RTW4ever Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Δίκιο έχεις σαν λογική, μια χαρά ειναι το 66-67 Για να καταλάβεις περισσότερο τι εννοώ, στην δική μου περίπτωση όταν επιλέγω η kraken να παίζει με normal ταχύτητα το pump speed έχω χαμηλότερα σκορ παντού συγκρινόμενο με το full speed. Ίσως η μητρική και ο επεξεργαστής να "διαβάζουν" ότι με την full speed επιλογή στο pump να υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο σε boost αφού νομίζουν ότι η ψύξη είναι καλύτερη (δεν το εξηγώ τόσο καλά, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει) Ενδιαφέρουσα σκέψη, θα δοκιμάσω να κάνω το ίδιο με τους ανεμιστήρες, αλλά αύριο πια, γιατί τώρα δεν είμαι μπροστά στο pc... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markbass Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, nick0lis είπε @markbass οι μνήμες έχουν υποστεί overclock ; Η ψύκτρα πατάει σωστά ; Εχουν υποστεί overclock αλλα για πολυ λίγο, γιατι τις εστειλα κι αυτες RMA μηπως και το προβλημα ηταν απο εκει αλλα τελικα δεν αλλαξε τίποτα. Η ψύκτρα ναι πατάει σωστα και οι θερμοκρασίες ειναι λογικες που έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, markbass είπε Εχουν υποστεί overclock αλλα για πολυ λίγο, γιατι τις εστειλα κι αυτες RMA μηπως και το προβλημα ηταν απο εκει αλλα τελικα δεν αλλαξε τίποτα. Η ψύκτρα ναι πατάει σωστα και οι θερμοκρασίες ειναι λογικες που έχει. Δεν κάνεις ένα reseat cpu/ψυκτρα προσεκτικά; (αν δεν έχεις κάνει ήδη δλδ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, markbass είπε Εχουν υποστεί overclock αλλα για πολυ λίγο, γιατι τις εστειλα κι αυτες RMA μηπως και το προβλημα ηταν απο εκει αλλα τελικα δεν αλλαξε τίποτα. Η ψύκτρα ναι πατάει σωστα και οι θερμοκρασίες ειναι λογικες που έχει. 128GB RAM;;;; Όλα τα προβλήματα με τα setups που έχουν 128 GB τα βλέπουμε... Underclock πρέπει να τους κάνεις, όχι overclock. 😁 Οπωσδήποτε δοκίμασε μόνο τα 2 DIMMs στα σωστά slots αφού πρώτα αναβαθμίσεις το BIOS. Μόνο έτσι αποκλείεις τον παράγοντα RAM. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Στις 9/2/2022 στις 9:25 ΜΜ, Πέτρος είπε Κάπου στη μία ώρα BFV έφαγα σήμερα κόλλημα, με driver timeout από gpu. Έμεινα στο desktop, αλλά δεν έπαιρνε το adrenaline μπροστά με τίποτα. Επανεκκίνησα κι όλα καλά. Δεν μου έχει ξανασυμβεί με αυτούς τους οδηγούς. Να το θεωρήσω τυχαίο? Σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το CO? Σήμερα πήρε και μια συγκεντρωτική για τα 10ρια, πάντα είναι ύποπτες. Από ότι διαβάζω γύρω γύρω, πρέπει να είναι συγκεκριμένη ασυμβατότητα του hwinfo (η έκδοση που έτρεχα εκείνη την ώρα) με τους adrenaline. Δεν είναι 100% σίγουρο ακόμα, αλλά δεν μου έχει ξανασκάσει χωρίς το info. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.techpowerup.com/292118/amd-zen3-architecture-and-ryzen-6000-rembrandt-mobile-processors-detailed Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Aten-Ra 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Το LTT είπε ότι το Asus Zephyrus G14 με τον 6900HS έχει 11h11m σε Youtube Video Playback ενώ το αντίστοιχο G14 με 5900HS είχε 5h46m. Αν δεν κάνω λάθος ανέφερε ότι έχουν ίδια μπαταρία. Daaaaamn! 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 https://www.tomshardware.com/news/amds-market-cap-surpasses-intel 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Η Λίζα έδωσε επεξεργαστές πολύ φτηνούς και πολλαπλάσια επεξεργαστικής ισχύος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, nick0lis είπε πολύ φτηνούς και πολλαπλάσια επεξεργαστικής ισχύος. Say whaaaaaaaat Gaming επιδόσεις πουλάει και η AMD όπως έκανε η Intel παλιότερα, ποια επεξεργαστική ισχύς lol Spoiler Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 @Herald Ιστορικά ο 3700Χ έχει βρεθεί 50 ευρώ κάτω από τον 10700Κ συν ότι στα benchmark που δείχνεις ο 10700K είναι στα ~230W ενώ ο 3700Χ στα ~140W. Όχι πως κάτι από τα παραπάνω έχει ιδιαίτερη σημασία, το ST του 10700Κ έχει περισσότερη σημασία για την πλειονότητα. Αυτό που με κάνει να θέλω να γράψω υπέρ της AMD είναι τα χιλιάρικα που μου έπαιρνε η Intel επί χρόνια για να μου δώσει τους πυρήνες που χρειαζόμουν ενώ μετά τους Ryzen τους αγοράζω με τα μισά χρήματα και από τις δύο εταιρείες. Ίσως να είναι συγκυρία και απλά τώρα να ωρίμασε η τεχνολογία, ίσως όμως ο ανταγωνισμός της AMD να ήταν ο καταλύτης. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, elpenor είπε @Herald Ιστορικά ο 3700Χ έχει βρεθεί 50 ευρώ κάτω από τον 10700Κ συν ότι στα benchmark που δείχνεις ο 10700K είναι στα ~230W ενώ ο 3700Χ στα ~140W. Όχι πως κάτι από τα παραπάνω έχει ιδιαίτερη σημασία, το ST του 10700Κ έχει περισσότερη σημασία για την πλειονότητα. Αυτό που με κάνει να θέλω να γράψω υπέρ της AMD είναι τα χιλιάρικα που μου έπαιρνε η Intel επί χρόνια για να μου δώσει τους πυρήνες που χρειαζόμουν ενώ μετά τους Ryzen τους αγοράζω με τα μισά χρήματα και από τις δύο εταιρείες. Ίσως να είναι συγκυρία και απλά τώρα να ωρίμασε η τεχνολογία, ίσως όμως ο ανταγωνισμός της AMD να ήταν ο καταλύτης. Δεν κατάλαβες μάλλον το σχόλιο μου. Η AMD δεν έγραψε ρεκόρ το 2022 λόγω χαμηλών τιμών και πολλαπλάσιας επεξεργαστικής ισχύς, γιατί αυτά τα είχε το 2018 και το 2019. Το 2021 το μόνο που είχε είναι το gaming performance, μιας και σε mt οριακά περνάει τον 2700 του 2018 (που έφτασε να κάνει 140€) και χάνει από τον 3700x που είναι φτηνότερος. Το 2022 αν μη τι άλλο το τελευταίο που έχει είναι πολλαπλασία επεξεργαστική ισχύ, μιας και όχι μόνο είναι πίσω από την Intel ανά price point στις φτηνές κατηγορίες που αναφέρει ο nick0lis, αλλά χάνει και από τον ίδιο της τον εαυτό με τα προγενέστερα CPU να προσφέρουν παραπάνω επεξεργαστική ισχύ σε χαμηλότερες τιμές. Αν τα αποτελέσματα οφείλονται στην επεξεργαστική ισχύ αυτά θα τα είχε πετύχει το 2018 και το 2019 που προσέφερε πολλαπλασία, όχι το 2022 με τους ανεμιικούς φτηνούς zen 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν κατάλαβες μάλλον το σχόλιο μου. Η AMD δεν έγραψε ρεκόρ το 2022 λόγω χαμηλών τιμών και πολλαπλάσιας επεξεργαστικής ισχύς, γιατί αυτά τα είχε το 2018 και το 2019. Το 2021 το μόνο που είχε είναι το gaming performance, μιας και σε mt οριακά περνάει τον 2700 του 2018 (που έφτασε να κάνει 140€) και χάνει από τον 3700x που είναι φτηνότερος. Το 2022 αν μη τι άλλο το τελευταίο που έχει είναι πολλαπλασία επεξεργαστική ισχύ, μιας και όχι μόνο είναι πίσω από την Intel ανά price point στις φτηνές κατηγορίες που αναφέρει ο nick0lis, αλλά χάνει και από τον ίδιο της τον εαυτό με τα προγενέστερα CPU να προσφέρουν παραπάνω επεξεργαστική ισχύ σε χαμηλότερες τιμές. Αν τα αποτελέσματα οφείλονται στην επεξεργαστική ισχύ αυτά θα τα είχε πετύχει το 2018 και το 2019 που προσέφερε πολλαπλασία, όχι το 2022 με τους ανεμιικούς φτηνούς zen 3 Άσε τις ασυναρτησίες και τα κόμπλεξ, πούλησε την κουμτελα και πάρε ζεν στα μισά βατ, Χ2 επιδόσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nick0lis είπε Άσε τις ασυναρτησίες και τα κόμπλεξ, πούλησε την κουμτελα και πάρε ζεν στα μισά βατ, Χ2 επιδόσεις. Στο gaming που με ενδιαφέρει τα zen 3 και σέρνονται και καίνε τα άντερα τους οπότε δεν έχει νόημα. Μέχρι και 50% μεγαλύτερο efficiency σε gaming έχουν οι alderlake. Ασυναρτήσιες γράφεις εσύ πάντως, τα φτηνά zen 3 το τελευταίο πράγμα που προσέφεραν είναι οι multithreaded επιδόσεις, μέχρι και η Λίζα γελάει με αυτά που γράφεις. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα