Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilos είπε

Εγώ tbh αν ήμουν intel θα πήγαινα τον 12600k 350 ευρώ, αφού η άλλη δε νιώθει να χαμηλώσει τιμές.

Δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα η Intel, εδώ είχε παγώσει τις τιμές 5-6 χρόνια όταν ο ανταγωνισμός της ήταν οι FX. Εγώ και με αυτές τις τιμές παραξενευτήκα λίγο αλλά ντάξει, τρώγονται. Ο 12400 όμως στα ~250€ θα είναι ακριβούτσικος

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα η Intel, εδώ είχε παγώσει τις τιμές 5-6 χρόνια όταν ο ανταγωνισμός της ήταν οι FX. Εγώ και με αυτές τις τιμές παραξενευτήκα λίγο αλλά ντάξει, τρώγονται. Ο 12400 όμως στα ~250€ θα είναι ακριβούτσικος

Πάλι γρηγορότερος και φτηνότερος θα είναι από τον 5600x. Και θα έχει και επαρκότερη stock ψύκτρα σε σχέση με την wraith stealth, αλλά δε παίρνω όρκο.😁

Δημοσ.

Μπα αυτό δύσκολο. Ίδια σάπια φαίνεται η "καινούργια" stock ψήκτρα της intel απλά έβαλαν ένα άχρηστο πλαστικό γύρω γύρω. Θα την δούμε και στην πράξη βέβαια..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ilos είπε

Πάλι γρηγορότερος και φτηνότερος θα είναι από τον 5600x. Και θα έχει και επαρκότερη stock ψύκτρα σε σχέση με την wraith stealth, αλλά δε παίρνω όρκο.😁

Kαλά όταν φτάνεις σε επεξεργαστή των 250-300€ το να έχει μέσα ψύκτρα είναι αστείο έτσι και αλλιώς, αφού μιλάμε για ψύκτρα των 5€-10€ ουσιαστικά. Η ψύκτρα στον 1600 πχ. είχε νόημα, με 185€ έπαιρνες το combo και ήσουνα άψογος. Τώρα στον 5600x είναι αρχαία κωμωδία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, icenex είπε

Ας πει ο καθενας την αποψη του αλλα μεχρι εκει για να βοηθησουμε καποιον να παρει απο αποφαση απο εκει και επειτα αυτος που ρωτησε θα κρινει αναλογως τι τον συμφερει περισσοτερο για την περιπτωση του.

Ποιος κόσμος θα καθήσει να μπει να ρωτησει ,όταν βλέπει αυτή την κατάσταση??

Spoiler

Γιατί νομίζεις σχολιάζουν μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι σε όλα αυτά τα θέματα και σπάνια κάποιος άλλος?

Το ανέφερα και πιο πίσω,ότι έχω προσωπικό παράδειγμα 2 φίλους μου που ήταν για αναβάθμιση και μπήκαν στα θέματα να ρωτήσουν/διαβάσουν απόψεις(ο ένας πρόσφατα, ο άλλος παλιότερα), είδαν αυτά που γράφονται και έφυγαν,όπως και πόσοι άλλοι φυσικά.

Και στα θέματα των pc games που αναφέρθηκε πιο πάνω , πάλι πολλά παράπονα από κόσμο που έμπαινε να διαβάσει τίποτα για τα ίδια τα παιχνίδια και έτρωγε στην μάπα συνέχεια τεχνικές αναλύσεις και benchmarks λες και είμαστε το digital foundry.

Και στις κάρτες γραφικών το 2019,και εκεί πολλά τα παράπονα από κόσμο ειδικά στις amd κάρτες(λόγω απουσίας RT) που για αυτό το λόγο και άνοιξαν ξεχωριστό θέμα για τους κατόχους.

Για ποιο λόγο νομίζεις ότι κλείδωναν τα θέματα παλιότερα κάθε 3 και λίγο?

Αλλά μετά όταν κάνουμε εμείς τα παράπονα(γιατί η κατάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα), κουράζουμε..

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Το ανέφερα και πιο πίσω,ότι έχω προσωπικό παράδειγμα 2 φίλους μου που ήταν για αναβάθμιση και μπήκαν στα θέματα να ρωτήσουν/διαβάσουν απόψεις(ο ένας πρόσφατα, ο άλλος παλιότερα), είδαν αυτά που γράφονται και έφυγαν.

Και στα θέματα των pc games που αναφέρθηκε πιο πάνω , πάλι πολλά παράπονα από κόσμο που έμπαινε να διαβάσει τίποτα για τα ίδια τα παιχνίδια και έτρωγε στην μάπα συνέχεια τεχνικές αναλύσεις και benchmarks λες και είμαστε το digital foundry.

Και στις κάρτες γραφικών το 2019,και εκεί πολλά τα παράπονα από κόσμο ειδικά στις amd κάρτες(λόγω απουσίας RT) που για αυτό το λόγο και άνοιξαν ξεχωριστό θέμα για τους κατόχους.

Αλλά μετά όταν κάνουμε εμείς τα παράπονα(γιατί η κατάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα), κουράζουμε..

Spoiler

Ναι ρε fulgore, τραβάς μαρτύριο. Ειδικά αυτό με τα παιχνίδια που μπαίνουν να ανεβάσουν benchmarks σε βασανίζει. Σε  βασανίζει τόσο πολύ που όταν έγραψα την άποψη μου για ένα παιχνίδι μου είπες λίγο πολύ να πάω να τρέξω κανα benchmark. Άσε μας κουκλίτσα μου που λένε και στο χωριό μου.

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

α)οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο θέμα, κατέκριναν αυτά που έγραψες για το πόσο στέκουν ή όχι και ότι ειναι υπερβολικά(το θέμα υπάρχει όποιος θέλει να επιβεβαιώσει)και δεν έγραψα αυτό ακριβώς όπως παραπληροφορείς, για να ξέρουμε τι λέμε.

β)οσο για το άλλο, ωρίστε και το σχετικό θέμα που είχε ανοίξει μετά από παράπονα κόσμου,επειδή για άλλη μια φορά μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις

γ)τα υπόλοιπα που έγραψα και είναι το ζουμί του θέματος όπως λέει και ο συμφορουμίτης πιο πίσω που και αυτός παραπονιέται για την όλη κατάσταση,χαίρομαι που τα προσπέρασες.

Κατά τα άλλα συνέχισε να χαλάς το εδώ θέμα με την κακιά Amd μέχρι να μπει λουκέτο όπως και τις προηγούμενες φορές, καλά το πας.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

10600 και 11600 είχαν ίδια τιμή, γιαυτό και επέλεξα τον 11600 έναντι του 5600x. Σίγα μην επιβραβεύσω κιόλας την AMD για το 50% πάνω!

Ο 11600Κ ήταν χειρότερος σε όλα σε σχέση με τον 5600Κ για αυτό ήταν φτηνότερος, απλά αγόρασες κατώτερο προϊόν φτηνότερα.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Τον 12900 τον αγόρασα γιατί είναι ο καλύτερος CPU αυτή τι στιγμή, χωρίς να είναι ο ακριβότερος? Αφού σε ότι κάνω είναι πολύ πιο γρήγορος από τον 5950x, και ταυτόχρονα και φτηνότερος, επιβράβευσα την Intel. 

Επιβράβευσες την Intel για 30% πάνω από τον 10900Κ  🤣

10900k-prices-1.png

12900k-prices-1.png

1 ώρα πριν, Herald είπε

Αλλά βέβαια το αστείο είναι ότι συνεχίζεις στο ίδιο μήκος κύματος της επιχειρηματολογίας ad hominem. Το τι αγόρασα και πόσα το αγόρασα δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ΑΜD αύξησε τις τιμές 50% gen 2 gen στα 6c και 8c cpu τους. Το τι αγόρασα εγώ δεν επηρεάζει το παραπάνω γεγονός, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί εστιάζεις εκεί. Η μάλλον, καταλαβαίνω ;) 

Το τι αγοράζεις είναι καθαρά δικό σου θέμα, το τι μα….κιες λες για να δικαιολογήσεις την αγορά σου είναι το θέμα μας. Όταν λες ότι δεν αγόρασες το καλύτερο CPU που ήταν ο 5600Χ λόγο αύξησης της τιμής του αλλά στον 12900Κ που και εδώ έχουμε αύξηση τιμής κατά 30% σε σχέση με τιμές στο ράφι του 10900Κ τον πρώτο μήνα τον αγόρασες, καρφώνεσαι ;)

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ο 11600Κ ήταν χειρότερος σε όλα σε σχέση με τον 5600Κ για αυτό ήταν φτηνότερος, απλά αγόρασες κατώτερο προϊόν φτηνότερα.

Κοιτώντας το review του techpowerup βλέπω ότι προφανώς δεν ισχύει αυτό που λές. Δεν ήταν χειρότερος σε όλα, στα περισσότερα workloads ίσα ίσα που είναι μαζί (blender, cbst, x265 encoding ας πούμε είναι μπροστά ο 11600). Αλλά αυτό έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία. Θα μπορούσε ο 5600 να κοστίζει 220€ - οπότε αναγκαστικά ο 11600 αφού είναι χειρότερος σε όλα να κόστιζε 180€. Οπότε απολύτως καμία σημασία δεν έχει το ποιός είναι χειρότερος, σημασία έχει οτι η AMD αύξησε τις τιμές 50% στην κατηγορία που ψώνισα και γιαυτό δεν την προτίμησα. Aμά είχε ο 11600k 300€ και ο 5600x 250 μάντεψε ποιόν θα αγόραζα

Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το περίεργο. Αλλά συνεχίζεις το ad hominem...

51 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το τι αγοράζεις είναι καθαρά δικό σου θέμα, το τι μα….κιες λες για να δικαιολογήσεις την αγορά σου είναι το θέμα μας. Όταν λες ότι δεν αγόρασες το καλύτερο CPU που ήταν ο 5600Χ λόγο αύξησης της τιμής του αλλά στον 12900Κ που και εδώ έχουμε αύξηση τιμής κατά 30% σε σχέση με τιμές στο ράφι του 10900Κ τον πρώτο μήνα τον αγόρασες, καρφώνεσαι ;)

Δεν καρφώνομαι, εσύ απλά δεν έχεις κοινή λογική. Είναι προφανές, το έχω γράψει και 2-3 φορές, πώς ούτε οι τιμές των alderlake  μου αρέσουν. Απλά δεν είναι ληστρικές όπως των AMD, και στην τελική, πρέπει να αγοράσω CPU, δηλαδή τι προτείνεις, να μείνω χωρίς PC ας πούμε? Οπότε από την στιγμή που χρειάζομαι CPU, θα πρέπει να διαλέξω. Ε προτιμώ την Intel που μου βάζει λίγο χέρι από την AMD που κάνει επαγγελματικό scalping. Τι σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις και ξαναγυρίζεις στα ίδια?

Συνεχίζεις το ad hominem πάντως. Καταλαβαίνεις ότι το τι αγόρασα δεν είναι επιχείρημα πάνω στο scalping της AMD έτσι? ΟΤΙ και να αγόρασα, η AMD κάνει scalping, οπότε αν έχεις να πείς κάτι πες πάνω σε αυτό και όχι στο τι αγόρασα.

Προφανώς και ο 11600k εκ του αποτελέσματος, αφού τον τέσταρα, είναι μεγάλη πατάτα και θα ήταν καλύτερα να είχα αγοράσει 10600k που είχε 190-200€ εκείνη την περίοδο.  Ο 5600x παραμένει εκτός συζήτησης προφανώς μιας και η τιμή του ήταν εκτός τόπου, μιάς και σε VFM είναι χειρότερος και από τον μέτριοκακό 11600. Πρέπει να καταλάβεις ότι για είμαι συνεπής, δεν μπορώ να λέω πόσο χάλια είναι ο 11600k, την στιγμή που ο 5600x είναι αρκετά ακριβότερος και έχει σχεδόν πανομοιότυπες επιδόσεις. 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Γιατί νομίζεις σχολιάζουν μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι σε όλα αυτά τα θέματα και σπάνια κάποιος άλλος?

Το ανέφερα και πιο πίσω,ότι έχω προσωπικό παράδειγμα 2 φίλους μου που ήταν για αναβάθμιση και μπήκαν στα θέματα να ρωτήσουν/διαβάσουν απόψεις(ο ένας πρόσφατα, ο άλλος παλιότερα), είδαν αυτά που γράφονται και έφυγαν,όπως και πόσοι άλλοι φυσικά.

Ενώ εσύ που όλη την ώρα διαμαρτύρεσαι, γράφεις ΜΟΝΟ αρνητικά πράγματα, από τις 10 αντιδράσεις που δίνεις οι...9 είναι "confused" και κάνεις τον αστυνομικό του φόρουμ είσαι φυσιολογικός; Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα φάση...

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν καρφώνομαι, εσύ απλά δεν έχεις κοινή λογική. Είναι προφανές, το έχω γράψει και 2-3 φορές, πώς ούτε οι τιμές των alderlake  μου αρέσουν. Απλά δεν είναι ληστρικές όπως των AMD, και στην τελική, πρέπει να αγοράσω CPU, δηλαδή τι προτείνεις, να μείνω χωρίς PC ας πούμε? Οπότε από την στιγμή που χρειάζομαι CPU, θα πρέπει να διαλέξω. Ε προτιμώ την Intel που μου βάζει λίγο χέρι από την AMD που κάνει επαγγελματικό scalping. Τι σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις και ξαναγυρίζεις στα ίδια?

H AMD ανέβασε $50 τον 5600Χ από τον 3600Χ και $50 στον 5800Χ από τον 3800Χ και μιλάς για scalping και ληστρική AMD, όταν η Intel ανέβασε 150 ευρώ τον 12900Κ (650) σε σχέση με τον 10900Κ(500). Όχι μόνο αποφεύγεις να μιλήσεις για αυτήν την αύξηση της Intel αλλά τώρα προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αγορά οτι θα έμενες χωρίς PC αν δεν αγόραζες τον 12900Κ όταν έχεις ήδη PC με τον 11600Κ. 🙄

Και μιας και είσαι τόσο ιδεολόγος με τις τιμές της AMD, στην NVIDIA που ανέβασε την top gaming GPU από τα $750 (GTX1080Ti) στα  $1500 (RTX3090) δεν σε είδα να μιλάς για Scalping ούτε για ληστρικές πρακτικές ούτε να την τιμωρείς με το να αγοράσεις AMD GPU.   Τι έγινε, αν κάτι ανέβει πάνω από 50 δολάρια που ανέβασε η AMD τα CPU δεν μας ενδιαφέρει ?? 🙄

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ενώ εσύ που όλη την ώρα διαμαρτύρεσαι, γράφεις ΜΟΝΟ αρνητικά πράγματα, από τις 10 αντιδράσεις που δίνεις οι...9 είναι "confused" και κάνεις τον αστυνομικό του φόρουμ είσαι φυσιολογικός; Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα φάση...

Γάτος είσαι το πέτυχες, μόνο αρνητικά πράγματα έχω γράψει για τους zen3 του θέματος και όλο διαμαρτύρομαι για την Amd.

Βρε τι διαβάζουμε πάλι 😂

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

H AMD ανέβασε $50 τον 5600Χ από τον 3600Χ και $50 στον 5800Χ από τον 3800Χ και μιλάς για scalping και ληστρική AMD, όταν η Intel ανέβασε 150 ευρώ τον 12900Κ (650) σε σχέση με τον 10900Κ(500). Όχι μόνο αποφεύγεις να μιλήσεις για αυτήν την αύξηση της Intel αλλά τώρα προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αγορά οτι θα έμενες χωρίς PC αν δεν αγόραζες τον 12900Κ όταν έχεις ήδη PC με τον 11600Κ. 🙄

Και μιας και είσαι τόσο ιδεολόγος με τις τιμές της AMD, στην NVIDIA που ανέβασε την top gaming GPU από τα $750 (GTX1080Ti) στα  $1500 (RTX3090) δεν σε είδα να μιλάς για Scalping ούτε για ληστρικές πρακτικές ούτε να την τιμωρείς με το να αγοράσεις AMD GPU.   Τι έγινε, αν κάτι ανέβει πάνω από 50 δολάρια που ανέβασε η AMD τα CPU δεν μας ενδιαφέρει ?? 🙄

Η amd ανεβασε 50% τον χειροτερο binned 6 core cpu της και αλλο 50% τον χειροτερα binned 8 core cpu της. Μην γράφουμε συνεχεια τα ιδια. 

Πως απεφυγα να μιλησω για αυτην την αυξηση της intel? 3 - 4 posts για αυτήν μιλάω. Ειπα οτι ουτε οι τιμες της intel μαρεσουν, απλα δεν εχουν καμία επαφη με το scalping της amd. Εχεις checkari ποσο εχει ο 5950x που ειναι κατωτερος του 12900k η μιλαμε στον αερα? Εχεις διαβάσει τι εχω γράψει για τις τιμες των AlderLake η παλι βγάζεις πραματα απτο κεφαλι σου? Για τον 12900,πριν την ανακοίνωση των τιμων ειχα πει οτι τον περιμενω στα 550 msrp, στα 600 μας τον πιανει λιγο και στα 650 εγινε και αυτη amd. Ε τον ειδαμε στα 600 οποτε μας τον πιάνει και η intel λιγο. 

Τον 11600k τον πηρα προσωρινά μιας και το caseking μου εκανε refund 1200€. Οποτε πηρα κατι για λιγο μεχρι να βγουν οι AlderLake. Ποτε δεν τον πηρα για να τον κρατησω. Οποτε ναι, ήθελα high end cpu, και οι επιλογές μου ηταν νσ φαω λιγο χούφτωμα απο intel η να μου πάρει το scalp η amd. Ε διαλεξα το 1ο.

Η 3090 δεν ειναι αντικαταστατης της 1080ti. Δεν είναι καν αντικαταστατης της 2080ti, μιας και υπαρχει 3080ti. Αυξηση ειχαμε απο 1080ti σε 2080ti και ναι, εχω ρίξει απειρο κραξιμο για την τιμή αυτης. Μπορεις να ρωτησεις και τον Fulgore που δεν με συμπαθει μεν, αλλα το θυμαται δε. Την θεωρω την χειρότερη καρτα στην ιστορια της nvidia, γιαυτο και δεν την αγόρασα κιολας. Προφανως και ολες οι 2xxx καρτες ηταν μεγαλη αρπαχτη της nvidia (με εξαιρεση ξερω γω καμια 2060 και 2070 που ηταν μετριοκαλες) 

Οποτε μαν μου, μην ψαχνεις να βρεις φανμπουισμους και γυαλια σε μενα, μην κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Κοιτώντας το review του techpowerup βλέπω ότι προφανώς δεν ισχύει αυτό που λές. Δεν ήταν χειρότερος σε όλα, στα περισσότερα workloads ίσα ίσα που είναι μαζί (blender, cbst, x265 encoding ας πούμε είναι μπροστά ο 11600). Αλλά αυτό έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία. Θα μπορούσε ο 5600 να κοστίζει 220€ - οπότε αναγκαστικά ο 11600 αφού είναι χειρότερος σε όλα να κόστιζε 180€. Οπότε απολύτως καμία σημασία δεν έχει το ποιός είναι χειρότερος, σημασία έχει οτι η AMD αύξησε τις τιμές 50% στην κατηγορία που ψώνισα και γιαυτό δεν την προτίμησα. Aμά είχε ο 11600k 300€ και ο 5600x 250 μάντεψε ποιόν θα αγόραζα

Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το περίεργο. Αλλά συνεχίζεις το ad hominem...

Συνεχίζεις το ad hominem πάντως. Καταλαβαίνεις ότι το τι αγόρασα δεν είναι επιχείρημα πάνω στο scalping της AMD έτσι? ΟΤΙ και να αγόρασα, η AMD κάνει scalping, οπότε αν έχεις να πείς κάτι πες πάνω σε αυτό και όχι στο τι αγόρασα.

Προφανώς και ο 11600k εκ του αποτελέσματος, αφού τον τέσταρα, είναι μεγάλη πατάτα και θα ήταν καλύτερα να είχα αγοράσει 10600k που είχε 190-200€ εκείνη την περίοδο.  Ο 5600x παραμένει εκτός συζήτησης προφανώς μιας και η τιμή του ήταν εκτός τόπου, μιάς και σε VFM είναι χειρότερος και από τον μέτριοκακό 11600. Πρέπει να καταλάβεις ότι για είμαι συνεπής, δεν μπορώ να λέω πόσο χάλια είναι ο 11600k, την στιγμή που ο 5600x είναι αρκετά ακριβότερος και έχει σχεδόν πανομοιότυπες επιδόσεις. 

Στο blender που ακριβως ειναι μπροστα μωρε ο 11600k? 

1593720684_Screenshot_20211220-000822_SamsungInternet.jpg.39715665f404ed4a49f60609f187f95a.jpg

Γενικα η intel στα benchmarks ειναι λιγο παραπλανητικη. Γιατι αν τρεξεις κατι συντομο θα το βγαλει με pl2. Ειναι ενα ωραιοτατο κολπο να πλασαρεται καλα στα περισσοτερα benchmarks των reviews που ειναι συντομα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Στο blender που ακριβως ειναι μπροστα μωρε ο 11600k? 

1593720684_Screenshot_20211220-000822_SamsungInternet.jpg.39715665f404ed4a49f60609f187f95a.jpg

Γενικα η intel στα benchmarks ειναι λιγο παραπλανητικη. Γιατι αν τρεξεις κατι συντομο θα το βγαλει με pl2. Ειναι ενα ωραιοτατο κολπο να πλασαρεται καλα στα περισσοτερα benchmarks των reviews που ειναι συντομα. 

Ε 216 απο 221 μπροστα δεν ειναι? Στα περισσοτερα benchmarks αυτες ειναι οι διαφορες. Εγω γενικα ισα τους βλεπω με ενα προβάδισμα 4-5% του 5600x στα games. Οποτε αγορασα αυτον που η τιμη του δεν αυξηθηκε 50%. Δεν ξέρω γιατι σας φαινεται περιεργο, αμα οι τιμές ήταν τουμπα θα ειχα παρει 5600x προφανως. 

Παντως το πινακακι ειναι ο λογος που γελαω με την amd. Δες που βρίσκεται ο 3700x, τα παστωνει ολα και εκανε 320 ευρα 3 χρονια πριν.. Και μετα αναρωτιεται ο atenra γιατι κραζω την amd... 

Επεξ/σία από Herald

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...