Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Herald είπε

Ε 216 απο 221 μπροστα δεν ειναι? Στα περισσοτερα benchmarks αυτες ειναι οι διαφορες. Εγω γενικα ισα τους βλεπω με ενα προβάδισμα 4-5% του 5600x στα games. Οποτε αγορασα αυτον που η τιμη του δεν αυξηθηκε 50%. Δεν ξέρω γιατι σας φαινεται περιεργο, αμα οι τιμές ήταν τουμπα θα ειχα παρει 5600x προφανως. 

Ακου , δεν ειναι 216 ρε φιλε ειναι 236. 216 ειναι με limits of , ο 5600x  με limits of ποσο θα ηταν? Γιαυτο τα review της intel  ειναι παραπλανητικα ακομα και αυτα με limts stock παραπλανητικα ειναι γιατι τα ρολογια μεταξυ pl1 και pl2 ειναι η μερα με τη νυχτα και το ξερεις καλα. Να λεμε και μερικες αληθειες.

• Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

26 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Γάτος είσαι το πέτυχες, μόνο αρνητικά πράγματα έχω γράψει για τους zen3 του θέματος και όλο διαμαρτύρομαι για την Amd.

Βρε τι διαβάζουμε πάλι 😂

Δεν εννοώ ότι διαμαρτύρεσαι για τεχνολογικά ζητήματα αλλά γενικώς, αλλά που να το καταλάβεις. 

Γιατί μου έβαλες "haha";; Βάλε "confused" αμέσως!!

12 λεπτά πριν, Herald είπε

Οποτε αγορασα αυτον που η τιμη του δεν αυξηθηκε 50%. Δεν ξέρω γιατι σας φαινεται περιεργο, αμα οι τιμές ήταν τουμπα θα ειχα παρει 5600x προφανως. 

Ότι θέλει παίρνει ο καθένας, δεν χρειάζεται να δίνουμε εξηγήσεις.

• Like 1

13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ακου , δεν ειναι 216 ρε φιλε ειναι 236. 216 ειναι με limits of , ο 5600x  με limits of ποσο θα ηταν? Γιαυτο τα review της intel  ειναι παραπλανητικα ακομα και αυτα με limts stock παραπλανητικα ειναι γιατι τα ρολογια μεταξυ pl1 και pl2 ειναι η μερα με τη νυχτα και το ξερεις καλα. Να λεμε και μερικες αληθειες.

Παντα limits off κοιταω γιατι ετσι τρεχω. Αν δεις το review του 5600x, τριχες περνει ακομα και με oc, ποσο μαλλον με limits off. Αλλα δεν εχει και σημασια, το point ειναι ότι δεν ισχυει αυτο που έγραψε ο atenra οτι "ειναι παντου μπροστά". Στα περισσότερα benchmarks πανι με πανι ειναι. 

Το αστειο είναι οτι, εφόσον θεωρω τον 11600k τραγικα κακο, και ταυτοχρονα ο 5600x που εχει παρομοιες επιδοσεις ειναι και 20% ακριβοτερος, δεν είναι λογικο να θεωρω τον 5600x ακομα πιο τραγικο? Σοβαρα ρωταω, εμενα η λογικη αυτο μου λεει. 

• Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Δεν εννοώ ότι διαμαρτύρεσαι για τεχνολογικά ζητήματα αλλά γενικώς,

Βρε άνθρωπε δες λίγο το θέμα που μπήκες να σχολιάσεις με τι έχει να κάνει, τι μου μιλάς γενικά?

Spoiler

Ε όταν αυτά που διαβάζω δεν βγάζουν νόημα,τι θες να βάλω?like?

Δεν βλέπεις και εσύ ο ιδιος τι κατάσταση επικρατεί εδώ και καιρό?

Τι θες να κάνω,να βαράω παλαμάκια ή να περιμένω να κλειδωθεί και αυτό το θέμα όπως τα προηγούμενα,επειδή έχει κολλήσει σε κάποιους η βελόνα περί κακής Amd και τιμών zen3(ή έχουν όρεξη για κόντρες) ,και επειδή σε κάθε κυκλοφορία καθόμαστε να ψειρίζουμε ποιος επεξεργαστης βγάζει 6 παραπάνω fps με την 3090?

Και στα άλλα θέματα ανάλογη εικόνα επικρατεί, τι θές να κάνω να '''λέω μπράβο συνεχίστε έτσι?'''

Αυτός ειναι ο κύριος λόγος που έχει μειωθεί η κίνηση στα διάφορα θέματα,σε forum είμαστε τι λες να μας ενδιαφέρει περισσότερο?

Το παράξενο είναι κάποιος να τα βλέπει αυτά και να μην κάνει παράπονα, όχι να τα βλέπει και να κάνει παράπονα με την ελπίδα βελτίωσης.

Επεξ/σία από Fulgore

31 λεπτά πριν, Herald είπε

Η amd ανεβασε 50% τον χειροτερο binned 6 core cpu της και αλλο 50% τον χειροτερα binned 8 core cpu της. Μην γράφουμε συνεχεια τα ιδια. 

Πως απεφυγα να μιλησω για αυτην την αυξηση της intel? 3 - 4 posts για αυτήν μιλάω. Ειπα οτι ουτε οι τιμες της intel μαρεσουν, απλα δεν εχουν καμία επαφη με το scalping της amd. Εχεις checkari ποσο εχει ο 5950x που ειναι κατωτερος του 12900k η μιλαμε στον αερα? Εχεις διαβάσει τι εχω γράψει για τις τιμες των AlderLake η παλι βγάζεις πραματα απτο κεφαλι σου? Για τον 12900,πριν την ανακοίνωση των τιμων ειχα πει οτι τον περιμενω στα 550 msrp, στα 600 μας τον πιανει λιγο και στα 650 εγινε και αυτη amd. Ε τον ειδαμε στα 600 οποτε μας τον πιάνει και η intel λιγο. 

Τον 11600k τον πηρα προσωρινά μιας και το caseking μου εκανε refund 1200€. Οποτε πηρα κατι για λιγο μεχρι να βγουν οι AlderLake. Ποτε δεν τον πηρα για να τον κρατησω. Οποτε ναι, ήθελα high end cpu, και οι επιλογές μου ηταν νσ φαω λιγο χούφτωμα απο intel η να μου πάρει το scalp η amd. Ε διαλεξα το 1ο.

Η 3090 δεν ειναι αντικαταστατης της 1080ti. Δεν είναι καν αντικαταστατης της 2080ti, μιας και υπαρχει 3080ti. Αυξηση ειχαμε απο 1080ti σε 2080ti και ναι, εχω ρίξει απειρο κραξιμο για την τιμή αυτης. Μπορεις να ρωτησεις και τον Fulgore που δεν με συμπαθει μεν, αλλα το θυμαται δε. Την θεωρω την χειρότερη καρτα στην ιστορια της nvidia, γιαυτο και δεν την αγόρασα κιολας. Προφανως και ολες οι 2xxx καρτες ηταν μεγαλη αρπαχτη της nvidia (με εξαιρεση ξερω γω καμια 2060 και 2070 που ηταν μετριοκαλες) 

Οποτε μαν μου, μην ψαχνεις να βρεις φανμπουισμους και γυαλια σε μενα, μην κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια. 

Αχαχαχαχα τα 50 ευρώ παραπάνω σου παίρνει το scalp η AMD, τα 150 ευρώ παραπάνω από τον 10900Κ στον 12900Κ μας τον πιάνει λίγο και η Intel και πάμε και τα σκάμε ούτε γάτα ούτε ζημιά γιατί θα μείνουμε χωρίς top επεξεργαστή.

Μην ξαναμιλήσεις για ιδεολογίες περί τιμολογιακών πρακτικών μετά από τις τελευταίες επιλογές σου, καταντάς γραφικός.

• Like 2
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Βρε άνθρωπε δες λίγο το θέμα που μπήκες να σχολιάσεις με τι έχει να κάνει, τι μου μιλάς γενικά?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ε όταν αυτά που διαβάζω δεν βγάζουν νόημα,τι θες να βάλω?like?

Δεν βλέπεις και εσύ ο ιδιος τι κατάσταση επικρατεί εδώ και καιρό?

Τι θες να κάνω,να βαράω παλαμάκια ή να περιμένω να κλειδωθεί και αυτό το θέμα όπως τα προηγούμενα,επειδή έχει κολλήσει σε κάποιους η βελόνα περί κακής Amd και τιμών zen3(ή έχουν όρεξη για κόντρες) ,και επειδή σε κάθε κυκλοφορία καθόμαστε να ψειρίζουμε ποιος επεξεργαστης βγάζει 6 παραπάνω fps με την 3090?

Και στα άλλα θέματα ανάλογη εικόνα επικρατεί, τι θές να κάνω να '''λέω μπράβο παιδία συνεχίστε έτσι?'''

Αυτός ειναι ο κύριος λόγος που έχει μειωθεί η κίνηση στα διάφορα θέματα,σε forum είμαστε τι λες να μας ενδιαφέρει περισσότερο?

Το παράξενο είναι κάποιος να τα βλέπει αυτά και να μην κάνει παράπονα, όχι να τα βλέπει και να κάνει παράπονα με την ελπίδα βελτίωσης.

Περιμένεις να βρεις το δίκιο σου σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, ενώ δεν μπορείς να το βρεις έξω στην πραγματική ζωή;;

Ναι οκ, έχεις δίκιο και εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω τσακωμούς για το ποιος έχει το καλύτερο σύστημα, ποιος βγάζει τα περισσότερα fps, ποιος έκανε την καλύτερη αγορά και πάει λέγοντας αλλά δεν μπορείς να το λύσεις αυτό έτσι απλά. Πάντα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα εδώ από πολύ παλιά.

Αυτά συμβαίνουν αν δεν υπάρχει "αυστηρό" moderation. Οπότε ή κάνεις report ή αίτηση για να για να γίνεις mod και να επιβάλλεις την τάξη. 

Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας, αν όντως σε ενοχλεί η κατάσταση που περιγράφεις (που ενοχλεί και εμένα) και η οποία είναι υπαρκτή, αν δεν γίνεις moderator ο ίδιος ή έστω να κάνεις συνεχώς report δεν πρόκειται να πετύχεις κάτι. Είναι πρόβλημα που ταλανίζει το insomnia εδώ και χρόνια. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αχαχαχαχα τα 50 ευρώ παραπάνω σου παίρνει το scalp η AMD, τα 150 ευρώ παραπάνω από τον 10900Κ στον 12900Κ μας τον πιάνει λίγο και η Intel και πάμε και τα σκάμε ούτε γάτα ούτε ζημιά γιατί θα μείνουμε χωρίς top επεξεργαστή.

Μην ξαναμιλήσεις για ιδεολογίες περί τιμολογιακών πρακτικών μετά από τις τελευταίες επιλογές σου, καταντάς γραφικός.

Τις αυξησεις τις μετραμε ποσοστιαια. Ο 6πυρηνος zen 3 ειναι 50% πανω απο τον 6πυρηνο zen 2. Ο 12900k ειναι 25% πιο ακριβος απο τον 10900k. Ο 11600 ειναι 0% πιο ακριβος απο τον 10600,γιαυτο και τον διαλεξα. Οποτε το 50% απο το 0% και το 25 % εχει μεγαλη διαφορα. 

600 msrp εχει ο 12900k, δεν ξερω γιατι κολλησες με το 150 

Επεξ/σία από Herald

6 ώρες πριν, Fulgore είπε

Γάτος είσαι το πέτυχες, μόνο αρνητικά πράγματα έχω γράψει για τους zen3 του θέματος και όλο διαμαρτύρομαι για την Amd.

Βρε τι διαβάζουμε πάλι 😂

Για τις τεχνικές αναλύσεις στο θέμα των games εντάξει καταλαβαίνω πως το εννοείς αλλά είναι και αυτό κομμάτι του pc gaming, δεν είναι όπως στις κονσόλες που τα πράγματα είναι στάνταρ στο θέμα των γραφικών και της απόδοσης. Και αν το δούμε και αλλιώς γιατί όλοι έχουν λυσσάξει να πάρουν καινούργια κάρτα αν δεν τους ενδιαφέρουν τα γραφικά; Απλά κρατάνε την παλιά και παίζουν σε medium ή low αναλόγως. Αυτό όμως δεν εμποδίζει κάποιον να γράψει και κάτι άλλο όμως πέρα των τεχνικών θεμάτων αφού εκεί δεν γίνεται ο χαμός και το vs που γίνεται στα θέματα των cpu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Herald είπε

600 msrp εχει ο 12900k, δεν ξερω γιατι κολλησες με το 150 

Το $600 ($589) είναι RCP (Recommended Customer Price για 1000 κομμάτια). To MSRP (Manufacturer Suggested Retail Price) του 12900Κ είναι $650

Αλλά και το RCP μόνο να πάρουμε, ο 12900Κ ($589) είναι 100 δολάρια ποιο ακριβός από τον 10900Κ($488).

Από την άλλη μεριά ο Ryzen 5950X ανέβηκε $50 από τον 3950Χ, ο 5900Χ ανέβηκε $50 από τον 3900Χ, ο 5800Χ ανέβηκε $50 από τον 3800Χ και ο 5600Χ ανέβηκε 50 από τον 3600Χ.

Και μην ξαναμιλήσεις για 50% συγκρίνοντας τον απλό 3600 με τον 5600Χ γιατί θα αρχίσω να συγκρίνω τον 10900F (RCP $422) με τον 12900Κ (RCP $589) αφού η Intel δεν έχει βγάλει 12900F (ακόμα).

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2

8 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Στο blender που ακριβως ειναι μπροστα μωρε ο 11600k? 

1593720684_Screenshot_20211220-000822_SamsungInternet.jpg.39715665f404ed4a49f60609f187f95a.jpg

Γενικα η intel στα benchmarks ειναι λιγο παραπλανητικη. Γιατι αν τρεξεις κατι συντομο θα το βγαλει με pl2. Ειναι ενα ωραιοτατο κολπο να πλασαρεται καλα στα περισσοτερα benchmarks των reviews που ειναι συντομα. 

Απο την εποχή του πεντιουμ τέσσερα τα κάνει αυτά :lol:

8 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ακου , δεν ειναι 216 ρε φιλε ειναι 236. 216 ειναι με limits of , ο 5600x  με limits of ποσο θα ηταν? Γιαυτο τα review της intel  ειναι παραπλανητικα ακομα και αυτα με limts stock παραπλανητικα ειναι γιατι τα ρολογια μεταξυ pl1 και pl2 ειναι η μερα με τη νυχτα και το ξερεις καλα. Να λεμε και μερικες αληθειες

37 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Και μην ξαναμιλήσεις για 50% συγκρίνοντας τον απλό 3600 με τον 5600Χ γιατί θα αρχίσω να συγκρίνω τον 10900F (RCP $422) με τον 12900Κ (RCP $589) αφού η Intel δεν έχει βγάλει 12900F (ακόμα).

Δεν υπάρχει σωτηρία...

Ο τύπος είναι το απαύγασμα της μεροληψίας και της υποκειμενικότητας.

Και μετά απορεί γιατί υπάρχουν αντιδράσεις.

12 ώρες πριν, Herald είπε

VS το κάνει ο atenra και ο kkatzos. Εγώ είπα απλά στον γιάννη να μην ασχολείται με το αν θα χάσει τιμή στα μεταχειρισμένα ο 5600x του, και μετά οι 2 τους αρχίσαν τις προσωπικές επιθέσεις. 

Δεν έχω καμία όρεξη για vs και δεν έχω vs με κανένα. Και ο AL είναι η καλύτερη CPU των τελευταίων ετών, όπως ήταν και οι Zen 3 πριν από αυτούς.

Στις τελευταίες σελίδες έχεις γράψει καμιά 10αριά "ανακρίβειες" αλλά δε μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω.

Δεν είναι κακό να τα λες όλα ως έχουν. Όχι όπως βολεύει την Intel, ούτε όπως βολεύει την AMD. Προσπάθησε το, θα σου κάνει καλό χρονιάρες μέρες που έρχονται... 😂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10400F + MSI MAG B460 Torpedo = 140 + 128 = 268

5600X + B550 MSI A pro = 282 + 112 = 394

5800X + B550 MSI A pro = 365 + 112 = 477

12600KF + MSI Pro Z690-P DDR4 = 299 + 180 = 479

10700KF + MSI Z490 A Pro = 339 + 145 = 484

11700KF + Gigabyte Z590 D = 365 + 147 = 512

5950X + B550 MSI A pro = 734 + 112 = 846

Νομίζω τα αξίζει τα 85 ευρώ παραπάνω το 12600ΚF combo. Είναι 21,5% πιο ακριβό από το 5600Χ + Β550, όσο δηλαδή είναι περίπου και η single thread διαφορά τους, αλλά στο MT είναι αρκετά πιο μπροστά ο 12600KF. Πρέπει να ρίξει τιμές η AMD.

Επεξ/σία από ioannis__

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Το $600 ($589) είναι RCP (Recommended Customer Price για 1000 κομμάτια). To MSRP (Manufacturer Suggested Retail Price) του 12900Κ είναι $650

Αλλά και το RCP μόνο να πάρουμε, ο 12900Κ ($589) είναι 100 δολάρια ποιο ακριβός από τον 10900Κ($488).

Από την άλλη μεριά ο Ryzen 5950X ανέβηκε $50 από τον 3950Χ, ο 5900Χ ανέβηκε $50 από τον 3900Χ, ο 5800Χ ανέβηκε $50 από τον 3800Χ και ο 5600Χ ανέβηκε 50 από τον 3600Χ.

Ρε συ, με κοροιδευείς? Και τα 499$ το RCP του 10900k είναι....άρα έχουν 20% διαφορα, όχι 50%. 

Δεν συγκρίνω 3600 με 5600x, συγκρίνω τον φτηνότερο / χειρότερα binned 6 core cpu της. 50% διαφορά στην τιμή βλέπω. 

46 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν είναι κακό να τα λες όλα ως έχουν. Όχι όπως βολεύει την Intel, ούτε όπως βολεύει την AMD. Προσπάθησε το, θα σου κάνει καλό χρονιάρες μέρες που έρχονται... 😂

Συμφωνώ, γιαυτό λέω ότι μεταξύ 2 παρόμοιων σε επιδόσεις CPU, όταν το πρώτο (11600k) είναι πατάτα, το 2ο που είναι και 25% πιο ακριβό τι είναι? Με δικά σου λόγια, αντικειμενικά, περιέγραψε το. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...