Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Σε ποια μητρική ? Σε αυτή των 200+€ ?

Κοιτάτε την τιμή του επεξεργαστή και όχι της πλατφόρμας ...

Δε διαφωνώ αλλά και πάλι λιγότερο κοροϊδία είναι να τα δώσεις σε z690/b660 αντί στην TSMC που την έχει δει κάπως.

4 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Η σούμα έχει νόημα.

Με 340€ έχεις πλήρες σύστημα σήμερα με 5600G με κάρτα γραφικών και γρήγορες μνημες , χωρίς απαιτήσεις τροφοδοτικών, ψύξεων κ.λ.π.

Με 100 ευρώ τι μητρική και μνήμες θα πάρεις?😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ilos είπε

Δε διαφωνώ αλλά και πάλι λιγότερο κοροϊδία είναι να τα δώσεις σε z690/b660 αντί στην TSMC που την έχει δει κάπως.

Η Intel από την εποχή του 8600/8700Κ , όπου η AMD χάριζε τους 6core Ryzen, μετακυλείει τα κόστη των CPU στις πλατφόρμες της για να φαίνεται πιο ανταγωνιστική στον τελικό χρήστη στο κομμάτι του CPU .

Εκεί, στην πλατφόρμα, είναι πιο δύσκολο σε έναν απλό αγοραστή να συγκρίνει τιμές και κόστη.

Και εγώ πριν λίγο καιρό για 10400 πήγαινε καρφί, αλλά ψάχνοντας για μητρική είδα πως μόλις κοιτούσα για μια ψυκτρούλα στο VRM και 4-dimm μνήμης ... η τιμή του σετ σχεδόν έφτανε ένα 5600G Combo ... 

Επεξ/σία από adtakhs

1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Η Intel από την εποχή του 8600/8700Κ , όπου η AMD χάριζε τους 6core Ryzen, μετακυλείει τα κόστη των CPU στις πλατφόρμες της για να φαίνεται πιο ανταγωνιστική στον τελικό χρήστη. 

Εκεί είναι πιο δύσκολο σε έναν απλό αγοραστή να συγκρίνει τιμές και κόστη.

Και εγώ πριν λίγο καιρό για 10400 πήγαινε καρφί, αλλά ψάχνοντας για μητρική είδα πως μόλις κοιτούσα για μια ψυκτρούλα στο VRM και 4-dimm μνήμης ... η τιμή σχεδόν έφτανε ένα 5600G Combo ... 

Καλά αυτό ίσχυε προ x570 (buyer at launch). Τώρα και οι 2 κοπανάνε στο ψαχνό. Να δεις με τις x670 τι θα γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ilos είπε

Με 100 ευρώ τι μητρική και μνήμες θα πάρεις?😁

Patriot Viper Steel 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3600MHz

https://www.skroutz.gr/s/19830427/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-PVS416G360C7K.html?from=catspan

MSI B450M Pro-VDH Max

https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

σε κάλυψα ?

Επεξ/σία από adtakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Herald είπε

Στο έγραψα και στο άλλο νήμα, 10400f με μια φτηνή mobo και με 200-250€ καθάρισες. Άντε 300 με τις μνήμες. Oι AMD είναι υπερφυσικά πανάκριβοι αυτή τη στιγμή, επειδή μπαίνουν σε παλιές μητρικές σου χρεώνει στην τιμή του CPU και την motherboard η AMD. Εσύ που δεν έχεις motherboard δεν έχεις λόγο να πας σε AMD

Δεν θέλω intel 10ης γενιάς. Minimum 11ης γενιάς ή ryzen 5000. Μάλλον δεν είναι η κατάλληλη εποχή για αγορά.

3 ώρες πριν, adtakhs είπε

Τι κάρτα γραφικών έχεις ?

970. Αλλά κάποια στιγμή θα αλλάξει, δεν θα μείνω για πάντα με αυτή.

Επεξ/σία από kirileman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 10400f που συγκρίνετε με τους ryzen είναι μη θερμικά συγκολημμένος (πάστα).

Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Ο 10400f είναι πολύ μικρότερης αντοχής και αυτό δεν είναι μυστικό.

Έδωσε μερικά κομμάτια Q0 stepping (πρώτη βερσιόν) σε reviewers, θερμικά συγκολημμένα να πάρει σκορ και στα καπάκια έβγαλε G1 stepping (δεύτερη βερσιόν), παστωμένο, να κονομήσει. Τα ίδια Intelάκο μου, τα ίδια Intelή μου.

Τον βάζουν κάποιοι με στοκ ψύκτρες (65watt ντε) και παίζουν παιχνίδια. Τα λέμε ξανά το Σεπτέμβρη, ετούτον ή τον επόμενο για τον 10400f.

Ένα link από τα πολλά, για όσους διαβάζουν αγγλικά: https://hardwaresfera.com/en/noticias/hardware/intel-core-i5-10400f-ihs-soldado/

Ελληνικό google tranlate του παραπάνω: https://hardwaresfera-com.translate.goog/en/noticias/hardware/intel-core-i5-10400f-ihs-soldado/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el

Σημ.: Διόρθωση link

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
  • Like 2
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν θέλω intel 10ης γενιάς. Minimum 11ης γενιάς ή ryzen 5000

Οι 11th gen είναι χειρότεροι από τους 10th πάντως..

Επεξ/σία από ioannis__

7 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Εντάξει, οι μνήμες είναι 3600/17...λογικά με λίγο tuning είναι εφικτό το 3600/18

😁

1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Δεν θέλω intel 10ης γενιάς. Minimum 11ης γενιάς ή ryzen 5000.

Μη πας σε 11ή γενιά, είναι οι preshot των 2020s.😁 Οι 5xxx έχουν ακόμα τσιμπημένες τιμές για αυτά που προσφέρουν, αλλά τουλάχιστον βρίσκεις πιο φτηνό υπόλοιπο οικοσύστημα.

5 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αν πας εσύ προσωπικά με zen+/zen2 cpu για να του κάνεις bios update ναι.😁 Η συγκεκριμένη δεν έχει bios flashback. Παίξε γκανιότα με το σκρουτζομάγαζο για το αν είναι με latest bios.

17 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Βάλε εσύ τον 10400  να δουλέψει στην παλάμη σου.

Το γεγονός πως ή ίδια μητρική στο 1200 socket έχει το διπλάσιο κόστος από την ίδια του AM4 δεν το έχεις πάρει χαμπάρι έτσι ?

Tι εννοείς ίδιες μητρικές? Εννοείς οι μητρικές με ίδιο όνομα? Ε τι σημασία έχει, το όνομα αγοράζεις? Aς πούμε από αυτές που έκανες link, η b460m pro σε σχέση με την b450 pro έχει παραπάνω m2 slot, καλύτερο lan, Wifi, καλύτερη κάρτα ήχου και παραπάνω επιλογές για raid. Επίσης φαντάζομαι έχει και καλύτερα vrms αλλά δεν έκατσα να ψάξω. Οπότε μόνο στο όνομα είναι ίδιες μητρικές.

1 λεπτό πριν, ilos είπε

Μη πας σε 11ή γενιά, είναι οι preshot των 2020s.😁 Οι 5xxx έχουν ακόμα τσιμπημένες τιμές για αυτά που προσφέρουν, αλλά τουλάχιστον βρίσκεις πιο φτηνό υπόλοιπο οικοσύστημα.

Αν πας εσύ προσωπικά με zen+/zen2 cpu για να του κάνεις bios update ναι.😁 Η συγκεκριμένη δεν έχει bios flashback. Παίξε γκανιότα με το σκρουτζομάγαζο για το αν είναι με latest bios.

Δίνεις την παραγγελία σε κατάστημα που συναρμολογεί (πχ. quick shop) και έχεις το τελευταίο bios περασμένο. 

4 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Ο 10400f που συγκρίνετε με τους ryzen είναι μη θερμικά συγκολημμένος (πάστα).

Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Ο 10400f είναι πολύ μικρότερης αντοχής και αυτό δεν είναι μυστικό.

Έδωσε μερικά κομμάτια Q0 stepping (πρώτη βερσιόν) σε reviewers, θερμικά συγκολημμένα να πάρει σκορ και στα καπάκια έβγαλε G1 stepping (δεύτερη βερσιόν), παστωμένο, να κονομήσει. Τα ίδια Intelάκο μου, τα ίδια Intelή μου.

Τον βάζουν κάποιοι με στοκ ψύκτρες (65watt ντε) και παίζουν παιχνίδια. Τα λέμε ξανά το Σεπτέμβρη, ετούτον ή τον επόμενο για τον 10400f.

Ένα link από τα πολλά, για όσους διαβάζουν αγγλικά: https://hardwaresfera.com/en/noticias/hardware/intel-core-i5-10400f-ihs-soldado/

Ελληνικό google tranlate του παραπάνω: https://hardwaresfera-com.translate.goog/en/noticias/hardware/intel-core-i5-10400f-ihs-soldado/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en

Ο ορισμός του ότι νάναι. Literally :P

Η intel φτιάχνει επεξεργαστές με tim εδώ και 10 χρόνια, λες να χαλάνε σε 1 χρόνο? Έναν 8700k που είχα το 2017 με TIM, ακόμα δουλεύει...

11 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν θέλω intel 10ης γενιάς. Minimum 11ης γενιάς ή ryzen 5000. Μάλλον δεν είναι η κατάλληλη εποχή για αγορά.

Οι 10ης γενιάς με ένα b560 mobo είναι καλύτεροι σε gaming από τους 11th gen. 

Μόλις τώρα, Herald είπε

Ο ορισμός του ότι νάναι. Literally :P

Η intel φτιάχνει επεξεργαστές με tim εδώ και 10 χρόνια, λες να χαλάνε σε 1 χρόνο? Έναν 8700k που είχα το 2017 με TIM, ακόμα δουλεύει...

Ναι αλλά είναι ντιγκρεντέ.😁

13 λεπτά πριν, kirileman είπε

970. Αλλά κάποια στιγμή θα αλλάξει, δεν θα μείνω για πάντα με αυτή.

Μην ασχοληθείς καν με την φριτέζα 11ης γενιάς, δες Ryzen ή τον 12400 +ddr4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...