Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, elpenor είπε @ioannis__ Πολύ μεγάλο κεφάλαιο το GPU vs CPU render. Εγώ έχω καταλήξει για αρχιτεκτονικά στο CPU render και για διαφημιστικά animation σε GPU render. επαγγελματικά δεν έχω ασχοληθεί με rendering, απλά just for the fun projectακια στο blender και βλέπω ότι η 2060 με CUDA πάει πολύ πιο γρήγορα. Και στο encoding πάει σφαίρα αλλά φτιάχνει τεράστιο αρχείο σε σχέση με το cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unforgiven Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Το αν είναι καλύτερο το CPU ή το GPU render, με πολλά cores ή λίγα και γρηγορότερα, δεν υπάρχει μία απάντηση. Πάντα εξαρτάται από τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markbass Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 παιδιά μιας και κάνω κι εγώ αρχιτεκτονικα renders σε 3dsmax-vray με cpu 5950x , εχει αρχισει ξαφνικα εκει που δουλευει να μου πεταει μαυρη οθονη το pc και δεν αντιδρασει ουτε στο κουμπι reset, πρεπει να το κλεισω τελειως και να το ανοιξω για να δουλεψει ξανα. Παλιότερα το δουλευα με overclock all core 4.6ghz με 1.29v αλλα απο τότε που αρχισαν κάτι restart τα έχω όλα σε stock και συνεχίζουν τα προβλήματα. Επίσης έχω κι ένα άλλο θέμα καποιες φορες εκει που κανει render ριχνει ξαφνικα τη συχνοτητα απο όλα τα cores στα 534mhz και το pc σερνεται. Φαινεται να ειναι κάτι σαν safe mode για καποιο λογο αλλα δεν έχω καταφέρει να βρω άκρη τι μπορει να το προκαλεί. Ο μόνος τρόπος να μην το κάνει αυτό ειναι κλείνοντας το PROCHOT απο το ryzen master. Τι να φταίει? την ακουσε κανένας αισθητηρας απο τα VRM της μητρικής? η να έπαθε καμια ζημια ο ίδιος ο επεξεργαστης? Από μητρική επίσης εχω την Asus ROG Crosshair VIII Hero με το τελευταιο bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, markbass είπε παιδιά μιας και κάνω κι εγώ αρχιτεκτονικα renders σε 3dsmax-vray με cpu 5950x , εχει αρχισει ξαφνικα εκει που δουλευει να μου πεταει μαυρη οθονη το pc και δεν αντιδρασει ουτε στο κουμπι reset, πρεπει να το κλεισω τελειως και να το ανοιξω για να δουλεψει ξανα. Παλιότερα το δουλευα με overclock all core 4.6ghz με 1.29v αλλα απο τότε που αρχισαν κάτι restart τα έχω όλα σε stock και συνεχίζουν τα προβλήματα. Επίσης έχω κι ένα άλλο θέμα καποιες φορες εκει που κανει render ριχνει ξαφνικα τη συχνοτητα απο όλα τα cores στα 534mhz και το pc σερνεται. Φαινεται να ειναι κάτι σαν safe mode για καποιο λογο αλλα δεν έχω καταφέρει να βρω άκρη τι μπορει να το προκαλεί. Ο μόνος τρόπος να μην το κάνει αυτό ειναι κλείνοντας το PROCHOT απο το ryzen master. Τι να φταίει? την ακουσε κανένας αισθητηρας απο τα VRM της μητρικής? η να έπαθε καμια ζημια ο ίδιος ο επεξεργαστης? Από μητρική επίσης εχω την Asus ROG Crosshair VIII Hero με το τελευταιο bios. Ένας γράφει ότι του συνέβη όταν ενεργοποίησε κατά λάθος το LN2 switch. Όλοι οι άλλοι γράφουν ότι άλλαξαν μητρική και το πρόβλημα λύθηκε. Ένας άλλος γράφει ότι Αναφορά σε κείμενο If the voltage regulators are overheating, they usually send a separate signal. In Limit Reasons it will show VR THERM or VR CURRENT for the throttling reason Κάνε και μία δοκιμή να κάνεις uninstall όλα τα software που επικοινωνούν κατευθείαν με τη μητρική ( Ryzen Master, όλα αυτά της Asus για τα RGB και τα auto bios update κλπ), δεν αποκλείεται να φταίνε. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markbass Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, elpenor είπε Ένας γράφει ότι του συνέβη όταν ενεργοποίησε κατά λάθος το LN2 switch. Όλοι οι άλλοι γράφουν ότι άλλαξαν μητρική και το πρόβλημα λύθηκε. Κάνε και μία δοκιμή να κάνεις uninstall όλα τα software που επικοινωνούν κατευθείαν με τη μητρική ( Ryzen Master, όλα αυτά της Asus για τα RGB και τα auto bios update κλπ), δεν αποκλείεται να φταίνε. Μπα το LN2 switch το τσεκαρα μόλις, είναι στο off. Το έχω δοκιμάσει και χωρίς τα προγράμματα ryzen-master, asus ai suite, Armoury Crate κλπ γιατι εφτασα να κάνω μέχρι και format για να δω αν τελικά διορθωθει αλλα τίποτα. Επίσης έχει και μια αλλη παράξενη συμπεριφορά, οταν τρεχουν windows απο nvme δισκο και πάω να φορτώσω καποια εφαρμογη που χρησιμοποιει την κάρτα γραφικών, ειτε καποιο game μου πετάει κατευθειαν BSOD και restart και στο event viewer δεν καταγραφει και τιποτα για να δω τι συμβαινει. Ενω αν τα windows τρεχουν απο sata ssd δισκο δεν το κάνει. Τουλάχιστον να έβρισκα άκρη αν φταιει η μητρική η ο επεξεργαστης για να ξεκινησω τη διαδικασία RMA. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, markbass είπε Μπα το LN2 switch το τσεκαρα μόλις, είναι στο off. Το έχω δοκιμάσει και χωρίς τα προγράμματα ryzen-master, asus ai suite, Armoury Crate κλπ γιατι εφτασα να κάνω μέχρι και format για να δω αν τελικά διορθωθει αλλα τίποτα. Επίσης έχει και μια αλλη παράξενη συμπεριφορά, οταν τρεχουν windows απο nvme δισκο και πάω να φορτώσω καποια εφαρμογη που χρησιμοποιει την κάρτα γραφικών, ειτε καποιο game μου πετάει κατευθειαν BSOD και restart και στο event viewer δεν καταγραφει και τιποτα για να δω τι συμβαινει. Ενω αν τα windows τρεχουν απο sata ssd δισκο δεν το κάνει. Τουλάχιστον να έβρισκα άκρη αν φταιει η μητρική η ο επεξεργαστης για να ξεκινησω τη διαδικασία RMA. Αν το CPU δεν το έχεις βγάλει από το socket ώστε να στραβώσει κάποιο pin ή να μην το τοποθετήσεις μετά σωστά τότε η πιθανότητα να φταίει είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το να έχει πρόβλημα η μητρική. (Παρόλο που του είχες πιει το αίμα με το all core..) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markbass Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, elpenor είπε Αν το CPU δεν το έχεις βγάλει από το socket ώστε να στραβώσει κάποιο pin ή να μην το τοποθετήσεις μετά σωστά τότε η πιθανότητα να φταίει είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το να έχει πρόβλημα η μητρική. (Παρόλο που του είχες πιει το αίμα με το all core..) Το είχα βγαλει μια δυο φορές οταν του περασα υγρο μέταλλο αλλα τα pins τα ειχα προσεξει. Πάντως και τώρα αν το ξαναβάλω all core 4.6ghz και ανοιξω να τρεξει ενα render δεν νιώθει, μαυρη οθόνη μπορεί να μου πετάξει και υστερα απο πολλες ώρες render, αν ειχε προβλημα δε θα επρεπε με το που ξεκινάει να πεταει bsod κατευθείαν? δεν μου φαινεται λογικο δηλαδη να φταιει ο επεξεργαστης, απο την άλλη όμως και το προβλημα που υπαρχει μονο στον nvme ssd που πετάει αμέσως bsod μολις ανοιξει 3D η gpu θα μπορουσε να ειναι απο τα lanes του επεξεργαστη σε συνδιασμό με την gpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, markbass είπε Το είχα βγαλει μια δυο φορές οταν του περασα υγρο μέταλλο αλλα τα pins τα ειχα προσεξει. Πάντως και τώρα αν το ξαναβάλω all core 4.6ghz και ανοιξω να τρεξει ενα render δεν νιώθει, μαυρη οθόνη μπορεί να μου πετάξει και υστερα απο πολλες ώρες render, αν ειχε προβλημα δε θα επρεπε με το που ξεκινάει να πεταει bsod κατευθείαν? δεν μου φαινεται λογικο δηλαδη να φταιει ο επεξεργαστης, απο την άλλη όμως και το προβλημα που υπαρχει μονο στον nvme ssd που πετάει αμέσως bsod μολις ανοιξει 3D η gpu θα μπορουσε να ειναι απο τα lanes του επεξεργαστη σε συνδιασμό με την gpu. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι από την περιγραφή του προβλήματος σου που να αποκλείει τον επεξεργαστή ή τη μητρική. Δεν αποκλείεται να φταίει και το υγρό μέταλλο.... τα έχω κάνει και εγώ αυτά τα λάθη. Ευτυχώς όταν πήγα να το βγάλω χύθηκε σε σημείο που κατάφερα να το σκουπίσω σχετικά εύκολα. Λίγο να έχει πέσει κάπου κολλητά στο socket και να μην φαίνεται μπορεί να δημιουργεί ένα ελάχιστο βραχυκύκλωμα που να δημιουργεί πρόβλημα υπό συνθήκες και μετά από ώρα. Η άποψη μου ίσως ακουστεί λίγο ακραία αλλά εγώ στη θέση σου αν μπορούσα να μείνω κάποιο διάστημα χωρίς αυτό το PC θα προσπαθούσα να τα αλλάξω και τα δύο. Άσε να σου αποδείξουν οι εταιρείες ότι δουλεύουν σωστά κλπ, στην τελική δεν τους έχεις φερθεί με τον καλύτερο τρόπο (όπως και εγώ), μόνο όφελος θα έχεις αν με την περιγραφή του πρόβληματος και μερικά screenshot στα αλλάξουν και τα δύο. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markbass Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, elpenor είπε Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι από την περιγραφή του προβλήματος σου που να αποκλείει τον επεξεργαστή ή τη μητρική. Δεν αποκλείεται να φταίει και το υγρό μέταλλο.... τα έχω κάνει και εγώ αυτά τα λάθη. Ευτυχώς όταν πήγα να το βγάλω χύθηκε σε σημείο που κατάφερα να το σκουπίσω σχετικά εύκολα. Λίγο να έχει πέσει κάπου κολλητά στο socket να μην φαίνεται και να δημιουργεί ένα ελάχιστο βραχυκύκλωμα που να δημιουργεί πρόβλημα υπό συνθήκες και μετά από ώρα. Εχω κολλήσει και ταινία που αντεχει στην υψηλη θερμοκρασία να φανταστείς γύρω από το socket ωστε αν τυχον επεφτε καμια σταγονα να μην εκανε ζημια, αλλα το έχω βάλει επίσης πολύ προσεκτικά και σε όση ακριβώς ποσότητα χρειάζεται για να μην βγει προς τα έξω μιας και έχω αρκετή εμπειρία με υγρό μέταλλο εδω και χρόνια. Θα στείλω στην asus αν ειναι για αρχή και θα τους περιγράψω τα προβληματα, να ξεκινήσω με αλλαγή μητρικής αλλα δεν έχω ακουσει και τα καλύτερα για το RMA τους, καθυστερει η διαδικασία έχω διαβάσει, μάλλον καλύτερα να πάρω μια ίδια απο το amazon και οταν με το καλο μου στειλουν πισω την αντικατάσταση να την βάλω για πώληση, δεν με παιρνει να μεινω χωρις pc. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από markbass 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, markbass είπε Παλιότερα το δουλευα με overclock all core 4.6ghz με 1.29v There is your answer. Τα τσιπάκια είναι τσιτωμένα από μαμά, σε all core avx workloads oi zen2/3 πέφτουν στα 1.2v. Εδώ κάποιες μητρικές κάναν "μαγκιές¨ και κάναν fake report και πήγε σιλικόνη αδιάβαστη. Δε μιλάμε για gaming κλπ που είναι klein mein. Δεν αντέχουν τα 7nm τόση κακομεταχείριση. Κάποια στιγμή είτε θα την ακούσει ο imc, είτε το cpu δε θα βλέπει όλα τα pcie lanes ή θα έχεις θέματα με τα usb κλπ κλπ. Και όλα αυτά για να γλιτώσουμε 4-5 λεπτά/ώρα στο blender. Πάντα συμβούλευα όσους αγοράζουν workstations να μη κάνουν ποτέ καθόλου oc. Ακόμα και uv αν κάνουν θα πρέπει να περάσουν πλήρες stability test πρώτα. Όταν με το καλό βγουν οι zen4 το αλλάζεις και τέλος. Το σύστημά σου βλέπω είναι και επιβαρυμένο με 4 dual rank DIMMS. Δε θέλει και πολύ να εμφανιστεί πιο εύκολα μια αστάθεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 @markbass οι μνήμες έχουν υποστεί overclock ; Η ψύκτρα πατάει σωστά ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Στις 9/2/2022 στις 12:22 ΠΜ, parsifal είπε @RTW4everδεν είναι ακριβώς on/off αλλά δε θα σου πάρει πολύ χρόνο: 1. Άνοιξε PBO στο Manual/Advanced, Scalar 2X, limits βάλε καρφωτά τα στοκ values (TDC 95A, EDC 140A, PPT 142W) και Frequency Override +200MHz 2. Vcore LLC στην πιο χαλαρή τιμή, για MSI mobo που έχεις πρέπει να είναι 8 Μπορείς να παίξεις λίγο με το EDC limit προς τα κάτω (π.χ. 130A) και Scalar (μην το παρακάνεις, μέχρι 4X γιατί δε θα βοηθήσει η ψύκτρα σου) και να δεις αν παίρνεις καλύτερο boost και νούμερα στο Cinebench. Μεγειά κι από μένα, καλοδούλευτο. Στις 9/2/2022 στις 12:25 ΠΜ, elpenor είπε Το HWInfo επηρεάζει αρκετά το αποτέλεσμα. Σχετικά με τις θερμοκρασίες αυτό που παρατήρησα εγώ είναι ότι όντως δεν περνάει τους 60-65 στο CB αλλά ανεβάζει για πλάκα θερμοκρασία σε workloads με λίγα threads. Εγώ έχω κρατήσει το scalar σε 1X (γιατί θέλω εντελώς αθόρυβο σύστημα), έχω καρφώσει τα default limits όπως γράφει και ο parsifal, έχω βάλει +75 Auto OC και -25 CO. Με αυτό τον τρόπο σχεδόν όλα τα cores φτάνουν 5025Mhz και έχω μεγαλύτερο score στο CB. Το -25CO έχει αποδειχτεί εντελώς σταθερό ως τώρα αν και συνήθως στους 5900Χ οι περισσότεροι καταλήγουν σε ~ -18 στα 2-3 καλύτερα cores οπότε δεν ξέρω αν θα έχω κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Στις 9/2/2022 στις 1:35 ΠΜ, godslayerxp είπε @RTW4ever Μεγειές και αγρατζούνιστα! Τσέκαρε τα παρακάτω αν δεν το έχεις κάνει ήδη.. Advanced CPU Settings AMD Cool&Quiet function: Enabled PPC Adjustment: Pstate 0 Global C-State Control: Enabled Power Supply Idle Control: Low Current Idle CPPC: Enabled CPPC: Preferred Cores Enabled Κάτι ακόμα που είχε βρει ο @malakudi, δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει για όλες τις MSI ή μόνο για την Unify. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό πάντως... Επανήλθα αγαπητοί συμμετέχοντες! Καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά σήμερα Σάββατο βρήκα χρόνο να ξαναασχοληθώ... Παιδιά, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω αυτά που προτείνετε και να δοκιμάζω ξανά και ξανά, όπως είπα αν υπήρχε κάποια ρύθμιση on-off να το δοκίμαζα, μέχρι εκεί. Λοιπόν θα σας γράψω εντυπώσεις και θα παραθέσω στοιχεία για όποιον άλλο ενδιαφέρεται για τον επεξεργαστή αυτό! Καταρχήν, έψαξα το PBO στο BIOS. Το default της MSI είναι το auto που από όσο κατάλαβα ισοδυναμεί με enable, διότι το έβαλα στο enable και έτρεξα ένα Cinebench Multi. Αποτέλεσμα σχεδόν ίδιο, στα όρια του στατιστικού λάθους, από 20037 στα 20105 points, δηλαδή ίδιο. Επίσης συχνότητες ίδιες, μέχρι 4.950 GHz και θερμοκρασίες ίδιες, 66 βαθμοί μέγιστο. Και αυτό χωρίς να τρέχουν στο τέρμα ούτε οι ανεμιστήρες της ψύκτρας ούτε του κουτιού, έφθασαν μόλις μέχρι 1.750 στροφές, με μέγιστο 2.100 και 2.000 αντίστοιχα. Εδώ ένα screen: Στη συνέχεια, λέω θα τα βάλω όλα τέρμα να δω τι θα γίνει. Έτσι τρέχω ταυτόχρονα OCCT και Furmark. Ε δεν καταλαβαίνει μία, θερμοκρασίες... 60 βαθμοί μόλις, ανεμιστήρες περί τις 1.600 στροφές, και ταυτόχρονα κάνω και άλλες εργασίες, μουσική, firefox κλπ. Δέστε ένα συνολικό HWinfo screen του συστήματος την ώρα που τρέχουν όλα: Το ρεύμα που τραβάει από την πρίζα το σύστημα, μαζί με οθόνη και UPS, στο παραπάνω σκηνικό έφτασε τα 480W, ο ανεμιστήρας του RM850x ούτε καν πήρε στροφές... Πραγματικά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον πιέσω... Μιλάμε για τέρας CPU Από εκεί και μετά, θέλω να τονίσω τη σημασία του κουτιού και του airflow για την ψύξη του CPU. Εδώ μέσα οι πιο πολλοί μου απάντησαν όταν είχα ρωτήσει και εξακολουθούν να λένε ότι η Arctic Freezer esports DUO των μόλις 40 ευρώ δεν είναι αρκετή και ότι για αερόψυξη έπρεπε να πάρω πολύ πιο μεγάλη, διπλή σχήματος U κλπ. Εγώ είχα την πεποίθηση ότι με το κουτί που έχω θα ήταν αρκετή η μικρή αυτή ψύκτρα, και επιπλέον όπως έχω ξαναγράψει δε θέλω γκουμούτσες στο PC μου, είναι πολύ αντιαισθητικές... Έ όπως αποδεικνύεται επιβεβαιώθηκα πλήρως στις προβλέψεις μου. Παιδιά δώστε μεγάλη σημασία στο airflow του κουτιού. Αυτά τα αναφέρω φυσικά όχι για έπαρση, αλλά για να βοηθήσω όποιον άλλο σκέφτεται να αγοράσει τον ίδιο επεξεργαστή... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Καταρχήν, έψαξα το PBO στο BIOS. Το default της MSI είναι το auto που από όσο κατάλαβα ισοδυναμεί με enable, διότι το έβαλα στο enable και έτρεξα ένα Cinebench Multi. Αποτέλεσμα σχεδόν ίδιο, στα όρια του στατιστικού λάθους, από 20037 στα 20105 points, δηλαδή ίδιο. Επίσης συχνότητες ίδιες, μέχρι 4.950 GHz και θερμοκρασίες ίδιες, 66 βαθμοί μέγιστο. Και αυτό χωρίς να τρέχουν στο τέρμα ούτε οι ανεμιστήρες της ψύκτρας ούτε του κουτιού, έφθασαν μόλις μέχρι 1.750 στροφές, με μέγιστο 2.100 και 2.000 αντίστοιχα. Δυστυχώς δεν είναι ON/OFF το PBO αλλά αν θες να δεις ουσιαστική διαφορά πρέπει να το δοκιμάσεις όπως στο γράφει ο @parsifal στο νο1 από το post του. Σε μένα για παράδειγμα το enable έχει διαφορά από το auto ακόμα και χωρίς αυτές τις ρυθμίσεις (με τις ρυθμίσεις αυτές η διαφορά είναι μεγαλύτερη). Ίσως να έχει διαφορά επειδή του έχω βάλει την kraken για ψύξη και έχει μεγαλύτερο περιθώριο για boost λόγω θερμοκρασιών. Εγώ μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα να αφήσω τα πάντα stock στον επεξεργαστή και να ασχοληθώ μόνο με τις μνήμες/IF (3800/1900) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από godslayerxp 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Δυστυχώς δεν είναι ON/OFF το PBO αλλά αν θες να δεις ουσιαστική διαφορά πρέπει να το δοκιμάσεις όπως στο γράφει ο @parsifal στο νο1 από το post του. Σε μένα για παράδειγμα το enable έχει διαφορά από το auto ακόμα και χωρίς αυτές τις ρυθμίσεις (με τις ρυθμίσεις αυτές η διαφορά είναι μεγαλύτερη). Ίσως σε μένα να έχει διαφορά επειδή του έχω βάλει την kraken για ψύξη και έχει μεγαλύτερο περιθώριο για boost λόγω θερμοκρασιών. Εγώ μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα να αφήσω τα πάντα stock στον επεξεργαστή και να ασχοληθώ μόνο με τις μνήμες/IF (3800/1900) Αυτό που παρατήρησα μελετώντας τα screens που εγώ ο ίδιος ανέβασα παραπάνω, είναι ότι έχεις δίκιο και ότι τελικά δεν είναι το ίδιο το auto με το enable. Δεν ξέρω ακόμα αν κάνει κάποια πρακτική διαφορά σε επιδόσεις, αλλά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι το CPU Package Power από 141W στο auto ανέβηκε στα 171W στο enable! Και δεν είδα διαφορά στο Cinebench... Οπότε εγώ προσωπικά κλίνω να το γυρίσω στο auto, δηλαδή να τα αφήσω όλα stock όπως λες και εσύ, καθώς δεν νομίζω να έχει ουσιαστική διαφορά. Δηλαδή από όσο κατάλαβα η AMD τον έχει φτιάξει έτσι τον επεξεργαστή ώστε να τα κάνει όλα μόνος του. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη επέμβαση στις ρυθμίσεις για να κερδίσεις κάτι ουσιαστικό, και προτιμώ την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου των stock ρυθμίσεων. EDIT: Τώρα για τη θερμοκρασία που λες δεν νομίζω ότι ισχύει, γιατί βλέπω θερμοκρασίες CCD 67 και 66 βαθμούς, χαμηλές δεν είναι αυτές; Την ώρα που έτρεχε το Cinebench εννοώ... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από RTW4ever Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Τώρα για τη θερμοκρασία που λες δεν νομίζω ότι ισχύει, γιατί βλέπω θερμοκρασίες CCD 67 και 66 βαθμούς, χαμηλές δεν είναι αυτές; Την ώρα που έτρεχε το Cinebench εννοώ... Δίκιο έχεις σαν λογική, μια χαρά ειναι το 66-67 Για να καταλάβεις περισσότερο τι εννοώ, στην δική μου περίπτωση όταν επιλέγω η kraken να παίζει με normal ταχύτητα το pump speed έχω χαμηλότερα σκορ παντού συγκρινόμενο με το full speed. Ίσως η μητρική και ο επεξεργαστής να "διαβάζουν" ότι με την full speed επιλογή στο pump να υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο σε boost αφού νομίζουν ότι η ψύξη είναι καλύτερη (δεν το εξηγώ τόσο καλά, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από godslayerxp 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα