nick0lis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, petasis είπε Που πάτε και τα θυμάστε, εγώ δεν θυμάμαι τι φαΐ έφαγα το μεσημέρι... Έχω και έναν 2920Χ (με 128GB ram), και έναν 5950Χ με 128GB επίσης. Παρότι είπα να στηρίξω AMD εδώ και καιρό, κάπου και στα δύο έμεινα με πρόβλημα. Το πρόβλημα του 2920Χ είναι ότι είναι ψοφίμι. Πολύ υποδεέστερος των intel της περιόδου, το κατάλαβα με το που τον άναψα. Και μετά το ξανακατάλαβα όταν άρχισα να τον χρησιμοποιώ. Η κάρτα γραφικών κάθεται και περιμένει το ψοφίμι... Μετά είδα το hype με το single core performance (και ελπίζοντας να μην είναι ψοφίμι), πήρα και έναν 5950Χ (σε μια ασους νταρκ χίρο, που υπέθετα θα ήταν καλή μητρική μιας και θα ήταν για υπερχρονισμό). Εντάξει, ο 5950Χ καλός είναι, αρκετά γρήγορος. Όμως, αυτό το build είναι ρουφήχτρα χρημάτων και πραγματική οδύσσεια... Ξεκίνησα με κάτι μνήμες 4*32 πιστοποιημένες σε ιντελ για 4.000Mhz. Παιδευόμουν κανένα τετράμηνο, τις έφτασα μέχρι 3200 (που πλέον δεν είναι υπερχρονισμός, αλλά υποτίθεται επίσημα υποστηριζόμενη συχνότητα), και ποτέ το pc δεν έγινε σταθερό. Τρέχει λίνουξ, και είχα συχνά κολλήματα και παγώματα. Μερικές φορές (όχι πάντα) μηνύματα λάθους. Μετά δοκίμασα να αναβαθμίσω σύστημα ψύξης. Δεν είχα θέματα ψύξης, αλλά με ενοχλούσε αυτό το 65-70 με το παραμικρό. Έβαλα υδρόψυξη με τριπλό ψυγείο. Πάλι δεν ήταν σταθερό. Έχω κανένα μήνα τώρα, που άλλαξα και τις μνήμες, με άλλες χειρότερες, αλλά στο QVL της μητρικής, πιστοποιημένες για 3600 (πάλι 4*32 GB). Βελτίωση μικρή, πάλι έχω 2 περιστατικά με πάγωμα του υπολογιστή (και την μία φορά χωρίς κάποιο μήνυμα λάθους). Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ σταθερό. Και ο μόνος υπερχρονισμός είναι οι μνήμες στο XMP. Και βλέπω να παρακινείτε μέλος να τσιμπήσει τις μνήμες του, και σκέφτομαι ότι εμένα δεν είναι σταθερό ούτε σε "στοκ"... Εντάξει, το έχω πει, θεωρώ ότι οι AMD έχουν θέμα με τους ελεγκτές μνήμης. Δυστυχώς, το memtest δεν είναι λύση. Δεν σημαίνει ότι αν δεν βγει λάθος στο memtest έχεις σταθερό σύστημα. Κάτι συμβαίνει στο pc ή κάτι λάθος κάνεις. Αυτό το 65-70C μου φαίνεται παράξενο, μην έτυχες σε ελαττωματικό επεξεργαστή ; Κανένα θέμα οι θερμοκρασίες του δικού μου 5950x με μια d15 ένα ανεμιστήρα. Στο θέμα των μνημών δεν έχω ιδέα από oc στον δικό μου έχω gskill trident neo 2x16 3600 cl16 rock solid, tmpfs 30gb στην gentoo και δεν ακούς κιχ. Έκανα δοκιμή 4Χ16 δανεικές gskill trident neo 3600 cl16 και με 60gb tmpfs μια χαρά. Μητρική b550 vision D. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από nick0lis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, vins είπε Dark hero θα μου πεις βέβαια... Με 700 επιλογές στο bios οι οποίες ανάθεμα αν και οι ίδιοι που τις έβαλαν ξέρουν τι κάνουν. Από τις οποίες οι μισές είναι bugαρισμένες και αφού τις φτιάξουν σε κάποιο επόμενο bios, χαλάνε κάτι άλλο... Αυτή η πολυπλοκότητα δεν ευδοκιμεί και πολύ να ξες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Οπως εχει αναφερθει απειρες φορες παλιοτερα,παρα πολλοι στο forum(και γενικα στο ιντερνετ)εχουν την κακη ταση να φουσκωνουν τα πραγματα. Ετσι την πατουσαν πολλοι παλιοτερα που χρυσοπλήρωναν bdie μνημες με αυτα που διαβαζαν και τελικα τις εβαζαν σε Xmp. Ειναι επισης οι ιδιοι που εθαβαν την Amd γιατι εδινε παραπανω πυρηνες οι οποιοι οπως ελεγαν ειναι αχρηστοι,αλλα οι ιδιοι πηγαιναν και αγοραζαν 10πυρηνο intel για παιχνιδια γιατι...ετσι. Για την πλειοψηφια του κοσμου,εαν δεν εχει σαπιες μνημες τυπου 2133 ή 2400mhz αλλα 3000cl15 και 3200cl16, το memory overclock τους ειναι αχρηστο. Το Overclock των μνημων γενικα ειναι κυριως για hobb ιστες και δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το gaming αυτο καθαυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε Οπως εχει αναφερθει απειρες φορες παλιοτερα,παρα πολλοι στο forum(και γενικα στο ιντερνετ)εχουν την κακη ταση να φουσκωνουν τα πραγματα. Ετσι την πατουσαν πολλοι παλιοτερα που χρυσοπλήρωναν bdie μνημες με αυτα που διαβαζαν και τελικα τις εβαζαν σε Xmp. Ειναι επισης οι ιδιοι που εθαβαν την Amd γιατι εδινε παραπανω πυρηνες οι οποιοι οπως ελεγαν ειναι αχρηστοι,αλλα οι ιδιοι πηγαιναν και αγοραζαν 10πυρηνο intel για παιχνιδια γιατι...ετσι. Για την πλειοψηφια του κοσμου,εαν δεν εχει σαπιες μνημες τυπου 2133 ή 2400mhz αλλα 3000cl15 και 3200cl16, το memory overclock τους ειναι αχρηστο. Το Overclock των μνημων γενικα ειναι κυριως για hobb ιστες και δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το gaming αυτο καθαυτο. Επειδή ξέρουμε σε ποιούς αναφέρεσαι, κανείς δεν αγόρασε τον 10900k για τους πυρήνες. Από τους 3 που είμασταν εδώ μέσα με 10900k, οι 2 έκαναν μετάβαση σε επεξεργαστή με λιγότερους πυρήνες Για το top binning πήραμε 10900k, σε IMC και πυρήνες. Τα υπόλοιπα ήταν cut down parts. Οι πυρήνες μετά το 8/16 παραμένουν άχρηστοι και δεν ενδιαφέρουν το 99.5% των όσων γράφουν εδώ μέσα. Για το υπόλοιπο 0.5% οκ, μπορεί να είναι χρήσιμοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Αναλόγως. Με τον 2600 έβλεπα διαφορά εμφανή ακόμη και χωρίς afterburner ανοιχτό μεταξύ 3200 XMP και 3466 b-dies timings. Ειδικά σε games όπως το Origins μέρα με τη νύχτα. Ένα game θα μου πεις είναι αυτό αλλά έφαγα 80 ώρες από τη ζωή μου σε αυτό, οπότε καλύτερα να έχω λιγότερα stutters. Με τον 5600Χ βέβαια καμιά διαφορά απλά δεν μπορώ να τις αφήσω ΧΜP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, Herald είπε Επειδή ξέρουμε σε ποιούς αναφέρεσαι, κανείς δεν αγόρασε τον 10900k για τους πυρήνες. Από τους 3 που είμασταν εδώ μέσα με 10900k, οι 2 έκαναν μετάβαση σε επεξεργαστή με λιγότερους πυρήνες Στον Pirmen αναφερομουν ,γιατι αυτα ηταν τα οσα εγραφε στα εδω θεματα των Amd απο Zen2 εποχες μεταξυ αλλων. Επισης να εισαι σιγουρος οτι στο forum 10900k και 10850k(οπως και 5900x και 5950x),αγορασαν πολλοι περισσοτεροι απο οσους νομιζεις 😉 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, Fulgore είπε Στον Pirmen αναφερομουν ,γιατι αυτα ηταν τα οσα εγραφε στα εδω θεματα των Amd απο Zen2 εποχες μεταξυ αλλων. Επισης να εισαι σιγουρος οτι στο forum 10900k και 10850k(οπως και 5900x και 5950x),αγορασαν πολλοι περισσοτεροι απο οσους νομιζεις 😉 Ισχύει, ξέχασα τον pirmen, είμαστε 4 😛 Ντάξει πολλοί έχουν, απλά λέω από αυτούς που ποστάρουμε bench και τέτοια. Τον 10850 δεν τον βάζω στη κουβέντα γιατί και αυτός downbin είναι, δεν νομίζω να τον πήρε κανείς για το binning. 14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Αναλόγως. Με τον 2600 έβλεπα διαφορά εμφανή ακόμη και χωρίς afterburner ανοιχτό μεταξύ 3200 XMP και 3466 b-dies timings. Ειδικά σε games όπως το Origins μέρα με τη νύχτα. Ένα game θα μου πεις είναι αυτό αλλά έφαγα 80 ώρες από τη ζωή μου σε αυτό, οπότε καλύτερα να έχω λιγότερα stutters. Με τον 5600Χ βέβαια καμιά διαφορά απλά δεν μπορώ να τις αφήσω ΧΜP Mε τον 2600 είσαι όντως CPU bound οπότε βλέπεις διαφορές από μνήμες. Όσο ανεβαίνεις σε επεξεργαστή τόσο ανεβάζεις και τις απαιτήσεις σε GPU για να συνεχίζεις να είσαι CPU bound και άρα να κάνουν διαφορά οι μνήμες. Με τις τωρινές κάρτες σε 1440p με κάποιο από τα σύγχρονα CPU (5600x / 11600 και πάνω) είσαι okay και χωρίς πείραγμα στις μνήμες. Αλλά πχ. ο 8700k θα τρώει μεγάλο κατσάδιασμα από 3080 / 3090 / 6900xt χωρίς σκάλισμα. Στην επόμενη γενιά καρτών πιστεύω όλα τα CPU σε 1440p θα είναι offside χωρίς σφίξιμο σε μνήμες. Αυτά σε raster βέβαια, αμά βάλεις και RT αλλάζει το θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Εγω όμως δεν αναφερθηκα πουθενα σε 10900k συγκεκριμενα. 15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Αναλόγως. Με τον 2600 έβλεπα διαφορά εμφανή ακόμη και χωρίς afterburner ανοιχτό μεταξύ 3200 XMP και 3466 b-dies timings. Ειδικά σε games όπως το Origins μέρα με τη νύχτα. Προφανως αναφερομαι στην πλειοψηφια των παιχνιδιων πως συμπεριφερονται,και φυσικα για μεγαλες/αξιοσημειωτες διαφορες ακομα και σε υψηλοτερες αναλυσεις τυπου 1440p. Να σου θυμισω οτι οι B Die μνημες τυπου 3200cl14,κοστιζαν τα διπλασια χρηματα παλιοτερα σε σχεση με καποιες απλες 3200cl16. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Fulgore είπε Προφανως αναφερομαι στην πλειοψηφια των παιχνιδιων πως συμπεριφερονται,και φυσικα για μεγαλες/αξιοσημειωτες διαφορες ακομα και σε υψηλοτερες αναλυσεις τυπου 1440p. Να σου θυμισω οτι οι B Die μνημες τυπου 3200cl14,κοστιζαν τα διπλασια χρηματα παλιοτερα σε σχεση με καποιες απλες 3200cl16. ναι φυσικά δεν λέω ότι είναι για όλους, εγώ συγκεκριμένα τις είχα πάρει 125 το Μάρτη του 2019. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις έβλεπες διαφορά. Αλλά σίγουρα, niche φάση είναι τα b-dies.. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Herald είπε Αλλά πχ. ο 8700k θα τρώει μεγάλο κατσάδιασμα από 3080 / 3090 / 6900xt χωρίς σκάλισμα. Στην επόμενη γενιά καρτών πιστεύω όλα τα CPU σε 1440p θα είναι offside χωρίς σφίξιμο σε μνήμες. Αυτά σε raster βέβαια, αμά βάλεις και RT αλλάζει το θέμα Που να μην το εγραφα κιολας 2 ώρες πριν, Fulgore είπε στο forum(και γενικα στο ιντερνετ)εχουν την κακη ταση να φουσκωνουν τα πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Η μετακόμιση από το NZXT Elite τελείωσε στις 5 το πρωί, για αυτό και το καλωδιομάνι από την κεραία της Gigabyte πίσω από την G6. Gigabyte B550 Vision D, Ryzen 5900x με μία Corsair H150i Capellix πάνω του, Zotac RTX 3070ti στο νέο τους σπίτι, Corsair 5000x. Ειλικρινά πρέπει πρέπει να είναι από τα πιο καθαρά και όμορφα κουτιά που υπάρχουν και ένα από τα καλύτερα για να χτίσεις έναν υπολογιστή αν εξαιρέσουμε μερικές λεπτομέρειες.. Η δε H150 μια ζωγραφιά. Σκεφτόμουν το Thermaltake View 51 μαζί με μία Thermaltake TH360 στα 106 ευρώ από το e-shop, το οποίο ομολογουμένως μου άρεσε περισσότερο αλλά No PWM fans και το πλάτος του με έκαναν τελικά να επιλέξω στο σετ της Corsair, χωρίς να λέω όχι στη μετάβασή στο Thermaltake στο μέλλον. Ένα QL ή LL fan πίσω, ένα λευκό σετ καλωδίων ή συνδυασμός λευκού και μαύρου και ίσως μία Gigabyte Vision RTX κάρτα θα ολοκληρώσουν το build. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από Armoral 14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Fulgore είπε Που να μην το εγραφα κιολας Tι φουσκώνω μάνα μου? Με τον 11600 τρώω μπουκάλι σε αρκετά παιχνίδια σε 1440p με 3333c13 σφιγμένα όσο πάει. 7 λεπτά πριν, Armoral είπε Η μετακόμιση από το NZXT Elite τελείωσε στις 5 το πρωί, για αυτό και το καλωδιομάνι από την κεραία της Gigabyte πίσω από την G6. Gigabyte B550 Vision D, Ryzen 5900x με μία Corsair H150i Capellix πάνω του, Zotac RTX 3070ti στο νέο τους σπίτι, Corsair 5000x. Ειλικρινά πρέπει πρέπει να είναι από τα πιο καθαρά και όμορφα κουτιά που υπάρχουν και ένα από τα καλύτερα για να χτίσεις έναν υπολογιστή αν εξαιρέσουμε μερικές λεπτομέρειες.. Η δε H150 μια ζωγραφιά. Σκεφτόμουν το Thermaltake View 51 μαζί με μία Thermaltake TH360 στα 106 ευρώ από το e-shop, το οποίο ομολογουμένως μου άρεσε περισσότερο αλλά No PWM fans και το πλάτος του με έκαναν τελικά να επιλέξω στο σετ της Corsair, χωρίς να λέω όχι στη μετάβασή στο Thermaltake στο μέλλον. Ένα QL ή LL fan πίσω, ένα λευκό σετ καλωδίων ή συνδυασμός λευκού και μαύρου και ίσως μία Gigabyte Vision RTX κάρτα θα ολοκληρώσουν το build. Ε ναι χώσε και ένα exhaust πίσω Αέρας από που μπαίνει? Δεν έχεις intake fans καθόλου? ΥΓ1. Τα ακουστικά ποια είναι, δεν βλέπω από την φωτο Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Herald είπε Tι φουσκώνω μάνα μου? Με τον 11600 τρώω μπουκάλι σε αρκετά παιχνίδια σε 1440p με 3333c13 σφιγμένα όσο πάει. Ε ναι χώσε και ένα exhaust πίσω Αέρας από που μπαίνει? Δεν έχεις intake fans καθόλου? ΥΓ1. Τα ακουστικά ποια είναι, δεν βλέπω από την φωτο Audio Technica ATH-ADG1X Intake τα εμπρόσθια fan, exhaust η H150i. Έτσι έρχεται το κουτί. Μόνο με τα τρία fans εμπρός. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από Armoral 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, Herald είπε Tι φουσκώνω μάνα μου? Με τον 11600 τρώω μπουκάλι σε αρκετά παιχνίδια σε 1440p με 3333c13 σφιγμένα όσο πάει Μπουκαλι δεν τρως τόσο λόγω επεξεργαστή η μνημών … Και τον καλύτερο επεξεργαστή να είχες 5950x/11900k/10900k, πάλι μπουκάλι όπως το θέτεις θα έτρωγες γιατί έτσι συμπεριφέρεται η 3090 σε χαμηλότερες αναλύσεις κάτω από 4k. Γιαυτο και οι τελευταίες amd κάρτες τα πάνε γενικά καλύτερα σε χαμηλότερες αναλύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 5900hx 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα