Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν έχει σημασία. 😲

Και να μην είναι 2 φορές ταχύτερος στα 100€ θα τα παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο ο strawman ώστε να φαίνεται ότι έχει δίκιο.

Υπέρ της Intel πάντα. Αν καταφέρει κάτι τέτοιο η AMD (δε νομίζω) πάλι θα τα παρουσιάσει έτσι, ώστε να φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε. 🤣 🤩

Παντα δικιο εχω. Εσυ φορας το κασκολ μπροστά στα ματια σου και σε πιανει τύφλωση. Και εγω amdακιας ειμαι αλλα εχω calculator, οταν βλεπω οτι η amd κατέστρεψε εντελως την κατηγορία επεξεργαστών 450 ευρω και κάτω με φοβερο stagnation, μειωση επιδόσεων gen 2 gen, μειωση αριθμου πυρήνων ανα price point, τι να πω μπραβο? Τα πετρινα χρονια της intel είχαμε μεγαλυρερη αυξηση επιδοσεων ανα τετραετια, σύμφωνα με το κομπιουτερακι. Τωρα αμα ειναι διαφωνούμε και με το κομπιουτερακι καταλαβαινεις οτι δεν εχουμε κοινο εδαφος συζητησης. 

22 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εντάξει και τα 10nm τα έδειχνε η Intel για το 2016 και φτάσαμε τέλος 21 να τα δούμε ουσιαστικά. Δε πιστεύω κανένα slide της Intel.

Όσο για 8 πυρήνες στην i3 σειρά το θεωρώ απίθανο. 6 ίσως.

edit: Όσο δε για το διπλάσια, δεν εννοούσα προφανώς να διπλασιαστούν τα cores και ειδικά ο @Herald δε νομίζω να εννοεί αυτό (δε τον ενδιαφέρουν τα πολλά cores). Σίγουρα εννοούσε διπλάσιο STP.

Πιστεύω οτι θα μπουν ecores και στα μικροτερα μοντελα σύντομα, αφού οι φήμες λενε για 16e σε raptorlake. 

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Πιστεύω οτι θα μπουν ecores και στα μικροτερα μοντελα σύντομα, αφού οι φήμες λενε για 16e σε raptorlake. 

Διευκρίνισε τι εννοείς με διπλάσια απόδοση. Διπλάσιο STP ή "moar cores". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, malakudi είπε

Διευκρίνισε τι εννοείς με διπλάσια απόδοση. Διπλάσιο STP ή "moar cores". 

Εννοώ σε οτιδήποτε χρησιμοποιεί όλη την διαθέσιμη υπολογιστική ισχύ θα βγάζει διπλάσια νούμερα. Cinebench πχ. P cores δεν νομίζω να ανεβάσει σύντομα στους i3, σε 4c/8t θα παραμείνει πιστεύω, απλά θα μπούν ecores.

Aυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ αστεία 6c/12t cpu στα 300€. Γιατί naturally θα μείνουν πίσω σε IPC, αλλά θα μείνουν πίσω και σε υπολογιστική ισχύ. Άλλο να δώσεις 130-140€ να πάρεις 6πύρηνο και άλλο να δώσεις 300. Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για την Intel με τον 11600k, αλλά τουλάχιστον αυτός ήταν στα 250. Εννοείται κάκιστη τιμή, αλλά καλύτερη από τον μεγαλοαπατέωνα που λέγεται AMD. 

O 5900x προφανώς επεξεργαστάρα, αλλά το να ξεκινάει η ταρίφα από τα 550€ για να πάρεις σοβαρό mainstream CPU είναι ανέκδοτο

Το θέμα είναι απλό και πολλοί εθελοτυφλούν. Αν ήθελες 300€ 6πύρηνο τον αγόραζες το 2017! Ποιός ο λόγος να τον αγοράσεις 3-4 χρόνια μετά στα ίδια χρήματα για να πάρεις ένα 30% σε stock και 10% σε overclock? 10% ρε φίλε,...

Εγώ πιστεύω έβαλε αυτές τις τιμές η AMD λόγω mobo υποστήριξης για όποιον έχει ήδη παλιότερο AM4. Για νέα πλατφόρμα το να πάς σε 5600x / 5800x είναι αυτοκτονικό. Οπότε δυστηχώς το mobo compatibility πάει άκλαφτο, μιας και πληρώνεις την νέα μητρική στην τιμή του CPU...

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Herald είπε

Εννοώ σε οτιδήποτε χρησιμοποιεί όλη την διαθέσιμη υπολογιστική ισχύ θα βγάζει διπλάσια νούμερα. Cinebench πχ. P cores δεν νομίζω να ανεβάσει σύντομα στους i3, σε 4c/8t θα παραμείνει πιστεύω, απλά θα μπούν ecores.

Αυτό είναι διφορούμενη απάντηση. Διευκρίνισε, MTP ή STP; Εγώ θεώρησα STP γιατί αυτό λες πάντα ότι σε ενδιαφέρει. Τώρα τα αλλάζεις μου φαίνεται.

Διπλάσιο STP από τον 5600X σε 4 χρόνια δε πρόκειται να δούμε πιστεύω. Είμαστε στο +20% τώρα, άντε να πάρει άλλες 2 φορές 1,2 (που δύσκολο είναι και πάλι). 1,2*1,2*1,2=> 1,728. Άντε να φτάσει και +75%. +100% με τίποτα. Και αυτό φυσικά για το top τσιπάκι, όχι για κλειδωμένο i3 σε χαμηλά clock.

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αυτό είναι διφορούμενη απάντηση. Διευκρίνισε, MTP ή STP; Εγώ θεώρησα STP γιατί αυτό λες πάντα ότι σε ενδιαφέρει. Τώρα τα αλλάζεις μου φαίνεται.

Tι διφορούμενη ρε μαν, μέχρι και εφαρμογή σου είπα, πόσο πιο συγκεκριμένη απάντηση θες? :P 

To αν με ενδιαφέρει μόνο το STP (δεν έχω πεί ποτέ κάτι τέτοιο btw) είναι άσχετο με αυτό που συζήταμε τώρα. Έχει σημασία τι με ενδιαφέρει εμένα με το αν ένας entry level επεξεργαστής σε 3-4 χρόνια θα είναι δύο φόρες πιο γρήγορος από 5600x? 

Για δική σου διευκόλυνση, όποτε λέω X faster πάντα μα ΠΑΝΤΑ μιλάω για επεξεργαστική ισχύ (εκτός αν γράφω συγκεκριμένα για games). Ούτε για STP μιλάω ούτε για gaming performance γιατί δεν αγοράζουμε  κονσόλα / παιχνιδομηχανή, PC αγοράζουμε.

Όσο για το αν με ενδιαφέρει το STP ή το MTP, προφανώς αν μπορείς να μου μείωσεις το MTP του 12900k κατά 20% αλλά να μου δώσεις +50% STP εύκολα δέχομαι το trade, με κλειστά μάτια. Το να μου αυξήσεις το MTP κατά 50% αλλά να μειώσεις το STP κατά 20% ούτε με σφαίρες. Το MTP είναι σαν την Vram της GPU ή την ram του επεξεργαστή ή την χωρητικότητα ένος σκληρού δίσκου. Εντελώς ΑΧΡΗΣΤΗ μέχρι που δεν σου φτάνει. 

Επεξ/σία από Herald
  • Confused 1
Δημοσ.

Κακη τιμη ο 5600x αλλα η intel δεν καταφερε να τον περασει με τον 11600k οποτε πως η intel δινει παραπανω απο γενια σε γενια δεν καταλαβα? Της  εκατσε επιτελους μετα απο χρονια και ξεκολλησε απο 14nm  και εδωσε μια αυξηση επιδοσεων της προκοπης. Η amd ακομα δεν εχει μιλησει οταν θα μιλησει και αυτη τοτε θα μπορουμε να κανουμε συγκριση. Καλως η κακως οι πωλησεις της intel στις cpu για custom συστηματα ειχε πεσει στα ταρταρα. Αυτο απο μονο του μας λεει οτι η amd μια χαρα επιδοσεις εδινε για τα λεφτα της. Επισης θεωρω πως και αυτος ηταν ενας λογος που εδωσε τοσο χαμηλες τιμες γτ η τιμη της υπερφολας 11900k ηταν απλα αστεια. Επισης καλο ειναι να μην συγκρινουμε μονο τιμες cpu  αλλα τιμες cpu+mobo. Εκει που γερνει το ισοζυγιο? Συμφωνω οτι η amd ανεβασε τις τιμες(κακως) γτ μπορουσες σε ενα φθηνο mobo να βαλεις και 5950x και δεν ηταν λιγοι αυτοι που προτιμησαν μια φθηνη tomahawk ξερω γω απο το να δωσουν μια περιουσια για top mobo.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Κακη τιμη ο 5600x αλλα η intel δεν καταφερε να τον περασει με τον 11600k οποτε πως η intel δινει παραπανω απο γενια σε γενια δεν καταλαβα? Της  εκατσε επιτελους μετα απο χρονια και ξεκολλησε απο 14nm  και εδωσε μια αυξηση επιδοσεων της προκοπης. Η amd ακομα δεν εχει μιλησει οταν θα μιλησει και αυτη τοτε θα μπορουμε να κανουμε συγκριση. Καλως η κακως οι πωλησεις της intel στις cpu για custom συστηματα ειχε πεσει στα ταρταρα. Αυτο απο μονο του μας λεει οτι η amd μια χαρα επιδοσεις εδινε για τα λεφτα της. Επισης θεωρω πως και αυτος ηταν ενας λογος που εδωσε τοσο χαμηλες τιμες γτ η τιμη της υπερφολας 11900k ηταν απλα αστεια. Επισης καλο ειναι να μην συγκρινουμε μονο τιμες cpu  αλλα τιμες cpu+mobo. Εκει που γερνει το ισοζυγιο? Συμφωνω οτι η amd ανεβασε τις τιμες(κακως) γτ μπορουσες σε ενα φθηνο mobo να βαλεις και 5950x και δεν ηταν λιγοι αυτοι που προτιμησαν μια φθηνη tomahawk ξερω γω απο το να δωσουν μια περιουσια για top mobo.

Ο 11600k συγκρίνεται με τον 10600k και είναι πιο γρήγορος αν όχι στα πάντα, σχεδόν αν όχι στα πάντα. Ο 5600x συγκρίνεται με τον 3700x και δεν είναι πιο γρήγορος στα πάντα. 

Το mobo compatibility ***ει και δέρνει, αλλά όχι αν στην τιμή του CPU πρέπει να πληρώσω και motherboard. Δεν σου κάνω καθόλου πλάκα, υπήρχε περίοδος που ο 5800x κόστιζε 150€ πάνω από τον 10700kf. Και δεν μιλάω για την περίοδο που ο 5800x ήταν στα 550+, λέω για τον Φεβρουάριο που είχε πέσει στο MSRP του. Με τα 450€ που ζήταγε αγόραζες z590 / 490 και 1070kf. E sorry αλλά το θεώρω τεράστιο ανέκδοτο.

Για τους rocketlake δεν σχολιάζω κάτι, γνωστή η άποψη μου. Ακολούθησε συνταγή zen 3 η Intel και έβγαλε αηδίες

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Herald είπε

Ο 11600k συγκρίνεται με τον 10600k και είναι πιο γρήγορος αν όχι στα πάντα, σχεδόν αν όχι στα πάντα. Ο 5600x συγκρίνεται με τον 3700x και δεν είναι πιο γρήγορος στα πάντα. 

Το mobo compatibility ***ει και δέρνει, αλλά όχι αν στην τιμή του CPU πρέπει να πληρώσω και motherboard. Δεν σου κάνω καθόλου πλάκα, υπήρχε περίοδος που ο 5800x κόστιζε 150€ πάνω από τον 10700kf. Και δεν μιλάω για την περίοδο που ο 5800x ήταν στα 550+, λέω για τον Φεβρουάριο που είχε πέσει στο MSRP του. Με τα 450€ που ζήταγε αγόραζες z590 / 490 και 1070kf. E sorry αλλά το θεώρω τεράστιο ανέκδοτο.

Σε multi ποιον ειχε απεναντι ο 5800x ? τον 10700k η μηπως τον 10900k? O 10700k δεν τον ακουμπαγε τον 5800x ρε ,πιο πολυ με τον 5600x ηταν κοντα. Η τιμη του 5600x ηταν ανεκδοτο συμφωνω ποσο δε που δεν εβγαλε και 5600 σκετο (μια κατηγορια που τις εδωσε οσες πωλησεις ειχε ολη η intel συνολικα σε cpu και την ανεβασε στην ουσια ,αυτο για μενα ηταν το μεγαλυτερο φαουλ της και ας μην συμφωνουν πολλοι)  αλλα η intel δεν ειχε κατι καλυτερο να αντιπαραθεσει εβγαλε τους 11xxx που ηταν meh. Αν ειχε βγαλει καλα cpu θα δεις που θα ειχαν παει οι τιμες των 5xxx. Τωρα περιμενουμε το Γεναρη να δουμε τι θα δωσει και σε τι τιμη εχοντας το + της ιδιας πλατφορμας.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.

Αυτό περιμένουμε,  να πουλιέται  ένα 50αρικο ο 5600x, και 75€ ο 5800, μπας και αναβαθμισουμε και εμείς.. Ετσι ανακοίνωσαν οι ειδικοί αναλυτές του insomnia. 

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δεν αλλάζει τίποτα. Είναι σταθερός στις απόψεις του, δηλαδή στην υποκειμενικότητα και την πάγια παρουσίαση των γεγονότων όπως τον βολεύει.

26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Κακη τιμη ο 5600x αλλα η intel δεν καταφερε να τον περασει με τον 11600k οποτε πως η intel δινει παραπανω απο γενια σε γενια δεν καταλαβα?

Καλά, περιμένεις να βγάλεις άκρη με δαύτον; Το σάλιο (ή καλύτερα τα ακροδάκτυλα) σου χαλάς. 🤣

21 λεπτά πριν, Herald είπε

Καθόλου αυθαίρετη ερμηνεία.

Και ο 3600ΧΤ συγκρίνεται με τον ανύπαρκτο 5400ΧΤΧ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν αλλάζει τίποτα. Είναι σταθερός στις απόψεις του, δηλαδή στην υποκειμενικότητα και την πάγια παρουσίαση των γεγονότων όπως τον βολεύει.

Καλά, περιμένεις να βγάλεις άκρη με δαύτον; Το σάλιο (ή καλύτερα τα ακροδάκτυλα) σου χαλάς. 🤣

Καθόλου αυθαίρετη ερμηνεία.

Και ο 3600ΧΤ συγκρίνεται με τον ανύπαρκτο 5400ΧΤΧ

Ξερεις τι θα πει αυθαιρετη? Προφανώς οχι. Δεν υπαρχει κατι πιο μη αυθαιρετο απο την συγκριση που κανω. Συγκρινω 2 επεξεργαστες με ιδια τιμη. Εσυ εισαι αυτός που κανεις αυθαιρετες συγκρισεις γιατί συγκρινεις με βαση το ονομα. 

Εγω ξερω οτι στο box οι κατηγοριες χωρίζονται με βαση τα κιλα. Ο boxer των 60 κιλων παλευει με τους υπόλοιπους boxer στα 60 κιλά. Εσυ λες να τους χωρίσουμε με βαση τα ονοματα. Ο μακης θα παλεύει με αλλους μακηδες. 

Αλλα καταλαβαινω εχει τυλιχτει το κασκολ γυρω απο τα ματια και βλεπεις κοκκινο. 

27 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σε multi ποιον ειχε απεναντι ο 5800x ? τον 10700k η μηπως τον 10900k? O 10700k δεν τον ακουμπαγε τον 5800x ρε ,πιο πολυ με τον 5600x ηταν κοντα. Η τιμη του 5600x ηταν ανεκδοτο συμφωνω ποσο δε που δεν εβγαλε και 5600 σκετο (μια κατηγορια που τις εδωσε οσες πωλησεις ειχε ολη η intel συνολικα σε cpu και την ανεβασε στην ουσια ,αυτο για μενα ηταν το μεγαλυτερο φαουλ της και ας μην συμφωνουν πολλοι)  αλλα η intel δεν ειχε κατι καλυτερο να αντιπαραθεσει εβγαλε τους 11xxx που ηταν meh. Αν ειχε βγαλει καλα cpu θα δεις που θα ειχαν παει οι τιμες των 5xxx. Τωρα περιμενουμε το Γεναρη να δουμε τι θα δωσει και σε τι τιμη εχοντας το + της ιδιας πλατφορμας.

Χωρις να διαφωνω με την ουσια, το ποιον ειχε απεναντι ειναι λιγο ασχετο. Εγώ δεν ειπα οτι ο 5800x θα επρεπε να ειναι φτηνοτερος του 10700k. Λέω οτι θα επρεπε να κοστίζει οσο ο 3700x. Προφανως η intel θα αναγκαζοταν να κανει price cuts στον 10700k και στον 10900k.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάποια διαφωνώ αλλά όλα τα προϊόντα (cpu, gpu, πατάτες, αυτοκίνητα, κλτ) στην ίδια τιμή πρέπει να τα συγκρίνουμε. Αυτό σε νοιάζει όταν αγοράζεις κάτι. Γι' αυτό και την 5700ΧΤ την συγκρίναμε με την 2060 Super που είχαν το ίδιο MSRP. Να την συγκρίναμε με την 2070 Super επειδή είχαν και οι δύο το "7" μέσα στην ονομασία; Ή το καλύτερο να βάζουμε την τιμή στη σύγκριση π.χ. fps/euro, ή points ή render time per euro. Στα cpu κόστος πλατφόρμας, όχι μόνο του cpu.

Επεξ/σία από ioannis__
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Σε κάποια διαφωνώ αλλά όλα τα προϊόντα (cpu, gpu, πατάτες, αυτοκίνητα, κλτ) στην ίδια τιμή πρέπει να τα συγκρίνουμε. Αυτό σε νοιάζει όταν αγοράζεις κάτι. Γι' αυτό και την 5700ΧΤ την συγκρίναμε με την 2060 Super που είχαν το ίδιο MSRP. Να την συγκρίναμε με την 2070 Super επειδή είχαν και οι δύο το "7" μέσα στην ονομασία; Ή το καλύτερο να βάζουμε την τιμή στη σύγκριση π.χ. fps/euro, ή points ή render time per euro. Στα cpu κόστος πλατφόρμας, όχι μόνο του cpu.

Η τιμή αλλάζει όμως. Δες πόσο έχει ο 5600X τώρα, ουσιαστικά έχει αγγίξει την τιμή που θα είχε ο 5600 αν είχε βγει (240$ -> 265 ευρώ Ελλάδα - τον βρίσκεις με 268 πλέον.)

1 ώρα πριν, Herald είπε

Tι διφορούμενη ρε μαν, μέχρι και εφαρμογή σου είπα, πόσο πιο συγκεκριμένη απάντηση θες? :P 

Το διπλάσιο CB μπορεί να σημαίνει το ίδιο STP. Τεσπα. Το διπλάσιο CB είναι αδιάφορο, το έχεις και σήμερα. Διπλάσιο STP δεν έχεις όσα λεφτά και να δώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγώ που περιμένω να φορτώσω 5950Χ στην toma στα 150€...🤣...βλέπω μία εντονη υποβάθμιση στα cpu.....ωστόσο 5600Χ μτχ πάνω από 200€ είναι τσιχλοφουσκα.....o 12600 τα έστειλε για μπάνιο όλα τα cpu 5600X/5800X/11gen/10th gen

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Αυτό περιμένουμε,  να πουλιέται  ένα 50αρικο ο 5600x, και 75€ ο 5800, μπας και αναβαθμισουμε και εμείς.. Ετσι ανακοίνωσαν οι ειδικοί αναλυτές του insomnia. 

Spoiler

Να περιμένεις τον i3 στα 90ευρώ και να τον συνδιάσεις με 3090 για να λες οτι κανει παπάδες σε 720p benchmarks.

Τα έχουμε πει πόσες φορές.

Τα θέματα των επεξεργαστών(και καρτών γραφικών),έχουν καταντήσει ειδικά τον τελευταίο καιρό(10900κ,5950x,12900k) στον κατάλληλο τρόπο να φλεξάρει ο άλλος το ακριβό high end σύστημα του(και τάχα μου σαν δικαιολογία πετάει το μπουκάλι),και επειδή κάποια στιγμή βαριέται, πιάνει μετά και αναφέρεται σε κάτι κλειδωμένους i3 τάχα μου λόγω vfm.

Σαν αυτούς που αναβαθμίζουν κάθε χρόνο ακριβά κινητά και σου πετάνε τα σκορ του antutu παρόλο που παιχνίδια δεν παίζουν.

Μπαίνεις και διαβάζεις για εντυπωσιακές επιδόσεις σε 5950x/12900k και 3090 σε 1080 και 1440p,για ένα σύστημα που παίζει να κοστίζει πάνω κάτω 3000+ευρώ.

Εχει χαθεί η μπάλα,και αυτά βλέπουν οι περισσότεροι γιαυτό και δεν σχολιάζουν στα θέματα αυτά,ενώ μέχρι και zen+ ή αρχές Zen2,δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

btw τα παραπάνω που τα έχω γράψει και παλιότερα, μου τα είχαν πει και 2 φίλοι μου όταν παρακολουθούσαν τα θέματα των 2 εταιρειών ,όταν ήθελαν να αναβαθμίσουν,που τους έκανε αρνητική εντύπωση τι έβλεπαν να γράφεται.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...