Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αν το παλιό installation είναι legacy (MBR partition κτλ), θα πρέπει να γυρίσεις τη μητρική σε legacy/CSM mode για να μπουτάρει.

Από κει και πέρα, τα γραφικά του 5700G θέλουν πρόσφατο distro για να παίξουν - πχ Ubuntu 21.04 ή μεταγενέστερο. 

oxi εβαλα τον δισκο απο το παλιο PC  LINUX Ubuntu 20.04  και αμεσως μπηκε σε 5'"    σαν να μην αλλαξα  PC

μονο που ειναι  100 φορες πιο γρηγορο  

• Like 1
  • Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άνοιξα ένα support ticket στην AMD για να τους ρωτήσω και καλά πως ελέγχουμε το stability για το curve optimizer. Από τη στιγμή που είναι δικό τους feature και το διατυμπάνισαν ήθελα να μάθω τι προτείνουν οι ίδοι. Και μου έστειλαν αυτά τα δύο link, λολ..

https://hothardware.com/reviews/amd-power-curve-optimizer-guide-zen-3
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/k0k6y2/curve_optimizer_better_than_manual_oc/ σε φάση μπες εδώ και δες. Σοβαρά τώρα; Είναι αυτή απάντηση εταιρείας; Να στέλνει link από το reddit;

Δημοσ.
1 hour ago, ioannis__ said:

Άνοιξα ένα support ticket στην AMD για να τους ρωτήσω και καλά πως ελέγχουμε το stability για το curve optimizer. Από τη στιγμή που είναι δικό τους feature και το διατυμπάνισαν ήθελα να μάθω τι προτείνουν οι ίδοι. Και μου έστειλαν αυτά τα δύο link, λολ..

https://hothardware.com/reviews/amd-power-curve-optimizer-guide-zen-3
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/k0k6y2/curve_optimizer_better_than_manual_oc/ σε φάση μπες εδώ και δες. Σοβαρά τώρα; Είναι αυτή απάντηση εταιρείας; Να στέλνει link από το reddit;

Λογικό. Αυτοί φτιάχνουν δικά τους προγράμματα για τα RMA 

Δημοσ.

@malakudi 70 ευρώ έχει η b450 tomahawk max και 280 ο 5600Χ ετοιμοπαράδοτα. Οπότε 50 + άντε 230 max για τον 5600Χ να ζητήσω. Αν βγει κάνας 12400 στα ~200 θα σφίξουν τα γάλατα για τον 5600Χ..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

@malakudi 70 ευρώ έχει η b450 tomahawk max και 280 ο 5600Χ ετοιμοπαράδοτα. Οπότε 50 + άντε 230 max για τον 5600Χ να ζητήσω. Αν βγει κάνας 12400 στα ~200 θα σφίξουν τα γάλατα για τον 5600Χ..

Όντως έπεσε πολύ η μητρική. Εγώ δε θα τη σκότωνα για 50 ευρώ τη μητρική, θα προτιμούσα να την κρατήσω και να την δώσω σε 2-3 χρόνια σε κάποιον που μπορεί να χρειάζεται AM4 μητρική όταν δε θα υπάρχουν πια. Τότε εύκολα την πουλάς και πάνω από 70 που έχει σήμερα.

Τη CPU στα 220-230 φεύγει εύκολα τώρα, όταν βγουν οι 12400 θα δούμε - γιατί με τιμές B660 στα 180+ ευρώ δε θα είναι εύκολη η επιλογή τους.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, malakudi είπε

Όντως έπεσε πολύ η μητρική. Εγώ δε θα τη σκότωνα για 50 ευρώ τη μητρική, θα προτιμούσα να την κρατήσω και να την δώσω σε 2-3 χρόνια σε κάποιον που μπορεί να χρειάζεται AM4 μητρική όταν δε θα υπάρχουν πια. Τότε εύκολα την πουλάς και πάνω από 70 που έχει σήμερα.

Τη CPU στα 220-230 φεύγει εύκολα τώρα, όταν βγουν οι 12400 θα δούμε - γιατί με τιμές B660 στα 180+ ευρώ δε θα είναι εύκολη η επιλογή τους.

90 ευρώ την πήρα πριν 2.5 χρόνια. Κλάιν μάιν. Αυτό που δεν θέλω είναι να χάσει πολύ αξία ο cpu. Γενικά θέλω να "γυρίζει" το hardware, να πουλάω πριν χάσει αξία..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ioannis__ είπε

90 ευρώ την πήρα πριν 2.5 χρόνια. Κλάιν μάιν. Αυτό που δεν θέλω είναι να χάσει πολύ αξία ο cpu. Γενικά θέλω να "γυρίζει" το hardware, να πουλάω πριν χάσει αξία..

Περίμενε να δεις τι θα γίνει με τους δεν 3D σε κανά δίμηνο. 

Μετά αποφασίζεις. Εγώ στη θέση σου πάντως δεν θα πουλούσα θα περίμενα την am5 πλατφόρμα. 

Το σύστημα σου είναι πυραυλάκι και το ότι βγαίνει κάτι καλύτερο δεν σημαίνει ότι αυτό που έχει δεν είναι καλό. Αν δεν το είχες και κοίταγες να αγοράσεις σήμερα θα συζητούσαμε διαφορετικά. Το έχει όμως.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioannis__ είπε

Για να πέσει η τιμή του 5600x θα πρέπει να βγούν καλύτερα CPU στην ίδια η χαμηλότερη τιμή. Ε σε αυτήν την περίπτωση ναι μεν θα τον πουλήσεις λιγότερο, αλλά και ο CPU που θα αγοράσεις για να τον αντικαταστήσεις θα είναι φτηνότερος. Δεν χάνεις κάτι στην ουσία.

Πχ σε 4 χρόνια ο 5600x θα φεύγει ένα 50€, αλλά με 100€ θα παίρνεις i3 που θα είναι δύο φορές πιο γρήγορος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Herald είπε

Για να πέσει η τιμή του 5600x θα πρέπει να βγούν καλύτερα CPU στην ίδια η χαμηλότερη τιμή. Ε σε αυτήν την περίπτωση ναι μεν θα τον πουλήσεις λιγότερο, αλλά και ο CPU που θα αγοράσεις για να τον αντικαταστήσεις θα είναι φτηνότερος. Δεν χάνεις κάτι στην ουσία.

Πχ σε 4 χρόνια ο 5600x θα φεύγει ένα 50€, αλλά με 100€ θα παίρνεις i3 που θα είναι δύο φορές πιο γρήγορος

Έχεις δει ποτέ 4ρων ετών επεξεργαστή να πωλείται 50€?

Ακόμα και παλιά σαπάκια δεν τα δίνουν τόσο...  

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

delete

Επεξ/σία από ioannis__
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Herald είπε

Αυτό το κρατάω, να δούμε αν θα βγει i3 που θα είναι 2 φορές πιο γρήγορος από 5600Χ και θα κάνει 100 ευρώ το Δεκέμβριο του 2025 (Πολύ χλωμό το βλέπω)

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αυτό το κρατάω, να δούμε αν θα βγει i3 που θα είναι 2 φορές πιο γρήγορος από 5600Χ και θα κάνει 100 ευρώ το Δεκέμβριο του 2025 (Πολύ χλωμό το βλέπω)

Αν όλα πάνε όπως τα ξέρουμε σήμερα, το 2025 η Intel θα έχει προϊόντα χρησιμοποιώντας για  κατασκευή την μέθοδο Intel 20Α με RIBONFET + POWERVIA.  

Αν υποθέσουμε ότι μέχρι τότε θα πάρουμε ένα 30%-50%  παραπάνω σε STP (IPC + higher clocks) και διπλασιάσουμε τους πυρήνες του σημερινού Core i3 από 4 (8Τ) σε 8 πυρήνες (16Τ), τότε είναι εφικτό να έχουμε έναν Core i3 με διπλάσιες επιδόσεις στα $100-150.

Τεχνικά θα είναι εφικτό, αν θα δούμε τέτοιο προϊόν το 2025 στο ράφι είναι άλλο πράγμα.

Intel%20Accelerated%20Briefings%20FINAL-

Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Καλά το i3 δεν το είπα επειδή είναι Intel, απλά είναι "brand name entry level επεξεργαστού". 

2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Έχεις δει ποτέ 4ρων ετών επεξεργαστή να πωλείται 50€?

Ακόμα και παλιά σαπάκια δεν τα δίνουν τόσο...  

Ρε μαν μην χάνεις την ουσία, η ουσία δεν είναι η τιμή. Μην σας πιάνει φανελίαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Αν όλα πάνε όπως τα ξέρουμε σήμερα, το 2025 η Intel θα έχει προϊόντα χρησιμοποιώντας για  κατασκευή την μέθοδο Intel 20Α με RIBONFET + POWERVIA.  

Αν υποθέσουμε ότι μέχρι τότε θα πάρουμε ένα 30%-50%  παραπάνω σε STP (IPC + higher clocks) και διπλασιάσουμε τους πυρήνες του σημερινού Core i3 από 4 (8Τ) σε 8 πυρήνες (16Τ), τότε είναι εφικτό να έχουμε έναν Core i3 με διπλάσιες επιδόσεις στα $100-150.

Τεχνικά θα είναι εφικτό, αν θα δούμε τέτοιο προϊόν το 2025 στο ράφι είναι άλλο πράγμα.

Intel%20Accelerated%20Briefings%20FINAL-

Εντάξει και τα 10nm τα έδειχνε η Intel για το 2016 και φτάσαμε τέλος 21 να τα δούμε ουσιαστικά. Δε πιστεύω κανένα slide της Intel.

Όσο για 8 πυρήνες στην i3 σειρά το θεωρώ απίθανο. 6 ίσως.

edit: Όσο δε για το διπλάσια, δεν εννοούσα προφανώς να διπλασιαστούν τα cores και ειδικά ο @Herald δε νομίζω να εννοεί αυτό (δε τον ενδιαφέρουν τα πολλά cores). Σίγουρα εννοούσε διπλάσιο STP.

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ.
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Δεν έχει σημασία. 😲

Και να μην είναι 2 φορές ταχύτερος στα 100€ θα τα παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο ο strawman ώστε να φαίνεται ότι έχει δίκιο.

Υπέρ της Intel πάντα. Αν καταφέρει κάτι τέτοιο η AMD (δε νομίζω) πάλι θα τα παρουσιάσει έτσι, ώστε να φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε. 🤣 🤩

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...