Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

συγγνώμη που διακόπτω αυτή την ωραία ατμόσφαιρα αλλα ποιος θα δώσει 400 και 500 ευρώ μονο για cpu και θα παίζει σε 1080p? ναι ξέρω γίνονται εκεί τα bench για να φανεί η διαφορα αλλα σε ρεαλιστικές συνθήκες πχ 1440 υπάρχει έστω 1%  διαφορα? επίσης όλος αυτός ο ντόρος γίνετε για διαφορες 200 με 190 fps... που είμαι σίγουρος όλοι καταλαβαίνουν τη διαφορα την ώρα που παίζουν :P

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Συνεχίζεις να εκτίθεσαι με ασυναρτησίες.

Η Amd τιμολογεί 100% gaming επίδοση σε ένα επεξεργαστή που τον πλασάρει καθαρά ....σαν gaming. Κουφό πράγμα έτσι???

Α ναι ξέχασα το περιβόητο productivity που τόσο πολύ σε καίει, ενώ τα 19 στα 20 σχόλια σου αφορούν gaming benchmarks....

Επίσης όχι ο μέσος κόσμος δεν παίρνει cpu των 200ευρώ.

cpu των 400 και 500ευρώ αγοράζει επειδή το λέει ο Pirmen και το steam survey του ίδιου του steam αφορά κυρίως χώρες όπως η Αφρικη επειδή πάλι το λέει ο pirmen.

Αφου βγήκε τώρα ο 5800x3d, θα τρέξουν όλοι να τον αγοράσουν όσο όσο για να τροφοδοτεί τις φοβερές κάρτες που(δεν)έχουν,μιας και όλους τους καίει τόσο πολύ το gaming που θέλουν να έχουν το latest and greatest έτσι.. τι όχι???

Trolling στο τετράγωνο για άλλη μια φορά.

Δεν ήμουν εγώ αλλά εσείς και η AMD που συγκρίνατε productivity σε κάθε price point και gaming performance μόνο σε 1080p για να βγάλετε τα intel κακές αγορές. Αν κάποιος τολμούσε να τεστάρει σε 720p, που έπαιρναν "κεφάλι" 20-30%, ήταν για την πυρά. H intel από την άλλη το ξεκαθάριζε πάντα στο marketing material ότι βάζει σε πρώτη μοίρα τα games και αυτό χρεώνει.

Τώρα λοιπόν βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσετε πώς είναι καλή αγορά ένα CPU(5800X3D) που είναι οριακά καλύτερο σε 1080p(γιατί ποιος μλκς παίζει σε 720p) από έναν 5900X, πολύ χειρότερο σε productivity και ταυτόχρονα αισθητά ακριβότερο. 

Για το steam. Ίσως να μην καταλαβαίνεις ότι ο τρίτος κόσμος πληθυσμιακά είναι πολύ περισσότερος αλλά και συνάμα φτωχότερος. Έτσι βγαίνουν τα περιβόητα steam statistics με επικρατέστερα gaming CPUs κάτι 4 cores και 6 cores του 2017.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

συγγνώμη που διακόπτω αυτή την ωραία ατμόσφαιρα αλλα ποιος θα δώσει 400 και 500 ευρώ μονο για cpu και θα παίζει σε 1080p? ναι ξέρω γίνονται εκεί τα bench για να φανεί η διαφορα αλλα σε ρεαλιστικές συνθήκες πχ 1440 υπάρχει έστω 1%  διαφορα? επίσης όλος αυτός ο ντόρος γίνετε για διαφορες 200 με 190 fps... που είμαι σίγουρος όλοι καταλαβαίνουν τη διαφορα την ώρα που παίζουν :P

O pentium G 4560 ματσάρι τον 8700k σε 1440p. Συγνώμη, τυχαία η επιλογή των CPU, απλά το βρήκα εύκαιρο. 

Spoiler

bf1_2560_1440.png

39 λεπτά πριν, Fulgore είπε

cpu των 400 και 500ευρώ αγοράζει επειδή το λέει ο Pirmen και το steam survey του ίδιου του steam αφορά κυρίως χώρες όπως η Αφρικη επειδή πάλι το λέει ο pirmen.

Ρε μαν το steam survey σου λέει τι γίνεται στον πλανήτη. Ο μέσος όρος του πλανήτη δεν έχει καμία επάφη με την Δυτική Ευρώπη όμως. Είτε μιλάμε για PC είτε για κινήτα είτε για αυτοκίνητα. Το ότι η TOYOTA και η Hyundai πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη δεν είναι ακριβώς ενδεικτικό για το τι γίνεται πχ. στη Γερμανία

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Δεν ήμουν εγώ αλλά εσείς και η AMD που συγκρίνατε productivity σε κάθε price point και gaming performance μόνο σε 1080p για να βγάλετε τα intel κακές αγορές. 

Τώρα λοιπόν βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσετε πώς είναι καλή αγορά ένα CPU(5800X3D) που είναι οριακά καλύτερο σε 1080p(γιατί ποιος μ..ς παίζει σε 720p) από έναν 5900X, πολύ χειρότερο σε productivity και ταυτόχρονα αισθητά ακριβότερο. 

Για το steam. Ίσως να μην καταλαβαίνεις ότι ο τρίτος κόσμος πληθυσμιακά είναι πολύ περισσότερος αλλά και συνάμα φτωχότερος. Έτσι βγαίνουν τα περιβόητα steam statistics με επικρατέστερα gaming CPUs κάτι 4 cores και 6 cores του 2017.

Μπορείς να μου βρείς δικά μου γραπτά που σύγκρινα productivity σε κάθε price point για να βγάλω τα Intel κακές αγορές??

Επίσης μπορείς να μου βρείς δικά μου γραπτά στα οποία να λέω ότι ο 5800 3D είναι καλή day one αγορά?

Περιμένω, μιας και μιλάς με μεγάλη βεβαιότητα.

Btw για το ποιος ... παίζει σε 720p, θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για 1080p όταν μιλάμε για κάρτες επιπέδου 3090ti.

Μην πιάσουμε τα ίδια τα παιχνίδια, κάτι που μια ζωή οι περισσότεροι μια ζωή παραβλέπουν...

Τέλος, αν νομίζεις ότι η πλειοψηφία του κόσμου που παίζει στην Δύση(ευρώπη/Αμερική) είναι με ακριβά cpu, και όχι με ryzen 5/i3/i5, τότε εισαι βαθια νυχτωμένος... 

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Μεγάλες διακυμάνσεις στα ίδια games από reviewer σε reviewer, ενδεικτικό της τραγελαφικής κατάστασης τους.

Τελικά αν δεν πάρεις στα χεράκια σου κάτι, δεν θα βγάλεις άκρη πότε.

Το δικό μου συμπέρασμα, τα λέμε στους zen 4, όταν η AMD θα έχει ολοκληρωμένο προϊόν ξανά.

• Like 3

8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τώρα λοιπόν βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσετε πώς είναι καλή αγορά ένα CPU(5800X3D) που είναι οριακά καλύτερο σε 1080p(γιατί ποιος μλκς παίζει σε 720p) από έναν 5900X, πολύ χειρότερο σε productivity και ταυτόχρονα αισθητά ακριβότερο. 

Μερικοί δεν αλλάζουμε απόψεις ανάλογα με το ποιος βγάζει ένα προϊόν. Ο 5800X3D είναι κακή αγορά, τελεία. Όπως κακή ήταν ο 7700X vs Ryzen 1700, και δε με ενδιαφέρει καν τι διαφορά είχαν σε 720p gaming. Ξεκολλάτε με το gaming, λες και όλοι έχουν 3090 ti και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Την CPU την κρίνεις συνολικά, και συνολικά ο 5800X3D είναι ένας κακός επεξεργαστής (σε σχέση με τον ανταγωνισμό και την τιμή πάντα - αν είχε 300 ευρώ θα ήταν καλός).

• Like 2

4 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Μεγάλες διακυμάνσεις στα ίδια games από reviewer σε reviewer, ενδεικτικό της τραγελαφικής κατάστασης τους.

Τελικά αν δεν πάρεις στα χεράκια σου κάτι, δεν θα βγάλεις άκρη πότε.

Το δικό μου συμπέρασμα, τα λέμε στους zen 4, όταν η AMD θα έχει ολοκληρωμένο προϊόν ξανά.

Μια χαρά είναι τα review, απλά πρέπει να δεις με τι hardware κάνει τα τεστ ο καθένας. Άλλες επιδόσεις έχουν οι AL με DDR4, άλλες με χαμηλές DDR5 και άλλες με DDR5 στα 6000/6400.

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μια χαρά είναι τα review, απλά πρέπει να δεις με τι hardware κάνει τα τεστ ο καθένας. Άλλες επιδόσεις έχουν οι AL με DDR4, άλλες με χαμηλές DDR5 και άλλες με DDR5 στα 6000/6400.

Ρε μαν στο fc6 ο ενας βγαζει τα alderlake 20% πάνω (με σαπιες μνημες btw) και ο αλλος βγάζει τον 3d πάνω με καλες μνημες στους intel. Ή απλά τα review ειναι οτιναναι ή το cpu εχει τα ιδια θεματα με τα υπόλοιπα zen με ανώμαλη απόδοση αναλογα την περιοχή που τεσταρι ο καθένας. 

• Like 2

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Ρε μαν το steam survey σου λέει τι γίνεται στον πλανήτη. 

Οταν μιλάμε για μέσο χρήστη γενικά και αόριστα, αυτό εννοούμε, αφού είναι αδύνατον να γνωρίζουμε σε όλες τις μεμονωμένες αγορές τι συμβαίνει. Δεν αναφέρθηκε κανεις σε μέσο Αμερικάνο, μέσο Ευρωπαιο ή μέσο Γερμανό....

Και ακόμα και αυτό να προσπεράσουμε, με βάση τα δημοφιλέστερα παιχνίδια(steam/twitch) και κάρτες γραφικών στο steam, καταλαβαίνουμε το εαν οι περισσοτεροι έχουν(ή και χρειάζονται) ακριβούς επεξεργαστές ή όχι.

Καλά από τον Pirmen και ορισμένους άλλους δεν περίμενα κάτι το διαφορετικό, γιατι η συμμετοχή τους σε θέματα σαν και αυτό ήταν και είναι πως να υποβιβάσουν με κάθε ευκαιρία(όπως τώρα με τον 3D)την Amd και τους κατόχους αυτής.

• Like 3

20 λεπτά πριν, Herald είπε

O pentium G 4560 ματσάρι τον 8700k σε 1440p. Συγνώμη, τυχαία η επιλογή των CPU, απλά το βρήκα εύκαιρο. 

Αυτό είναι το point μου (σε μεγαλύτερες αναλύσεις είναι τα ίδια). Σε ένα ρεαλιστικό σενάριο κάποιος με αυτό το cpu και την 3090ti δε θα κάτσει να παίξει σε 1080p... οποτε καλο θα είναι ο επεξεργαστής να κριθεί συνολικά βάση καταναλώσεων,mt,τιμή ktlp.. ένα καλο bench επίσης είναι το rpcs3 που θέλει αρκετή ιπποδύναμη στο cpu

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μα αυτή είναι η τραγελαφική κατάσταση τους, για εμένα 3800c14 dr kit στον 5800x3d και 6000c40 kit στους ADL, τα καλύτερα που υπάρχουν και μπορεί να σηκώσει η πλατφόρμα με την πλειοψηφία των μητρικών.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και η επιλογή στα σημεία που τεστάρουν και η εμμονή να αφήνουν κλειστό το rt, ενώ είναι γνωστό ότι έχει hit και στο cpu.

41 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Μας διασκεδάζουν οι ρεσεψιονίστες της Ίντελ.

Μόλις τώρα, Razor333 είπε

Μα αυτή είναι η τραγελαφική κατάσταση τους, για εμένα 3800c14 dr kit στον 5800x3d και 6000c40 kit στους ADL, τα καλύτερα που υπάρχουν και μπορεί να σηκώσει η πλατφόρμα με την πλειοψηφία των μητρικών.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και η επιλογή στα σημεία που τεστάρουν και η εμμονή να αφήνουν κλειστό το rt, ενώ είναι γνωστό ότι έχει hit και στο cpu.

Σε αυτό συμφωνώ, όχι μόνο το RT αλλά και DLSS/FSR έπρεπε να βάζουν σε CPU reviews πλέον.

3 ώρες πριν, Herald είπε

Ειχανε φαγωθεί μερικοι οτι ο xanxo ειχε σαπιες μνημες, 4 fps διαφορα τα 3200c14 απο το 4000c16 tuned kit 😂

3800 C16 χωρίς tuning τις είχε. (Δεν ξέρει και tuning ο τύπος, ακόμα και σε ειδικά βιντεάκια για RAM tuning που είχε κάνει παλιότερα ήταν καρα-άσχετος)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...