Devastor Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, chrisde said: Χρόνο; Και μάλιστα μπόλικο με συνεχή τεστ για σταθερότητα κάθε φορά που αλλάζει κάτι; Έχουν όλοι όρεξη να κάθονται να ασχολούνται με τις ώρες για κέρδη που μπορεί να αποδειχτούν μη αξιόλογα; (ανάλογα το game και την ανάλυση πάντα). Είναι θέμα διάθεσης και όρεξης βασικά. Η συμβουλή μου: Βεβαιώσου ότι είσαι οκ με xmp (που λογικά θα είσαι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) και μετά όποτε έχεις χρόνο/διάθεση σκαλίζεις λίγο λίγο. Θέλω να πω δηλαδή ότι ναι θα δεις κέρδη σε επιδόσεις (κυρίως 1% lows που λένε πάνω) αλλά δεν είναι τόσο επείγον να γίνει άμεσα ντε και καλά. Κάτσε απόλαυσε το συστηματάκι και όποτε σου τη βαρέσει κάνε μια επίσκεψη στο σχετικό thread για λεπτομέρειες. Χρόνο? στην τελική υπάρχουνε άτομα εδώ μέσα που θα τον βοηθήσουν στο σχετικό νήμα δεν πάει εντελώς στα τυφλά (Κανείς δεν πάει αλλά λέμε τώρα). Αν τώρα πάλι εννοείς για τα τεστ το αφήνεις το βραδάκι/όσο είσαι δουλειά να το κάνει και είσαι μια χαρά Στη τελική υπάρχει και το dram calculator το οποίο είναι ένας καλός μπούσουλας για baseline. Ένα φουλ stability testing πέρνει 6 ώρες σιγά τον χρόνο Τώρα αν απο την άλλη υπάρχει φόβος οτι το overclocking κάνει τζιζ έ οκ Εγώ προσωπικά όταν σκάω 120+ ευρώ για κάτι θέλω να το φτάσω στο μέγιστο που μπορεί Υ.Σ: Το γνωρίζεις πιστεύω οτι το XMP πάει το 3600C15 που έχει σε 3600C16 σωστά? Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από Devastor 1
ICE-T Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Το θέμα είναι όφελος που? Αν μιλάμε για 3Dmark meh..Στα παιχνίδια πόση διαφορά να έχει από XMP? αν δεν σε ενδιαφέρουν τα benchmark,δεν έχει όφελος σε 1440p με την κάρτα που έχεις, ειδικά στο warzone θα μαζεύεις error code 1
chrisde Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Devastor είπε ΥΣ: Το γνωρίζεις πιστεύω οτι το XMP πάει το 3600C15 που έχει σε 3600C16 σωστά? Να στο προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω; Τα περισσότερα xmp είναι μούφα. Έγραψα πιο πάνω μάλιστα ότι υπάρχει και μια (μικρή) περίπτωση να μην είναι και σταθερός με αυτό. Μην παρεξηγηθώ: συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ όταν παίρνω κάτι θέλω να το κάνω να αποδίδει όσο καλύτερα γίνεται, σε λογικά πλαίσια πάντα. Τίποτα απ' ότι έχω εγώ στο σύστημα μου δεν είναι στοκ. Κερδίζω κάτι; Κάτι τοις ναι, δεν έχω παράπονο. Χάνω κάτι; Ναι χρόνο και μάλιστα μπόλικο σε διάβασμα, πειράματα, και ατέλειωτα τεστ και κάθε φορά που βγαίνει καινούριος driver/bios δώστου ξανά μανά τα ίδια, αλλά δεν μετανιώνω, γουστάρω και το κάνω. Αυτή είναι και η ένσταση μου: δεν είναι όλοι έτσι. Ο φίλος μας πιο πάνω πήγε πρώτη φορά σε amd και απ' ότι καταλαβαίνω δεν πολυψήνεται να ασχοληθεί με mem oc, αλλιώς δεν θα ρώταγε. Όση βοήθεια και να χει (που θα έχει προφανώς) δεν θα φάει χρόνο να ασχοληθεί; Θα το κάνει άλλος για αυτόν; Αν αξίζει; Πιστεύω ναι, ειδικά από τη στιγμή που έχει καλό κιτάκι, αλλά εξαρτάται από αυτόν και τη διάθεση του. Την άποψη μου την είπα: Εφ' όσον δεν πολυψήνεται, ας μείνει έτσι (αν είναι σταθερός) και όποτε βρει χρόνο-διάθεση να ασχοληθεί, στο σχετικό thread τα παιδιά είναι πολύ εξυπηρετικά και έχουν βοηθήσει και εμένα αρκετά... ΥΓ) Όπως είχε γράψει και ένα μέλος του φόρουμ: Στις 15/6/2020 στις 10:25 ΜΜ, Devastor είπε Ο buildzoid το έχει πεί: Ram overclocking is for for those who hate themselves Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από chrisde 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 3800 1:1 cl16 πιάνονται πολύ άνετα πάντως. Από εκεί και πέρα για να ανέβεις συχνότητα είναι λαχείο αναλόγως το fabric που σου έκατσε. Και επίσης αν δεν κάνω λάθος πιο πολύ παίρνεις από συχνότητα στους zen3 παρά από timings..
chrisde Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 38 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε 3800 1:1 cl16 πιάνονται πολύ άνετα πάντως. Από εκεί και πέρα για να ανέβεις συχνότητα είναι λαχείο αναλόγως το fabric που σου έκατσε. Και επίσης αν δεν κάνω λάθος πιο πολύ παίρνεις από συχνότητα στους zen3 παρά από timings.. True σε όλα. Συχνότητα + δευτερεύοντα timings. Πάντα 1:1 όμως. 1
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 11 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Έχω τις G.Skill 3600C15 και έχω ανοίξει XMP, έχει νόημα να παίξω παραπάνω? Σε 1440P λογικά θα κερδίσω με την 3080Ti. Επειδη ουτε benchmarks τρεχεις ούτε σαρεσει να ψαχνεσαι με τις μνημες φτιαξε τα 2-3 βασικα. Τσιμπα λιγο ρευματακι, βαλτες στα 3800, φτιαξε secondary και call it a day. Διαφορες στα βαρια gpu games δεν θα δεις, στα multiplayer ισως. 1
noFEARgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Trfc κατέβασε , όσο δίνει αυτό δίνουν όλα τα άλλα timings μαζί σε gaming .
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Indeed. Σε XMP βάζει κάτι άθλια 560 tRFC ακόμη και σε b-dies..
Deu164 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Έχω την εντύπωση πως με τις άσους x570 (δεν ξέρω τι παίζει με άλλες x570) κάτι δεν πάει καλά με το training της ram μετά από reboot Χωρίς cpu oc 4x8gb sta 3800 cl16 έτρεξα karhu για 9-10 ώρες γύρω στο 20000% χωρίς error. Κάνω reboot το ξανατρέχω και στο τέταρτο έβγαλε error, ξανακάνω reboot karhu και στο μισάωρο άρχισε να μετράει errors το άφησα να συνεχίσει και μετά από 2 λεπτά έκανε reboot από μόνο του… Μετά από μέρες ξαναδοκιμάζω, boot με optimized defaults ξαναφορτώνω το profile 3800 cl16 4 ώρες karhu no error, 25 cycles tm5 no error 2 ώρες sotr και όλα μια χαρά Την επόμενη στο δίλεπτο sotr έφαγα reboot… Βαρέθηκα να ψάχνω βελόνα στα άχυρα της κατέβασα στα 3733 1T GDM off με πιο σφιχτά secondary timings και βρήκα την ησυχία μου
Steliosviper Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, chrisde είπε Χρόνο; Και μάλιστα μπόλικο με συνεχή τεστ για σταθερότητα κάθε φορά που αλλάζει κάτι; Έχουν όλοι όρεξη να κάθονται να ασχολούνται με τις ώρες για κέρδη που μπορεί να αποδειχτούν μη αξιόλογα; (ανάλογα το game και την ανάλυση πάντα). Είναι θέμα διάθεσης και όρεξης βασικά. Η συμβουλή μου: Βεβαιώσου ότι είσαι οκ με xmp (που λογικά θα είσαι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) και μετά όποτε έχεις χρόνο/διάθεση σκαλίζεις λίγο λίγο. Θέλω να πω δηλαδή ότι ναι θα δεις κέρδη σε επιδόσεις (κυρίως 1% lows που λένε πάνω) αλλά δεν είναι τόσο επείγον να γίνει άμεσα ντε και καλά. Κάτσε απόλαυσε το συστηματάκι και όποτε σου τη βαρέσει κάνε μια επίσκεψη στο σχετικό thread για λεπτομέρειες. Έχουμε ίδιες ram. Δοκίμασε αυτές τις ρυθμίσεις που δεν είναι τέρμα σφιχτές και δουλεύουν άνετα αν θέλεις 1
vins Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Παίδες, γρήγορη ερωτηση: Εκτός της taichi, ποια b550 υπαρχει που να έχει clear cmos button? Σημαντικό για ένα project που ετοιμάζω. Ευχαριστώ!
parsifal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, vins είπε Παίδες, γρήγορη ερωτηση: Εκτός της taichi, ποια b550 υπαρχει που να έχει clear cmos button? Σημαντικό για ένα project που ετοιμάζω. Ευχαριστώ! Η ASRock φαίνεται να έχει αρκετές Steel Legend: κουμπί στο I/O panel Extreme4: κουμπί στο PCB PG Velocita: ομοίως με την από πάνω MSI Unify: κουμπί στο I/O panel και στο PCB Unify-X: ομοίως NZXT N7 B550: κουμπί στο I/O panel και στο PCB
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 15 λεπτά πριν, vins είπε Παίδες, γρήγορη ερωτηση: Εκτός της taichi, ποια b550 υπαρχει που να έχει clear cmos button? Σημαντικό για ένα project που ετοιμάζω. Ευχαριστώ! Project 5000mhz ram speed 😎 1
kostas_anes Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, vins είπε Παίδες, γρήγορη ερωτηση: Εκτός της taichi, ποια b550 υπαρχει που να έχει clear cmos button? Σημαντικό για ένα project που ετοιμάζω. Ευχαριστώ! Gaming Carbon, στο κάτω μέρος κέντρο προς αριστερά 12 ώρες πριν, Herald είπε Project 5000mhz ram speed 😎 Τα πιάνει και τα 5 της . 5133 με τον 5800Χ πάνω και E-die Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από kostas_anes 1
vins Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 55 λεπτά πριν, Herald είπε Project 5000mhz ram speed 😎 Εμμέσως πλην σαφώς 😁 37 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Gaming Carbon, στο κάτω μέρος κέντρο προς δεξιά Τα πιάνει και τα 5 της . 5133 με τον 5800Χ πάνω και E-die 5800x: ✅ 2 x 8 Crucial ballistix max 4000 c18: ✅ 2x 16 trident z 4000 c18: incoming Motherboard: carbon? Θα ήθελα να το έχει στο plate η αλήθεια είναι, διαφορετικά υπάρχει η παλιά καλή frankenstein λύση με on/off switch σαν αυτό της εικόνας, σύνδεση με παλιό internal power connector κουτιού, ghetto mounted στο κουτί φυσικά 🤣 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα