Armoral Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Thresh είπε Τα Χ570S από Gigabyte πότε βγαίνουν? Το Aero G λες ε; Το έψαχνα αλλά δεν το βρήκα πουθενά, μάλλον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Ομορφιά είναι αλλά έχω την αίσθηση ότι το B550 Vision D είναι λίγο καλύτερο αν δε σε ενδιαφέρουν διπλά ή τριπλά PCIE4 m2 slots. Ήμουν ανάμεσα στη Aorus Master και αυτή αλλά τελικά με έπεισε ο τυπάκος από κάτω και τα ports που δίνει η GB σε αυτό το μοντέλο να πάω στην B550 Vision D. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2021 από Armoral 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 10 minutes ago, Armoral said: Το Aero G λες ε; Όχι μόνο, θα βγουν άλλες 4. Χ570S Aorus Master, Aorus Pro, UD και Gaming X.
Armoral Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, Thresh είπε Όχι μόνο, θα βγουν άλλες 4. Χ570S Aorus Master, Aorus Pro, UD και Gaming X. Ναι, δεν το είχα δει. Δεν έχω ιδέα πότε θα βγουν. Από ότι βλέπω έχουν passive cooling?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Yeap και μερικές άλλες διαφορές. Πχ η Aorus Master έχει 4 nvme slots, αλλά μόνο 1 κάρτα δικτύου Intel 2.5Gbps πλέον. 3
nick0lis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, Armoral είπε Υπέρ ευχαριστημένος από την B550 visionD το έχω ξανά αναφέρει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Ενδιαφέρον το EDC. Δεν πρέπει να είναι στο motherboard limit για να πετύχεις την καλύτερη συχνότητα. PPT και TDC δεν πρέπει να χτυπάνε 100% αλλά το EDC να χτυπάει. Όταν το βάζω motherboard limit (168A) έχω χαμηλότερη all-core, και το ιδανικό είναι το 95Α και έχω 4,525-4,545 σε cinebench με το per core CO που έχω βάλει. Το 4,6 all-core θεωρώ είναι εφικτό ειδικά το χειμώνα με χαμηλότερη Τ και αν σφίξω και άλλο το CO, γιατί δεν έχω ασχοληθεί και πολύ να βρω το absolute limit. Ενδιαφέρον πάντως γιατί θα περίμενε κανείς αν αφήσεις ελεύθερο και το EDC να boost-άρει πιο ψηλά αλλά παρατήρησα μια μικρή πτώση στην θερμοκρασία όταν το χαμήλωσα οπότε ίσως εκεί να οφείλεται και η υψηλότερη συχνότητα. Βέβαια από ένα σημείο και έπειτα αν το χαμηλώσεις πολύ χάνεις σε συχνότητα, οπότε πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Υ.Γ. 4,5 all-core σε 12 threads σε cinebench/blender με μόλις 105w το λες και εντυπωσιακό πάντως..
chrisde Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Ενδιαφέρον το EDC. Δεν πρέπει να είναι στο motherboard limit για να πετύχεις την καλύτερη συχνότητα. PPT και TDC δεν πρέπει να χτυπάνε 100% αλλά το EDC να χτυπάει. Όταν το βάζω motherboard limit (168A) έχω χαμηλότερη all-core, και το ιδανικό είναι το 95Α και έχω 4,525-4,545 σε cinebench με το per core CO που έχω βάλει. Το 4,6 all-core θεωρώ είναι εφικτό ειδικά το χειμώνα με χαμηλότερη Τ και αν σφίξω και άλλο το CO, γιατί δεν έχω ασχοληθεί και πολύ να βρω το absolute limit. Ενδιαφέρον πάντως γιατί θα περίμενε κανείς αν αφήσεις ελεύθερο και το EDC να boost-άρει πιο ψηλά αλλά παρατήρησα μια μικρή πτώση στην θερμοκρασία όταν το χαμήλωσα οπότε ίσως εκεί να οφείλεται και η υψηλότερη συχνότητα. Βέβαια από ένα σημείο και έπειτα αν το χαμηλώσεις πολύ χάνεις σε συχνότητα, οπότε πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Υ.Γ. 4,5 all-core σε 12 threads σε cinebench/blender με μόλις 105w το λες και εντυπωσιακό πάντως.. Ε μα δεν στα λεγα εγώ; Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2021 από chrisde 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάντως αυτό με το μικρότερο offset στους δυνατούς πυρήνες ισχύει. Ο κάθε πυρήνας έχει δικό του v-f curve και οι 2 δυνατοί τρέχουν απ' τη μάνα τους σε χαμηλότερη τάση οπότε αν βάλεις σε αυτούς μεγάλο offset θα έχεις instability. Ενώ οι αδύναμοι τρέχουν με μεγαλύτερη τάση για να έχουν αέρα στο stability οπότε ανάλογα και το πόσο τυχερός είσαι στο bin μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερο offset.. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης
chrisde Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πάντως αυτό με το μικρότερο offset στους δυνατούς πυρήνες ισχύει. Ο κάθε πυρήνας έχει δικό του v-f curve και οι 2 δυνατοί τρέχων απ' τη μάνα τους σε χαμηλότερη τάση οπότε αν βάλεις σε αυτούς μεγάλο offset θα έχεις instability. Ενώ οι αδύναμοι τρέχουν με μεγαλύτερη τάση για να έχουν αέρα στο stability οπότε ανάλογα και το πόσο τυχερός είσαι στο bin μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερο offset.. Δεν το έχω πολυψάξει αυτό για να είμαι ειλικρινής διότι είμαι σταθερός σε -30 all core οπότε δεν μου χρειάστηκε...
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, chrisde είπε Δεν το έχω πολυψάξει αυτό για να είμαι ειλικρινής διότι είμαι σταθερός σε -30 all core οπότε δεν μου χρειάστηκε... Εγώ αν βάλω στους δύο δυνατότερους (με βάση το Ryzen Master) -15 και -20 αντίστοιχα τότε τρώω restart αμέσως στο geekbench 5. Με -10 και -15 είναι κομπλέ, οπότε το ιδανικό είναι κάπου ανάμεσα αλλά βαριέμαι να το ψάξω με βήμα 1. Οι 4 αδύναμοι παίρνουν και -25 και ένας ακόμη και -30..
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Πόσοι έχετε καταφέρει πάνω από 1900 fclk σε coupled mode; Εννοώ σταθερά παντού και όχι ένα kamikaze aida64.
Armoral Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2021 από Armoral 13
vins Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 23 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Πόσοι έχετε καταφέρει πάνω από 1900 fclk σε coupled mode; Εννοώ σταθερά παντού και όχι ένα kamikaze aida64. Εγώ λίγο πριν πάω σε itx, είχα βγάλει εντέλει σταθερό με 2x8 ballistix max rgb 4000Hz και 2000 if με 5600x στην msi b550 a-pro. Στα 4x8 δεν έβγαινε σταθερό με τίποτα (με τίποτα όμως) και επίσης τώρα με την b550i rog strix δεν πιάνω ούτε με τα 2x8 coupled στα 4000 (με την ίδια cpu). Βολεύομαι με 3800 c16 όμως (περιμένω 5800x οπότε θα ξαναδοκιμάσω, αλλά είμαι σίγουρος ότι φταίει η βρωμιάρα η asus ) 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Power plan τι βάζουμε στα Windows με τους Ryzen, το δικό του ή το ultimate performance είναι κλασικά το καλύτερο ; Επίσης, chipset drivers κλπ έχει νόημα να περαστούν ; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από Psycho_Warhead
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Ποιο WHEA error είναι για το FCLK; Το 18 ή το 19;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα