Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Σε σε πληροφορώ πως για αυτό που είναι παίζει πάρα μα πάρα πολύ καλά και εξυπηρετεί πλήρως έναν περιστασιακό gamer χωρίς απαιτήσεις. 

Όταν βλέπεις ότι η φθηνότερη κάρτα γραφικών που μπορείς να πάρεις έχει τέσσερα κατοστάρικα για να παίζεις μία φορά το μήνα καταλαβαίνεις ότι δεν αξίζει. 

Η άλλη επιλογή είναι 5600 g δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Το series s έχει τα ίδια λεφτά και παίζει πολύ καλύτερα τα games, αυτό θέλω να πω. Έτσι και αλλιώς τηλεόραση έχουν όλοι. Μιλάω για κόσμο που θέλει το pc μόνο για gaming. Τώρα αν το θες και για άλλη δουλειά ναι αναγκαστικά 5600G. Αλλά τα ΑΑΑ δεν θα παίζει μια χαρά, μην τρελαθούμε. ΟΚ δεν έχεις απαιτήσεις, το καταλαβαίνω, αλλά να δίνεις 40άρια και τα games να φαίνονται σαν games του 2005, ε 'ντάξει. Σίγουρα δεν είναι μόνο τα γραφικά που κάνουν το game, και σίγουρα τα ultra settings είναι άχρηστα, αλλά αν παίζεις ΑΑΑ games στα low χάνεις αρκετά από την εμπειρία. Βέβαια ο καθένας όπως βολεύεται, αλλά δεν θα εξυμνήσω κιόλας τον 5600G επειδή είναι αναγκαστική λύση λόγω της κατάστασης με τις κάρτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Το series s έχει τα ίδια λεφτά και παίζει πολύ καλύτερα τα games, αυτό θέλω να πω. Έτσι και αλλιώς τηλεόραση έχουν όλοι. Μιλάω για κόσμο που θέλει το pc μόνο για gaming. Τώρα αν το θες και για άλλη δουλειά ναι αναγκαστικά 5600G. Αλλά τα ΑΑΑ δεν θα παίζει μια χαρά, μην τρελαθούμε. ΟΚ δεν έχεις απαιτήσεις, το καταλαβαίνω, αλλά να δίνεις 40άρια και τα games να φαίνονται σαν games του 2005, ε 'ντάξει. Σίγουρα δεν είναι μόνο τα γραφικά που κάνουν το game, και σίγουρα τα ultra settings είναι άχρηστα, αλλά αν παίζεις ΑΑΑ games στα low χάνεις αρκετά από την εμπειρία. Βέβαια ο καθένας όπως βολεύεται, αλλά δεν θα εξυμνήσω κιόλας τον 5600G επειδή είναι αναγκαστική λύση λόγω της κατάστασης με τις κάρτες.

Τώρα μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. 

Είναι σαν να πηγαίνει ένας να αγοράσει ένα αυτοκίνητο για να εξυπηρέτηση την οικογένειά του , να συζητάμε για χώρους αποσκευών σε συνάρτηση με την ταχύτητα , την άνεση και την κατανάλωση, και εσύ να του προτείνεις να πάρει μηχανάκι γιατί κινείται καλύτερα μες στην κίνηση.

Ενώ ας πούμε αν πάρει τον 12100 γλιτώνοντας 50 ευρώ .... Θα εξυπηρετηθεί καλύτερα...

Επεξ/σία από adtakhs

Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Τώρα μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. 

Είναι σαν να πηγαίνει ένας να αγοράσει ένα αυτοκίνητο για να εξυπηρέτηση την οικογένειά του , να συζητάμε για χώρους αποσκευών σε συνάρτηση με την ταχύτητα , την άνεση και την κατανάλωση, και εσύ να του προτείνεις να πάρει μηχανάκι γιατί κινείται καλύτερα μες στην κίνηση.

αν θέλει μόνο gaming η κονσόλα είναι καλύτερη και πολύ πιο vfm. αυτή είναι η γνώμη. απλά διαφωνούμε.

Μόλις τώρα, ioannis__ είπε

αν θέλει μόνο gaming η κονσόλα είναι καλύτερη και πολύ πιο vfm. αυτή είναι η γνώμη. απλά διαφωνούμε.

Ο υπολογιστής δεν είναι αποκλειστικά μία gaming μηχανή. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος εργασιών. Είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Ο υπολογιστής δεν είναι αποκλειστικά μία gaming μηχανή. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος εργασιών. Είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. 

ναι βρε το ξέρω. Δεν τα συγκρίνω απλά μιλάω γι' αυτούς που το θέλουν μόνο για gaming. Εγώ ξέρω πολλούς που στο pc τους μόνο games και browsing κάνουν και τίποτα άλλο. Αυτοί είναι για series s/x. Οι υπόλοιποι είτε πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για κάρτα είτε αναγκαστικά 5600G..

Επεξ/σία από ioannis__

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

ναι βρε το ξέρω. Δεν τα συγκρίνω απλά μιλάω γι' αυτούς που το θέλουν μόνο για gaming. Εγώ ξέρω πολλούς που στο pc τους μόνο games και browsing κάνουν και τίποτα άλλο. Αυτοί είναι για series s. Οι υπόλοιποι είτε πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για κάρτα είτε αναγκαστικά 5600G..

Κοίταξε να δεις είμαστε σε ένα τρελό μεταίχμιο της τεχνολογίας όπου με την εισαγωγή της ddr5 μνήμης πλατφόρμες τα apu θα αποκτήσουν πάρα μα πάρα πολύ δυνατά και αξιόλογα γραφικά. Θα καλύπτουν πάνω από το 80% των χρηστών. Αναμένω η επόμενη ryzen 6.000 mobile να έρθουν στο desktop και να καταργήσουν όλες τις σειρές επεξεργαστών και των δύο κατασκευαστών που υπάρχουν σήμερα. 

Θεωρώ πώς πριν βγουν οι ΖΕΝ4 η  AMD θα προωθήσει τα mobile στο desktop πάνω στην ΑΜ5 πλατφόρμα. Όπως ακριβώς είχε βγάλει τα mobile excavator πώς τα  έλεγε, πάνω στην ΑΜ4.

Επεξ/σία από adtakhs

Εντάξει τότε βλέπουμε. Εγώ για σήμερα μιλάω. Αν και δεν πιστεύω ποτέ ότι τα apus θα είναι σαν τις κάρτες. Απλά δεν θα είναι χάλια. Αλλά και οι κάρτες γίνονται καλύτερες όσο περνάει ο καιρός οπότε πάλι η ίδια διαφορά θα υπάρχει, άντε ίσως λίγο λιγότερη. Αλλά τα apus θα είναι αυτό που ήταν πάντα. Λύση ανάγκης για όποιον δεν έχει λεφτά για κάρτα (και δεν μιλάω για τώρα μόνο που εντάξει είναι ακραία η φάση με τις κάρτες) αλλά γενικά. Όποιος έχει λεφτά για κάρτα δεν θα πει "ααα ας πάρω apu". Φυσικά πολύ θετικό που θα βελτιωθούν.

4 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αυτή τη στιγμή gaming μηχανή ευρείας χρήσης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο υπολογιστής. Έχει δίκιο ο @ioannis__

Εκτός αν θεωρούμε ότι είναι σουπερ να παίζεις τελευταιους aaa τίτλους σε 1080p χωρίς τεχνολογίες raytracing κλπ. Που δεν είναι.

Από τη στιγμή που σχεδόν όλοι έχουν 4κ τηλεόραση, το series x + gamepass μαζί με κάποιο υφιστάμενο pc ή αγορα refurbished/καινούριου λαπτοπ ή pc με απλά ενσωματωμένα γραφικά είναι χωρίς καμία μα καμία αμφιβολία η καλύτερη overall λύση σήμερα για τον μέσο gamer/user. Αυτο αν θέλεις να τα κάνεις/έχεις όλα σωστά. Ακόμα και χωρίς να έχεις 4κ τηλεοραση και την αγοράσεις κι αυτήν (οκ όχι oled, αλλά μια χαρά την κανεις τη δουλειά και με απλες), πάλι είναι πολύ περισσότερο vfm.

2 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Εντάξει τότε βλέπουμε. Εγώ για σήμερα μιλάω. Αν και δεν πιστεύω ποτέ ότι τα apus θα είναι σαν τις κάρτες. Απλά δεν θα είναι χάλια. Αλλά και οι κάρτες γίνονται καλύτερες όσο περνάει ο καιρός οπότε πάλι η ίδια διαφορά θα υπάρχει, άντε ίσως λίγο λιγότερη. Αλλά τα apus θα είναι αυτό που ήταν πάντα. Λύση ανάγκης για όποιον δεν έχει λεφτά για κάρτα (και δεν μιλάω για τώρα μόνο που εντάξει είναι ακραία η φάση με τις κάρτες) αλλά γενικά. Όποιος έχει λεφτά για κάρτα δεν θα πει "ααα ας πάρω apu". Φυσικά πολύ θετικό που θα βελτιωθούν.

Ο λόγος που τα Apu δεν είχαν υψηλές επιδόσεις ήταν το bandwidth των μνημών. Όσο και να μεγάλωνες τον πυρήνα ξέμενε από μνήμη. Αυτό με την ddr5 τελειώνει.

Οι mobile που παρουσίασε η AMD έχουν γραφικά GTX 1650.

11 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Προτιμώ PC με τον 12100F + GTX1650/RX6500XT για 1080p Gaming παρά κονσόλα.

Μα δε μιλάμε για 1080p... Πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα δεν το γνωρίζω.

Μιλάμε για 4k gaming στην κονσόλα σε τιμή του 1080p gaming στο pc σήμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vins είπε

Μα δε μιλάμε για 1080p... Πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα δεν το γνωρίζω.

Μιλάμε για 4k gaming στην κονσόλα σε τιμή του 1080p gaming στο pc σήμερα.

Το ΧΒΟΧ S είναι για 1080p, ακόμα και αν μιλάτε για το XBOX series X προτιμώ να έχω το PC με τον 12100 + RX6500ΧΤ. Στα ίδια λεφτά περίπου θα μου βγει αλλά θα έχω PC, strategy σε κονσόλα δεν παίζεις ούτε έχεις free Games.

Και οπότε θέλω αλλάζω κάρτα αν και δεν με ενδιαφέρει το 4Κ gaming, είμαι στα 1440p 144Hz.

edit:  Και fps χωρίς mouse είναι ιεροσυλία 😁

Επεξ/σία από Aten-Ra

Καλά το S σχεδόν σε όλα τα games κάνει 1080p render, αλλά γίνεται και το upscale μετά και οι tv έχουν καλό upscale γενικά.

23 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το ΧΒΟΧ S είναι για 1080p, ακόμα και αν μιλάτε για το XBOX series X προτιμώ να έχω το PC με τον 12100 + RX6500ΧΤ. Στα ίδια λεφτά περίπου θα μου βγει αλλά θα έχω PC, strategy σε κονσόλα δεν παίζεις ούτε έχεις free Games.

Και οπότε θέλω αλλάζω κάρτα αν και δεν με ενδιαφέρει το 4Κ gaming, είμαι στα 1440p 144Hz.

Series x native support σε mouse και keyboard (warzone supported πχ).

Επίσης έρχεται το AoE iv σε λίγο (strategy)

Και στα strategy δεν τρελαίνεσαι για τα γραφικά.. 

Μια χαρά μπορείς να έχεις series x με τα latest & greatest σε 4κ και απλό pc για τα υπόλοιπα. Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή απλα ανεβάζει τις μετοχές αυτών που μας έφτυσαν για το mining. Το λέω έχοντας 3080 (που δεν πουλάω λόγω συγκεκριμένης δουλειάς που τη χρειάζομαι)  και series x που κάνω πάνω από 90% του gaming μου πλέον.. 

• Like 1

42 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το σαπάκι η 6500xt θα παίζει από μόνη της στα 350-400 ευρώ στα σκρουτζομάγαζα. Την θέλουν δεν την θέλουν οι miners.😁 Πως θα σου βγει τo build στα ίδια λεφτά με το series X των 500 ευρώ είναι απορίας άξιον. Και προφανώς ότι και να βάλεις σε 4κ στην 6500 xt θα πνέει τα ολίσθια, σε αντίθεση με την κομπλεδούρα του SeX. Όλοι προτιμάμε το pc gaming από τις κονσόλες, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...