Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, malakudi είπε

Λέει ότι θα τεστάρει τους Alder Lake και όλα τα υπόλοιπα CPUs σε gaming workloads με την 6900XT. ΟΚ έχει μια λογική αφού είναι πιο γρήγορη σε χαμηλές αναλύσεις σε αρκετά παιχνίδια, αλλά και πάλι κορυφαία θεωρείται η 3090.

Υπάρχει λόγος που είναι πιο γρήγορη από την 3090 σε χαμηλές αναλύσεις και dx12, ο λόγος που πρέπει να τεστάρει με 3090 για cpu bound και όχι με τις AMD. 

Επίσης πρέπει να τεστάρει με 3090 για να ανοίξει DLSS και RT, όπου είναι διαθέσιμα, γιατί ακόμα και σε 4K να παίζεις με DLSS performance, είσαι 1080p render, σε 1440p είσαι 960p render, οπότε τα καρέ ανεβαίνουν αισθητά και θέλεις και cpu για να τα δεις.

To RT παρόλο που θα περίμενε κάποιος ότι δεν έχει νόημα σε cpu bound benchmarks, τουλάχιστον στο cyberbug77 έχει, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο game, αλλά αφού είναι το tech demo της εποχής μας, πρέπει να το τρέξουν με 3090/DLSS/RT και όχι με 6900xt σε raster, 1080p και πάνω native.

Όποτε άποψη μου είναι ότι με rdna2 σε 1080p και latest dx12 games που θα τρέξει, δεν θα μπορέσει να βγάλει το true potential των ADL, αυτό που θα δείξει, θα είναι ένα εικονικό νούμερο, που θα βγάζει μέτριους τους ADL, ενώ πρακτικά μπορεί να μην είναι.

Μετά θα τους λένε AMD unboxed και θα έχουν και δίκιο.

• Like 3
  • Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θεωρω οτι με 3090 θα τεσταρουν αρκετοι reviewers οποτε δεν τιθεται θεμα ,δεν χρειαζεται να διαβαζουμε μονο εναν.

Και αμα καποιος καιγεται για το rt ολο και καπου θα βρει review.

Το ιδανικο θα ηταν να τεσταραν και με τις δυο καρτες αλλα δεν ειναι και ευκολο ,αν θελουν να βγαλουν γρηγορα τα review τους. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Υπάρχει λόγος που είναι πιο γρήγορη από την 3090 σε χαμηλές αναλύσεις και dx12, ο λόγος που πρέπει να τεστάρει με 3090 για cpu bound και όχι με τις AMD. 

Επίσης πρέπει να τεστάρει με 3090 για να ανοίξει DLSS και RT, όπου είναι διαθέσιμα, γιατί ακόμα και σε 4K να παίζεις με DLSS performance, είσαι 1080p render, σε 1440p είσαι 960p render, οπότε τα καρέ ανεβαίνουν αισθητά και θέλεις και cpu για να τα δεις.

To RT παρόλο που θα περίμενε κάποιος ότι δεν έχει νόημα σε cpu bound benchmarks, τουλάχιστον στο cyberbug77 έχει, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο game, αλλά αφού είναι το tech demo της εποχής μας, πρέπει να το τρέξουν με 3090/DLSS/RT και όχι με 6900xt σε raster, 1080p και πάνω native.

Όποτε άποψη μου είναι ότι με rdna2 σε 1080p και latest dx12 games που θα τρέξει, δεν θα μπορέσει να βγάλει το true potential των ADL, αυτό που θα δείξει, θα είναι ένα εικονικό νούμερο, που θα βγάζει μέτριους τους ADL, ενώ πρακτικά μπορεί να μην είναι.

Να σου πώ την αλήθεια, ας τρέξουν και μόνο 4k. Έτσι και αλλιώς γτπ καβάλα είναι τα περισσότερα reviews. Η τουλάχιστον δεν αφοράς εμάς τους πιο ψαγμένους πανάθεμα μας. Λες και είναι δύσκολο για κανάλια με μύρια viewers να έχουν 5 save σε κάθε παιχνίδι σε ζόρικα σημεία αντί να τεστάρουν στο μικρό σπίτι στο λιβάδι

Το είχα γράψει στον steve από το hwunboxed και μου λέειτι λες, στα βαριά σημεία testaro. Ναι ok, και βγάζεις 100fps στο ac odyssey με 4core i3. 

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

θεωρω οτι με 3090 θα τεσταρουν αρκετοι reviewers οποτε δεν τιθεται θεμα ,δεν χρειαζεται να διαβαζουμε μονο εναν.

Και αμα καποιος καιγεται για το rt ολο και καπου θα βρει review.

Το ιδανικο θα ηταν να τεσταραν και με τις δυο καρτες αλλα δεν ειναι και ευκολο ,αν θελουν να βγαλουν γρηγορα τα review τους. 

Εγώ που του έχω "κράξει" αρκετά στο παρελθόν μια χαρά την βρίσκω την επιλογή τους όσον αφορά την 6900xt. Βέβαια δεν καταλαβαίνω την νοοτροπία γενικότερα. Δηλαδή από την μία να τρέξουμε με την πιο γρήγορη κάρτα για να μην έχουμε μπουκάλι (λογικό και συμφωνώ), αλλά απτήν άλλη δεν τρέχει 720p γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. Λες και το 1080p είναι real world scenario. Απλά κάνει λίγο promotion στην AMD γιαυτό και η επιλογή, αλλά οκ, δεν υπάρχει λόγος για παράπονα.

Προσωπικά πάντως αν είχα να επιλέξω και είχα θέμα χρόνου, θα έτρεχα 3090 σε 720p, και για να δοκιμάσω τα RT και πώς τα πάει το CPU και για το λόγο που ανέφερε ο ξυράφις333

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

H 3090 έχει πουλήσει περισσότερο απ' ότι όλες οι RDNA2 μαζί. True fact.

Τρέχουμε GPU reviews με 3950x γιατί είναι πιο δημοφιλής και τρέχουμε CPU reviews με 6900xt γιατί είναι πιο γρήγορη. Τι σε μπερδεύει, τα 2 μέτρα και 2 σταθμά?

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν μπορείς να βγάζεις ολόκληρο video για το overhead των drivers της NVIDIA και μετά αντί να τεστάρεις με την πιο απαιτητική κάρτα σε cpu power να πας να τεστάρεις με την ... 6900 ΧΤ. Ή οκ μπορείς, αλλά δεν έχει νοήμα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Λογω mining

Απ'το steam είναι αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Απ'το steam είναι αυτό.

Έχει γίνει debunked αυτό, το steam έβαζε το rdna2 σαν amd Radeon graphics  η Radeon HD 8xxx.

7 ώρες πριν, Razor333 είπε

Ίσα ίσα θα έλεγα ότι με την 3090 οι διάφορες μεταξύ zen3 και ADL θα είναι μικρότερες λόγω της "κακης" απόδοσης της gpu  σε 1080p .

Το ότι θα χρησιμοποιήσει την 6900xt παίζει να μην συμφέρει καν την amd.

Κάποια games με rt προφανώς και θα πρέπει να τα δείξει με την 3090. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ό,τι λέει ο από πάνω φίλος... Από τη στιγμή που υπάρχει driver overhead σε nvidia λογικό είναι να τεστάρει σε amd που πάει καλύτερα σε μικρότερες αναλύσεις λόγω αρχιτεκτονικής. Γενικά όταν έχεις ένα τόσο δημοφιλές κανάλι είναι δύσκολο να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Αν είχαν επιλέξει την 3090, φαντάζεστε τι θα ακούγανε επειδή δεν διάλεξαν την 6900xt; Τέλος, δέχομαι ότι έχουν μια συμπάθεια προς την amd, ή μια αντιπάθεια στην nvidia όπως το δει κανείς, για τους γνωστούς λόγους, θεωρώ ωστώσο ότι είναι αρκετά αντικειμενικοί και καλοί σε αυτό που κάνουν. Μια χαρά έχουν κράξει την amd άπειρες φορές (και με το δίκιο τους) και έχουν προτείνει nvidia καρτες αντί για τις αντίστοιχες amd. Αν κάποιος ξέρει κάποιον καλύτερο ή πιο αντικειμενικό, ας το αναφέρει για να ξέρουμε και εμείς...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος άμα δε γουστάρετε την 6900 δείτε ένα κανάλι που τεσταρει με 3090 . 2 σελίδες τα ίδια λέτε 

Νομιζα ότι θα δω νέα / σχόλια για το topic zen 3 ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

ποσταρα και χθες αλλά το θέμα μου καλύφθηκε με την 3090..

ανεβασα αυτό το σκριν https://prnt.sc/1y2r508

τα ρεύματα που καταγράφει το Hwinfo στιγμιαία πηγαίνει στο 1.55v.. έκατσα και το παρατήρησα ποτέ το κάνει και το κάνει σε άκυρες στιγμές όπως πχ browsing.. 

έψαξα στο Reddit και κάποιοι έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό αλλά εμένα δεν μου μοιάζει για φυσιολογικό..

τι άποψη έχετε ;

5900x dark hero με το τελευταίο bios windows 11

Επεξ/σία από kostas7837aek
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα στοκ είναι εδώ; Μόνο xmp?

Μέχρι 1,55v είναι προεπιλογή με ρυθμίσεις PBO ανάλογα με τη μητρική πλακέτα και το agesa

Επεξ/σία από nikpoth
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Όλα στοκ είναι εδώ; Μόνο xmp?

Μέχρι 1,55v είναι προεπιλογή με ρυθμίσεις PBO ανάλογα με τη μητρική πλακέτα και το agesa

Ναι είναι όλα στοκ μόνο xmp.. το pbo είναι default όπως το έχει η ASUs

Δημοσ.

Στο επόμενο bios μπορεί να είσαι με 1.53. Δεν υπάρχει κάτι να ανησυχείς. Από θερμοκρασία είσαι οκ;  Το max boost δουλεύει κομπλέ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikpoth είπε

Στο επόμενο bios μπορεί να είσαι με 1.53. Δεν υπάρχει κάτι να ανησυχείς. Από θερμοκρασία είσαι οκ;  Το max boost δουλεύει κομπλέ;

Ναι όλα τα αλλά είναι κομπλέ.. και το boost clock πιάνει peak 4.950 mhz

Μόλις τώρα, kostas7837aek είπε

Ναι όλα τα αλλά είναι κομπλέ.. και το boost clock πιάνει peak 4.950 mhz

απλά θα ήθελα να δω και τα αλλά παιδιά με 5900x εάν παρατηρούν κάτι τέτοιο με τον τελευταίο agesa 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostas7837aek είπε

Καλησπέρα, 

ποσταρα και χθες αλλά το θέμα μου καλύφθηκε με την 3090..

ανεβασα αυτό το σκριν https://prnt.sc/1y2r508

τα ρεύματα που καταγράφει το Hwinfo στιγμιαία πηγαίνει στο 1.55v.. έκατσα και το παρατήρησα ποτέ το κάνει και το κάνει σε άκυρες στιγμές όπως πχ browsing.. 

έψαξα στο Reddit και κάποιοι έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό αλλά εμένα δεν μου μοιάζει για φυσιολογικό..

τι άποψη έχετε ;

5900x dark hero με το τελευταίο bios windows 11

Δε σε πειράζει . Ακριβώς αυτό σε άκυρες στιγμές με λίγο φόρτο εργασίας πιάνει πολλά volt πιθανόν για 1 πυρήνα και για κλάσματα δευτερολέπτων . Έτσι λειτουργούν αυτοί οι επεξεργαστές 

Άμα θες test σοβαρό βάλε ένα c20 , παρακολούθησε το και πες μας . Θα είναι πολύ πολύ μικρότερη η τάση . (Αν έπιανε 1,55 εκεί θα τα έκαιγε όλα )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...