TopCLR Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Γιατί όμως για κάποιον (σαν εμένα) που θέλει ένα απλό, φθηνό σύστημα έστω και με ξέχωρη απλή κάρτα γραφικών (που υπάρχει καβάτζα), να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Celeron 2cores/2 threads των ~60€ και την πιο φθηνή μητρική στα 60+€ (με, ω θεε μου, 3 VRM γυμνά) ή σε επαρκή φθηνή Β450 (50+€) και άφαντους επεξεργαστές με πάνω από 100€!!! Ναι, (για να προλάβω κάποιους) έχει 10100F/10105F με ~80€ αλλά που να τους βάλεις; Πάνω στα 3 γυμνά VRM; Πρέπει να συμβιβαστώ με 2 πυρήνες; Θυμάμαι στο κοντινό παρελθόν που έβρισκες Ryzen 3 1200 ή G4560 (2cores/4threads) στα 50-60€ και "κλαίω". (Συγνώμη για το offtopic, ήθελα να πω τον "πόνο μου") 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, TopCLR είπε Γιατί όμως για κάποιον (σαν εμένα) που θέλει ένα απλό, φθηνό σύστημα έστω και με ξέχωρη απλή κάρτα γραφικών (που υπάρχει καβάτζα), να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Celeron 2cores/2 threads των ~60€ και την πιο φθηνή μητρική στα 60+€ (με, ω θεε μου, 3 VRM γυμνά) ή σε επαρκή φθηνή Β450 (50+€) και άφαντους επεξεργαστές με πάνω από 100€!!! Ναι, (για να προλάβω κάποιους) έχει 10100F/10105F με ~80€ αλλά που να τους βάλεις; Πάνω στα 3 γυμνά VRM; Πρέπει να συμβιβαστώ με 2 πυρήνες; Θυμάμαι στο κοντινό παρελθόν που έβρισκες Ryzen 3 1200 ή G4560 (2cores/4threads) στα 50-60€ και "κλαίω". (Συγνώμη για το offtopic, ήθελα να πω τον "πόνο μου") 10400F και φθηνή mobo. Σιγά πόσα watt τραβάει. Άλλωστε τι θα κάνεις με τέτοιο CPU; render και encoding για δουλειά όλη μέρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω ξερω οτι την ειδε πολυ η amd δλδ απο τα 260 ευρω του 5600G μεχρι τις πλεμπες τα athlon δεν υπαρχει τπτ της προκοπης Όσο έχει φτηνά η ιντελ τον 10400 υπάρχει επιλογή και δεν είναι apu πετσοκομένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 @ioannis__ Όχι φίλε μου! Το έτερον ήμισυ "γκρινιάζει" ότι είναι αργό το δεύτερο σύστημα με τον Pentium E5300 (και με SSD) και το βαρύτερο που κάνει είναι το office με μερικά tab στον firefox. Γι' αυτό ψάχνω απλό σύστημα. Η "προσωρινή" λύση είναι η κατάληψη του πρώτου (δικού μου) συστήματος! Όσο για τα Watt δεν ανησυχώ αλλά δεν μου πάει να βάλω καλό (έστω λίγο) επεξεργαστή στην πιο "ψόφια" μητρική που θα βρω. Κάποιες Η410/460/510/560 που θα "ανεχόμουν" ξεκινάνε από τα ~90€ (είναι και λίγο "ψυχολογικό" το θέμα). Σε AMD υπάρχει και η B450M PRO-VDH Max (50+€) που είναι μια χαρά, αλλά cpu γιοκ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, TopCLR είπε @ioannis__ Όχι φίλε μου! Το έτερον ήμισυ "γκρινιάζει" ότι είναι αργό το δεύτερο σύστημα με τον Pentium E5300 (και με SSD) και το βαρύτερο που κάνει είναι το office με μερικά tab στον firefox. Γι' αυτό ψάχνω απλό σύστημα. Η "προσωρινή" λύση είναι η κατάληψη του πρώτου (δικού μου) συστήματος! Όσο για τα Watt δεν ανησυχώ αλλά δεν μου πάει να βάλω καλό (έστω λίγο) επεξεργαστή στην πιο "ψόφια" μητρική που θα βρω. Κάποιες Η410/460/510/560 που θα "ανεχόμουν" ξεκινάνε από τα ~90€ (είναι και λίγο "ψυχολογικό" το θέμα). Σε AMD υπάρχει και η B450M PRO-VDH Max (50+€) που είναι μια χαρά, αλλά cpu γιοκ! 1600AF στα 125 μια χαρά είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Ο 1600AF είναι και παραείναι μια χαρά (αν βρίσκεται), τα 125€ δεν είναι! Αν για το "απλό" σύστημα θα φτάσω να δώσω τόσα, άστα και βράστα (το ίδιο είναι και ο 10100F/10105F με την μητρική των 90€ που ανέφερα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 46 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω ξερω οτι την ειδε πολυ η amd δλδ απο τα 260 ευρω του 5600G μεχρι τις πλεμπες τα athlon δεν υπαρχει τπτ της προκοπης Τι εννοείς "την είδε". Αφού ότι παράγει το πουλάει, είτε σε Epyc είτε στα 3 SKU των Ryzen 5XXX. Γιατί να πουλήσει το ίδιο die (προφανώς δεν έχει αρκετά 4πύρηνα χαλασμένα) στα 150 ή παρακάτω ευρώ; Μεγιστοποίηση κέρδους λέγεται και πολύ καλά κάνει (για την ίδια και τους μετόχους προφανώς). Η Intel που είτε δεν είχε τόση ζήτηση είτε έχει μεγαλύτερη παραγωγή, έχει αρκετές επιλογές σε αυτό το segment. Ας αγοράσει Intel αυτός που θέλει κάτι τέτοιο. Αλλά εκεί μας χαλάει η αδύναμη iGPU. 1 ώρα πριν, TopCLR είπε Γιατί όμως για κάποιον (σαν εμένα) που θέλει ένα απλό, φθηνό σύστημα έστω και με ξέχωρη απλή κάρτα γραφικών (που υπάρχει καβάτζα), να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Celeron 2cores/2 threads των ~60€ και την πιο φθηνή μητρική στα 60+€ (με, ω θεε μου, 3 VRM γυμνά) ή σε επαρκή φθηνή Β450 (50+€) και άφαντους επεξεργαστές με πάνω από 100€!!! Ναι, (για να προλάβω κάποιους) έχει 10100F/10105F με ~80€ αλλά που να τους βάλεις; Πάνω στα 3 γυμνά VRM; Πρέπει να συμβιβαστώ με 2 πυρήνες; Θυμάμαι στο κοντινό παρελθόν που έβρισκες Ryzen 3 1200 ή G4560 (2cores/4threads) στα 50-60€ και "κλαίω". (Συγνώμη για το offtopic, ήθελα να πω τον "πόνο μου") Πάρε 2600 μεταχειρισμένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, malakudi είπε Τι εννοείς "την είδε". Αφού ότι παράγει το πουλάει, είτε σε Epyc είτε στα 3 SKU των Ryzen 5XXX. Γιατί να πουλήσει το ίδιο die (προφανώς δεν έχει αρκετά 4πύρηνα χαλασμένα) στα 150 ή παρακάτω ευρώ; Μεγιστοποίηση κέρδους λέγεται και πολύ καλά κάνει (για την ίδια και τους μετόχους προφανώς). Η Intel που είτε δεν είχε τόση ζήτηση είτε έχει μεγαλύτερη παραγωγή, έχει αρκετές επιλογές σε αυτό το segment. Ας αγοράσει Intel αυτός που θέλει κάτι τέτοιο. Αλλά εκεί μας χαλάει η αδύναμη iGPU. Δηλαδή θεωρείς πιο προσοδοφόρο για την AMD να γεμίζει τα σταθερά των ΟΕΜ με τετραπύρηνα στα 7nm αλλά όχι προσοδοφόρο να τα φέρνει σε retail ? Εκείνος ο 5300G που τον δίνει το mediamarkt σε HP στα 443€ με λειτουργικό πληκτρολόγιο και ποντίκι , πόσο της τον πούλησε της HP η AMD ? https://www.skroutz.gr/s/30863730/HP-TP01-2002nv-Ryzen-3-5300G-8GB-256GB-W10-Home.html https://www.skroutz.gr/s/32511371/Lenovo-V55t-Gen-2-13ACN-Ryzen-3-5300G-8GB-256GB-No-OS.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/31713380/MSI-Pro-DP20Z-5M-005EU-Mini-PC-Ryzen-3-5300G-8GB-DDR4-256GB-SSD-W10.html?from=catspan 4 μοντελάκια με και χωρίς SMT, με και χωρίς γραφικά, δεν θα μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση; https://www.techspot.com/review/2324-amd-ryzen-5300g/ https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-3-5300g-review Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TopCLR είπε Ναι, (για να προλάβω κάποιους) έχει 10100F/10105F με ~80€ αλλά που να τους βάλεις; Πάνω στα 3 γυμνά VRM; οι 65W TDP παίζουν μια χαρά στις φθηνιάρικες κάρτες με τα "γυμνα vrm" , μιλάς για πράγματα που αγνοείς και δυστυχώς κάνεις και τον γνώστη. ΑΝΕΤΑ βάζεις ακόμη και Ι5 πάνω σε αυτές τις μητρικές και μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που κάνεις παραταιταμένο burn in test "κόβουν" τον επεξεργαστή περιορίζοντας του τα Watt. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από jgeorgiou 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, malakudi είπε Τι εννοείς "την είδε". Αφού ότι παράγει το πουλάει, είτε σε Epyc είτε στα 3 SKU των Ryzen 5XXX. Γιατί να πουλήσει το ίδιο die (προφανώς δεν έχει αρκετά 4πύρηνα χαλασμένα) στα 150 ή παρακάτω ευρώ; Μεγιστοποίηση κέρδους λέγεται και πολύ καλά κάνει (για την ίδια και τους μετόχους προφανώς). Η Intel που είτε δεν είχε τόση ζήτηση είτε έχει μεγαλύτερη παραγωγή, έχει αρκετές επιλογές σε αυτό το segment. Ας αγοράσει Intel αυτός που θέλει κάτι τέτοιο. Αλλά εκεί μας χαλάει η αδύναμη iGPU. Πάρε 2600 μεταχειρισμένο. Την ειδε γτ εγραψε στα παλια της τα παπουτσια την κατηγορια τιμης κατω απο τον 5600x. Αυτους που της εδωσαν δλδ το μεγαλυτερο μεριδιο πωλησεων τα προηγουμενα χρονια. Καλα ηταν οταν κραζαμε την intel για τις πολιτικες της ,καιρος ειναι να φαει και η amd λιγο κραξιμο. 1 ώρα πριν, TopCLR είπε Γιατί όμως για κάποιον (σαν εμένα) που θέλει ένα απλό, φθηνό σύστημα έστω και με ξέχωρη απλή κάρτα γραφικών (που υπάρχει καβάτζα), να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Celeron 2cores/2 threads των ~60€ και την πιο φθηνή μητρική στα 60+€ (με, ω θεε μου, 3 VRM γυμνά) ή σε επαρκή φθηνή Β450 (50+€) και άφαντους επεξεργαστές με πάνω από 100€!!! Ναι, (για να προλάβω κάποιους) έχει 10100F/10105F με ~80€ αλλά που να τους βάλεις; Πάνω στα 3 γυμνά VRM; Πρέπει να συμβιβαστώ με 2 πυρήνες; Θυμάμαι στο κοντινό παρελθόν που έβρισκες Ryzen 3 1200 ή G4560 (2cores/4threads) στα 50-60€ και "κλαίω". (Συγνώμη για το offtopic, ήθελα να πω τον "πόνο μου") ο 10105f επειδη τον ειχα για λιγο καιρο ειναι μια χαρα cpu για την τιμη του και προφανως μπορει να δουλεψει πανω στην πιο σαπια μητρικη που υπαρχει οπως και οι 10400/11400. Δεν εχουν τπτ φοβερες απαιτησεις σε τροφοδοσια Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 48 λεπτά πριν, adtakhs είπε Δηλαδή θεωρείς πιο προσοδοφόρο για την AMD να γεμίζει τα σταθερά των ΟΕΜ με τετραπύρηνα στα 7nm αλλά όχι προσοδοφόρο να τα φέρνει σε retail ? Εκείνος ο 5300G που τον δίνει το mediamarkt σε HP στα 443€ με λειτουργικό πληκτρολόγιο και ποντίκι , πόσο της τον πούλησε της HP η AMD ? https://www.skroutz.gr/s/30863730/HP-TP01-2002nv-Ryzen-3-5300G-8GB-256GB-W10-Home.html https://www.skroutz.gr/s/32511371/Lenovo-V55t-Gen-2-13ACN-Ryzen-3-5300G-8GB-256GB-No-OS.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/31713380/MSI-Pro-DP20Z-5M-005EU-Mini-PC-Ryzen-3-5300G-8GB-DDR4-256GB-SSD-W10.html?from=catspan 4 μοντελάκια με και χωρίς SMT, με και χωρίς γραφικά, δεν θα μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση; https://www.techspot.com/review/2324-amd-ryzen-5300g/ https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-3-5300g-review Πάρε το HP λοιπόν αν θες κάτι τόσο entry level. Εγώ δε θεωρώ τίποτα, εξηγώ για ποιο λόγο η AMD δε πουλάει CPUs σε αυτό το price range. Δεν έχω ούτε τα στοιχεία ούτε τις οικονομικές γνώσεις για να κρίνω την πολιτική της. Αν είναι λάθος, φαντάζομαι θα φανεί στα έσοδα. Αν πρέπει να θεωρήσω πάντως κάτι, θεωρώ πως αυτό που κάνει είναι το οικονομικά ορθό. Το ότι εμάς δε μας αρέσει είναι άλλο ζήτημα. 44 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Την ειδε γτ εγραψε στα παλια της τα παπουτσια την κατηγορια τιμης κατω απο τον 5600x. Αυτους που της εδωσαν δλδ το μεγαλυτερο μεριδιο πωλησεων τα προηγουμενα χρονια. Καλα ηταν οταν κραζαμε την intel για τις πολιτικες της ,καιρος ειναι να φαει και η amd λιγο κραξιμο. Ε τώρα πουλάει σε άλλους, αφού δε μένει ούτε λέπι λέμε. Από τη στιγμή που δε πουλάει σε αυτό το segment, αυτός που ενδιαφέρεται αγοράζει Intel. Για μένα δεν είναι αυτός λόγος για κράξιμο, λόγος για κράξιμο θα είναι να βγάλει πχ τους 6000 μόνο για X570/B550 ενώ είναι ίδιο socket. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, ioannis__ είπε 1600AF στα 125 μια χαρά είναι. Χάλια είναι , στα 115 ευρώ ο Core i3 10105 είναι πολύ καλύτερος ιδιαίτερα σε Gaming και παίζουν φτηνές Η510 μητρικές. Και αν δεν θέλεις το iGPU , τότε ο Core i3 10105F στα 80 ευρώ είναι ακόμα ποιο vfm. 13 ώρες πριν, jgeorgiou είπε οι 65W TDP παίζουν μια χαρά στις φθηνιάρικες κάρτες με τα "γυμνα vrm" , μιλάς για πράγματα που αγνοείς και δυστυχώς κάνεις και τον γνώστη. ΑΝΕΤΑ βάζεις ακόμη και Ι5 πάνω σε αυτές τις μητρικές και μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που κάνεις παραταιταμένο burn in test "κόβουν" τον επεξεργαστή περιορίζοντας του τα Watt. Και i7 65W βάζεις σε αυτές τις μητρικές χωρίς πρόβλημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 @Aten-Ra "To stock PPT στον 5600Χ είναι 65W μην μπερδεύεσαι με το τι βάζουν στις μητρικές οι κατασκευαστές." Ε αν όλες οι μητρικές βάζουν 76w PPT αυτό είναι το stock, default, ας το πούμε όπως να 'ναι. 65W πάντως η AMD το αναφέρει σαν TDP, μήπως είναι μόνο το cpu χωρίς το soc power; Οι προηγούμενοι Ryzen 5 είχαν 65w TDP αλλά PPT 88w αν θυμάμαι καλά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Νομίζω δεν έχει αλλάξει από εποχής Ryzen 2000: 88W είναι το default PPT limit στα μοντέλα με 65W TDP, στα υπόλοιπα είναι 142W PPT 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, parsifal είπε Νομίζω δεν έχει αλλάξει από εποχής Ryzen 2000: 88W είναι το default PPT limit στα μοντέλα με 65W TDP, στα υπόλοιπα είναι 142W PPT o 5600X είναι 76w Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα