Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι πολύ περίεργος να δω benchmarks και συγκριτικά 5800x και 5800x3d. Ναι μεν ο δεύτερος θα έχει προβάδισμα σε κάποια παιχνίδια που θα εκμεταλλεύονται την extra cache του (πόσα και ποια να είναι αυτά, ειλικρινά δεν γνωρίζω και είμαι περιεργος να δω, όπως και τις συνθήκες των διαφορών τους, δηλαδή σε τι αναλύσεις, settings κτλ), αλλά σε κάποια θα χάνει λόγω μικρότερης συχνότητας, ειδικά σε 1%, 0,1% lows. Δεν ξέρω αλλά σε πρώτη φάση δεν νομίζω να αξίζει σε σχέση με τον απλό, πόσο μάλιστα αν υπολογίσεις και τη διαφορά της τιμής τους...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα είναι ένα 15% πάνω στο μέσο όρο στα παιχνίδια, τουλάχιστον αυτό μας είχε δείξει η AMD. Από 'κει και πέρα αν ήθελε να δώσει ένα πραγματικά αναβαθμισμένο προϊόν, θα έβγαζε την 5900Χ με 3D cache για να έχει το game performance + τα μπόλικα cores/threads. Αυτό όμως θα μείωνε την διαφορά με τους Zen 4, οπότε έδωσε 8c/16t με κλειδωμένο το OC.

• Like 6

Μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα.

"It turns out that the 3D V-Cache is Voltage limited to a maximum of 1.3 to 1.35 Volts"

Όλα θα κριθούν από το multi-core boost clock, το binning και το FCLK που θα μπορεί να σηκώσει.

Στο single core θα πάσχει αφού δε θα ανεβάζει την τάση στα 1.45-1.5V που απαιτούν τα 4.8-4.9Ghz αλλά αν σε multi-core κρατάει σταθερά  π.χ. 4.3-4.4GHz μια χαρά θα είναι.

Το μόνο σίγουρο είναι η απαράδεκτα υψηλή MSRP

• Like 4

3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Θα είναι ένα 15% πάνω στο μέσο όρο στα παιχνίδια, τουλάχιστον αυτό μας είχε δείξει η AMD. Από 'κει και πέρα αν ήθελε να δώσει ένα πραγματικά αναβαθμισμένο προϊόν, θα έβγαζε την 5900Χ με 3D cache για να έχει το game performance + τα μπόλικα cores/threads. Αυτό όμως θα μείωνε την διαφορά με τους Zen 4, οπότε έδωσε 8c/16t με κλειδωμένο το OC.

Δεν θα μείωνε τόσο την διαφορά με τους ζεν4 όσο θα αυξανόταν το tdp του 5900 & 5950.

Το tdp του ζεν4 στα 5nm με 3d-cache θα είναι 125w 

• Like 2

10 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Άμα είναι αυτή η διαφορά μόνο, DOA με αυτή την τιμή.

Κρίμα γιατί θα ήθελα μία νέα γερή επιλογή από AMD που να μην είναι με DDR5.

• Like 2

1 λεπτό πριν, hln3 είπε

Άμα είναι αυτή η διαφορά μόνο, DOA με αυτή την τιμή.

Στα γνωστά bench δεν νομίζω να κανει διαφορά η 3d cache..

Το μειωμένο clock speed βέβαια σε σχέση με τον απλο φαίνεται ...

Games περιμένουμε..

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, ShooterX είπε

Επειδή δεν έχω τρέξει ποτέ Geekbench και δεν το βλέπω να αναφέρεται, ο 5800x είναι stock ή με co+pbo; Διότι αν είναι stock... (που απ' ότι καταλαβαίνω είναι). Θυμίζω ότι ο 5800x3d δεν θα έχει pbo...

Επεξ/σία από chrisde

8 ώρες πριν, chrisde είπε

Επειδή δεν έχω τρέξει ποτέ Geekbench και δεν το βλέπω να αναφέρεται, ο 5800x είναι stock ή με co+pbo; Διότι αν είναι stock... (που απ' ότι καταλαβαίνω είναι). Θυμίζω ότι ο 5800x3d δεν θα έχει pbo...

στοκ νουμερα ειναι αυτα

• Like 1

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

στοκ νουμερα ειναι αυτα

bro του 5800Χ  ειναι ιδεα μου γιατι για χαμηλο το σκορακι το κοβω !!

8 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

bro του 5800Χ  ειναι ιδεα μου γιατι για χαμηλο το σκορακι το κοβω !!

αναλογα τις μνημες ειναι το cb ρε ,στοκ σκορ φαινεται να ειναι

• Like 1

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αναλογα τις μνημες ειναι το cb ρε ,στοκ σκορ φαινεται να ειναι

ξερω  οτι δινουν οι μνημες  εδω  αλλα  ποσο να τρεχουν  κατω απο 3200 ;

Παιδιά τα φώτα σας, επειδή ξεκινάει το support της CH6 για Zen3, λέω να πάρω τον 5800x για να αντικαταστήσω τον 2700x, αλλά έχω χάσει τις εξελίξεις εδώ και 2-3 χρόνια. Νομίζω ότι θα είμαι ΟΚ με τον 5800x ενώ ο 5900x μου φαίνεται ακριβός χωρίς λόγο. Το μόνο που φοβάμαι και δεν γνωρίζω είναι αν θα έχω θέμα με θερμοκρασίες και χαμηλή απόδοση εξαιτίας της θερμοκρασίας.

37 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Παιδιά τα φώτα σας, επειδή ξεκινάει το support της CH6 για Zen3, λέω να πάρω τον 5800x για να αντικαταστήσω τον 2700x, αλλά έχω χάσει τις εξελίξεις εδώ και 2-3 χρόνια. Νομίζω ότι θα είμαι ΟΚ με τον 5800x ενώ ο 5900x μου φαίνεται ακριβός χωρίς λόγο. Το μόνο που φοβάμαι και δεν γνωρίζω είναι αν θα έχω θέμα με θερμοκρασίες και χαμηλή απόδοση εξαιτίας της θερμοκρασίας.

Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 ; Μια χαρά θα είσαι 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...