Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@elpenor man αν έχεις μπερδευτεί βάλε co -20 all cores και δώσε Μαξ 75-80C θερμοκρασία. Τα υπόλοιπα default. Pbo κλειστό. 

Το ρεύμα άστο αυτόματο όχι κλειδωμένο κάπου γιατί κάπου θα χάνεις ή κάπου θα παίρνεις  (mt/st).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, godslayerxp είπε

@RTW4ever

Μεγειές και αγρατζούνιστα!

Τσέκαρε τα παρακάτω αν δεν το έχεις κάνει ήδη..

Advanced CPU Settings
AMD Cool&Quiet functionEnabled
PPC Adjustment: Pstate 0
Global C-State Control: Enabled
Power Supply Idle Control: Low Current Idle
CPPC: Enabled
CPPC: Preferred Cores Enabled

Αυτές δεν είναι λίγο αμφιλεγόμενες ρυθμίσεις; Έχουν αναφερθεί θέματα με stuttering σε gaming με αυτές τις ρυθμίσεις ενεργοποιημένες, ίσως λόγω κακής υλοποίησης τους. Και που τις ενεργοποιείς όμως, δεν έχεις κάποιο ουσιαστικό κέρδος, εκτός και αν μου διαφεύγει εμένα κάτι. Προσωπικά τα έχω όλα αυτά στο auto.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, chrisde είπε

Αυτές δεν είναι λίγο αμφιλεγόμενες ρυθμίσεις; Έχουν αναφερθεί θέματα με stuttering σε gaming με αυτές τις ρυθμίσεις ενεργοποιημένες, ίσως λόγω κακής υλοποίησης τους. Και που τις ενεργοποιείς όμως, δεν έχεις κάποιο ουσιαστικό κέρδος, εκτός και αν μου διαφεύγει εμένα κάτι. Προσωπικά τα έχω όλα αυτά στο auto.

Αυτά ήταν προτεινόμενα μαζί με το 1usmus Custom Power Plan για τους 3xxx Ryzen
Από τότε τα ρυθμίζω πάντα έτσι και με τον 5900x (και με τον 5800x που είχα για λίγο)
Δεν έχω δει καμία διαφορά στα παιχνίδια (ούτε χειρότερα, ούτε καλύτερα).. βλέπω μόνο καλύτερες επιδόσεις στα benches σε single thread

Επεξ/σία από godslayerxp

1 ώρα πριν, nick0lis είπε

@elpenor man αν έχεις μπερδευτεί βάλε co -20 all cores και δώσε Μαξ 75-80C θερμοκρασία. Τα υπόλοιπα default. Pbo κλειστό. 

Το ρεύμα άστο αυτόματο όχι κλειδωμένο κάπου γιατί κάπου θα χάνεις ή κάπου θα παίρνεις  (mt/st).

Βλέπω να μένω με τα profiles του Hydra, αρκετά λιγότερο ρεύμα για τις ίδιες επιδόσεις.

1 ώρα πριν, Devastor είπε

Θυμάσαι production week?

Ποτέ δεν το κοίταξα. Θα δω αν το λέει το AIDA.

1 ώρα πριν, chrisde είπε

Είμαι με την εντύπωση ότι αυτά βάζει η μητρική στο auto.

• Super Moderators
2 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Beta bios οι Asus:

"Update AMD AM4 AGESA V2 PI 1.2.0.6b

Δεν παραπονιέμαι, χθες βγήκε σε αρκετές Χ570 της Giga το final με 1.2.0.5. 😛

Στις 6/2/2022 στις 10:53 ΠΜ, Πέτρος είπε

Ωραία, όλα καλά τότε.

Στο τελευταίο προφίλ που είχα έδωσα ακόμα - 3 παντού (-2 αναγκαστικά στα - 28 που είχα) και cbr23 έχασα 30κάτι πόντους (πήγα 11999 από 12030κατι) με 6-7w κάτω αλλά κυρίως με 4-5 βαθμούς κάτω, με παραπάνω ambient από την τελευταία δοκιμή.

Το δοκιμάζω για σταθερότητα από χτες.

Κάπου στη μία ώρα BFV έφαγα σήμερα κόλλημα, με driver timeout από gpu. Έμεινα στο desktop, αλλά δεν έπαιρνε το adrenaline μπροστά με τίποτα.

Επανεκκίνησα κι όλα καλά.

Δεν μου έχει ξανασυμβεί με αυτούς τους οδηγούς. Να το θεωρήσω τυχαίο? Σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το CO? Σήμερα πήρε και μια συγκεντρωτική για τα 10ρια, πάντα είναι ύποπτες.

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το CO?

Είναι πάρα πολύ πιθανό, οι περισσότεροι που το ψάξανε διεξοδικά με 4-5 διαφορετικά light workloads ανά πυρήνα κατέληξαν ότι τουλάχιστον 1 πυρήνας τους δεν σήκωνε πάνω από -5/-10.

• Like 1
  • Thanks 1

14 λεπτά πριν, elpenor είπε

Είναι πάρα πολύ πιθανό, οι περισσότεροι που το ψάξανε διεξοδικά με 4-5 διαφορετικά light workloads ανά πυρήνα κατέληξαν ότι τουλάχιστον 1 πυρήνας τους δεν σήκωνε πάνω από -5/-10.

Έχει ψάξιμο η υπόθεση, λοιπόν

Δεν υπάρχει σωτηρία με το CO, είναι ύπουλο. Θα σου την κάνει εκεί που δεν το περιμένεις. Και επί της ουσίας δεν κερδίζεις και τίποτα αφού και σε stock οι zen3 μια χαρά efficient είναι. Με CO άντε να πάρεις 100-120 MHz σε all core τα οποία μεταφράζονται σε τι επιδόσεις στην πραγματικότητα σε all core; +2%; και αν;

5 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Δεν υπάρχει σωτηρία με το CO, είναι ύπουλο. Θα σου την κάνει εκεί που δεν το περιμένεις. Και επί της ουσίας δεν κερδίζεις και τίποτα αφού και σε stock οι zen3 μια χαρά efficient είναι. Με CO άντε να πάρεις 100-120 MHz σε all core τα οποία μεταφράζονται σε τι επιδόσεις στην πραγματικότητα σε all core; +2%; και αν;

Τουλάχιστον με OCCT SSE (non AVX) που μου είχες προτείνει και ΤΜ5 AIDA extreme (με tweak το config ώστε να τρέχει μόνο το test 2 και αλλαγή στο affinity από το task manager ώστε να τρέχει με τη σειρά στο κάθε thread) νοιώθω ότι το έχω τεστάρει αρκετά.

Με 5 λιγότερο ανά πυρήνα από αυτό που ήταν stable στα test υπάρχει μία σχετική ασφάλεια, ο χρόνος θα δείξει.

3 λεπτά πριν, elpenor είπε

Τουλάχιστον με OCCT SSE (non AVX) που μου είχες προτείνει και ΤΜ5 AIDA extreme (με tweak το config ώστε να τρέχει μόνο το test 2 και αλλαγή στο affinity από το task manager ώστε να τρέχει με τη σειρά στο κάθε thread) νοιώθω ότι το έχω τεστάρει αρκετά.

Με 5 λιγότερο ανά πυρήνα από αυτό που ήταν stable στα test υπάρχει μία σχετική ασφάλεια, ο χρόνος θα δείξει.

Βέβαια είναι και ανάλογα τι κάνεις. Αν είναι μόνο για gaming και browsing-excel-κτλ ε σιγά. Αν είναι όμως για δουλειά εγώ τέρμα stock θα τα έτρεχα όλα. Μόνο XMP.

1 ώρα πριν, ioannis__ είπε

Βέβαια είναι και ανάλογα τι κάνεις. Αν είναι μόνο για gaming και browsing-excel-κτλ ε σιγά. Αν είναι όμως για δουλειά εγώ τέρμα stock θα τα έτρεχα όλα. Μόνο XMP.

Πλέον εγώ έτσι είμαι, μετά από ένα random restart ενώ το σύστημα ήταν σταθερό (ή έτσι νόμιζα) επί 5 μήνες.. Το co πολύ άτιμο και απρόβλεπτο. Νόμιζα ότι τα είχα καρατσεκάρει όλα, αλλά δεν! Ευτυχώς δε μου στοίχισε πολύ σε χρόνο. Όλα στοκ (cpu+gpu) και μόνο xmp χωρίς κανένα sub πείραγμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...