Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πλάκα πλάκα το ram tuning vs XMP κάνει διαφορά και σε ρεαλιστικά σενάρια χρήσης. Αυτόν τον καιρό παίζω το zero dawn locked στα 72fps (λογω 75Hz και g-sync) και σχεδόν όλα τα settings στο τέρμα, οπότε με την 2060 προφανώς gpu limited. Δοκίμασα χθες από περιέργια με XMP και δεν άλλαξε κάτι στα fps αλλά ανέβηκε το cpu usage. Με 3800c16 παίζει συνέχεια στα low to mid 40s, ενώ με XMP 3200c14 ανέβαινε και αρκετά πάνω από 60% και κάτω από 50% δεν έπεφτε. Ίσως έχει τέτοια διαφορά βέβαια επειδή είναι 3200 το XMP, αν ήταν 3600 μπορεί να μην είχε τόσο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

42 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

guys καλησπερα 

εχω asus b550 -xe και 5800x με bios 1212 beta

επειδή δεν θελώ να εχω beta σε ποια stable version να παω  χωρις να εχω θεματα?

Αν και για τη δική σου μητρική το beta είναι με AGESA 1.2.0.3c τότε δουλεύει άψογα και δοκιμασμένα, στη θέση σου δεν θα με απασχολούσε ότι είναι beta.

Πέρα από αυτό καλή τύχη με Asus μητρική στο να πας σε παλαιότερο bios.

12 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν και για τη δική σου μητρική το beta είναι με AGESA 1.2.0.3c τότε δουλεύει άψογα και δοκιμασμένα, στη θέση σου δεν θα με απασχολούσε ότι είναι beta.

Πέρα από αυτό καλή τύχη με Asus μητρική στο να πας σε παλαιότερο bios.

δηλαδη δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσω σε παλιότερα bios αν κανω update?

γιατι εχω ψάξει λιγο και δεν βρηκα καποιο legit τροπο..

αν παω στο τελευταίο π.χ δεν θα μπορέσω να γυρίσω στο 1212 που εχω τωρα ?

κουράζω το ξερω..😅

1 λεπτό πριν, vagelis2019 είπε

δηλαδη δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσω σε παλιότερα bios αν κανω update?

γιατι εχω ψάξει λιγο και δεν βρηκα καποιο legit τροπο..

αν παω στο τελευταίο π.χ δεν θα μπορέσω να γυρίσω στο 1212 που εχω τωρα ?

κουράζω το ξερω..😅

Δεν κουράζεις καθόλου. Η εμπειρία μου είναι ότι με μερικά bios της Asus μπορείς να γυρίσεις στο προηγούμενο αλλά με κάποια άλλα όχι.

Όταν λέω όχι εννοώ ότι δεν γίνεται με κανένα τρόπο στις νέες μητρικές (έχω δοκιμάσει κάθε πολύπλοκο τρόπο που γράφουν στο internet, έχω φτιάξει τα custom bootable usb και τίποτα). Ίσως αν βρεις κάποιον με μηχάνημα και καταφέρει να σου flashaρει κατευθείαν το chip, αλλά δεν έχει νόημα γιατί δεν έχεις κάποιο πρόβλημα και η έκδοση που έχεις είναι μάλλον η καλύτερη.

• Like 1

37 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δεν κουράζεις καθόλου. Η εμπειρία μου είναι ότι με μερικά bios της Asus μπορείς να γυρίσεις στο προηγούμενο αλλά με κάποια άλλα όχι.

Όταν λέω όχι εννοώ ότι δεν γίνεται με κανένα τρόπο στις νέες μητρικές (έχω δοκιμάσει κάθε πολύπλοκο τρόπο που γράφουν στο internet, έχω φτιάξει τα custom bootable usb και τίποτα). Ίσως αν βρεις κάποιον με μηχάνημα και καταφέρει να σου flashaρει κατευθείαν το chip, αλλά δεν έχει νόημα γιατί δεν έχεις κάποιο πρόβλημα και η έκδοση που έχεις είναι μάλλον η καλύτερη.

Και εγώ δεν θέλω να μπλέκω με bios update.. Επειδή είμαι σε beta έλεγα να πάω σε κάποιο stable αλλά αφού είναι καλό ας το αφήσω έτσι. 

Είχα ένα θέμα με τα usb μάλλον και  κόλλαγε (ο κέρσορας lagare τρομερά και γενικά το pc) και άλλαξα αυτή την ρύθμιση 

"Power Supply Idle Control" mode to "typical power usage"  

Μετα από ψάξιμο και έχει στρώσει... 

Υπάρχει μια έκδοση bios που λέει fix usb connectivity και έλεγα να πάω σε αυτή... 

Έχω programmer αλλά σιγά μην κάνω πειράματα σε νέο motherboard.. 

Δεν μπορώ να κάνω και τπτ άλλο θα το αφήσω έτσι μήπως βγει αργότερα τίποτα ποιο σίγουρο.. 

• Like 2

Αυτά τα USB προβλήματα τελειωμό δεν έχουν, σε board gigabyte και msi τράβαγα τα @@@ μου. Αντί για AGESA πρέπει να μετονομαστεί σε AXESEMESA...

3 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

Και εγώ δεν θέλω να μπλέκω με bios update.. Επειδή είμαι σε beta έλεγα να πάω σε κάποιο stable αλλά αφού είναι καλό ας το αφήσω έτσι. 

Είχα ένα θέμα με τα usb μάλλον και  κόλλαγε (ο κέρσορας lagare τρομερά και γενικά το pc) και άλλαξα αυτή την ρύθμιση 

"Power Supply Idle Control" mode to "typical power usage"  

Μετα από ψάξιμο και έχει στρώσει... 

Υπάρχει μια έκδοση bios που λέει fix usb connectivity και έλεγα να πάω σε αυτή... 

Έχω programmer αλλά σιγά μην κάνω πειράματα σε νέο motherboard.. 

Δεν μπορώ να κάνω και τπτ άλλο θα το αφήσω έτσι μήπως βγει αργότερα τίποτα ποιο σίγουρο.. 

Γιατι βρε Βαγγελη επιμενεις δεν μπορω να σε καταλαβω , τι εχει το bios το 1212? επειδη ειναι beta πρεπει να αλλαχτει? 

Μια χαρα ειναι αν ολα δουλευουν καλα.

Εγω εφυγα απο το 1.20 της Ashrock και πηγα στο 2.20 χωρις να εχ προβληματα βεβαια αλλα βλεπω οτι ο 5900x πηγαινε πιο στρωτα μετο 1.20 ......αστο οπως ειναι

35 λεπτά πριν, morehp είπε

Αυτά τα USB προβλήματα τελειωμό δεν έχουν, σε board gigabyte και msi τράβαγα τα @@@ μου. Αντί για AGESA πρέπει να μετονομαστεί σε AXESEMESA...

Ashrock και ειμαι καλα φιλε , τζαμπα λεφτα πετατε οι περισσοτεροι εδω μεσα

• Like 1

25 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ashrock και ειμαι καλα φιλε , τζαμπα λεφτα πετατε οι περισσοτεροι εδω μεσα

Δεν συμβαίνει σε όλους άρα έχει να κάνει και με τις συσκευές που συνδέεις πάνω. Εγώ επίσης με την Χ570 MSI δεν είχα ποτέ πρόβλημα όπως και εσύ.

• Like 1

17 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δεν συμβαίνει σε όλους άρα έχει να κάνει και με τις συσκευές που συνδέεις πάνω. Εγώ επίσης με την Χ570 MSI δεν είχα ποτέ πρόβλημα όπως και εσύ.

Καργαρισμενη στο φουλ ειναι , μονο m2 ssd δεν την εχω βαλει επανω της , αλλα οπως εχω πει και παλαιοτερα το θεμα ειναι τι θα σε βγει και τι θα τυχει , ολα μεσα στο προγραμμα ειναι

23 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Έτσι, να πέφτουν σιγά σιγά οι τιμές...

1.jpg

Είναι μέρες, στην αρχή κατέβασε το amazon.com, μετά μπορούσες να το κάνεις παραγγελία από το amazon.de αλλά την εξυπηρετούσε το com και μετά τους έφερε και το de κανονικά. Χτύπησα έναν.

• Like 5

στο .nl 299 πριν 2-3 ημέρες αλλά δεν έστελνε πουθενά εκτός Netherlands. Κάποιο καρτάλι τους καμάκωσε όλους

Ξέρω ότι το static OC στους zen3 δεν έχει και πολύ νόημα αλλά από περιέργεια και μόνο για να δω τι bin μου έχει κάτσει μέχρι πόσο voltage να δοκιμάσω; 1.2-1.22 εκεί περίπου; Ή παραπάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Microsoft Azure Confidential Computing Powered by 3rd Gen EPYC™ CPUs

https://community.amd.com/t5/business/microsoft-azure-confidential-computing-powered-by-3rd-gen-epyc/ba-p/497796?utm_source=linkedin&utm_medium=social&utm_campaign=q4organicsocial&utm_content=AzureCVMblog&utm_term=q4&sf251488603=1

The accelerating global digital transformation means that enterprises are rapidly moving data and applications to the cloud to unlock new capabilities and achieve faster time to insights. This new environment requires new security paradigms to help protect sensitive data at rest, on the network, and in use.  These needs of protecting and managing sensitive data throughout the life cycle, along with ever increasing industry regulations, are pushing confidential computing to become a technology choice for secure computing environments.

AMD has developed a strong roadmap of silicon-level security features based on AMD Infinity Guard to enable confidential computing environments that help defend against internal and external threats.

large?v=v2&px=999

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...