Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.1968bcb223afc23b5287f194d03d2470.png

Ασχολήθηκα λίγο με μνήμες τις προηγούμενες 2 εβδομάδες, είμαι stable με αυτά, υπάρχει κάποιο "λάθος" στα timings που να κόβει απόδοση (π.χ να βοηθήσουσε αν ανέβαζα κάτι, γιατί για παρακάτω δεν παίρνει) ή είναι οκ οπως τα έχω; Πάνω από 3200mhz σε συχνότητα δεν σηκώνει με τίποτα πάντως.

To FCLK το έχω στα 1766 καθώς είδα που αναφέρατε για memory + 166

Είμαι σε b450 σε μοντέλο (asrock b450 pro4) που δηλώνει max support με 3200 ενώ και οι ίδιες μνήμες είναι 3200 (crucial ballistix 32gb) αλλά μάλλον το motherboard με κόβει στα mhz, καθώς σε 10η γενιά intel αλλοι με ιδια κιτς πιάνουν και 3733mhz

Επεξ/σία από hln3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, malakudi είπε

Βγήκε το KB5006746 με το L3 latency fix. Το βελτιώνει αλλά και πάλι δεν είναι σε επίπεδα Windows 10, είχα 10,3 σε W10 και τώρα 11,1

Θέλει δουλειά πάντως δεν το έχουν φτιάξει τελείως. Αν τρέξεις πολλά runs έχει σκαμπανευάσματα το L3 read/write/copy και το latency, μέχρι και 13 είδα. Και μιλάω για XMP και diagnostic mode, οπότε δεν παίζει instability ή εφαρμογές να τρέχουν από πίσω. Και έβαλα και τους latest chipset που βγήκαν σήμερα..

43 λεπτά πριν, malakudi είπε

Βγήκε το KB5006746 με το L3 latency fix. Το βελτιώνει αλλά και πάλι δεν είναι σε επίπεδα Windows 10, είχα 10,3 σε W10 και τώρα 11,1

Το latency ας πούμε έφτιαξε, αυτό που δεν έφτιαξαν είναι τα GB/s που αλλάζουν με κάθε run ενώ στα Win10 ήταν σταθερά υψηλά.

22 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Θέλει δουλειά πάντως δεν το έχουν φτιάξει τελείως. Αν τρέξεις πολλά runs έχει σκαμπανευάσματα το L3 read/write/copy και το latency, μέχρι και 13 είδα. Και μιλάω για XMP και diagnostic mode, οπότε δεν παίζει instability ή εφαρμογές να τρέχουν από πίσω. Και έβαλα και τους latest chipset που βγήκαν σήμερα..

Οι chipset έφτιαξαν το θέμα με το CPPC, καμία σχέση με την L3 που πρέπει να φτιαχτεί καθαρά από την M$.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εδώ έχουμε κάτι?

2Χ8 GB F4-3600C16-8GTZNC

Spoiler

Desktop_Screenshot_2021_10.21_-_23_39_49_51.png.c0968b3403e48e7a645208a4eadcc0b3.png

Spoiler

Αυτά είναι τα σταθερά μου μέχρι τώρα @akoinonitos

MSI_SnapShot.jpg.ffb27b329cff6df5b4c5909297ae0dec.jpgMSI_SnapShot_00.jpg.ddadda872ffdc6ac3480cfbb6a9ec032.jpgMSI_SnapShot_01.jpg.f70c320e5bb631f5588cb8a5d32eb689.jpgMSI_SnapShot_02.jpg.763eafe1f3f03133f8fe3ace7ef8579b.jpg

Επεξ/σία από LIGHT1NG
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Οι chipset έφτιαξαν το θέμα με το CPPC, καμία σχέση με την L3 που πρέπει να φτιαχτεί καθαρά από την M$.

Άρα πάλι πρέπει να βάζουμε το Ryzen Balanced Plan που είχε καταργηθεί από τα chipset drivers στα Windows 10;

edit: Έβαλα τα νέα chipset drivers αλλά δεν έχω Ryzen Balanced τελικά.

Επεξ/σία από malakudi

Παιδιά, γιατί είμαι άσχετος με amd, σε 5800x με ενεργό το PBO χωρίς άλλες τροποιήσεις , τι τάση να βάλω στη cpu? Γιατί στο AUTO ψήνεται....

12 hours ago, malakudi said:

Άρα πάλι πρέπει να βάζουμε το Ryzen Balanced Plan που είχε καταργηθεί από τα chipset drivers στα Windows 10;

edit: Έβαλα τα νέα chipset drivers αλλά δεν έχω Ryzen Balanced τελικά.

Οι Ζεν3 δεν έχουν power plan και σύμφωνα με την AMD δεν χρειάζονται κάποιο 

1 ώρα πριν, lsk1977 είπε

Παιδιά, γιατί είμαι άσχετος με amd, σε 5800x με ενεργό το PBO χωρίς άλλες τροποιήσεις , τι τάση να βάλω στη cpu? Γιατί στο AUTO ψήνεται....

Curve all core negative -15 δοκίμασε για αρχή να δεις πως θα είσαι με limits από motherboard 

4 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Curve all core negative -15 δοκίμασε για αρχή να δεις πως θα είσαι με limits από motherboard 

Το -15 μπορεί να μην είναι σταθερό στους καλούς πυρήνες. Και το curve δεν κατεβάζει την κατανάλωση, πάλι θα την τερματίζει αφού τα motherboard limits είναι πολύ ψηλά. Καλύτερα χωρίς PBO ή PBO με ένα temp limit στους 85 για παράδειγμα.

2 ώρες πριν, lsk1977 είπε

Οταν λες ψηνεται ,ποσο και σε τι σεναρια? τι ψυκτρα εχεις?

καλησπέρα 

εχω asus b550 -xe, crucial balistix 2x8gb cl16 3600mhz, 5800x ryzen amd

μετα απο update bios σε 1212 ολα τα settings ειναι στο default 

ανοιξα chrome καθώς εκανα τεστ  σε μια στιγμη και ανέβηκαν τα temps στο μέγιστο

τα temps ειναι απο 10 λεπτο τεστ με prime95 small fft

θελω να μου πειτε αν ειναι φυσιολογικά να εχω τετοιεσ θερμοκρασίες σε default settings

και  αν υπάρχει καποια ρύθμιση "απλη" για καλύτερες επιδόσεις.

IMG_20211022_145610.jpg

clocks.jpg

temps.jpg

5 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

καλησπέρα 

εχω asus b550 -xe, crucial balistix 2x8gb cl16 3600mhz, 5800x ryzen amd

μετα απο update bios σε 1212 ολα τα settings ειναι στο default 

ανοιξα chrome καθώς εκανα τεστ  σε μια στιγμη και ανέβηκαν τα temps στο μέγιστο

τα temps ειναι απο 10 λεπτο τεστ με prime95 small fft

θελω να μου πειτε αν ειναι φυσιολογικά να εχω τετοιεσ θερμοκρασίες σε default settings

και  αν υπάρχει καποια ρύθμιση "απλη" για καλύτερες επιδόσεις.

IMG_20211022_145610.jpg

clocks.jpg

temps.jpg

φυσιολογικα temps για 5800x σε prime 95 small ,ειναι καβουρδιστηρι ο 5800x ,τι ψυξη εχεις ?

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

φυσιολογικα temps για 5800x σε prime 95 small ,ειναι καβουρδιστηρι ο 5800x ,τι ψυξη εχεις ?

Noctua NH-D15 chromax.black

στα τεστ παρατήρησα οτι παει μέχρι  4,4ghz ολα τα cores

αλλα idle και σε games παει max 4,8ghz

για πρωτο βημα τι ρυθμιση να του κανω ?

κατι εύκολο μην κανει μπαμ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...