Herald Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε Όταν φτιάχνεις εσύ το σύστημα και δεν παίρνεις έτοιμο από ΟΕΜ σε ενδιαφέρει, αλλιώς δεν θα ασχολιόσαστε με καλυτέρα συστήματα ψύξης και θα βάζατε ένα απλό. Λαθος κανεις, παιρνω συστημα ψύξης που θα καλυψει το οριο κατανάλωσης που εγω θελω να θεσω.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε Ανάλογα την μητρική που θα τον βάλεις. Σε ποια μητρική δεν έχει 76w PPT default?
Aten-Ra Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Herald είπε Μαν μου το cooler της amd ειναι της ταξης των 5 ευρω. Το οτι θα δουλέψει με 65w tdp θα δουλέψει. Δεν θα γινει αυτοαναφλεξη. Το αν θα σου σπασει τα νευρα ειναι το θεμα. Καταλαβαίνεις οτι καθε φορα που παίζει new world η κοπελια ακουει την wraith prism μεσα απο τα beyerdynamic dt 1770. Ξέρεις τι ηχομόνωση εχουν αυτα? Έχει το PPT στα 65W η της το έχεις αφήσει default από την μητρική η ακόμα χειρότερα το έχεις βάλει εσύ manual στα 88 ?? Για δοκίμασε να το βάλεις στα 65W να δεις αν θα αλλάξει κάτι.
Herald Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε Έχει το PPT στα 65W η της το έχεις αφήσει default από την μητρική η ακόμα χειρότερα το έχεις βάλει εσύ manual στα 88 ?? Για δοκίμασε να το βάλεις στα 65W να δεις αν θα αλλάξει κάτι. Μονο μνημες εχω πειραξει, τα αλλα τα εχω αφήσει default. Οπως και να εχει μιλαμε για την prism η οποια ειναι σε εντελως αλλη κατηγορια απο την stealth που έχει ο 5600x.
Aten-Ra Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Herald είπε Μονο μνημες εχω πειραξει, τα αλλα τα εχω αφήσει default. Οπως και να εχει μιλαμε για την prism η οποια ειναι σε εντελως αλλη κατηγορια απο την stealth που έχει ο 5600x. Προφανώς το default της μητρικής δεν είναι 65W , βαλε εσύ manual το PPT στα 65 και δες πως θα αλλάξει η συμπεριφορά στο HSF.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Herald είπε Μονο μνημες εχω πειραξει, τα αλλα τα εχω αφήσει default. Οπως και να εχει μιλαμε για την prism η οποια ειναι σε εντελως αλλη κατηγορια απο την stealth που έχει ο 5600x. πάρε και εσύ της κοπέλας μια noctua για τα Χριστούγεννα, άκου prism
Herald Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, ioannis__ είπε πάρε και εσύ της κοπέλας μια noctua για τα Χριστούγεννα, άκου prism Έχω την u12s αλλά δεν με αφήνει να την βάλω (την ψύκτρα)
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Έχω την u12s αλλά δεν με αφήνει να την βάλω (την ψύκτρα) είναι με τα καφέ fanάκια γι' αυτό ε;
Herald Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, ioannis__ είπε είναι με τα καφέ fanάκια γι' αυτό ε; Όχι ρε την black πήρα (και την u12a σε black την πήρα), απλά δεν της αρέσει να παίζουν με το PC της. Έχει δει τα bsods που τρώω κάθε φορά που κλοκάρω μνήμες και λοιπά και έχει τρομάξει.
malakudi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @Aten-Ra I stand corrected για το HSF θca. Αλλά ας αναλύσουμε τα νούμερα για τον 3900Χ που είχε το άρθρο του GN. Τι σημαίνει λοιπόν το 105W TDP του 3900X; Πως για την ορθή λειτουργία του chip, η οποία για το συγκεκριμένο είναι να έχει Tcase (θερμοκρασία του IHS δηλαδή) 61,8C με ambient 42C (!!!), χρειάζεται ψύκτρα με HSF θca 0.189 C/Watt. Άρα σε ένα open case με ambient 22C, ο ίδιος ακριβός επεξεργαστής θα είχε TDP (61,8-22)/0,189 => 210W TDP. Ή θα πρέπει να έχει Tcase 41,8 με 22 ambient για να παραμείνει σε 105W TDP. Που δεν έχει ποτέ τέτοιο temp με ambient 22, άρα απλώς δουλευόμαστε με άχρηστα νούμερα, και αυτό ακριβώς καυτηρίασε ο GN αλλά και οι κατασκευαστές ψυκτρών των οποίων την άποψη δημοσίευσε (off the record). Οπότε εξήγησέ μας, γιατί είναι 105W TDP ο 3900X και δεν είναι 210W TDP. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτά είναι μαρκετίστικα τερτίπια της AMD. Το μόνο σημαντικό νούμερο είναι το PPT, και αυτό για τον 3900X είναι 142W. Όσο για το ποιος θέτει τα default PPT/EDC/TDC, αυτό είναι το AGESA με βάση ένα table που υπάρχει μέσα στο microcode των CPUs. Κανένας κατασκευαστής μητρικών δε διάλεξε αυτά τα νούμερα. Θα ήταν απίστευτο να διαλέξουν όλοι τα ίδια. Αν έχεις να μας δείξεις ΕΣΤΩ ΜΙΑ μητρική που θέτει άλλο default PPT, please enlighten us. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από malakudi
elpenor Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ από τότε που θυμάμαι να βγήκε το TDP το έχω στο μυαλό μου σαν μία μονάδα μέτρησης σχετική με το τι cpu cooler χρειάζεσαι με ambient κοντά στους 18 και CPU χωρίς boost. Εξωπραγματικές συνθήκες για αυτό πάντα έκραζαν όλοι. Καλά έκανε η Intel που δεν το γράφει πια. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στους Intel το boost χωρίς limits σε MT σημαίνει 200+ watt (πχ 11400F ) ενώ στους μικρούς 7nm AMD με PBO σημαίνει 125-175W. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από elpenor
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Βασικά τώρα τίποτα δεν είναι κρυφό. Με το που βγαίνει ένα cpu μετά από 1 δευτερόλεπτο βγαίνουν 50 reviews στο YT, βλέπεις τις απαιτήσεις σε ψύξη και κανονίζεις..
Aten-Ra Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, malakudi είπε @Aten-Ra I stand corrected για το HSF θca. Αλλά ας αναλύσουμε τα νούμερα για τον 3900Χ που είχε το άρθρο του GN. Τι σημαίνει λοιπόν το 105W TDP του 3900X; Πως για την ορθή λειτουργία του chip, η οποία για το συγκεκριμένο είναι να έχει Tcase (θερμοκρασία του IHS δηλαδή) 61,8C με ambient 42C (!!!), χρειάζεται ψύκτρα με HSF θca 0.189 C/Watt. Άρα σε ένα open case με ambient 22C, ο ίδιος ακριβός επεξεργαστής θα είχε TDP (61,8-22)/0,189 => 210W TDP. Ή θα πρέπει να έχει Tcase 41,8 με 22 ambient για να παραμείνει σε 105W TDP. Που δεν έχει ποτέ τέτοιο temp με ambient 22, άρα απλώς δουλευόμαστε με άχρηστα νούμερα, και αυτό ακριβώς καυτηρίασε ο GN αλλά και οι κατασκευαστές ψυκτρών των οποίων την άποψη δημοσίευσε (off the record). Οπότε εξήγησέ μας, γιατί είναι 105W TDP ο 3900X και δεν είναι 210W TDP. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτά είναι μαρκετίστικα τερτίπια της AMD. Το μόνο σημαντικό νούμερο είναι το PPT, και αυτό για τον 3900X είναι 142W. Όσο για το ποιος θέτει τα default PPT/EDC/TDC, αυτό είναι το AGESA με βάση ένα table που υπάρχει μέσα στο microcode των CPUs. Κανένας κατασκευαστής μητρικών δε διάλεξε αυτά τα νούμερα. Θα ήταν απίστευτο να διαλέξουν όλοι τα ίδια. Αν έχεις να μας δείξεις ΕΣΤΩ ΜΙΑ μητρική που θέτει άλλο default PPT, please enlighten us. Αν κατεβάσεις το tAmbient και κρατήσεις το ίδιο HSF θca 0.189 σημαίνει ότι πλέον μπορείς να βάλεις και επεξεργαστή των 210W με το ίδιο Cooler, δεν σημαίνει ότι ανεβαίνει το TDP του 3900Χ στα 210W.
adtakhs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θυμάται κανείς πως μπαίνουν στα spoiler ? Θυμόμουν κάτι σε [spoiler] [/spoiler] αλλά δεν δουλεύει .... Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs
icenex Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, adtakhs είπε Θυμάται κανείς πως μπαίνουν στα spoiler ? Θυμόμουν κάτι σε [spoiler] [/spoiler] αλλά δεν δουλεύει .... Μπορεις απλα να πατησεις το κουμπακι με το ματακι που ειναι στην μπαριτσα με τα εργαλεια κειμενου. Ειναι το τριτο απο το τελος.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα