Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

29 λεπτά πριν, Herald είπε

Σου φαινεται λογικο εσενα αυτο που βλεπεις...? 

έχω την εντύπωση ότι η τραμπάλα αυτή οφείλετε στα ecores.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά είναι όντως περίεργα τα αποτελέσματα του μαλλιά..Ο 12700Κ να βγάζει 30FPS παραπάνω 0.1% απ' τον 12900Κ..Δεν γίνονται αυτά..Next.

• Like 2

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Πρόσεξε τι εύχεσαι για το far cry... Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να του μοιάσει ? 

image.png.346e464eaa70ba21f1c65725148a223b.png

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σε ADL τρέχει σαφώς πιο smooth, με πολύ καλύτερα frametimes, ο μαλλιάς έκανε παπαριά.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, parsifal είπε

Επειδή ο 12400 δεν έχει καθόλου E cores.

Όχι. Απλά είναι προβληματικό το testing που κάνει.

Ο 12700Κ έχει E-cores και πάει καλύτερα από τον 12900.

5600 > 5900Χ/5950Χ δεν υφίσταται σε κανένα σενάριο.

Σε κάθε review του έχει μη αποδεκτά αποτελέσματα. Δε βγαίνουν με κανένα τρόπο, όπως και τα παρακάτω:

10600Κ στοκ που ρίχνει σε 10600Κ @ 5GHz και σε 10700Κ.

2700Χ που ρίχνει σε 3700Χ.

1.jpg

Ή παρακάτω στο CP2077 o 11600K να είναι γενικά πάνω από 11700Κ; Δε νομίζω να γίνεται

2.jpg

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 2

Όταν τα βγάζει ο ίδιος δεν απορεί με αυτές τις διαφορές ; Θα μου πεις άμα τεστάρει random χωρίς built-in benchmark σε τυχαίο μέρος δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα.

Για παράδειγμα στη μία περίπτωση μπορεί να τύχει να γίνει έκρηξη σε ένα αμάξι και να πέσουν τα 0.1% και στην άλλη όχι..Μόνο με built-in benchmarks μπορεί να βγει σωστό συμπέρασμα.

8 ώρες πριν, kkatzos είπε

Σε έχει εγκαταλείψει μέχρι και ο strawman. Παίζεις μόνος σου τώρα...

🤣

5950X με RAM 3933 CL14 + tweaking(μόνο οι RAM στοιχίζουν όσο ένα καλό CPU) είναι το μέγιστο 10% πίσω από έναν 5800X3D. ~30% πάνω από 5800X είναι ο 3D στα Far Cry. Το καλύτερο σενάριο για τους 3D.

https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_5800x3d_review,22.html

Οπότε αν τον "πίνει" ένας τέτοιος ryzen στο CP2077 από τον 12700KF τότε σίγουρα εκεί κοντά είναι και ο 3D. Αν δες σας αρέσει ψάξτε στο νετ μεχρι να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο αφήγημά σας. Αφήστε εμένα να ασχολούμαι με πραγματικές καταστάσεις.

8 ώρες πριν, Razor333 είπε

Oι zen 3 κυκλοφόρησαν για να κοντράρουν τους comet και το έκαναν σε όλα τα επίπεδα, το ίδιο κάνουν τώρα οι ADL.

Εγώ προσωπικά είμαι θιασώτης των επιδόσεων βάση του budget που έχω και ο 10900Κ όταν αγόρασα τον 5950x ήταν αστεία εναλλακτική, όπως το να πάρεις τώρα τον 5800x3d στα 600€ αντί να πάρεις τον 12900Κ.

Προφανώς. Γιατί ο 10900K δεν είχε 700€. :lol: Τότε που και τα 5800X ήταν γύρω στο 450ρι για να μην ξεχνιόμαστε.

6 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Σύμφωνα με αυτό το γράφημα ο 12700Κ είναι stutter-fest. Δεν ξέρω τι έχει κάνει..

Το γράφημα, αν δεν έχει κάνει βλακεία ο μαλλιάς, απλά δείχνει πολύ άσχημα frame times διάσπαρτα μέσα σε χιλιάδες καρέ. Ακόμα και αλήθεια να είναι δεν γίνεται αντιληπτό από άνθρωπο.

Υποτίθεται ότι τα ADL έχουν scheduler που αλλάζει συνέχεια την κατανομή των threads. Ίσως αυτό να παίζει κάποιον ρόλο. 

5 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Γενικά είναι όντως περίεργα τα αποτελέσματα του μαλλιά..Ο 12700Κ να βγάζει 30FPS παραπάνω 0.1% απ' τον 12900Κ..Δεν γίνονται αυτά..Next.

0,1% lows είναι ο μέσος όρος των χειρότερων frame times στο 1 χιλιοστό του χρόνου που παίζεις. Και είναι διάσπαρτα σε όλο το παιχνίδι σου και όχι μαζεμένα για να βγάλουν stutter.

Ένα άχρηστο metric, επηρεαζόμενο από τυχαίους παράγοντες(π.χ. τυχαία καθυστέρηση HDD/SSD) και καθόλου αντιληπτό στην πράξη(σαν να λέμε ήχος στα 45 Khz).

Να θυμίσω ότι όλα αυτά τα metrics εμφανίστηκαν πριν από ~5 χρόνια, για να πείσουν τον κοσμάκη να αγοράσει την πρώτη γενιά των ryzen με τα άσχημα frame drops(100% αντιληπτά) και χάλια avg fps.

25 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

5950X με RAM 3933 CL14 + tweaking(μόνο οι RAM στοιχίζουν όσο ένα καλό CPU) είναι το μέγιστο 10% πίσω από έναν 5800X3D. ~30% πάνω από 5800X είναι ο 3D στα Far Cry. Το καλύτερο σενάριο για τους 3D.

https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_5800x3d_review,22.html

Οπότε αν τον "πίνει" ένας τέτοιος ryzen στο CP2077 από τον 12700KF τότε σίγουρα εκεί κοντά είναι και ο 3D. Αν δες σας αρέσει ψάξτε στο νετ μεχρι να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο αφήγημά σας. Αφήστε εμένα να ασχολούμαι με πραγματικές καταστάσεις.

Προφανώς. Γιατί ο 10900K δεν είχε 700€. :lol: Τότε που και τα 5800X ήταν γύρω στο 450ρι για να μην ξεχνιόμαστε.

Το γράφημα, αν δεν έχει κάνει βλακεία ο μαλλιάς, απλά δείχνει πολύ άσχημα frame times διάσπαρτα μέσα σε χιλιάδες καρέ. Ακόμα και αλήθεια να είναι δεν γίνεται αντιληπτό από άνθρωπο.

Υποτίθεται ότι τα ADL έχουν scheduler που αλλάζει συνέχεια την κατανομή των threads. Ίσως αυτό να παίζει κάποιον ρόλο. 

Στο cyberpink ειναι cheat οι alderlake, δεν εχει νοημα να τους συγκρινεις με zen 3. Ρίχνουν και σε comet lake αβερτα, ειναι σκηνές που βλέπω 240+ fps και είμαι gpu bound σε dlss ultra performance (φυσικα με rt on). 

30 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Με τέτοια spikes βλέπεις κάτι κολλήματα που νομίζεις ότι έκανε crash το παιχνίδι.

33 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Να θυμίσω ότι όλα αυτά τα metrics εμφανίστηκαν πριν από ~5 χρόνια, για να πείσουν τον κοσμάκη να αγοράσει την πρώτη γενιά των ryzen με τα άσχημα frame drops(100% αντιληπτά) και χάλια avg fps.

Δεν ξέρω αν εσύ τα είδες για πρώτη φορά πριν από 5 χρόνια, εγώ έχω κάνει review για τα frame times πολύ πριν βγουν οι Ryzen.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Με τέτοια spikes βλέπεις κάτι κολλήματα που νομίζεις ότι έκανε crash το παιχνίδι.

Είναι frametimes. Η καθυστέρηση σε ένα και μόνο καρέ μέσα σε 5 δευτερόλεπτα π.χ.. Στα 5 δευτερόλετα έχουν παραχθεί τουλάχιστον 600 καρέ(αν παίζεις με 120 fps+). Όχι καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Επεξ/σία από pirmen56

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Frametimes δείχνει ρε μαν, δες ξανα το πινακακι. Μιλάμε για 28ms στο 1 στα 1000 frame. 

Επεξ/σία από Herald

2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Είναι frametimes. Η καθυστέρηση σε ένα και μόνο καρέ μέσα σε 5 δευτερόλεπτα π.χ.. Στα 5 δευτερόλετα έχουν παραχθεί τουλάχιστον 600 καρέ(αν παίζεις με 120 fps+). Όχι καρέ ανά δευτερόλεπτο.

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Frametimes δείχνει ρε μαν, δες ξανα το πινακακι. Μιλάμε για 28ms στο 1 στα 1000 frame. 

Ναι frametimes είναι δεν ειπα ότι είναι fps , έχει καθυστέρηση στο να σου δείξει το καρέ και έτσι κάνει κολλήματα όταν παίζεις.

6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ναι frametimes είναι δεν ειπα ότι είναι fps , έχει καθυστέρηση στο να σου δείξει το καρέ και έτσι κάνει κολλήματα όταν παίζεις.

Ρε συ, καταλαβαίνεις τι είναι το 28ms η απλά διαφωνείς για την διαφωνία;

Έστω ότι έχεις monitor 200hz, σου λέει ότι 1 στα 1000 frames θα μείνει για 28ms στην οθόνη σου. 28MS. Και εσύ αυτό το καταλαβαίνεις σαν crash to desktop? Ούτε σαν stutter δεν θα το καταλάβεις

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Κοίτα, είπαμε ότι οι reviewers είναι άσχετοι και τεστάρουν ο καθένας τα δικά του και έχουν μπερδέψει τους πάντες.

Το να αμφισβητείς πραγματικές καταστάσεις όμως, όπως μαρτυρίες και screenshots/videos από γνωστά μέλη του insomnia είναι ταυτόχρονα αστείο και προκλητικό.

Πόσταρε λοιπόν ο spartan screenshot που δείχνει ότι με το SMT fix (το οποίο υποτίθεται ότι είχε ενσωματωθεί ήδη από το Patch 1.2) υπάρχει διαφορά ~15% ακόμα και στην τελευταία έκδοση. Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει μπορεί να είναι πολλοί, δεν είναι του παρόντος.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι: Μετά το ~15% αύξησης απόδοσης συνεχίζει να τον "πίνει" από έναν 12700/12900 ένας καλός και καλά tuned Zen3; Και αν ναι (που φαντάζομαι ότι ισχύει) πόσο;

Πάντως τους Comet, αυτό το 15%, τους καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες.

Όλα τα υπόλοιπα, περί μαγικών φίλτρων και next gen και υποθέσεις περί αποτελεσματικότητας 3D cache, είναι να'χαμε να λέγαμε, νά'χαμε να πούμε.

Επεξ/σία από kkatzos

3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Κοίτα, είπαμε ότι οι reviewers είναι άσχετοι και τεστάρουν ο καθένας τα δικά του και έχουν μπερδέψει τους πάντες.

Το να αμφισβητείς όμως μαρτυρίες και screenshots/videos από γνωστά μέλη του insomnia είναι ταυτόχρονα αστείο και προκλητικό.

Πόσταρε λοιπόν ο spartan screenshot που δείχνει ότι με το SMT fix (το οποίο υποτίθεται ότι είχε ενσωματωθεί ήδη από το Patch 1.2) υπάρχει διαφορά ~15% ακόμα και στην τελευταία έκδοση. Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει μπορεί να είναι πολλοί, δεν είναι του παρόντος.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι: Μετά το ~15% αύξησης απόδοσης συνεχίζει να τον "πίνει" από έναν 12700/12900 ένας καλός και καλά tuned Zen3; Και αν ναι (που φαντάζομαι ότι ισχύει) πόσο;

Πάντως τους Comet, αυτό το 15%, τους καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες.

Όλα τα υπόλοιπα, περί μαγικών φίλτρων και next gen και υποθέσεις περί αποτελεσματικότητας 3D cache, είναι να'χαμε να λέγαμε, νά'χαμε να πούμε.

Πρώτα απ'όλα να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Όπως τα δύο run του Razor333(όχι δικά μου). Όχι άσχετες σκηνές υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες.

Δεύτερον, ο razor333 έχει αφιερώσει μπόλικο χρόνο πάνω στο tuning και ήξερε(ξέραμε) εδώ και κανα χρόνο για το fix που λες. Δεν είναι μια random δοκιμή από το youtube.

Τρίτον, τέτοια games έχουν μεταβλητότητα στα lows και στα avg. Τα όρια αυτής της μεταβλητότητας των 5ΧΧΧ είναι παρόμοια όπως είδες, ακόμα και χωρίς optimal ram για τους comet(3500 με 46,5ns για τον δικό μου, μερικώς tweaked e-die του 2015, cpu cache στοκ). Αντίθετα, το εύρος στους ADL είναι ολοφάνερα σε άλλο επίπεδο, παρά το εξουθενωτικό tuning στον 5950X. Πόσο περιθώριο λοιπόν να έχει ο X3D; Δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει 12900K.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...