι.Web browsing, ενα yt video,κάποιο torrent.

To crash είναι η επιτομή της random-ιάς όμως.Μπορεί να συμβεί στις 2 ώρες ή στις 2 βδομάδες, φαινομενικά χωρίς να έχεις κάνει κάτι διαφορετικό.

10 ώρες πριν, elpenor είπε

Αν εννοείς γενικά zen3, εγώ που έχω 5800x είμαι από την αρχή με - 30 χωρίς θέματα και έχω δει και πολλούς άλλους με αυτόν τον cpu οπότε είναι κάτι σύνηθες. Για 5900x προφανώς αλλάζει το πράγμα, είναι πολύ πιο δύσκολο. 

• Like 1

37 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Μέσες άκρες, αυτό είναι.Web browsing, ενα yt video,κάποιο torrent.

To crash είναι η επιτομή της random-ιάς όμως.Μπορεί να συμβεί στις 2 ώρες ή στις 2 βδομάδες, φαινομενικά χωρίς να έχεις κάνει κάτι διαφορετικό.

οκ θα το έχω κατά νου, έκανα και error log profile για να γράφει τα errors που βγαίνουν από core crash

οκ θα το έχω κατά νου, έκανα και error log profile για να γράφει τα errors που βγαίνουν από core crash

Τι stepping είναι ο 5900X που έχεις;

Ο δικός μου ούτε -10 δεν αντέχει σε όλα τα cores. Σε windows η αλήθεια είναι δεν είχα crash on idle, αλλά σε linux έχω σχεδόν αμέσως. Πιθανόν τα Windows δε πέφτουν ποτέ τόσο idle όσο το Linux.

39 λεπτά πριν, malakudi είπε

Τι stepping είναι ο 5900X που έχεις;

Ο δικός μου ούτε -10 δεν αντέχει σε όλα τα cores. Σε windows η αλήθεια είναι δεν είχα crash on idle, αλλά σε linux έχω σχεδόν αμέσως. Πιθανόν τα Windows δε πέφτουν ποτέ τόσο idle όσο το Linux.

image.png.c32031e83ffe47388c1130382c37ceaf.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...