kkatzos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, vins είπε Πλέον εγώ έτσι είμαι, μετά από ένα random restart ενώ το σύστημα ήταν σταθερό (ή έτσι νόμιζα) επί 5 μήνες.. Το co πολύ άτιμο και απρόβλεπτο. Νόμιζα ότι τα είχα καρατσεκάρει όλα, αλλά δεν! Ευτυχώς δε μου στοίχισε πολύ σε χρόνο. Όλα στοκ (cpu+gpu) και μόνο xmp χωρίς κανένα sub πείραγμα. Και αν σε 5 μήνες σου κάνει restart με όλα στοκ; (Τόσο σπάνια λάθη μπορεί να οφείλονται στα πάντα...) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, kkatzos είπε Και αν σε 5 μήνες σου κάνει restart με όλα στοκ; (Τόσο σπάνια λάθη μπορεί να οφείλονται στα πάντα...) ε απλά αν τρέχεις stock μειώνεις τις πιθανότητες. Γενικά πάντως δεν βλέπω και κάποια φοβερή χρησιμότητα του CO στην πράξη. Στα games δεν παίρνεις τίποτα, μόνο σε benchmarking λόγω του υψηλότερου all core και του single thread αν βάλεις και boost offset. Αλλιώς που; Θα εμπιστευτείς non-stock σύστημα για να τρέξεις ένα πολύωρο encoding ή render ή simulation για δουλειά; Ή εγώ είμαι υπερβολικά επιφυλακτικός; Δεν ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, ioannis__ είπε Δεν υπάρχει σωτηρία με το CO, είναι ύπουλο. Θα σου την κάνει εκεί που δεν το περιμένεις. Και επί της ουσίας δεν κερδίζεις και τίποτα αφού και σε stock οι zen3 μια χαρά efficient είναι. Με CO άντε να πάρεις 100-120 MHz σε all core τα οποία μεταφράζονται σε τι επιδόσεις στην πραγματικότητα σε all core; +2%; και αν; Νομίζω στον 5600 και 5900 είναι πιο ζόρικο στον 5950 είναι πιο χαλαρό, μου δίνει 200mhz αλλά δεν βοηθούν πρακτικά. Απεναντίας θερμοκρασία και 30w πάνω δεν βρίσκω το λόγο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, nick0lis είπε Νομίζω στον 5600 και 5900 είναι πιο ζόρικο στον 5950 είναι πιο χαλαρό, μου δίνει 200mhz αλλά δεν βοηθούν πρακτικά. Απεναντίας θερμοκρασία και 30w πάνω δεν βρίσκω το λόγο. τι εννοείς 30w πάνω; Το CO δεν αλλάζει την κατανάλωση, τραβάει όσο είναι το PPT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, ioannis__ είπε τι εννοείς 30w πάνω; Το CO δεν αλλάζει την κατανάλωση, τραβάει όσο είναι το PPT. Όταν όμως δεν δουλεύουν όλα τα cores οπότε δεν επεμβαίνουν τα limits το CO ανεβάζει το ρολόι του επεξεργαστή, συγκεκριμένα 75Mhz στο δικό μου. Μπορεί η τάση να είναι η ίδια με πριν αλλά ανεβαίνει η ένταση λόγω του μεγαλύτερου leakage που φέρνει το αυξημένο ρολόι, άρα ανεβαίνει και η κατανάλωση. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εντύπωση, Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, elpenor είπε Όταν όμως δεν δουλεύουν όλα τα cores οπότε δεν επεμβαίνουν τα limits το CO ανεβάζει το ρολόι του επεξεργαστή, συγκεκριμένα 75Mhz στο δικό μου. Μπορεί η τάση να είναι η ίδια με πριν αλλά ανεβαίνει η ένταση λόγω του μεγαλύτερου leakage που φέρνει το αυξημένο ρολόι, άρα ανεβαίνει και η κατανάλωση. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εντύπωση, Μα η τάση δεν είναι ίδια με πριν, είναι χαμηλότερη. Αυτό κάνει το CO. p=v*i, απλά ίσως η ένταση αυξάνεται πιο πολύ απ' ότι πέφτει η τάση οπότε το συνολικό γινόμενο είναι υψηλότερο σε σχέση με stock όταν είσαι κάτω από το ppt. Όπως και να έχει μιλάμε για ελάχιστα watt διαφορά, δεν είναι θέμα αυτό. Το stability είναι το θέμα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από ioannis__ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, ioannis__ είπε Μα η τάση δεν είναι ίδια με πριν, είναι χαμηλότερη. Αυτό κάνει το CO. p=v*i, απλά ίσως η ένταση αυξάνεται πιο πολύ απ' ότι πέφτει η τάση οπότε το συνολικό γινόμενο είναι υψηλότερο σε σχέση με stock όταν είσαι κάτω από το ppt. Όπως και να έχει μιλάμε για ελάχιστα watt διαφορά, δεν είναι θέμα αυτό. Το stability είναι το θέμα. Το hwifo μου έδειχνε 160w στα 4900mhz επαλήθευση να κάνω δεν έχω εργαλεία. Οι 90C δεν μου άρεσαν και επέστρεψα στα 4700 Μαξ 4750mhz 75C. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, nick0lis είπε Το hwifo μου έδειχνε 160w στα 4900mhz επαλήθευση να κάνω δεν έχω εργαλεία. Οι 90C δεν μου άρεσαν και επέστρεψα στα 4700 Μαξ 4750mhz 75C. Έχεις πειράξει το ppt τότε. To stock είναι 142w (ή 141w κάτι τέτοιο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, ioannis__ είπε Μα η τάση δεν είναι ίδια με πριν, είναι χαμηλότερη. Αυτό κάνει το CO. p=v*i, απλά ίσως η ένταση αυξάνεται πιο πολύ απ' ότι πέφτει η τάση οπότε το συνολικό γινόμενο είναι υψηλότερο σε σχέση με stock όταν είσαι κάτω από το ppt. Όπως και να έχει μιλάμε για ελάχιστα watt διαφορά, δεν είναι θέμα αυτό. Το stability είναι το θέμα. Ας πούμε ότι το core θέλει 1.5V για 4950Mhz. Με -30 CO ας πούμε ότι το core θα θέλει 1.46V για τα 4950Mhz. Όμως το core με το CO δεν θα παραμείνει στα 4950Mhz/1.46V, θα πάρει πάλι 1.5V όπως και πριν και θα ανέβει στα 5025Mhz. Η μόνη περίπτωση να πέσει η τάση είναι να υπάρχει κάποιο σκληρό limit που δεν επιτρέπει στο ρολόι να ανέβει αντίστοιχα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 50 λεπτά πριν, kkatzos είπε Και αν σε 5 μήνες σου κάνει restart με όλα στοκ; (Τόσο σπάνια λάθη μπορεί να οφείλονται στα πάντα...) Δεν έχεις άδικο, απλά αν το θέλεις για δουλειά, το perf gain που έχεις σε σχέση με το ρίσκο να σου χαλάσει κάποιο process που τρέχεις συνήθως δεν αξίζει. Αν στους 5 μήνες πχ γλίτωσα 3 ώρες και σε μια στραβή χάσω 5, δεν εχει ουσία. Το co είναι άτιμο αν δεν έχεις αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο per core γιατί μόλις κάποιος αδύναμος πυρήνας σταματήσει να δουλεύει εστω στιγμιαία για χ ψ λόγο, μπορεί να φας restart. Και το να αφιερώσεις τόσο χρόνο per core, πάλι το ζυγίζεις για να δεις αν σε συμφέρει σε σχέση με το τι χρόνο θα κερδίσεις. Προσωπικά τα ζυγισα και δε με συμφέρει. My 2 cents 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, vins είπε Δεν έχεις άδικο, απλά αν το θέλεις για δουλειά, το perf gain που έχεις σε σχέση με το ρίσκο να σου χαλάσει κάποιο process που τρέχεις συνήθως δεν αξίζει. Αν στους 5 μήνες πχ γλίτωσα 3 ώρες και σε μια στραβή χάσω 5, δεν εχει ουσία. Το co είναι άτιμο αν δεν έχεις αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο per core γιατί μόλις κάποιος αδύναμος πυρήνας σταματήσει να δουλεύει εστω στιγμιαία για χ ψ λόγο, μπορεί να φας restart. Και το να αφιερώσεις τόσο χρόνο per core, πάλι το ζυγίζεις για να δεις αν σε συμφέρει σε σχέση με το τι χρόνο θα κερδίσεις. Προσωπικά τα ζυγισα και δε με συμφέρει. My 2 cents Όπως έγραψε νωρίτερα ο @ioannis__ όλα έχουν σχέση με το τι κάνεις ακριβώς στο PC. Εγώ και να φάω ένα restart δεν με νοιάζει, όλα έχουν autosave και την πιο πολύ ώρα απλά σκέφτομαι τι θα γράψω. Αν όμως το πάθαινε κάποιος server της δουλειάς θα χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, elpenor είπε Όπως έγραψε νωρίτερα ο @ioannis__ όλα έχουν σχέση με το τι κάνεις ακριβώς στο PC. Εγώ και να φάω ένα restart δεν με νοιάζει, όλα έχουν autosave και την πιο πολύ ώρα απλά σκέφτομαι τι θα γράψω. Αν όμως το πάθαινε κάποιος server της δουλειάς θα χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο. Ή άμα τρέχεις κάποιο μοντέλο ή κάνεις επεξεργασία video.. Έτσι ειναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, ioannis__ είπε Έχεις πειράξει το ppt τότε. To stock είναι 142w (ή 141w κάτι τέτοιο). Ναι παραπάνω νομίζω 180-190 ήταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, elpenor είπε Η μόνη περίπτωση να πέσει η τάση είναι να υπάρχει κάποιο σκληρό limit που δεν επιτρέπει στο ρολόι να ανέβει αντίστοιχα. ναι, γι' αυτό είχα στο μυαλό μου το all core πριν που χτυπάει το ppt limit. Σε περιπτώσεις που δεν είναι all core αλλάζουν τα πράγματα. 3 λεπτά πριν, vins είπε Ή άμα τρέχεις κάποιο μοντέλο ή κάνεις επεξεργασία video.. Έτσι ειναι ή encoding. Εγώ με pbo motherboard limits + co κέρδιζα 3 λεπτά στην ώρα, δηλαδή 24 στο 8ωρο στο encoding, τίποτα δηλαδή. Και εν τέλη αποδείχθηκε και unstable το co μετά από 4 μήνες. Βέβαια μπορεί να ήταν και τυχαίο restart από κάτι άλλο, αλλά δεν ξέρεις. Το rendering είναι ένα workload που τερματίζει όλα τα threads στο 100% αλλά γιατί να κάνεις render με cpu; Με gpu είναι πολύ πιο γρήγορα, ειδικά NVIDIA που έχει CUDA. Στο open data του blender η 2060 μου είναι όσο γρήγορη όσο και ο TR 3960X. Στο encoding (h.265) δεν τερματίζουν όλα τα threads μόνιμα στο 100%, αλλά παίζουν μεταξύ 90% και 100%, οπότε τα gains είναι λιγότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 @ioannis__ Πολύ μεγάλο κεφάλαιο το GPU vs CPU render. Εγώ έχω καταλήξει για αρχιτεκτονικά στο CPU render και για διαφημιστικά animation σε GPU render. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα