Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Το memtest από όσο έχω δει είναι για hardware errors πάρα για stability, έχει τύχει να βγάζω ώρες και σε games να τρώω freezes στο μισάωρο.
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, vins είπε memtest? Ξέρεις πόσες φορές έχω βγάλει και έφαγα restarts? benchmarks + memtest + tm5 σε διάφορα configs + aida + prime + y-cruncher (ή και Karhu) και τέλος BFV, CP2077, DIVISION 2 από κάνα 2ωρο-3ωρο. Αυτά άμα το pc το θέλεις και για δουλειά (πχ να το αφήσεις το βράδυ να κάνει rendering, να τρέξεις μοντέλα κλπ χωρίς να ξυπνήσεις το πρωί και να δεις ότι έχει κρασάρει). Αν είσαι κλάιν οκ είναι too much, τρέχα καμιά 20-30 κύκλους tm5 extreme config και άμα μετά κρασάρει χέστηκες 😅 Κατσε ρε εχεις βγάλει 10 κύκλους tm5 extreme μαι τρως restarts? Εισαι σιγουρος οτι ειναι μνήμες? Εμενα οταν εκανε κατι περίεργα ο 10900ας ηθελε παραπανω vcore ας πουμε. 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Το memtest από όσο έχω δει είναι για hardware errors πάρα για stability, έχει τύχει να βγάζω ώρες και σε games να τρώω freezes στο μισάωρο. Memtest δεν εννοω το προγραμμα, εννοω γενικα καποιο προγραμμα που να κάνει test τις μνημες. Tm5 ας πουμε
BabisTs Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 38 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Όχι πλέον για monitor είμαι 1440P/165Hz και 4Κ/120 στην OLED για λίγα παιχνίδια που βολεύουν με gamepad. ΤΜ5 τότε και ένα 4ωρο BF V....... 5
vins Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, Herald είπε Κατσε ρε εχεις βγάλει 10 κύκλους tm5 extreme μαι τρως restarts? Εισαι σιγουρος οτι ειναι μνήμες? Εμενα οταν εκανε κατι περίεργα ο 10900ας ηθελε παραπανω vcore ας πουμε. Memtest δεν εννοω το προγραμμα, εννοω γενικα καποιο προγραμμα που να κάνει test τις μνημες. Tm5 ας πουμε Άλλο αυτό! Μπορείς να φας restart και λόγω θερμοκρασίας πχ που σε memory test δε θα προλάβει να σταθεροποιηθει στο κουτί υψηλή θερμοκρασία. Όπως λέει και ο Μπάμπης παρακάτω 1 λεπτό πριν, BabisTs είπε ΤΜ5 τότε και ένα 4ωρο BF V....... Το BFV είναι οντως από τα games που θα στα βγάλει αν παίξεις 3ωρο 2
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, vins είπε Άλλο αυτό! Μπορείς να φας restart και λόγω θερμοκρασίας πχ που σε memory test δε θα προλάβει να σταθεροποιηθει στο κουτί υψηλή θερμοκρασία. Όπως λέει και ο Μπάμπης παρακάτω Ναι αυτο σκεφτηκα τώρα, ειδα που λες για παιχνιδια. Λογικα η φλογα απο την gpu θα ζεσταινει τις μνημες και θα τρως τα κρας, πραγμα που δε συμβαινει στο tm5. Απο οσο διαβαζω κιολας ειναι random το αν θα σου κάτσει κιτακι ευαισθητο στις θερμοκρασίες. Εμενα μου εκατσε γαιδαρος, στους 61 βαθμους έχει φτασει και δε νοιωθει. Απλα ειναι μετριες σε overclocking, 4500 ταβανιαζουν και ας δωσεις και 2 volts.
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 10 λεπτά πριν, BabisTs είπε ΤΜ5 τότε και ένα 4ωρο BF V....... Αυτός ο συνδυασμός δε με έχει προδώσει ποτέ... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Επίσης στο mem testing θέλει το "memory fastboot disabled" στο BIOS.
noFEARgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχει τυχει να βγαζω 1000% σε memtest και να τρωω restart/crash σε bfv. Μακραν οτι καλυτερο υπαρχει για memory stability, οπως αναφερθηκε. ( προφανως πρεπει να εισαι cpu bound ) Μετα cb2077 και αυτο βαραει πολυ. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από noFEARgr 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Και με το Crysis Remastered παρατήρησα instability για το curve optimizer και για την τάση στις μνήμες.. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Κάτι ακόμα, το ρεύμα τελικά θέλει κατέβασμα ή όχι? Το 1.5v μεγάλο φαίνεται..
petasis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, yiannis1991 είπε ram kit, cpu, mobo? 5 ώρες πριν, Thresh είπε Threadripper αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν θυμάμαι ποια Zen γενιά. 😛 5 ώρες πριν, kkatzos είπε LOL Ο τύπος με τα 128GB @ 3600MHz σε 5950Χ είναι. Ε κάποια πράγματα σε αυτή τη ζωή δε γίνονται (τόσο εύκολα τουλάχιστον) 😉 Που πάτε και τα θυμάστε, εγώ δεν θυμάμαι τι φαΐ έφαγα το μεσημέρι... Έχω και έναν 2920Χ (με 128GB ram), και έναν 5950Χ με 128GB επίσης. Παρότι είπα να στηρίξω AMD εδώ και καιρό, κάπου και στα δύο έμεινα με πρόβλημα. Το πρόβλημα του 2920Χ είναι ότι είναι ψοφίμι. Πολύ υποδεέστερος των intel της περιόδου, το κατάλαβα με το που τον άναψα. Και μετά το ξανακατάλαβα όταν άρχισα να τον χρησιμοποιώ. Η κάρτα γραφικών κάθεται και περιμένει το ψοφίμι... Μετά είδα το hype με το single core performance (και ελπίζοντας να μην είναι ψοφίμι), πήρα και έναν 5950Χ (σε μια ασους νταρκ χίρο, που υπέθετα θα ήταν καλή μητρική μιας και θα ήταν για υπερχρονισμό). Εντάξει, ο 5950Χ καλός είναι, αρκετά γρήγορος. Όμως, αυτό το build είναι ρουφήχτρα χρημάτων και πραγματική οδύσσεια... Ξεκίνησα με κάτι μνήμες 4*32 πιστοποιημένες σε ιντελ για 4.000Mhz. Παιδευόμουν κανένα τετράμηνο, τις έφτασα μέχρι 3200 (που πλέον δεν είναι υπερχρονισμός, αλλά υποτίθεται επίσημα υποστηριζόμενη συχνότητα), και ποτέ το pc δεν έγινε σταθερό. Τρέχει λίνουξ, και είχα συχνά κολλήματα και παγώματα. Μερικές φορές (όχι πάντα) μηνύματα λάθους. Μετά δοκίμασα να αναβαθμίσω σύστημα ψύξης. Δεν είχα θέματα ψύξης, αλλά με ενοχλούσε αυτό το 65-70 με το παραμικρό. Έβαλα υδρόψυξη με τριπλό ψυγείο. Πάλι δεν ήταν σταθερό. Έχω κανένα μήνα τώρα, που άλλαξα και τις μνήμες, με άλλες χειρότερες, αλλά στο QVL της μητρικής, πιστοποιημένες για 3600 (πάλι 4*32 GB). Βελτίωση μικρή, πάλι έχω 2 περιστατικά με πάγωμα του υπολογιστή (και την μία φορά χωρίς κάποιο μήνυμα λάθους). Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ σταθερό. Και ο μόνος υπερχρονισμός είναι οι μνήμες στο XMP. Και βλέπω να παρακινείτε μέλος να τσιμπήσει τις μνήμες του, και σκέφτομαι ότι εμένα δεν είναι σταθερό ούτε σε "στοκ"... Εντάξει, το έχω πει, θεωρώ ότι οι AMD έχουν θέμα με τους ελεγκτές μνήμης. 6 ώρες πριν, Herald είπε Το stability ειναι ευκολη υποθεση αν εχεις σωστη μεθοδολογια. Πρώτα fixaris τα timmings που ξερεις οτι δεν θα προκαλεσουν ασταθεια, και μετα πιάνεις τα υπολοιπα. Με καθε αλλαγή τρεχεις memtest. Αν δεν βγαλεις mem test γυρνας στην προηγουμενη ταχυτητα για το συγκεκριμενο timming. Με αυτο το τροπο δεν γίνεται να έχεις ασταθεια. Δυστυχώς, το memtest δεν είναι λύση. Δεν σημαίνει ότι αν δεν βγει λάθος στο memtest έχεις σταθερό σύστημα.
nikpoth Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Κάτι ακόμα, το ρεύμα τελικά θέλει κατέβασμα ή όχι? Το 1.5v μεγάλο φαίνεται.. 1.5 που βλέπεις; SVI2 TFN σε hwinfo? Μην ανησυχείς με το ρεύμα. Στιγμιαία είναι και αλλάζει συνεχώς από πυρήνα σε πυρήνα. Από 1.4 μέχρι 1.5 είναι φυσιολογικό. Άστον όλα στοκ. Μόνο μνήμες δύο προφιλ, όποτε έχεις όρεξη. Ένα στα 3600 κ ένα στα 3800 κ είσαι πένα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από nikpoth 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Κάτι ακόμα, το ρεύμα τελικά θέλει κατέβασμα ή όχι? Το 1.5v μεγάλο φαίνεται.. οχι random spikes για το pbo της asus ειναι perfectly normal .. Η πραγματικη χρηση δεν πλησιαζει καν εκει ειδικα σε φορτο.. αν ηταν ετσι θα τις περναμε στο χερι τις cpu σε χρονο dt 😜 2
vins Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 37 λεπτά πριν, petasis είπε Που πάτε και τα θυμάστε, εγώ δεν θυμάμαι τι φαΐ έφαγα το μεσημέρι... Έχω και έναν 2920Χ (με 128GB ram), και έναν 5950Χ με 128GB επίσης. Παρότι είπα να στηρίξω AMD εδώ και καιρό, κάπου και στα δύο έμεινα με πρόβλημα. Το πρόβλημα του 2920Χ είναι ότι είναι ψοφίμι. Πολύ υποδεέστερος των intel της περιόδου, το κατάλαβα με το που τον άναψα. Και μετά το ξανακατάλαβα όταν άρχισα να τον χρησιμοποιώ. Η κάρτα γραφικών κάθεται και περιμένει το ψοφίμι... Μετά είδα το hype με το single core performance (και ελπίζοντας να μην είναι ψοφίμι), πήρα και έναν 5950Χ (σε μια ασους νταρκ χίρο, που υπέθετα θα ήταν καλή μητρική μιας και θα ήταν για υπερχρονισμό). Εντάξει, ο 5950Χ καλός είναι, αρκετά γρήγορος. Όμως, αυτό το build είναι ρουφήχτρα χρημάτων και πραγματική οδύσσεια... Ξεκίνησα με κάτι μνήμες 4*32 πιστοποιημένες σε ιντελ για 4.000Mhz. Παιδευόμουν κανένα τετράμηνο, τις έφτασα μέχρι 3200 (που πλέον δεν είναι υπερχρονισμός, αλλά υποτίθεται επίσημα υποστηριζόμενη συχνότητα), και ποτέ το pc δεν έγινε σταθερό. Τρέχει λίνουξ, και είχα συχνά κολλήματα και παγώματα. Μερικές φορές (όχι πάντα) μηνύματα λάθους. Μετά δοκίμασα να αναβαθμίσω σύστημα ψύξης. Δεν είχα θέματα ψύξης, αλλά με ενοχλούσε αυτό το 65-70 με το παραμικρό. Έβαλα υδρόψυξη με τριπλό ψυγείο. Πάλι δεν ήταν σταθερό. Έχω κανένα μήνα τώρα, που άλλαξα και τις μνήμες, με άλλες χειρότερες, αλλά στο QVL της μητρικής, πιστοποιημένες για 3600 (πάλι 4*32 GB). Βελτίωση μικρή, πάλι έχω 2 περιστατικά με πάγωμα του υπολογιστή (και την μία φορά χωρίς κάποιο μήνυμα λάθους). Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ σταθερό. Και ο μόνος υπερχρονισμός είναι οι μνήμες στο XMP. Και βλέπω να παρακινείτε μέλος να τσιμπήσει τις μνήμες του, και σκέφτομαι ότι εμένα δεν είναι σταθερό ούτε σε "στοκ"... Εντάξει, το έχω πει, θεωρώ ότι οι AMD έχουν θέμα με τους ελεγκτές μνήμης. Δυστυχώς, το memtest δεν είναι λύση. Δεν σημαίνει ότι αν δεν βγει λάθος στο memtest έχεις σταθερό σύστημα. Εμένα η asus πάλι δε μου γεμίζει το μάτι σε ram oc, δε λέω πολύ καλές κατασκευές, power delivery και τα σχετικά, αλλά σε b550i όπως έχω ξαναγράψει μου έβγαλε την παναγία στις μνήμες. MSI φθηνή 2 κλικ κι έτοιμη, ίδιες μνήμες, ίδια CPU. Dark hero θα μου πεις βέβαια...
kkatzos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 33 λεπτά πριν, petasis είπε Εντάξει, το έχω πει, θεωρώ ότι οι AMD έχουν θέμα με τους ελεγκτές μνήμης. Άσε τις πιστοποιήσεις. Ξέρεις / έχεις διαβάσει κάποιον να έχει 4 x 32GB @ 3600 σε Intel mainstream πλατφόρμα (10900/11900K) και να είναι σταθερός; Ο buildzoid εδώ έχει 128GB @ 4000GHz σε έναν 10900Κ αλλά χωρίς stress test και επίσης δεν πάνε βήμα παραπάνω που σημαίνει ότι δεν είναι σταθερός στα 4000. Σε καλή MSI μητρική γιατί, όπως λέει, στις υπόλοιπες που έχει δε θα πετύχαινε το εγχείρημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα