Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Κι εμένα είχαν ζητήσει φωτογραφία της CPU, δε θυμάμαι αν θέλανε να φαίνεται μαζί με το ticket number. Είσαι υπερβολικός νομίζω, δε παίρνει 5-6 ώρες. Άντε να σου πάρει 30-40 λεπτά το πολύ.

edit: Ο σειριακός φαίνεται και στο χάρτινο κουτί, αν το έχεις ακόμα.

Δεν είμαι υπερβολικός. 1,5 ώρα θέλω να πάω και να γυρίσω εκεί που είναι ο σέρβερ, να ξεβιδώσω το κουτί, και να δουλεύω σε ένα στενό χώρο. Μετά να καθαρίσω την επιφάνεια, το γύρω-γύρω, θέλει χρόνο.

Και μετά, δεν βγαίνει φωτογραφία εύκολα, δεν εστιάζει καν στην cpu. Και μετά, άντε καθάρισμα πάλι και στην ψύκτρα, άπλωμα πάστας, και ξανά βίδωμα...

Αν το είχα στο γραφείο, εντάξει ευκολότερο θα ήταν, αλλά δεν...

Το κουτί φυσικά υπάρχει, και ο σειριακός φυσικά υπάρχει και τον έστειλα. Δεν τους αρκεί ο σειριακός. Θέλουν συγκεκριμένη φωτογραφία. Δεν τους κάνει καν φωτογραφία που να έχει τον σειριακό στον επεξεργαστή.

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

5-6 ώρες; Τι ψήκτρα έχεις; Από πυρηνικό αντιδραστήρα; 10 λεπτά δουλειά είναι..

Εγώ σε 10 λεπτά, στοίχημα να έχω καθαρίσει μόνο την επάνω επιφάνεια της cpu.

1 ώρα πριν, Devastor είπε

Πάντα ζήταγε S/N η AMD, δεν άλλαξε κάτι. Κινητό δεν έχεις να βγάλεις φωτο?

Μα έχω φώτο. Θέλουν και καλύτερη φώτο (που αν έβγαινε καλύτερα θα το είχα βγάλει ήδη), μαζί με χαρτί με το ticket number.

• Like 1
  • Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, petasis said:

Μα έχω φώτο. Θέλουν και καλύτερη φώτο (που αν έβγαινε καλύτερα θα το είχα βγάλει ήδη), μαζί με χαρτί με το ticket number.

Θέλουν φωτογραφία που να δείχνει το S/N του CPU με το CPU πάνω στο socket.Ε κάνε 5-6 λήψεις και στείλτες όλες 

Πριν απο 7 μέρες είχα RMA απο AMD και δεν είχα κανένα πρόβλημα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, petasis είπε

Εγώ σε 10 λεπτά, στοίχημα να έχω καθαρίσει μόνο την επάνω επιφάνεια της cpu.

lol...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Devastor είπε

Έχουνε άλλα πακέτα όμως. Δεν ξέρω πώς ακριβώς είναι ο δικός σου (εννοώ ναι οκ ξέρω οτι είναι dual ccd αλλά αυτό απο μόνο του δεν λέει τίποτα). Το SoC τρώει παραπάνω οπότε έχεις λιγότερα boost και το V/F Curve είναι απο 5900Χ 

Οχι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει 5900Χ δυστυχώς. Και να γινότανε θα ήτανε ασταθής γιατί είναι χαμηλό bin 

Υπάρχουνε προγράμματα που μπορείς να διαβάσεις το microcode αλλά πέραν αυτού δεν μπορείς να κάνεις και πολλά

Μην παίρνεις τοις μετρητοίς το "ξεκλείδωμα". Αν γινόταν, δεν θα με χάλαγε (12 πραγματικοί πυρήνες χωρίς SMT, έστω κι αν κάποιοι boostαραν χαμηλότερα), αλλά το πιθανότερο είναι πως μόνο για το γμτ θα το δοκίμαζα.

Αυτό με το SoC, υποθέτω μπορώ να το κεπεράσω δίνοντας λίγο παραπάνω στην αντίστοιχη τιμή, ε?

Δημοσ.
24 minutes ago, Πέτρος said:

Μην παίρνεις τοις μετρητοίς το "ξεκλείδωμα". Αν γινόταν, δεν θα με χάλαγε (12 πραγματικοί πυρήνες χωρίς SMT, έστω κι αν κάποιοι boostαραν χαμηλότερα), αλλά το πιθανότερο είναι πως μόνο για το γμτ θα το δοκίμαζα.

Αυτό με το SoC, υποθέτω μπορώ να το κεπεράσω δίνοντας λίγο παραπάνω στην αντίστοιχη τιμή, ε?

Εννοώ οτι το soc έχει μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω τον 2 CCD. Δές το SoC μόνο ποσο σου τρώει απο το Power budget σου

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Devastor είπε

Εννοώ οτι το soc έχει μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω τον 2 CCD. Δές το SoC μόνο ποσο σου τρώει απο το Power budget σου

Αν βγάζεις κάποια άκρη, μου λες.

image.png.e6f4ac138977e74921e5b66d2a8417a6.png

Από χτες το απόγευμα μετράει, με 2ωρίτσες BFV πριν λίγο.

Είμαι με 85-60-85 σε ΡΡΤ-TDC-EDC (τα έχει πάρει). SoC Power μόνιμα στο 0 στο RM.

Δημοσ.
2 minutes ago, Πέτρος said:

Αν βγάζεις κάποια άκρη, μου λες.

image.png.e6f4ac138977e74921e5b66d2a8417a6.png

Από χτες το απόγευμα μετράει, με 2ωρίτσες BFV πριν λίγο.

Είμαι με 85-60-85 σε ΡΡΤ-TDC-EDC (τα έχει πάρει). SoC Power μόνιμα στο 0 στο RM.

Το CPU SoC power είναι αυτό που μας ενδιαφέρει

In other news το Kit σου πέρνει και καλύτερα timings, το 60 tRC μπορεί να γίνει 58. Δεν είμαι σίγουρος για το tRCD αλλά αν έχεις το 3600 CL16 Ballistix μπορεί να πάει 18 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Devastor είπε

Το CPU SoC power είναι αυτό που μας ενδιαφέρει

In other news το Kit σου πέρνει και καλύτερα timings, το 60 tRC μπορεί να γίνει 58. Δεν είμαι σίγουρος για το tRCD αλλά αν έχεις το 3600 CL16 Ballistix μπορεί να πάει 18 

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 18 το έχω δοκιμάσει και δεν του άρεσε. Το ξαναβλέπω, όμως.

Αυτό το 60 κι εμένα δεν μου καθόταν καλά, θα το τσεκάρω πρώτο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Devastor είπε

Θέλουν φωτογραφία που να δείχνει το S/N του CPU με το CPU πάνω στο socket.Ε κάνε 5-6 λήψεις και στείλτες όλες 

Πριν απο 7 μέρες είχα RMA απο AMD και δεν είχα κανένα πρόβλημα

Το έκανα, και η καλύτερη λήψη ήταν αυτή:

firefox_2021-10-01_23-08-09.jpg.90441385e5c81b5f502ee0c8c267d9a2.jpg

Δεν την δέχτηκαν.

Δημοσ.
16 minutes ago, petasis said:

Το έκανα, και η καλύτερη λήψη ήταν αυτή:

firefox_2021-10-01_23-08-09.jpg.90441385e5c81b5f502ee0c8c267d9a2.jpg

Δεν την δέχτηκαν.

Ναι δεν φαίνεται καθαρά το S/N. Είναι περίεργη για αυτό το θέμα

Πάντως αν κάνεις RMA για το θέμα με τις μνήμες που έχεις δεν θα βγάλεις άκρη

• Like 1
Δημοσ.

@petasis Σίγουρα μπορείς να βγάλεις καλύτερη φωτογραφία, εγώ έκανα μία δοκιμή με ένα κινέζικο κινητό που δεν είχε ούτε 200 ευρώ πριν από 2 χρόνια και βγαίνουν τα πάντα καμπάνα.

Το πρόβλημα με την περίπτωση σου είναι ότι η AMD στη σελίδα όλων των επεξεργαστών γράφει "System Memory Specification: Up to 3200MHz" άρα θα είναι εύκολο για αυτούς να σου αρνηθούν το RMA.

Επίσης δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι φταίει, είναι αρκετά πιθανό να φταίει ο επεξεργαστής όμως μπορεί να φταίει και η μητρική ή η RAM.

Στα σχόλια εδώ το τελευταίο σχόλιο αναφέρει ότι το πρόβλημα του λύθηκε όταν απενεργοποίησε το Fmax enhancer, το έχεις δοκιμάσει; Επίσης εγώ θα δοκίμαζα να ανεβάσω το vdimm από 1.35v σε 1.45v.

Τέλος δεν ξέρω αν έχεις προσέξει ότι οι μνήμες σου έχουν 2 XMP profile, ένα 18-22-22 και ένα 16-18-18. Η μητρική σου στο QVL αναφέρει ότι υποστηρίζει μόνο το αργό από τα δύο.

Έπρεπε να έβλεπες τι πέρασα για να τρέξουν κάτι b-die σε μία Asus X470 pro + 2400g, όχι μόνο δεν δούλευε το XMP αλλά αν πείραζα πάνω από τα μισά subtimings (άσχετα το ποια και το τι θα έβαζα, ακόμα και αν έγραφα manual τις default τιμες χωρίς XMP) ήθελε clear cmos. Τα κατάφερα όμως στο τέλος μετά από ούτε 150 clear cmos και τα ανίψια μου κέρδισαν 20fps+ στο fortnite ;). Σίγουρα αν παρατήσεις τη δουλειά σου και κάτσεις μερικές μέρες με Ryzen Dram calculator και τα excel του Devastor θα βρεις τη max stable speed.

Δημοσ.
19 minutes ago, elpenor said:

@petasis Σίγουρα μπορείς να βγάλεις καλύτερη φωτογραφία, εγώ έκανα μία δοκιμή με ένα κινέζικο κινητό που δεν είχε ούτε 200 ευρώ πριν από 2 χρόνια και βγαίνουν τα πάντα καμπάνα.

Το πρόβλημα με την περίπτωση σου είναι ότι η AMD στη σελίδα όλων των επεξεργαστών γράφει "System Memory Specification: Up to 3200MHz" άρα θα είναι εύκολο για αυτούς να σου αρνηθούν το RMA.

Επίσης δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι φταίει, είναι αρκετά πιθανό να φταίει ο επεξεργαστής όμως μπορεί να φταίει και η μητρική ή η RAM.

Στα σχόλια εδώ το τελευταίο σχόλιο αναφέρει ότι το πρόβλημα του λύθηκε όταν απενεργοποίησε το Fmax enhancer, το έχεις δοκιμάσει; Επίσης εγώ θα δοκίμαζα να ανεβάσω το vdimm από 1.35v σε 1.45v.

Τέλος δεν ξέρω αν έχεις προσέξει ότι οι μνήμες σου έχουν 2 XMP profile, ένα 18-22-22 και ένα 16-18-18. Η μητρική σου στο QVL αναφέρει ότι υποστηρίζει μόνο το αργό από τα δύο.

Έπρεπε να έβλεπες τι πέρασα για να τρέξουν κάτι b-die σε μία Asus X470 pro + 2400g, όχι μόνο δεν δούλευε το XMP αλλά αν πείραζα πάνω από τα μισά subtimings (άσχετα το ποια και το τι θα έβαζα, ακόμα και αν έγραφα manual τις default τιμες χωρίς XMP) ήθελε clear cmos. Τα κατάφερα όμως στο τέλος μετά από ούτε 150 clear cmos και τα ανίψια μου κέρδισαν 20fps+ στο fortnite ;). Σίγουρα αν παρατήσεις τη δουλειά σου και κάτσεις μερικές μέρες με Ryzen Dram calculator και τα excel του Devastor θα βρεις τη max stable speed.

Στο Official documentation η AMD υποστηρίζει οτι 4Χ32 GB πάνε μέχρι 2666. Και εγώ πιστεύω οτι αν ασχοληθεί παραπάνω με τα termination voltages/cad_bus μπορεί να φτάσει και παραπάνω

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω καταλάβει το λόγο του RMA..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω καταλάβει το λόγο του RMA..

Ούτε εγώ έχω καταλάβει ακριβώς γιατί δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες (πχ πως λειτουργεί με τις RAM χωρίς XMP, πως λειτουργεί με μόνο 2 dimm, τι error βγάζει σε TM5 κλπ).

Όμως είναι γεγονός ότι υπήρχαν προβλήματα ακόμα και με τις RAM σε stock speed και ένα μέρος από αυτά λύθηκε με RMA του επεξεργαστή, άλλα με νέα bios και άλλα με άλλες μητρικές.

Σε κάθε περίπτωση άσχετα με το αν θα βοηθήσει το RMA σίγουρα είναι φοβερά εκνευριστικό να αγοράζεις αυτά που σου λένε οι εταιρείες ότι είναι τα καλύτερα προϊόντα τους (διαβάζοντας πρώτα τα QVL) και μετά να μην μπορείς να δουλέψεις.

Άσε το πως είναι δυνατόν να έχουν στα QVL μόνο Micron και SK Hynix MJR/AJR στα 4*32GB@3600 από την Kingston (HyperX)/T-Force/Thermaltake και να μην έχουν καμία πανάκριβη G.Skill. Χωρίς να είμαι ειδικός δεν μου ακούγεται καθόλου λογικό, αν δεν μπορεί η G.Skill τότε οι άλλοι εκτιμώ ότι απλά λένε ψέματα.

Εγώ κατηγορώ τις εταιρείες που φτιάχνουν τις μητρικές και τις φίλες τους που φτιάχνουν τις RAM, αν είναι δυνατόν να σου λένε σε όλα τα QVL των Χ570 ότι υποστηρίζουν 4Χ32GB στα 3600 με XMP. Εγώ προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα ούτε για πλάκα (μιλάμε για production workstation όχι για gaming pc για να θέλεις τόση RAM).

Αν πήγαινα στον IT της εταιρείας και του έλεγα ότι εγώ θέλω Kingston 4Χ32@3600 με Micron die γιατί το γράφει το QVL της μητρικής θα μου έλεγε ωραία κάνε ότι θέλεις εμένα όμως μην με φωνάξεις να σε βοηθήσω αν έχεις πρόβλημα με αυτό το server.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι στο QVL πρέπει να δουλεύουν no matter what αλλιώς κάνεις RMA την mobo. Η AMD πάντως λέει up to 3200MHz οπότε δεν βλέπω λόγο για RMA του cpu..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...