Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Μια ερώτηση, που την εκανα και στο θεμα των intel. Who gives a duck για το default tdp???? Αφου μπορεις να βάλεις αυτο που θες και βολεύει εσενα σύμφωνα με τα γουστα την ψυξη το κουτι σου και τα κεφια σου, τι νοημα έχει για τον end user το αν η intel η η amd διαλεξαν 50w η 50 χιλιάδες watt? 

Ειναι η ιδια συζητηση με την default θερμοκρασία του ψυγείου. Η lg μου το ειχε ρυθμισει στους 4c με x καταναλωση, με ένα κουμπακι το εβαλα στους 8 με y καταναλωση. Ποιο το νοημα να πιασω συζητηση 200 σελιδων για το αν η lg απο default εχει υψηλη καταναλωση στα ψυγεια της και λοιπα? 

Πρέπει με κάποιον τρόπο να βγει καλύτερη η AMD έναντι των 12th gen τώρα. Γι' αυτό και τα σκουπίδια μητρικές, για να βγει το αφήγημα. Και εγώ στήριξα AMD, 2 Ryzen έχω αγοράσει σε διάστημα 2.5 ετών και παρόλο που τώρα έχω NVIDIA, διαχρονικά περισσότερες AMD/ΑΤi κάρτες είχα. Αλλά οι 12th gen είναι καλύτεροι τώρα, πως να γίνει. Ακόμη και με τις ακριβότερες μητρικές (ddr4) καλύτερο value βγαίνει συνολικά σαν κόστος όλου του συστήματος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Μια ερώτηση, που την εκανα και στο θεμα των intel. Who gives a duck για το default tdp???? Αφου μπορεις να βάλεις αυτο που θες και βολεύει εσενα σύμφωνα με τα γουστα την ψυξη το κουτι σου και τα κεφια σου, τι νοημα έχει για τον end user το αν η intel η η amd διαλεξαν 50w η 50 χιλιάδες watt? 

Ειναι η ιδια συζητηση με την default θερμοκρασία του ψυγείου. Η lg μου το ειχε ρυθμισει στους 4c με x καταναλωση, με ένα κουμπακι το εβαλα στους 8 με y καταναλωση. Ποιο το νοημα να πιασω συζητηση 200 σελιδων για το αν η lg απο default εχει υψηλη καταναλωση στα ψυγεια της και λοιπα? 

Όταν γυρνάς και λες ότι το default HSF στον 5600Χ δεν κάνει για τον επεξεργαστή τότε ερχόμαστε στο τεχνικό κομμάτι να μιλήσουμε για το default operation του επεξεργαστή που είναι τα 65W και όχι στα 88W.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το agesa έχει να κάνει με το αρχικό initialization της μητρικής από το BIOS για την πλατφόρμα AMD64 και όχι με τις επιπλέον ρυθμίσεις που έχει το BIOS όπως τα PPT,  κλπ. 

Το τι default θα δώσουν στο PPT μέσα στο BIOS είναι καθαρά θέμα του κατασκευαστή της μητρικής.

ε όπως και να έχει ρε συ. Τι έχει περισσότερη σημασία; Το tdp που θεωρεί η AMD ως default ή αυτό που θα δει ο καθένας όταν bootάρει το σύστημα του για πρώτη φορά; Και σε τελική ανάλυση κάποιος που θα δώσει 285 ευρώ για cpu σημαίνει ότι πάει για κόστος συστήματος τουλάχιστον 1000 ευρώ (και παραπάνω βασικά τώρα με τις τιμές των καρτών γραφικών). Στα 30-40 ευρώ για ένα αξιοπρεπές cooler θα κολλήσει;

Επεξ/σία από ioannis__

3 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Πρέπει με κάποιον τρόπο να βγει καλύτερη η AMD έναντι των 12th gen τώρα. Γι' αυτό και τα σκουπίδια μητρικές, για να βγει το αφήγημα. Και εγώ στήριξα AMD, 2 Ryzen έχω αγοράσει σε διάστημα 2.5 ετών και παρόλο που τώρα έχω NVIDIA, διαχρονικά περισσότερες AMD/ΑΤi κάρτες είχα. Αλλά οι 12th gen είναι καλύτεροι τώρα, πως να γίνει. Ακόμη και με τις ακριβότερες μητρικές (ddr4) καλύτερο value βγαίνει συνολικά σαν κόστος όλου του συστήματος..

Τεχνικά μιλάμε και δεν έχει να κάνει με αφηγήματα υπέρ τις μιας η τις άλλης.

3 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Aν η ιντελ ενα χρονο μετα απο τον ανταγωνιστη με αλλαγη λιθογραφιας και νεα αρχιτεκτονικη ηταν χειροτερο value τοτε θα ηταν πολυ ασχημα τα πραγματα γιαυτην . Ευτυχως που εβγαλε κατι αξιολογο ειδαλλως θα βλεπαμε τον 6600x 350 ευρω . 

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Όταν γυρνάς και λες ότι το default HSF στον 5600Χ δεν κάνει για τον επεξεργαστή τότε ερχόμαστε στο τεχνικό κομμάτι να μιλήσουμε για το default operation του επεξεργαστή που είναι τα 65W και όχι στα 88W.

Δεκτόν αλλα γενικα και εδω και στο διπλα θέμα 200 σελιδες συζητατε για το default tdp και πως θα ψυξουμε τον intel και τετοια. Ο αλλος έχει ambient 40 βαθμους σπιτι του το καλοκαιρι και τον απασχολει πως θα ψύξει το cpu, οχι πως θα ψυξει τον εαυτό του. 

Το tdp ειναι κυρίως για τους oem, για τον end user ειναι η αχρηστη πληροφορια της μερας. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Τεχνικά μιλάμε και δεν έχει να κάνει με αφηγήματα υπέρ τις μιας η τις άλλης.

εντάξει αλλά να μιλήσουμε και λίγο πρακτικά. Αυτός που θα φτιάξει σύστημα με 1000+ ευρώ δεν θα βάλει ούτε μητρική των 65 ευρώ ούτε stock cooler..

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Aν η ιντελ ενα χρονο μετα απο τον ανταγωνιστη με αλλαγη λιθογραφιας και νεα αρχιτεκτονικη ηταν χειροτερο value τοτε θα ηταν πολυ ασχημα τα πραγματα γιαυτην . Ευτυχως που εβγαλε κατι αξιολογο ειδαλλως θα βλεπαμε τον 6600x 350 ευρω . 

Γιατι η amd 6 μηνες μετα τον ανταγωνιστή εβγαλε τους zen 3 που ηταν χειροτερο value. Τα είδες πολυ ασχημα τα πραματα, αφου τρεξαν ολοι και αγορασαν. 

Φταιει βέβαια και ο ιστος που ειχε στησει η amd, σου λεει πάρε upgradability και τα λεφτα που θα σου κόστιζε η μητρικη θα τα δωσεις για το cpu σαν καπελο 😂

1 λεπτό πριν, ioannis__ είπε

ε όπως και να έχει ρε συ. Τι έχει περισσότερη σημασία; Το tdp που θεωρεί η AMD ως default ή αυτό που θα δει ο καθένας όταν bootάρει το σύστημα του για πρώτη φορά. Και σε τελική ανάλυση κάποιος που θα δώσει 285 ευρώ για cpu σημαίνει ότι πάει για κόστος συστήματος τουλάχιστον 1000 ευρώ (και παραπάνω βασικά τώρα με τις τιμές των καρτών γραφικών). Στα 30-40 ευρώ για ένα αξιοπρεπές cooler θα κολλήσει;

Άλλο το ένα άλλο το άλλο, αν εσύ θέλεις να πάρεις άλλο Cooler και να δόσεις έχτρα 30-50 ευρώ μια χαρά, άλλο όμως να λέτε ότι το cooler του 5600Χ δεν κάνει γιατί βάζετε το PPT στα 88W. Kαι όταν λέω ότι και στα 65W πάλι τις ίδιες επιδόσεις θα έχεις σε Gaming προσπαθείτε να το βγάλετε άκυρο γιατί απλά έχετε κολλήσει με τα 88W PPT.

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεκτόν αλλα γενικα και εδω και στο διπλα θέμα 200 σελιδες συζητατε για το default tdp και πως θα ψυξουμε τον intel και τετοια. Ο αλλος έχει ambient 40 βαθμους σπιτι του το καλοκαιρι και τον απασχολει πως θα ψύξει το cpu, οχι πως θα ψυξει τον εαυτό του. 

Το tdp ειναι κυρίως για τους oem, για τον end user ειναι η αχρηστη πληροφορια της μερας. 

Όταν φτιάχνεις εσύ το σύστημα και δεν παίρνεις έτοιμο από ΟΕΜ σε ενδιαφέρει, αλλιώς δεν θα ασχολιόσαστε με καλυτέρα συστήματα ψύξης και θα βάζατε ένα απλό.

Μαν μου το cooler της amd ειναι της ταξης των 5 ευρω. Το οτι θα δουλέψει με 65w tdp θα δουλέψει. Δεν θα γινει αυτοαναφλεξη. Το αν θα σου σπασει τα νευρα ειναι το θεμα. Καταλαβαίνεις οτι καθε  φορα που παίζει new world η κοπελια ακουει την wraith prism μεσα απο τα beyerdynamic dt 1770. Ξέρεις τι ηχομόνωση εχουν αυτα? 

• Like 1

10 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αν ερθει ο 5800x 3d στα 350-380 εννοειται(δεν την παιρνει και παραπανω με βαση τα αντιστοιχα Intel) , ο 5600x θα πουληθει.

Οχι τιποτα η freezer ii υπολειτουργει με τον 5600x , καθεται στους 45c σε gaming και 55c σε all core σεναρια. Πρεπει να της δωσω κατι να ''δουλεψει''

Αν πιάσει τον ADL σε gaming ίσως κάνω μετάβαση και 'γω με τον 5900Χ, αφού δεν θα θέλει αλλαγή το mobo. Θα θυμίζει φάση 8700K -> 9900K με Z370.

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Άλλο το ένα άλλο το άλλο, αν εσύ θέλεις να πάρεις άλλο Cooler και να δόσεις έχτρα 30-50 ευρώ μια χαρά, άλλο όμως να λέτε ότι το cooler του 5600Χ δεν κάνει γιατί βάζετε το PPT στα 88W. Kαι όταν λέω ότι και στα 65W πάλι τις ίδιες επιδόσεις θα έχεις σε Gaming προσπαθείτε να το βγάλετε άκυρο γιατί απλά έχετε κολλήσει με τα 88W PPT.

επιδόσεις και ναι και όχι αφού τον βλέπω να τραβάει και παραπάνω από 65 σε gaming. Αλλά εντάξει μιλάμε για μηδαμινές διαφορές. Φασαρία όμως θα έχεις παραπάνω και κάποιον που δίνει 1000+ για σύστημα τον νοιάζει και αυτό. Τεχνικά ναι δίκιο έχεις αλλά in real life δεν στέκουν. Ποιος εδώ μέσα έχει τον 5600Χ σε m-atx των 65 ευρώ και με το stock cooler;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...