Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, nick0lis είπε

Μην ασχοληθείς καν με την φριτέζα 11ης γενιάς, δες Ryzen ή τον 12400 +ddr4

Γι' αυτό λέω ότι η φάση μου μοιάζει σκ@τ@! Από τη μία το σετάκι για 12ης γενιάς ίντελ βγαίνει ακριβό (οι ddr5 μητρικές παίρνουν μόνο ddr5 ram και οι ddr4 μόνο ddr4; WTF?) και από την άλλη δεν θέλω να δώσω 300+ ευρώ για 5600x. Τζίσους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Herald είπε

Tι εννοείς ίδιες μητρικές? Εννοείς οι μητρικές με ίδιο όνομα? Ε τι σημασία έχει, το όνομα αγοράζεις? Aς πούμε από αυτές που έκανες link, η b460m pro σε σχέση με την b450 pro έχει παραπάνω m2 slot, καλύτερο lan, Wifi, καλύτερη κάρτα ήχου και παραπάνω επιλογές για raid. Επίσης φαντάζομαι έχει και καλύτερα vrms αλλά δεν έκατσα να ψάξω. Οπότε μόνο στο όνομα είναι ίδιες μητρικές.

Ίδια κάρτα δικτύου φέρουν και οι δύο το realtek 8111Η

Ίδια chip ήχου  ALC892/897

η 460 έχει 2 M2 , αλλά αν ενεργοποιηθεί η δεύτερη, χάνεις τα 2 από τα 4 sata ...

στο raid τι θα σου λήψει σε ένα τέτοιο σύστημα? Το raid-5 ?

Μας δουλεύεις?

Επεξ/σία από adtakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα δεν αξίζει να ασχοληθεί με τους zen3 πλέον κάποιος που δεν έχει ΑΜ4 μητρική ήδη. Το combo Z690 + 12600KF είναι ένα κατοσταρικο πάνω από Β550 + 5600Χ (μιλάω για άμεση παράδοση, όχι παραλαβή σε 18 χρόνια) αλλά τα αξίζει τα 100 ευρώ. Παίρνεις +4 πυρήνες (έστω και μικρούς), καλύτερο ST και αναβαθμισημοτητα. Απλά η γνώμη μου και τίποτα παραπάνω, σεβαστοί οι διαφωνούντες.

Επεξ/σία από ioannis__

1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Γι' αυτό λέω ότι η φάση μου μοιάζει σκ@τ@! Από τη μία το σετάκι για 12ης γενιάς ίντελ βγαίνει ακριβό (οι ddr5 μητρικές παίρνουν μόνο ddr5 ram και οι ddr4 μόνο ddr4; WTF?) και από την άλλη δεν θέλω να δώσω 300+ ευρώ για 5600x. Τζίσους!

Αν δεν έχεις σύστημα για εμένα η λύση είναι 5600G και οικονομική μητρική.

Αργότερα αν θες τα δίνεις εύκολα σαν combo και πας σε ότι άλλο θες .

Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Ίδια κάρτα δικτύου φέρουν και οι δύο το realtech 8111Η

Ίδια chip ήχου  ALC892/897

η 460 έχει 2 M2 , αλλά αν ενεργοποιηθεί η δεύτερη, χάνεις τα 2 από τα 4 sata ...

στο raid τι θα σου λήψει σε ένα τέτοιο σύστημα? Το raid-5 ?

Μας δουλεύεις?

Kαι το wifi. Ε αν δεν σου λείπει τίποτα παίρνεις και την φτηνότερη b460 τότε που έχει 70€. Ο 5600x που λέει το παιδί κάνει 300 ρε φίλε, πιο φτηνά σου έρχεται όλο το σετ με 10400 (με igpu) μνήμες ΚΑΙ μητρική. Τι συζητάμε τώρα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Kαι το wifi. Ε αν δεν σου λείπει τίποτα παίρνεις και την φτηνότερη b460 τότε που έχει 70€. Ο 5600x που λέει το παιδί κάνει 300 ρε φίλε, πιο φτηνά σου έρχεται όλο το σετ με 10400 (με igpu) μνήμες ΚΑΙ μητρική. Τι συζητάμε τώρα....

WIFI έχει η άλλη ( το άλλο μοντέλο) που ΔΕΝ πόσταρα η οποία είναι ακόμα πιο ακριβή.

Ότι νάναι .... είσαι

Επεξ/σία από adtakhs

3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Γιατί καίγεσαι να πάρεις τώρα cpu αφού δεν έχεις καινούργια κάρτα; Όταν μπορέσεις να βρεις κάρτα κοιτάς και για cpu τότε. Μπορεί να έχει πέσει η τιμή των υπαρχόντων ή να έχουν βγει άλλοι καλύτεροι.

Μόλις τώρα, ioannis__ είπε

Για μένα δεν αξίζει να ασχοληθεί με τους zen3 πλέον κάποιος που δεν έχει ΑΜ4 μητρική ήδη. Το combo Z690 + 12600KF είναι ένα κατοσταρικο πάνω από Β550 + 5600Χ (μιλάω για άμεση παράδοση, όχι παραλαβή σε 18 χρόνια) αλλά τα αξίζει τα 100 ευρώ. Παίρνεις +4 πυρήνες (έστω και μικρούς), καλύτερο ST και αναβαθμισημοτητα. Απλά η γνώμη μου και τίποτα παραπάνω, σεβαστοί οι διαφωνούντες.

Έγραφα τόση ώρα θεωρώντας πως η τιμή του 5600x ήταν στα 250-260. Τώρα είδα ότι έχει 299!!!! 😮 

10600kf δαγκωτό, με ένα καλό σετάκι μνήμες και είσαι jet. 

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Έγραφα τόση ώρα θεωρώντας πως η τιμή του 5600x ήταν στα 250-260. Τώρα είδα ότι έχει 299!!!! 😮 

10600kf δαγκωτό, με ένα καλό σετάκι μνήμες και είσαι jet. 

Μάιο τον πήρα τον δικό μου στα 310. Ίδια τιμή έχει ακόμη ουσιαστικά, λολ..

Ε δεν είναι η καλύτερη εποχή, περίμενε λίγο ειδικά στην ιντελ

2 λεπτά πριν, kirileman είπε

8 λεπτά πριν, kirileman είπε

Αυτή την στιγμή στην αγορά γίνεται της κακομοίρας από ελλείψεις πρώτων υλών, ελλείψεις ολοκληρωμένων κ.λ.π.

Η ραγδαία στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά περίπου 30% κατά Μ.Ο. αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω εντός του 2022.

Αυτό λέει όλη η αγορά στην οποία εργάζομαι.

Δεν ξέρω λοιπόν τι είναι καλύτερο να κάνει κανείς ... Να περιμένει ή να αγοράσει το πιο VFM μέχρι να περάσει η φουρτούνα?

Μην γίνει δηλαδή όπως στις κάρτες γραφικών ... που λέγαμε πως ήταν ακριβές και ... τώρα πουλάω την RX580 μου όσο κοστίζει ένα ολόκληρο σύστημα στα μτχ ...

12600kf + decent DDR4 z690 mobo και ολίγον τι rip wallet αλλά κορυφαία απόδοση

ή

12400(f) και την φτηνότερη b660 DDR4 μητρική όταν βγει κάποια

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΤΕ OUTDATED AF.

• Like 1

9 λεπτά πριν, kirileman είπε

Είπες διαθέτεις 600€ για mobo - CPU - ram νομίζω? Ε με 500€ παίρνεις 12600k και z690 + ddr4. Και μιλάμε για δυνατή μητρική, όχι την μυξιά με τα 40€ που κάνουν link πίσω. Aν θες να κόψεις λίγα χρήματα παίζουν 12600 (δηλαδή χωρίς overclocking) στα 240€ από εξωτερικό. Στην Ελλάδα 260 παίζει ο 12600kf. 

Αν θες να κόψεις ακόμα παραπάνω το budget, ε πάς σε 10400f, με 300€ τα αγοράζεις όλα πακέτο. 

9 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Γιατί καίγεσαι να πάρεις τώρα cpu αφού δεν έχεις καινούργια κάρτα; Όταν μπορέσεις να βρεις κάρτα κοιτάς και για cpu τότε. Μπορεί να έχει πέσει η τιμή των υπαρχόντων ή να έχουν βγει άλλοι καλύτεροι.

Γιατί το μηχάνημα που έχω αρχίζει και κάνει νερά. Ο 4770k μετά από 10 χρόνια μόνιμα oc/ov, έχει φάει τέτοιο degrade που ούτε στοκ δεν βγάζει μέρα χωρίς crash. Επίσης, θέλω πια ένα μηχάνημα με πολύ λιγότερη κατανάλωση και θόρυβο, όπως το pc που έχω στο γραφείο με 3400g, σούπερ ευχαριστημένος.

Μόλις τώρα, kirileman είπε

Γιατί το μηχάνημα που έχω αρχίζει και κάνει νερά. Ο 4770k μετά από 10 χρόνια μόνιμα oc/ov, έχει φάει τέτοιο degrade που ούτε στοκ δεν βγάζει μέρα χωρίς crash. Επίσης, θέλω πια ένα μηχάνημα με πολύ λιγότερη κατανάλωση και θόρυβο, όπως το pc που έχω στο γραφείο με 3400g, σούπερ ευχαριστημένος.

Ε τότε 12600k(f) + ddr4. Φτάνει το 600αρι που είπες ότι διαθέτεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...