Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, ilos είπε

@yiannis1991

3700x stock -0.05 uv

package power

idle 15.8-24.7 w

yt playback 1 tab 30-35 w

Cinebench R15 MT 87.8 w

R5 2600

idle 14-15W

YT = 24-28W

αλλά όπως έγραψα πριν σε browsing, δηλαδή scrollaρισμα και άνοιγμα tabs κτλ κτλ είναι στα 22W

Ο Γιάννης μάλλον μπερδεύτηκε και έτσι βρήκε ευκαιρία να ευλογήσει τα γένια του ο pirmen56 🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 31/8/2021 στις 8:59 ΜΜ, yiannis1991 είπε

Πόσο καίει σε σας ο 5600Χ σε χρήση πλην gaming/benchmark/render; Δηλαδή browsing, YT και τέτοια ελαφριά. Εμένα μέσος όρος 3ώρου στο hwinfo είναι στα 50W. Όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία απλά έτσι ρωτάω. Είμαι με PBO βέβαια, αν και δεν νομίζω να κάνει διαφορά στην κατανάλωση σε αυτά τα μικρά loads..

o 2700x στα 15 με 22w  παίζει το cpu package power (SMU).

Με pbo ανοιχτό είμαι 

2 ώρες πριν, kkatzos είπε

έτσι βρήκε ευκαιρία να ευλογήσει τα γένια του ο pirmen56 🤣

Αφου δεν μας έδωσε τίποτα τιμές υπό του μηδέν, να λέμε και ευχαριστώ ...

Επεξ/σία από leros2004

Ryzen Master 2.8.0.1937

https://www.guru3d.com/news_story/download_ryzen_master_2_8_1937.html

Release Highlights

• Adds support for Desktops utilizing AMD Ryzen 5000 processors.

Minimum System Configuration

• 3rd Gen AMD Ryzen™ Desktop Processors on an AMD X570 motherboard. 
  • Windows 10 May 2019 Update (or newer).
  • This version can be installed on top of an existing version of Ryzen™ Master, but it is recommended that you uninstall the previous version before installing 2.8.0.1937.

Fixed Issues

• Includes all previous AMD Ryzen™ Master V2.6.x features.

Known Issues

• Not all features are visible or supported on Legacy Processors.

Εγώ πάντως εκανα undervolt στον 5600Χ γιατί σε στοκ ειχε μεγάλη κατανάλωση / θερμοκρασία σε idle.60 watt για πλάκα τα είχε, σε gaming χτύπαγε πάνω από 80 άνετα και σε full load πάνω απο 100... Τώρα έχω τις εξής 3 ρυθμίσεις

1.21 voltage - 4.5 ghz all core
1.13 voltage - 4.4 ghz all core
1.00 voltage - 4.0 ghz all core

Χρησιμοποιώ κυρίως την 3η γιατί τρέχω all core loads, αν ειναι για gaming βάζω την 2η με restart και εισοδο στο bios πάντα, το ryzen master μου δίνει κρασαρίσματα, ειδικά όταν ρίχνω την τάση. Πολλές φορές κάθομαι και με 4 ghz σε gaming, καθώς ειμαι σε 4Κ ανάλυση μια χαρά πάει και έτσι :P

Τώρα (στα 4 GHZ) ειμαι στα 42 watt idle, 73 watt full load.

Επίσης οσες δόκιμες έκανα για overclock είχα αστεία αποτελέσματα, κατανάλωση στα ύψη για να κερδίσεις λιγο single core σε bench και να χάσεις σε multicore. 4.6 all core δεν κατάφερα, χτύπαγα πάνω από 95 βαθμούς (με ψύκτρα 130 watt TDP)

5 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Αυτή  η μητρική αξίζει για 5600x;

Δε θελω overclocking.

Θα χρειαστεί να κάνω bios update; (ειμαι με intel τώρα)

Με ελάχιστα παραπάνω πας σε https://www.skroutz.gr/s/24027048/MSI-MAG-B550-Tomahawk-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Η διαφορά είναι αστεία κατά τη γνώμη μου, οπότε δώστα χωρίς σκέψη, χιλιοδοκιμασμένη.

Η λογική λέει ότι δε θα χρειαστείς νέο bios, αλλά και να το χρειαστείς δε χρειάζεσαι παλιότερης γενιάς cpu, μπορείς να κάνεις flash στην tomahawk με το usb μόνο αν δεν κάνω λάθος.

• Like 1

12 ώρες πριν, hln3 είπε

Deepcool Gammaxx 400
Δεν έχει θέμα η ψύκτρα, απλά η κατανάλωση ξεφεύγει ψάχνοντας τα 4.6 με stable voltage.

άμα δεν είχε θέμα το cooler δεν θα βαραγες 80+ θερμοκρασία σε παιχνίδια και full load 100 το ότι λέει ότι σηκώνει υποτίθεται μέχρι 130watt δεν λέει κάτι.

10 λεπτά πριν, ICE-T είπε

άμα δεν είχε θέμα το cooler δεν θα βαραγες 80+ θερμοκρασία σε παιχνίδια και full load 100 το ότι λέει ότι σηκώνει υποτίθεται μέχρι 130watt δεν λέει κάτι.

Αφού αν προσπαθήσω να πιάσω 4.6 all core, η κατανάλωση υπερβαίνει τα 130 watt, πως ακριβώς θα διατηρήσει το cooler την θερμοκρασία κάτω απο 95;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...