Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Δε σε πειράζει . Ακριβώς αυτό σε άκυρες στιγμές με λίγο φόρτο εργασίας πιάνει πολλά volt πιθανόν για 1 πυρήνα και για κλάσματα δευτερολέπτων . Έτσι λειτουργούν αυτοί οι επεξεργαστές 

Άμα θες test σοβαρό βάλε ένα c20 , παρακολούθησε το και πες μας . Θα είναι πολύ πολύ μικρότερη η τάση . (Αν έπιανε 1,55 εκεί θα τα έκαιγε όλα )

Σε cinebench όλα τα cores είναι γυρίσω στο 1.20

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όσο δεν πειράζεις scalar, cpu ratio και core voltage τότε κοιμάσαι ήσυχος ότι και να δείχνει το hwinfo..

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Σε cinebench όλα τα cores είναι γυρίσω στο 1.20

Κομπλε είσαι . Στο μεγάλο βάρος γίνεται ζημιά αν είσαι ψηλά , μην ανησυχείς καθόλου

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Εσείς στα δικά σας βλέπεται κάτι αντίστοιχο ;

Έβλεπα αρκετά κουλά μέχρι που έβαλα στο PBO -18 σε όλα τα cores.

Βάλε και τους τελευταίους chipset drivers πρώτα.

5600Χ

Αλλά φαντάζομαι παρόμοια γκελ κανει και η 5900Χ

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostas7837aek είπε

Εσείς στα δικά σας βλέπεται κάτι αντίστοιχο ;

Αυτό που σε παραξενευει ειναι απλά ο τρόπος που δουλεύει το boost σε zen 2 /3 δε ξέρω κ για πιο παλιά 

Με 3600x και να θυμόμουν το max ccore (μιας κ βαριέμαι να ξαναβάλω hwinfo ) δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο . Θυμάμαι ως ότι είχα λίγο πιο κάτω από 1,2 σε cb 

Για να να σου φύγει η ιδέα πήγαινε στο προφίλ ενέργειας των windows και βάλε τη μέγιστη χρήση cpu από 100% σε 99% 

Αν σε βοηθάει ψυχολογικά γιατί πρακτικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αφήσεις έτσι χάνεις σε επιδόσεις χωρίς λόγο . Κάνε τη δοκιμη σου κ γυρνα το πάλι στο 100% για αυτές τις προδιαγραφές έχει φτιαχτεί η cpu 

Δημοσ.

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Σε όλα τα κανάλια του youtube (όχι τον testing games) όπου δείς side by side 10th gen με zen 3 θα δείς και τις καταναλώσεις. 

Εδώ κατά μέσο όρο χαμηλότερη κατανάλωση έχει ο 5900Χ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Για τον 5800x λέω vs 10700k / 10900k. Oi 11th gen το ξέρω ότι καταπίνουν ρεύμα στο gaming, χειρότεροι και από τους zen 3 είναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Για τον 5800x λέω vs 10700k / 10900k

Γιατί, δε σου κάνει ο 5900Χ;

Έχεις στοχοποιήσει τον 5800Χ (και τον 5600Χ) και τον κράζεις συνεχώς 🤣

perf/$, κατανάλωση, cores/$ και όλα τα σχετικά.

Αν δε δω από παιδιά εδώ μέσα ss με ίδια GPU, game και settings δεν πείθομαι...

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kkatzos είπε

Γιατί, δε σου κάνει ο 5900Χ;

Εσένα δεν σου κάνει ο 5800x? :P

Δηλαδή το video που ο 5900x έχει λιγότερη κατανάλωση το πιστεύεις, αλλά αυτό που ο 5800x έχει παραπάνω δεν το πιστεύεις? Τέσπα βαριέμαι, ο καθένας ότι θέλει πιστεύει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα..

Το πρόβλημα είναι ότι ο robert από την amd έχει μιλήσει για 1.5 αυστηρά.. αυτό καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω στο Ίντερνετ. Μπορεί το 0.05 που τραβάει παραπάνω ο δικός μου να μην είναι κάτι αξιοσημείωτο, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι κάπως - κάτι ξεφεύγει. 
Το ξέρω ότι το πιο πιθανό είναι να μην πάθει τίποτα, αλλά είναι ψυχολογικό το θέμα..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Εδώ guys είναι όλοι

Ναι αλλά αυτός είναι ο testing games :P 

Εκτός και αν ο 10900k είναι 30% πάνω από τον 5800x στο cyberpunk, δεν στέκουν τα νούμερα του γενικότερα.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Εμένα η εντύπωση που μου έδωσε το video είναι ότι η 3090 καταναλώνει 10 watt παραπάνω με τον 5900Χ από ότι με τους Intel και ότι στα CPU ο χειρότερος με διαφορά σε κατανάλωση είναι ο 11900 ενώ ο 10900Κ μπορεί και να είναι λίγο πιο κάτω από τον 5900Χ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...