Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Για την μητρική σου μιλάς; Αν ναι, είναι πολύ καλά. Βέβαια είναι και πιο σύγχρονη. Κοίτα εδώ πόσο φτάνει σε εμένα. Ευτυχώς δεν υπάρχει throtling😎 Κάτσε ρε μαν, τον 8700Κ δεν έχεις ; Τι σχέση έχει με τον 5600Χ στην κατανάλωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Κάτσε ρε μαν, τον 8700Κ δεν έχεις ; Τι σχέση έχει με τον 5600Χ στην κατανάλωση; Όχι τον απλό i7-8700 έχω με τα 65 Watt...Είμαι και λίγο άσχετος με τάσεις, ρεύμα, πόσο καίει κλπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Nαι βρε δε διαφωνώ, αλλά οι απαιτήσεις των Ryzen δεν είναι και τρελές, ειδικά που στους 5000 δεν ασχολούμαστε καν με καρφωτή τάση. Όπως είπα και πριν αν δεν είχε PC προφανώς και θα έλεγα να πάει σε Β550, αλλά τώρα με την Β450 που έχει είναι doable και ασφαλές. Αν θέλει επιπλέον features που δεν έχει η Tomahawk φυσικά να πάει σε καλύτερη B550. Πάντως η A-pro δεν έχει όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω (wifi, bluetooth, κτλ). To pci 4.0 θα αξίζει αν οι κάρτες της επόμενης γενιάς έχουν διαφορά με 3.0 vs 4.0. Y.Γ. Τι εννοείς ανέβηκε πιο άνετα ο 5600Χ. Εγώ μπορώ να ανεβάσω κανονικά τα όρια του PBO ώστε να μην τερματίζει κανένα στο 100% και πάλι τα vrm δεν αγχώνονται, και από ram oc 3800 με b-die timings κανονικά. Στην b450 με καμία παναγια 3800 c16, στην b550 για πλάκα. Σε σοβαρά loads 5600x 4850 στην b450 με δυσκολία, στην b550 άμεσα. Τι να πω; 7 λεπτά πριν, Armoral είπε Αλλαγή CPU και μητρικής μετά το 2017. Από 1700x στον 5900x και από AX370 Gaming K7 σε B550 Vision D-P. Η μητρική πανέμορφη, ποιοτικότατη, άψογη λειτουργικά χωρίς να μου βγάζει θέματα, ένα bios update της έκανα χωρίς να το χρειάζεται, απλά επειδή υπήρχε διαθέσιμο, είδε τις μνήμες άμεσα στα 3200 με την ενεργοποίηση του XMP Profile, γενικά όμορφο μενού, σχεδιασμένο διαφορετικά από αυτό των υπολοίπων μητρικών της εταιρίας, πλήρες και εύχρηστο ακόμη και στο easy mode και με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Βέβαια δεν έχει Dual Bios, αλλά έχει κορυφαία VRM, και πάρα πολλές εισόδους ( δύο από αυτές είναι θύρες Thunderbolt), διαθέτει Wifi 6, επιπλέον κεραία στα χρώματά της για το Wifi, Bluetooth και 2 ethernet ports 1.5gbit και 2.5gbit. Όταν και αν μπει σε μεγαλύτερο κουτί, με λευκά καλώδια ( μάλλον ένα από τα 5000X ή 5000D) θα δείξει περισσότερο. Πρώτες εντυπώσεις από τον 5900x εξαιρετικές. Ο επεξεργαστής είναι πραγματική δύναμη, σε rendering MP4 video διάρκειας 28 λεπτών ανάλυσης 2560χ1440 μέσω Vegas με κάποιο ενσωματωμένο κείμενο με εφφέ που συνήθως καθυστερεί τη διαδικασία και transitions, ολοκλήρωσε το render σε 50 λεπτά περίπου ( 10 λεπτά περισσότερο από όσο χρειαζόταν η 5700xt παλιότερα ), ενώ η 3070ti το ολοκλήρωσε σε 22 λεπτά. Λένε ότι με redering μέσω της cpu βγάζεις καλύτερα αποτελέσματα, εγώ δεν είδα διαφορά. Με βάση αυτή την απόδοση, φαντάζομαι ότι ο 5950x αλλά κυρίως οι μεγάλοι Threadripper θα σκοτώνουν για τέτοιες δουλειές. Ενδεικτικά ο 1700x μπορεί και να έκανε 2 ώρες εύκολα, ίσως και παραπάνω. Εννοείται σε gaming βλέπεις μέχρι 45% utilization, σε όσα παιχνίδια δοκίμασα τουλάχιστον για λίγο. Συνήθως κυμαινόταν στο 25 με 35 τοι εκατό, θα το δω περισσότερο όσο περνά ο καιρός, θερμοκρασία είδα στο NZXT 510 Elite 89 βαθμούς την ώρα που έκανε το rendering με όλα τα ανεμιστηράκια και την υδρόψυξη σε Performance mode. Όσον αφορά τα παιχνίδια στο LOL τα frames από τα 80 με 100 του 1700x έφτασαν 560 αν τα άφηνα uncapped. Στο Control σε ανάλυση 2560x1440p με Raytracing και όλες τις ρυθμίοεις στο μέγιστο είχα: 1) Rendering στην ανάλυση του monitor χωρίς DLSS 62 με 75 frames, 2) Rendering σε 1920x1080 χωρίς DLSS επιλεγμένο στα 80 με 90 fps, 3) Rendering σε λίγο μικρότερη ανάλυση με DLSS, 95 με 130 frames. Στο AC Odyssey με όλα στο Ultra και τα volumetric clouds είχα 62 με 80 frames, με τα volumetric στο αμέσως κατώτερο κοντά στα 90 με 100 αν θυμάμαι καλά καθώς δε σημείωσα. Θα το ξαναδω. Metro exodus με όλα στο ultra μέχρι 135 fps, ανάλογα τη σκηνή. Cyberpunk δεν τσέκαρα καθώς είχε πέσει format και έπρεπε να περάσω τα πάντα από την αρχή. Firestrike και timespy χωρίς να πειράξω τίποτα. Γενικά υπερευχαριστημένος, μετά από αρκετές αλλαγές κάρτας γραφικών και λιγότερους επεξεργαστή, νομίζω ότι βρήκα το σύστημα για το οποίο μπορείς εύκολα να πεις ότι σε QHD ανάλυση παίζεις τα πάντα με πολλά frames και χωρίς σπασίματα, έχεις Ray tracing και DLSS, έχεις καλό encoder που ίσως δε χρειαστεί αφού τη δουλειά την κάνει εύκολα το cpu πλέον και ταυτόχρονα κρατάς το κόστος σημαντικά χαμηλότερα από τον ενδεχόμενο συνδυασμό με 3080/3080ti. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η απόδοση που παίρνουμε πλέον, έστω και σε αυτά τα χρήματα και από την AMD και από την Nvidia. Για εμένα το sweet spot είναι βέβαια οι 5800x, με ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια και καταπληκτική απόδοση σε multithread εφαρμογές, καθώς είναι σημαντικά φθηνότερος γύρω στα 370 ευρώ, απλά είπα αυτή τη φορά να ξοδέψω κάτι παραπάνω και να πάρω τη δεύτερη καλύτερη cpu της AMD σε καλή τιμή στα 506 ευρώ τελική από Amazon Γερμανίας. Σε συνδυασμό με μία καλή οικονομική μητρική και μία 3070ti κοντά στα 700 με 800 όπως η Zotac Trinity του Πλαισίου, είσαι πανέτοιμος για ότι χρήση φανταστείς και με σχετικά χαμηλό κόστος αν συγκρίνουμε με το τι ισχύει στην αγορά. Κούκλος! Μεγειες και καλοδουλευτα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, vins είπε Στην b450 με καμία παναγια 3800 c16, στην b550 για πλάκα. Σε σοβαρά loads 5600x 4850 στην b450 με δυσκολία, στην b550 άμεσα. Τι να πω; Εγώ τρέχω 3800 cl16 εδώ και δύο μήνες σχεδόν, μια χαρά, χωρίς θέμα πουθενά. Με auto OC δεν έχω πολυασχοληθεί. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 59 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Τι εννοείς κλάταρε το σύμπαν; Τι σχέση έχει η κάρτα; Δεν το αμφισβητώ, πραγματικά ρωτάω γιατί μου φαίνεται περίεργο. @Fulgore Που είναι το αστείο; Kαι μενα το ιδιο αλλα κλατααρε. Εννοω οτι benches , αποτελσματα πολυ χαμηλα και bsod's . Και οχι δεν εφταγε κατι αλλο γιατι μολις πηγα σε x570 ολα επαιζαν σωστα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 57 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Τι εννοείς κλάταρε το σύμπαν; Τι σχέση έχει η κάρτα; Δεν το αμφισβητώ, πραγματικά ρωτάω γιατί μου φαίνεται περίεργο. @Fulgore Που είναι το αστείο; Βασικά τέτοιου είδους πληροφορίες ήθελα από users που ήξεραν ή το είχαν δοκιμάσει , ή είχαν δει τελοσπαντων κάτι από αλλού , και εγώ αυτό με την gpu δεν το κατάλαβα τι σχέση έχει. Δηλαδή η μητρική δουλέυει κανονικά με 3900Χ αλλά με κάποιες GPU όχι ? Πραγματικα το ρωτάω , μπορεί να υπάρχει κάτι αλλο απροβλεπτο που δεν ξέρουμε. Ο @yiannis1991 έχει δίκιο , δεν ρώτησα ποια είναι καλύτερη, ρώτησα αν είναι ok το πράγμα να βάλω έναν 5900Χ πάνω στην Β450 tomahawk, αν υπάρχουν κακές εμπειρίες με τον συνδιασμό να βάλω έναν 5800Χ, αν και με αυτόν θα ύπαρχουν θέματα , να μην κάνω τίποτα. Αλλά αν είναι να γίνει flame για μια απλή ερώτηση , ας το λήξουμε εδώ. 10 λεπτά πριν, jimpsar είπε Kαι μενα το ιδιο αλλα κλατααρε. Εννοω οτι benches , αποτελσματα πολυ χαμηλα και bsod's . Και οχι δεν εφταγε κατι αλλο γιατι μολις πηγα σε x570 ολα επαιζαν σωστα. με βάζεις σε σκέψεις , λες να έχω τα ίδια ακόμα και με 5800Χ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Πάντως να μην δουλεύει η Β450 με τον 3900Χ και την 2080Ti είναι πάρα πολύ περίεργο. Ίσως ήταν θέμα bios.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, dem είπε Βασικά τέτοιου είδους πληροφορίες ήθελα από users που ήξεραν ή το είχαν δοκιμάσει , ή είχαν δει τελοσπαντων κάτι από αλλού , και εγώ αυτό με την gpu δεν το κατάλαβα τι σχέση έχει. Δηλαδή η μητρική δουλέυει κανονικά με 3900Χ αλλά με κάποιες GPU όχι ? Πραγματικα το ρωτάω , μπορεί να υπάρχει κάτι αλλο απροβλεπτο που δεν ξέρουμε. Ο @yiannis1991 έχει δίκιο , δεν ρώτησα ποια είναι καλύτερη, ρώτησα αν είναι ok το πράγμα να βάλω έναν 5900Χ πάνω στην Β450 tomahawk, αν υπάρχουν κακές εμπειρίες με τον συνδιασμό να βάλω έναν 5800Χ, αν και με αυτόν θα ύπαρχουν θέματα , να μην κάνω τίποτα. Αλλά αν είναι να γίνει flame για μια απλή ερώτηση , ας το λήξουμε εδώ. Όλα τα επιμέρους συστήματα κουμπώνουν επάνω στη μητρική ( γιαυτό και το όνομα της ) συνεπώς όταν πας σε high end κομμάτια, cpu, gpu λογικό κατ εμέ να ζορίζεται περισσότερο καθώς αυτά εχου απαιτήσεις που σε low end mobo όσο καλή και να είναι, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επαρκώς. Προσωπικά είμαι υπέρ του balance. Δλδ φυσικά και χώνεις σε Gpu πολύ περισσότερο από όλα. 3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πάντως να μην δουλεύει η Β450 με τον 3900Χ και την 2080Ti είναι πάρα πολύ περίεργο. Ίσως ήταν θέμα bios.. Ανάλογα τι εννοούμε δούλευε, ναι το μπεις Windows η να παίζεις με under performance οκ. Όμως ούτε το καλύτερο από gpu έπαιρνες ούτε από cpu. Και όταν δίνεις 1600€ για cpu+ gpu εεε τα 120€ για mobo, θεωρώ αναμενόμενο να μην μπορούν να ανταπεξελθουν. Έχω ποσταρει παλιότερα στο benchmark νημα διάφορα scores btw. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, jimpsar είπε Όλα τα επιμέρους συστήματα κουμπώνουν επάνω στη μητρική ( γιαυτό και το όνομα της ) συνεπώς όταν πας σε high end κομμάτια, cpu, gpu λογικό κατ εμέ να ζορίζεται περισσότερο καθώς αυτά εχου απαιτήσεις που σε low end mobo όσο καλή και να είναι, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επαρκώς. Προσωπικά είμαι υπέρ του balance. Δλδ φυσικά και χώνεις σε Gpu πολύ περισσότερο από όλα. Τι απαιτήσεις έχει η 2080Ti από την μητρική; Αφού το pci 3.0 πρότυπο είναι στάνταρ είτε σε μητρική των 60 ευρώ είτε σε μητρική των 500 ευρώ. Η τροφοδοσία της κάρτας είναι αποκλειστικότητα της ίδιας της κάρτας και του τροφοδοτικού. Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην "σηκώνει" μια μητρική μια κάρτα. Είναι εντελώς άκυρο. Κάτι άλλο θα έπαιζε. Bios, bios settings.. 4 λεπτά πριν, jimpsar είπε Ανάλογα τι εννοούμε δούλευε, ναι το μπεις Windows η να παίζεις με under performance οκ. Όμως ούτε το καλύτερο από gpu έπαιρνες ούτε από cpu. Και όταν δίνεις 1600€ για cpu+ gpu εεε τα 120€ για mobo, θεωρώ αναμενόμενο να μην μπορούν να ανταπεξελθουν. Έχω ποσταρει παλιότερα στο benchmark νημα διάφορα scores btw. Πάντως τεχνικά δεν εξηγείται αυτό. Η μητρική μπορεί να παρέχει την ισχύ που χρειάζεται ο 3900Χ σε gaming και η κάρτα δεν έχει απαιτήσεις από την μητρική πέραν της επικοινωνίας μέσω του pci.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Τι απαιτήσεις έχει η 2080Ti από την μητρική; Αφού το pci 3.0 πρότυπο είναι στάνταρ είτε σε μητρική των 60 ευρώ είτε σε μητρική των 500 ευρώ. Η τροφοδοσία της κάρτας είναι αποκλειστικότητα της ίδιας της κάρτας και του τροφοδοτικού. Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην "σηκώνει" μια μητρική μια κάρτα. Είναι εντελώς άκυρο. Κάτι άλλο θα έπαιζε. Bios, bios settings.. Οχι δεν ήταν bios, είναι θέμα mobo. Είχαν δοκιμαστεί αρκετά bios. Αν θες το πιστεύεις αν θες όχι. Εγώ απλά. Την εμπειρία μου παραθέσα επί της απορίας για 5900+ b450. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, jimpsar είπε Οχι δεν ήταν bios, είναι θέμα mobo. Είχαν δοκιμαστεί αρκετά bios. Αν θες το πιστεύεις αν θες όχι. Εγώ απλά. Την εμπειρία μου παραθέσα επί της απορίας για 5900+ b450. Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω τεχνικά. Η κάρτα είναι μία ξεχωριστή οντότητα από την μητρική με δικό της power delivery. Το μόνο κοινό που έχει με την μητρική είναι το pci που είναι κάτι στάνταρ. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο pci 3.0. Η κάρτα δεν ζητάει κάτι από την μητρική όπως ζητάει ένας δυνατός cpu. Γι' αυτό θεωρώ κάπου υπήρχε θέμα, bios, hardware fault, οτιδήποτε.. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Eγώ πάντως κούμπωσα 3090 πάνω σε pentium G και μια b460 της κακιάς ώρας. Μετά κούμπωσα και τον 10900k πάνω. Όλα ρολόι πήγανε. Και παλιότερα είχα κουμπώσει 1080ti σε μια asus των 40€ της κακιάς ώρας. Προφανώς κάποιο άλλο πρόβλημα θα προέκυψε στον jimpar, μπορεί και προβληματική μητρική ξερώ γώ. Αλλά να μουλαρώνει η κάρτα γιατί δεν έχεις ακριβή μητρική δεν παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, jimpsar είπε Όλα τα επιμέρους συστήματα κουμπώνουν επάνω στη μητρική ( γιαυτό και το όνομα της ) συνεπώς όταν πας σε high end κομμάτια, cpu, gpu λογικό κατ εμέ να ζορίζεται περισσότερο καθώς αυτά εχου απαιτήσεις που σε low end mobo όσο καλή και να είναι, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επαρκώς. Προσωπικά είμαι υπέρ του balance. Δλδ φυσικά και χώνεις σε Gpu πολύ περισσότερο από όλα. ρε συ ξέρω τι είναι η μητρική : P , και με τις ισσοροπίες vrm temps cpu temps ρεύματα ησυχία κτλ είμαι "άρρωστος" , έχω UPS επίσης που είναι πιο ακριβό από όσο κάνει η μητρική και το PSU μαζί : P 1 λεπτό πριν, jimpsar είπε Οχι δεν ήταν bios, είναι θέμα mobo. Είχαν δοκιμαστεί αρκετά bios. Αν θες το πιστεύεις αν θες όχι. Εγώ απλά. Την εμπειρία μου παραθέσα επί της απορίας για 5900+ b450. καλα έκανες και έβαλες input, πάντως η Β450 με nvidia 3080, 3700Χ και 3440 x 1440 που την δοκίμασα σήμερα είναι άψογη από θεμοκρασίες και συμπεριφορά. Απλά τεχνικά δεν γίνεται η τροφοδοσία του cpu να έχει να κάνει με την gpu ... για αυτό απορώ , απλά μπορεί να παίζει κάτι άλλο που δεν έχω λάβει υπ όψη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Bios Bug ή hardware issue ήταν, βάζω όλα τα λεφτά και το σπίτι μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Bios Bug ή hardware issue ήταν, βάζω όλα τα λεφτά και το σπίτι μου.. Βάζω και την b460 της κακιάς ώρας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα