Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, malakudi είπε

Με λίγο παρακάτω Vsoc έχω σπασίματα στον ήχο και αποσυνδέσεις USB. Με το 1.10 όμως είναι ΟΚ. 1.0813 δείχνει το Zen timings αλλά στο BIOS έχω 1.10

οι msi ειναι λιγο για τα σταχια ,δινιυν soc 1.1v ξερω γω και στα vddg 1.15v λες και μπορουν να παρουν τοσο ενω το soc ειναι πιο χαμηλα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

οι msi ειναι λιγο για τα σταχια ,δινιυν soc 1.1v ξερω γω και στα vddg 1.15v λες και μπορουν να παρουν τοσο ενω το soc ειναι πιο χαμηλα.

Ναι στο auto το βάζει τελείως λάθος. Το έχω manually εγώ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβλεπα χθες κάτι videos του techdeals στο YT ο οποίος επιμένει πολύ για τους πυρήνες και ότι χρειάζονται min 8 ειδικά αν κάνεις και άλλα πράγματα ενώ παίζεις (discord, δεύτερη οθόνη, κτλ) και γενικά το υποστηρίζει πολύ αυτό, ότι και καλά το σύστημα πάει καλύτερα, το γενικότερο "perceived smoothness" είναι καλύτερο. Και ενώ τα θεωρούσα κάπως υπερβολές βλέπω για παράδειγμα στο ascent (με RT shadows και ambient occlusion) χρησιμοποιεί αρκετά τον cpu με threads στα 50% και 40% και 1-2 και παραπάνω, με μονάχα μία 2060. Δεν λέω ότι οι 6-πύρηνοι είναι dead φυσικά, απλά έτσι τροφή για σκέψη..

Screenshot (2).png

Επεξ/σία από ioannis__

33 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Έβλεπα χθες κάτι videos του techdeals στο YT ο οποίος επιμένει πολύ για τους πυρήνες και ότι χρειάζονται min 8 ειδικά αν κάνεις και άλλα πράγματα ενώ παίζεις (discord, δεύτερη οθόνη, κτλ) και γενικά το υποστηρίζει πολύ αυτό, ότι και καλά το σύστημα πάει καλύτερα, το γενικότερο "perceived smoothness" είναι καλύτερο. Και ενώ τα θεωρούσα κάπως υπερβολές βλέπω για παράδειγμα στο ascent (με RT shadows και ambient occlusion) χρησιμοποιεί αρκετά τον cpu με threads στα 50% και 40% και 1-2 και παραπάνω, με μονάχα μία 2060. Δεν λέω ότι οι 6-πύρηνοι είναι dead φυσικά, απλά έτσι τροφή για σκέψη..

Screenshot (2).png

To usage εχει μεσα και τα threads όμως που δεν ειναι full πυρηνες επισης. Το 60% usage ας πουμε, σημαινει 80% της συνολικης ισχυος του cpu αν σου γεμιζει ολα τα physical threads. Εγω συχνα βλεπω πάνω απο 80% usage σε αρκετα games, δηλαδη έχει ουσιαστικα τεζαρι το cpu. 

5 ώρες πριν, Herald είπε

Σε blue team κάθε 200mhz είναι 1 ns με ίδια όλα τα υπόλοιπα timings. Χοντρικά τώρα, μην το δέσεις κόμπο :P 

Σε intel (comet) από τα 3800cl14 πόσο πρέπει να ανέβεις σε MHz για να πατσίσεις με cl16 (σε latency/gaming perf), γιατί προφανέστατα το cl14 δεν θα σε πάει πάνω από 4000 (στην καλύτερη).

3 ώρες πριν, malakudi είπε

Αυτά είναι τα δικά μου. Η 3080 είναι με OC (1580/1925 gpu clock, 20,7 Gbps memory). Ο 5900X είναι με curve -10, +50MHz, power limits default 142/95/140).

sottr_3080_gpu_oc_5900x_w11_v2.jpg.5e2431ee755fa9d38f75a4a924758053.jpg

Έχει διαφορά με 3800cl14, οπότε όπως το βλέπω δυσκολάκι με cl16 ακόμα και σε 4000 να πατσίσεις.

Τώρα όποιος έχει πιάσει το λόττο και τρέχει 4000cl14 κάτι κάνει, αν και προσωπικά μηχάνημα που γράφει whea δεν τρέχω, ούτε θα άφηνα πάνω από 1.1vsoc, οι μνήμες το 1.5v+ το αντέχουν, εδώ πλέον πουλάνε kit με 1.55v και lifetime warranty.

Spoiler

3800cl14 smt on

1043566899_ShadowoftheTombRaiderScreenshot2021_11.14-18_15_06_18.jpg.7826c4ff6621d19414bd4d6771f84989.jpg

• Like 3

28 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

@Razor333

τα 3800c14 σου είναι σταθερά χωρίς whea;

θα μπορούσες να μοιραστείς ρυθμίσεις;

Ναι φυσικά χωρίς whea και bsods τα τρέχω κοντά 9 μήνες χωρίς κανένα θέμα.

1.5v vdimm, που λείπει, μιας και η strix δεν το κάνει report.

ZenTimings_Screenshot_27281908.1013124.png.f519a1c75c1786ca509985e7b04af7f9.png

• Like 1
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

1.1125 το έχω και μου το ρίχνει σε 1.1063(Β550 -F). Επίσης το Zen Timings έχει κάνει αναβάθμιση στην 1.2.5 μιας και βλέπω οι περισσότεροι έχετε παλιότερη έκδοση.

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

δεν παθαινουν τπτ ρε 

Εμένα με 1.43 το καλοκαίρι χτύπαγαν 55-57άρια temps..Με 1.5 θα περνούσαν τους 60C λογικά..Και αυτά στο H500p Mesh..

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

1.1125 το έχω και μου το ρίχνει σε 1.1063(Β550 -F). Επίσης το Zen Timings έχει κάνει αναβάθμιση στην 1.2.5 μιας και βλέπω οι περισσότεροι έχετε παλιότερη έκδοση.

με xmp εισαι οποτε και auto να το αφησεις δεν σε απασχολει.

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

με xmp εισαι οποτε και auto να το αφησεις δεν σε απασχολει.

Για VSOC μιλάω, επηρεάζει το VSOC το XMP ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Για VSOC μιλάω, επηρεάζει το VSOC το XMP ;

Αφου βαζεις xmp και η μητρικη αναλογα την συχνοτητα θα δωσει το vsoc  που νομιζει. Ειχες καποιο θεμα και το εβαλες με το χερι?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αφου βαζεις xmp και η μητρικη αναλογα την συχνοτητα θα δωσει το vsoc  που νομιζει. Ειχες καποιο θεμα και το εβαλες με το χερι?

Δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να το δοκιμάσω πάλι. Πάντως αντιμετωπίζω και 'γω το random stutter του 1 δευτερολέπτου που απ' ότι λένε το προκαλεί το fTPM. Είναι τελείως random, μπορεί να το κάνει μια φορά τη βδομάδα, μία φορά στις 2 βδομάδες κλπ..Κρατάει 1 δευτερόλεπτο και stutter-άρει η εικόνα και ο ήχος. Το fix για την ώρα είναι να το κλείσεις και αναμένουμε bios update που έχουμε να πάρουμε από Σεπτέμβρη.

https://linustechtips.com/topic/1353904-amd-ftpm-causing-random-stuttering/

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να το δοκιμάσω πάλι. Πάντως αντιμετωπίζω και 'γω το random stutter του 1 δευτερολέπτου που απ' ότι λένε το προκαλεί το fTPM. Είναι τελείως random, μπορεί να το κάνει μια φορά τη βδομάδα, μία φορά στις 2 βδομάδες κλπ..Κρατάει 1 δευτερόλεπτο και stutter-άρει η εικόνα και ο ήχος. Το fix για την ώρα είναι να το κλείσεις και αναμένουμε bios update που έχουμε να πάρουμε από Σεπτέμβρη.

https://linustechtips.com/topic/1353904-amd-ftpm-causing-random-stuttering/

Αμα δεν εχεις θεμα αστο οπως το εχεις ρε δεν υπαρχει λογος ,αν τρεχεις 3600 καλα ειναι οσο το εχεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...