Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Razor333 είπε

Σε intel (comet) από τα 3800cl14 πόσο πρέπει να ανέβεις σε MHz για να πατσίσεις με cl16 (σε latency/gaming perf), γιατί προφανέστατα το cl14 δεν θα σε πάει πάνω από 4000 (στην καλύτερη).

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

3800cl14 smt on

1043566899_ShadowoftheTombRaiderScreenshot2021_11.14-18_15_06_18.jpg.7826c4ff6621d19414bd4d6771f84989.jpg

Ε στα 4200 νομιζω εχεις παρομοιο latency. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, Razor333 είπε

Έχει διαφορά με 3800cl14, οπότε όπως το βλέπω δυσκολάκι με cl16 ακόμα και σε 4000 να πατσίσεις.

Απόκρυψη περιεχομένων

3800cl14 smt on

1043566899_ShadowoftheTombRaiderScreenshot2021_11.14-18_15_06_18.jpg.7826c4ff6621d19414bd4d6771f84989.jpg

Έχουμε ξαναπεί πως τα νούμερα στο CPU Game με διαφορετική GPU δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Θα πρέπει να τρέξεις εσύ με τα δικά μου timings (3800 16-16-16-30-46 κτλ) για να δούμε διαφορά. Ή να δοκιμάσω να τρέξω εγώ με τα δικά σου.

• Like 1

8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

2*200 έχει μπροστά από τη μάνα του. Ίσως να φταίει ότι το πίσω μέρος του κουτιού είναι αρκετά κοντά στον τοίχο. Θα τσεκάρω και στο bios να δω σε τι RPM δουλεύουν.

Βάλε δύο noctua chromax 200mm και καθάρισες.

4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Έχουμε ξαναπεί πως τα νούμερα στο CPU Game με διαφορετική GPU δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Θα πρέπει να τρέξεις εσύ με τα δικά μου timings (3800 16-16-16-30-46 κτλ) για να δούμε διαφορά. Ή να δοκιμάσω να τρέξω εγώ με τα δικά σου.

Θα το δοκιμάσω και θα ανεβάσω αργότερα.

46 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Βάλε δύο noctua chromax 200mm και καθάρισες.

Τέτοια λες ;

https://www.skroutz.gr/s/25750582/Noctua-NF-A20-PWM-chromax-black-swap.html

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Yep, τους έχει φίλος και κάνουν τρελή ροή, τέρατα.

Μόλις τώρα, Razor333 είπε

Yep, τους έχει φίλος και κάνουν τρελή ροή, τέρατα.

Δυστυχώς διαβάζω ότι τα μπροστινά του H500p είναι 25mm σε πάχος ενώ οι Noctua 30mm.

48 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δυστυχώς διαβάζω ότι τα μπροστινά του H500p είναι 25mm σε πάχος ενώ οι Noctua 30mm.

Δεν έχει 5mm περιθώριο με το μπροστινό καπάκι;

57 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Αν σε καινε οι θερμοκρασιες στις μνημες ακουμπα εναν 120αρη στο backplate της καρτας να φυσαει προς τις μνημες. 37c εχω με 1.53v σε warzone (τις ξεπατωνει τις μνημες). Πριν την πατεντα βαραγα 55+. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ioannis__ είπε

Απογοήτευση ο der8auer, όχι μόνο δεν παραδέχεται ότι έγινε σοβαρό degrade αλλά βάζοντας μεγαλύτερη ψύξη και τρέχοντας μόνο 3 CB20 δεν μας επιτρέπει να μάθουμε πραγματικά το βαθμό του degradation. Επίσης κατά τη διάρκεια του test δεν άφησε το P95 να δουλεύει συνεχόμενα για πολλές ώρες ούτε έβαλε τα πιο σκληρά settings.

Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα υπήρχε degradation και από το video είχα την ελπίδα ότι θα έβλεπα πόσο, αν έκανε μία σύγκριση του πόσο voltage ήθελε πριν το test και πόσο μετά για να περάσει 24 ώρες P95 με ακριβώς την ίδια θερμοκρασία τότε θα ήταν ένα επαγγελματικό test... έτσι που το έκανε είναι ότι νάναι.

Επίσης γιατί 1.45v.... ας έβαζε 1.35v που είναι αυτό που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο... κανείς δεν θα κάνει manual OC με 1.45v.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1

17 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

1.43v στις μνήμες που δεν το γράφει.

Το 1.43v το βρήκες μετά από δοκιμές η το αντέγραψες από κάπου; 
Το κιτάκι που έχεις είναι ζήτημα να θέλει 1.34-1.35V για τα settings/setup που έχεις.
Με 1.43V και 70c να φτάσουν αστάθεια δε θα δεις. Αλλά μετά γίνεται κύκλος, το υπερβολικό voltage για τα settings θα φέρει temps και οι temps θα ζητήσουν voltage.
Θα έλεγα να αρχίσεις να χαμηλώνεις V + το airflow και όλα κομπλε.

Εγώ παίδες κάνω το εξής. Όταν σετάρω, το fan από πάνω τους το κλείνω ώστε να βράσει το σύμπαν. Θέλω στο tm5 ας πούμε να πιάνουν πάνω από 50c.
Δλδ θέλω να περνάνε τα πάντα με 55c ενώ στην πράξη πρόκειται να δουλέψουν με το πολύ 35c.
Έτσι δεν έχεις θέμα ποτέ ότι κωλοπαίχνιδο και να βάλεις.

Συνήθως στα b-dies αρκεί λίγη τάση παραπάνω ή λίγο κατέβασμα στο trfc.

• Like 2

23 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

Το 1.43v το βρήκες μετά από δοκιμές η το αντέγραψες από κάπου; 
Το κιτάκι που έχεις είναι ζήτημα να θέλει 1.34-1.35V για τα settings/setup που έχεις.
Με 1.43V και 70c να φτάσουν αστάθεια δε θα δεις. Αλλά μετά γίνεται κύκλος, το υπερβολικό voltage για τα settings θα φέρει temps και οι temps θα ζητήσουν voltage.
Θα έλεγα να αρχίσεις να χαμηλώνεις V + το airflow και όλα κομπλε.

Εγώ παίδες κάνω το εξής. Όταν σετάρω, το fan από πάνω τους το κλείνω ώστε να βράσει το σύμπαν. Θέλω στο tm5 ας πούμε να πιάνουν πάνω από 50c.
Δλδ θέλω να περνάνε τα πάντα με 55c ενώ στην πράξη πρόκειται να δουλέψουν με το πολύ 35c.
Έτσι δεν έχεις θέμα ποτέ ότι κωλοπαίχνιδο και να βάλεις.

Συνήθως στα b-dies αρκεί λίγη τάση παραπάνω ή λίγο κατέβασμα στο trfc.

Έχω κατεβάσει τα sub-timings, δε νομίζω να είναι σταθερά με 1.35v

18 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

1.43v στις μνήμες που δεν το γράφει.

test.png

Παρόμοια settings έχουμε, εγώ έχω το tRC 46 για να ισχύει το tRC=tRAS+tRP
Έχω επίσης tWTRL 12 γιατί έχω και tCWL 16 (εσύ τα έχεις 10 και 14) αλλά έχω tRDWR 8 (εσύ 11). Αυτά τα timings είναι related, αν βάλεις tCWL 16 τότε μπορείς να βάλεις tRDWR 8. Με 14, πρέπει να έχεις tRDWR 10. Τα δικά μου λοιπόν δουλεύουν με VDIMM 1.39 , το δικό σου kit νομίζω είναι και καλύτερο.

25 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Έχω κατεβάσει τα sub-timings, δε νομίζω να είναι σταθερά με 1.35v

Το Screen σου δεν ισχύει; Βάλε το σωστό τότε.
Έχω 2 τέτοια και τα έχω δουλέψει πάρα πολύ, θα μιλάμε για μεγάλη έκπληξη αν το sample σου θέλει παραπάνω από αυτό που σου γράφω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...