Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αμα δεν εχεις θεμα αστο οπως το εχεις ρε δεν υπαρχει λογος ,αν τρεχεις 3600 καλα ειναι οσο το εχεις

3800/1900 είμαι και γενικά διαβάζω ότι το τσιμπάνε λίγο οι περισσότεροι για να είναι σίγουροι ότι δεν έχουν audio crackling, USB issues κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

3800/1900 είμαι και γενικά διαβάζω ότι το τσιμπάνε λίγο οι περισσότεροι για να είναι σίγουροι ότι δεν έχουν audio crackling, USB issues κλπ.

Α νομιζα εισαι στα 3600. 

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Εμένα με 1.43 το καλοκαίρι χτύπαγαν 55-57άρια temps..Με 1.5 θα περνούσαν τους 60C λογικά..Και αυτά στο H500p Mesh..

Προσωπικά υδρόψυκτες τις έχω αλλά δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση, απλά η φάση ήταν άλλα 50€, οπότε είπα why not.

Με 55-57 βαθμούς πάντως θα έτρωγες bsod με αυτά τα timings που πόσταρα, δοκιμασμένο, όταν ξέμεινα αερόψυκτος σε p400s με 6800xt μέσα στο κουτί και το είχα και upgraded με το mesh panel, εκεί έκοψα στο 1.42v και σε cl16.

Σε μεγάλο κουτί (enthoo pro 2) πάλι αερόψυκτος και με την 3080ti που έσκαγε ακόμα περισσότερη ζέστη δεν είχα θέμα το καλοκαίρι, χωρίς να έχω direct φανάκια στις ram, αλλά είναι σχεδόν διπλάσιο κουτί, με πολλαπλάσιους ανεμιστήρες.

Πάντως το 55-57 μου φαίνεται πολύ για το κουτί σου, που έχει καλή ροή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις εγω με το κουτι κουτσουλια με 1.5v  με 4000c15 δεν εφαγα ποτε bsod με την 3080 να βαραει 80αρια.

Δεν ειναι τα volts που φταινε για την ασταθεια ,ειναι οτι εισαι στο οριο σταθεροτητας και μολις ζεσταινονται πολυ οι μνημες ζητανε παραπανω volts για να δουλεψουν  χωρις errors.

Γιαυτο και το σωστο ειναι να δινεις λιγο παρα πανω ταση απο εκει που βρισκεις σταθεροτητα.

Aν ηταν ετσι δεν θα εβγαζε η gskill kit να ζηταει 1.55v

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4

22 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Εγώ έλεγα να πάρω το corsair kit που ψύχει τις RAΜ αλλά αφού δεν έχω αστάθεια δεν μπήκα στον κόπο. 

cooler για 1.43v ρε ,φτιαξε λιγο το airflow σου και θα εισαι μια χαρα

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ρε σεις εγω με το κουτι κουτσουλια με 1.5v  με 4000c15 δεν εφαγα ποτε bsod με την 3080 να βαραει 80αρια.

Δεν ειναι τα volts που φταινε για την ασταθεια ,ειναι οτι εισαι στο οριο σταθεροτητας και μολις ζεσταινονται πολυ οι μνημες ζητανε παραπανω volts για να δουλεψουν  χωρις errors.

Γιαυτο και το σωστο ειναι να δινεις λιγο παρα πανω ταση απο εκει που βρισκεις σταθεροτητα.

Aν ηταν ετσι δεν θα εβγαζε η gskill kit να ζηταει 1.55v

Αυτό που λες όμως, προϋποθέτει ότι το kit σου, ακούει με παραπάνω τάση, το δικό μου δεν κάνει τίποτα πάνω από 1.52v, οπότε όταν έχω βρει το όριο του με 1.52v, δεν θα παίξει με 1.54v, πάλι θα κρασάρει, οπότε ή κόβεις κάποια timings, να έχεις περιθώριο όταν ζεσταίνεται ή το κρατάς κρύο.

Το gskill 4000c14 είναι από τα kit που ακούν με πολύ τάση, λίγα πάνε έτσι και αλλιώς 4000c14, το δικό μου δεν τα παίζει ούτε με σφαίρες, με unlinked if και 1/2 uclk πάντα, ούτε φυσικά θα παίξει 4000c15 gdm off.

Αλλά ακόμα και αυτό το kit πάλι θα έχει κάποια οριακά timings με την max τάση που ακούει, οπότε πάλι θα φτάσεις σε ένα σημείο που ζεστό θα κρασάρει ότι και να βάζεις από τάση, μπορεί όμως να είναι και 1.9v με τα συγκεκριμένα, που έτσι και αλλιώς δεν πας χωρίς fan.

• Like 2

26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

cooler για 1.43v ρε ,φτιαξε λιγο το airflow σου και θα εισαι μια χαρα

Ε τι να φτιάξω, υποτίθεται το H500p Mesh είναι κομπλέ από μόνο του..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ε τι να φτιάξω, υποτίθεται το H500p Mesh είναι κομπλέ από μόνο του..

ε οι μπροστινοι οι μεγαλοι δεν ειναι και οτι καλυτερο νομιζω ,εχεις βαλει και πανω fans?

Επεξ/σία από akoinonitos

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

ε οι μπροστινοι οι μεγαλοι δεν ειναι και οτι καλυτερο νομιζω ,εχεις βαλει και πανω fans?

Πάνω είναι η Arctic 280.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Πάνω είναι η Arctic 280.

αρα εχεις τους δυο μεγαλους μπροστα να βαζουν και τρεις να βγαζουν ,ισως χωρις να ειναι βεβαιο με τρεις aftermarket μπροστα να εχεις καλυτερο airflow δες κανενα review. 

Δεν θυμαμαι παιρνει 3 140αριδες μπροστα?

Επεξ/σία από akoinonitos

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αρα εχεις τους δυο μεγαλους μπροστα να βαζουν και τρεις να βγαζουν ,ισως χωρις να ειναι βεβαιο με τρεις aftermarket μπροστα να εχεις καλυτερο airflow δες κανενα review. 

Δεν θυμαμαι παιρνει 3 140αριδες μπροστα?

2*200 έχει μπροστά από τη μάνα του. Ίσως να φταίει ότι το πίσω μέρος του κουτιού είναι αρκετά κοντά στον τοίχο. Θα τσεκάρω και στο bios να δω σε τι RPM δουλεύουν.

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

2*200 έχει μπροστά από τη μάνα του. Ίσως να φταίει ότι το πίσω μέρος του κουτιού είναι αρκετά κοντά στον τοίχο. Θα τσεκάρω και στο bios να δω σε τι RPM δουλεύουν.

ναι ρε το ξερω ,αφου το ειχα και εγω , αυτο που δεν θυμαμαι ειναι αν μπορει να παρει 3x140 μπροστα η μονο 3x120.Οι 200αριδες παντως δεν ηταν και οτι καλυτερο απο αποψη αποδοσης εγω τους ειχα στειλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...