Grisos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 @Tenshi Ευχαριστώ για την πρόταση. Έβγαλα ένα καθαρό memtest με 5000. Θα ακολουθήσει και ολονύχτιο 24000. Έχεις εικόνα από ram thermals γενικά, in game και την ώρα τους memtest, γτ ενεβασε 54 C ενω idle εχω 34; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, Grisos είπε Έβγαλα ένα καθαρό memtest με 5000. Θα ακολουθήσει και ολονύχτιο 24000. Έχεις εικόνα από ram thermals γενικά, in game και την ώρα τους memtest, γτ ενεβασε 54 C ενω idle εχω 34; 54 είναι πολλοί για Χειμώνα. Τάση στις μνήμες; Ποιο κουτί έχεις και τι θερμοκρασία έχει ο χώρος; 34 σε idle πολλοί είναι πάλι. Εγώ σε idle έχω 26-27 με 20-21 θερμοκρασία χώρου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, ioannis__ είπε 54 είναι πολλοί για Χειμώνα. Τάση στις μνήμες; Ποιο κουτί έχεις και τι θερμοκρασία έχει ο χώρος; 34 σε idle πολλοί είναι πάλι. Εγώ σε idle έχω 26-27 με 20-21 θερμοκρασία χώρου. Δλδ σε 3800 στις μνήμες έχεις 26-27; Με τι τάση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Grisos είπε Δλδ σε 3800 στις μνήμες έχεις 26-27; Με τι τάση; 1.39v με αυτά τα timings. Σε 3800c16 δεν βλέπω να έχει νόημα να σφίξεις παραπάνω. Τα γνωστά mem benchmarks (y-cruncher, superpi, pyprime) δεν παίρνουν κάτι με πιο σφιχτά subs. Το sottr παίρνει +4% αλλά θέλει 1,44v για tWTRS/L 4/8 και tRRDL/L 4/4 οπότε θεωρώ δεν αξίζει. Φυσικά αυτό με δικό μου testing, άλλος μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Σε memtest είμαι στους 47 βαθμούς με αυτά τα settings και σε κακό κουτί (nzxt h500). Σε gaming με την κάρτα να θερμαίνει πάνε μέχρι 43-44. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Grisos είπε @Tenshi Ευχαριστώ για την πρόταση. Έβγαλα ένα καθαρό memtest με 5000. Θα ακολουθήσει και ολονύχτιο 24000. Έχεις εικόνα από ram thermals γενικά, in game και την ώρα τους memtest, γτ ενεβασε 54 C ενω idle εχω 34; Idle έχω 29~30° C και σε bench έχω δεί και 50° C.Όλα αυτά με 1,46V. Χειμώνα, με την παρούσα θερμοκρασία ας πούμε πως είναι οκ,άλλα όπως ζεστάνει ο καιρός μάλλον επιβάλλεται ενεργή ψύξη. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 AMD “Milan-X” 7773X EPYC CPUs with 3D V-Cache get overclocked to 4.8 GHz 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόοοοοον... Έστησα το ΣΚ και έτρεξα τώρα ένα Cinebench 23. Αποτελέσματα, πληροφορίες συστήματος και θερμοκρασίες: Όλα default στο BIOS, μόνο XMP στις μνήμες, 3600 MHz. Δεν έχω κοιτάξει καν αν είναι ενεργοποιημένο το PBO, θα το κάνω σε μεταγενέστερο χρόνο, νομίζω ότι στο default θα είναι απενεργοποιημένο. Ψύκτρα έχω την Arctic Freezer eSports Duo, και κουτάρα τεράστια με 2 200ρηδες ανεμιστήρες μπροστά, και δύο φοβερούς 12ρηδες CoolerMaster SickleFlow των 2.000 στροφών στην εξαγωγή, έναν ακριβώς πίσω από τη ψύκτρα και έναν ακριβώς πάνω στη γωνία που τελειώνει το κουτί. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι στο 20λεπτο Cinebench, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 63 βαθμούς! Που είναι ο φούρνος που λένε; Και ότι δεν θα έφθανε η ψύκτρα; Η οποία παρεμπιπτόντως μου αρέσει απίστευτα που είναι κόμπακτ και αφήνει τα υπόλοιπα εξαρτήματα να φαίνονται, δεν αντέχω με τίποτα τις γκουμούτσες. Επίσης να πω ότι κατά το benching δεν έτρεχε στο προσκήνιο φυσικά άλλο πρόγραμμα, αλλά στο παρασκήνιο έτρεχαν τα HWinfo, HDSentinel, Nod32 Antivirus, Process Explorer. Δεν γνωρίζω αν αυτά επηρεάζουν το bench, αλλά δεν νομίζω... Θα ήθελα τα σχόλιά σας για την απόδοση και τις θερμοκρασίες. Αποκλείεται να κάνω χειροκίνητο OC και αποκλείεται επίσης να πειράξω τις μνήμες χειροκίνητα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να θέσω on στο BIOS και που ενδεχομένως να αυξήσει την απόδοση; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από RTW4ever 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Λοιπόοοοοον... Έστησα το ΣΚ και έτρεξα τώρα ένα Cinebench 23. Αποτελέσματα, πληροφορίες συστήματος και θερμοκρασίες: Όλα default στο BIOS, μόνο XMP στις μνήμες, 3600 MHz. Δεν έχω κοιτάξει καν αν είναι ενεργοποιημένο το PBO, θα το κάνω σε μεταγενέστερο χρόνο, νομίζω ότι στο default θα είναι απενεργοποιημένο. Ψύκτρα έχω την Arctic Freezer eSports Duo, και κουτάρα τεράστια με 2 200ρηδες ανεμιστήρες μπροστά, και δύο φοβερούς 12ρηδες CoolerMaster SickleFlow των 2.000 στροφών στην εξαγωγή, έναν ακριβώς πίσω από τη ψύκτρα και έναν ακριβώς πάνω στη γωνία που τελειώνει το κουτί. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι στο 20λεπτο Cinebench, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 63 βαθμούς! Που είναι ο φούρνος που λένε; Και ότι δεν θα έφθανε η ψύκτρα; Η οποία παρεμπιπτόντως μου αρέσει απίστευτα που είναι κόμπακτ και αφήνει τα υπόλοιπα εξαρτήματα να φαίνονται, δεν αντέχω με τίποτα τις γκουμούτσες. Επίσης να πω ότι κατά το benching δεν έτρεχε στο προσκήνιο φυσικά άλλο πρόγραμμα, αλλά στο παρασκήνιο έτρεχαν τα HWinfo, HDSentinel, Nod32 Antivirus, Process Explorer. Δεν γνωρίζω αν αυτά επηρεάζουν το bench, αλλά δεν νομίζω... Θα ήθελα τα σχόλιά σας για την απόδοση και τις θερμοκρασίες. Αποκλείεται να κάνω χειροκίνητο OC και αποκλείεται επίσης να πειράξω τις μνήμες χειροκίνητα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να θέσω on στο BIOS και που ενδεχομένως να αυξήσει την απόδοση; Αδερφέ, από τη στιγμή που είσαι ικανοποιημένος με απόδοση και θερμοκρασίες και δεν έχεις χρόνο και διάθεση να σκαλισεις, μην κάνεις απολύτως τίποτα! Απλά απόλαυσε το σύστημά σου! Μεγειές! 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 @RTW4everδεν είναι ακριβώς on/off αλλά δε θα σου πάρει πολύ χρόνο: 1. Άνοιξε PBO στο Manual/Advanced, Scalar 2X, limits βάλε καρφωτά τα στοκ values (TDC 95A, EDC 140A, PPT 142W) και Frequency Override +200MHz 2. Vcore LLC στην πιο χαλαρή τιμή, για MSI mobo που έχεις πρέπει να είναι 8 Μπορείς να παίξεις λίγο με το EDC limit προς τα κάτω (π.χ. 130A) και Scalar (μην το παρακάνεις, μέχρι 4X γιατί δε θα βοηθήσει η ψύκτρα σου) και να δεις αν παίρνεις καλύτερο boost και νούμερα στο Cinebench. Μεγειά κι από μένα, καλοδούλευτο. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Λοιπόοοοοον... Έστησα το ΣΚ και έτρεξα τώρα ένα Cinebench 23. Αποτελέσματα, πληροφορίες συστήματος και θερμοκρασίες: Όλα default στο BIOS, μόνο XMP στις μνήμες, 3600 MHz. Δεν έχω κοιτάξει καν αν είναι ενεργοποιημένο το PBO, θα το κάνω σε μεταγενέστερο χρόνο, νομίζω ότι στο default θα είναι απενεργοποιημένο. Ψύκτρα έχω την Arctic Freezer eSports Duo, και κουτάρα τεράστια με 2 200ρηδες ανεμιστήρες μπροστά, και δύο φοβερούς 12ρηδες CoolerMaster SickleFlow των 2.000 στροφών στην εξαγωγή, έναν ακριβώς πίσω από τη ψύκτρα και έναν ακριβώς πάνω στη γωνία που τελειώνει το κουτί. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι στο 20λεπτο Cinebench, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 63 βαθμούς! Που είναι ο φούρνος που λένε; Και ότι δεν θα έφθανε η ψύκτρα; Η οποία παρεμπιπτόντως μου αρέσει απίστευτα που είναι κόμπακτ και αφήνει τα υπόλοιπα εξαρτήματα να φαίνονται, δεν αντέχω με τίποτα τις γκουμούτσες. Επίσης να πω ότι κατά το benching δεν έτρεχε στο προσκήνιο φυσικά άλλο πρόγραμμα, αλλά στο παρασκήνιο έτρεχαν τα HWinfo, HDSentinel, Nod32 Antivirus, Process Explorer. Δεν γνωρίζω αν αυτά επηρεάζουν το bench, αλλά δεν νομίζω... Θα ήθελα τα σχόλιά σας για την απόδοση και τις θερμοκρασίες. Αποκλείεται να κάνω χειροκίνητο OC και αποκλείεται επίσης να πειράξω τις μνήμες χειροκίνητα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να θέσω on στο BIOS και που ενδεχομένως να αυξήσει την απόδοση; Το HWInfo επηρεάζει αρκετά το αποτέλεσμα. Σχετικά με τις θερμοκρασίες αυτό που παρατήρησα εγώ είναι ότι όντως δεν περνάει τους 60-65 στο CB αλλά ανεβάζει για πλάκα θερμοκρασία σε workloads με λίγα threads. Εγώ έχω κρατήσει το scalar σε 1X (γιατί θέλω εντελώς αθόρυβο σύστημα), έχω καρφώσει τα default limits όπως γράφει και ο parsifal, έχω βάλει +75 Auto OC και -25 CO. Με αυτό τον τρόπο σχεδόν όλα τα cores φτάνουν 5025Mhz και έχω μεγαλύτερο score στο CB. Το -25CO έχει αποδειχτεί εντελώς σταθερό ως τώρα αν και συνήθως στους 5900Χ οι περισσότεροι καταλήγουν σε ~ -18 στα 2-3 καλύτερα cores οπότε δεν ξέρω αν θα έχω κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 @RTW4ever Μεγειές και αγρατζούνιστα! Τσέκαρε τα παρακάτω αν δεν το έχεις κάνει ήδη.. Advanced CPU Settings AMD Cool&Quiet function: Enabled PPC Adjustment: Pstate 0 Global C-State Control: Enabled Power Supply Idle Control: Low Current Idle CPPC: Enabled CPPC: Preferred Cores Enabled Κάτι ακόμα που είχε βρει ο @malakudi, δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει για όλες τις MSI ή μόνο για την Unify. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό πάντως... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, RTW4ever είπε Λοιπόοοοοον... Έστησα το ΣΚ και έτρεξα τώρα ένα Cinebench 23. Αποτελέσματα, πληροφορίες συστήματος και θερμοκρασίες: Όλα default στο BIOS, μόνο XMP στις μνήμες, 3600 MHz. Δεν έχω κοιτάξει καν αν είναι ενεργοποιημένο το PBO, θα το κάνω σε μεταγενέστερο χρόνο, νομίζω ότι στο default θα είναι απενεργοποιημένο. Ψύκτρα έχω την Arctic Freezer eSports Duo, και κουτάρα τεράστια με 2 200ρηδες ανεμιστήρες μπροστά, και δύο φοβερούς 12ρηδες CoolerMaster SickleFlow των 2.000 στροφών στην εξαγωγή, έναν ακριβώς πίσω από τη ψύκτρα και έναν ακριβώς πάνω στη γωνία που τελειώνει το κουτί. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι στο 20λεπτο Cinebench, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 63 βαθμούς! Που είναι ο φούρνος που λένε; Και ότι δεν θα έφθανε η ψύκτρα; Η οποία παρεμπιπτόντως μου αρέσει απίστευτα που είναι κόμπακτ και αφήνει τα υπόλοιπα εξαρτήματα να φαίνονται, δεν αντέχω με τίποτα τις γκουμούτσες. Επίσης να πω ότι κατά το benching δεν έτρεχε στο προσκήνιο φυσικά άλλο πρόγραμμα, αλλά στο παρασκήνιο έτρεχαν τα HWinfo, HDSentinel, Nod32 Antivirus, Process Explorer. Δεν γνωρίζω αν αυτά επηρεάζουν το bench, αλλά δεν νομίζω... Θα ήθελα τα σχόλιά σας για την απόδοση και τις θερμοκρασίες. Αποκλείεται να κάνω χειροκίνητο OC και αποκλείεται επίσης να πειράξω τις μνήμες χειροκίνητα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να θέσω on στο BIOS και που ενδεχομένως να αυξήσει την απόδοση; Οι ZEN ψύχονται εύκολα αλλά ανεβάζουν θερμοκρασίες απότομα λίγο να ανέβει ο φόρτος οπότε θέλει ρύθμιση το fan curve συνήθως, βέβαια έχεις καλή ψύκτρα οπότε λογικά δεν το πρόσεξες και δεν χρειάστηκε. Δεν αξίζει να κάνεις OC, μονο undervolt αν θες να ρίξεις λίγο κατανάλωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, godslayerxp είπε Κάτι ακόμα που είχε βρει ο @malakudi, δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει για όλες τις MSI ή μόνο για την Unify. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό πάντως... Στο AA BIOS της Unify X570 δε χρειάζεται πλέον. Στα παλιότερα χρειαζόταν. Το αντίστοιχο της Tomahawk είναι το 7C84v17 Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από malakudi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 11 hours ago, elpenor said: Το HWInfo επηρεάζει αρκετά το αποτέλεσμα. Σχετικά με τις θερμοκρασίες αυτό που παρατήρησα εγώ είναι ότι όντως δεν περνάει τους 60-65 στο CB αλλά ανεβάζει για πλάκα θερμοκρασία σε workloads με λίγα threads. Εγώ έχω κρατήσει το scalar σε 1X (γιατί θέλω εντελώς αθόρυβο σύστημα), έχω καρφώσει τα default limits όπως γράφει και ο parsifal, έχω βάλει +75 Auto OC και -25 CO. Με αυτό τον τρόπο σχεδόν όλα τα cores φτάνουν 5025Mhz και έχω μεγαλύτερο score στο CB. Το -25CO έχει αποδειχτεί εντελώς σταθερό ως τώρα αν και συνήθως στους 5900Χ οι περισσότεροι καταλήγουν σε ~ -18 στα 2-3 καλύτερα cores οπότε δεν ξέρω αν θα έχω κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Μπάς και έχεις B2 Stepping? @parsifal σε Tomahawk τι LLC8 τί auto είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, Devastor είπε Μπάς και έχεις B2 Stepping? Όχι, stepping 0, revision B0. Το πιο συνηθισμένο είναι το 5025 σε ST όταν κάνεις Auto OC και CO. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα