kostas_anes Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Μάλλον έτσι εξηγείται γιατί δεν έχω δει ΠΟΤΕ στο youtube Ryzen με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που υπάρχουν εδώ μέσα. Μάλλον δεν βλέπεις τα βίντεο μου 😅 Στο σοβαρό τώρα, έχεις δίκιο σε αυτά που λες και στο λέω κρατώντας μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων, με στατιστικά σωστά αποτελέσματα και από την μεν πλατφόρμα και από την δε. 1
kkatzos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 14 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Όποιος θέλει σύγκριση XMP ryzen vs XMP intel, έχω τρέξει εδώ και καιρό αυτή τη δοκιμή στο κανάλι μου όπου με ανοικτά 6/12(και ένα πλεονέκτημα από L3 cache) βγάζω αρκετά παραπάνω από 5600X(μέχρι και 20%+). 🤣🤣😂 Εδώ βλέπαμε σε όλα τα reviews διαφορές της τάξης 10-15% με XMP. Ο 5600X πέραν του ότι παίρνει και αυτός κάμποσο με manual OC έχει αρκετό heeadroom για per core ανέβασμα με PBO και curve OC. 17 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Άρα με oc και στον 5600Χ ο 10600K είναι λίγο καλύτερος. 25 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Όποιος θέλει σύγκριση XMP ryzen vs XMP intel, έχω τρέξει εδώ και καιρό αυτή τη δοκιμή στο κανάλι μου όπου με ανοικτά 6/12(και ένα πλεονέκτημα από L3 cache) Τι πλεονέκτημα δίνει η L3 cache όμως; Και οι dual rank μνήμες σου (σε στοκ/XMP το dual rank δίνει πολύ); Ο 10900Κ συγκεκριμένα ήταν 10-15% πάνω από 10600Κ ακόμα και σε παιχνίδια που δεν εκμεταλλεύονται πάνω από 10-12 threads. Δε μιλάω για SOTTR και Death Stranding που είναι 20% πάνω. Οπότε ... για άλλη μια φορά μπακαλο-επιχείρημα από τα λίγα. Βαριέμαι να βάλω περισσότερα URLs αλλά είναι πάρα πολλά. ------ Θα είχε όμως ενδιαφέρον να δούμε σύγκριση: 5600Χ vs 10600K κανονικό vs 8700K (με τα τελευταία BIOS/Windows updates-μπαλώματα). Και XMP και tuned.
nick0lis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 27 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Μπορείς να λινκάρεις μερικά, να σου πω και εγώ την γνώμη μου για αυτά που λένε, σαν hardware engineer in training ; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ρε μπαγάσα εντωμεταξύ σήμερα έδινα Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, αύριο δίνω Μικροεπεξεργαστές xD Έχει περάσει καιρός που τα διαβάζα στο reddit και είναι χάος να τα ψάχνω, μαζεμένες πληροφορίες θα βρεις και στο adsl (Motherboards, CPU και memory. Γενικη συζητηση για επεξεργαστες) ρίξε μια ματιά τις θεωρώ αξιόλογες. 1
Herald Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, nick0lis είπε Έτσι είναι, μπήκα στα ρούχα σας και στον γραφικό χαρακτήρα σας (εσύ). Κάνε μια βόλτα από reddit και διάβασε τι γράφουν hardware engineers πως θα ήταν ακόμα καλύτερος ο ryzen και η intel αν δεν ακολουθούσαν τα 5ghz πως αυξάνεται το ipc και πως θα μπορούσαν να είναι λιγότερο ενεργοβόροι. Τεκμηριωμένες συζητήσεις περί επεξεργαστών θα βρεις και στο adsl. Sorry, δεν ειμουν ειρωνικος (οκ ήμουνα, αλλα λιγο). Το point μου ήταν οτι και εσυ υποστηριζεις οτι δεν εδωσε τρελες επιδοσεις, η τουλαχιστον οσες θα μπορούσες, 5 σελιδες πριν απο μενα. Οταν το ανεφερα και εγω εγινε της τρελης εδω
pirmen56 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Μάλλον δεν βλέπεις τα βίντεο μου 😅 Στο σοβαρό τώρα, έχεις δίκιο σε αυτά που λες και στο λέω κρατώντας μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων, με στατιστικά σωστά αποτελέσματα και από την μεν πλατφόρμα και από την δε. Θα το κοιτάξω. Οι δοκιμές που ψάχνω είναι ανά game και πέφτω κατά κανόνα σε ξένους χρήστες. υ.γ.: Αυτές τις μέρες πειραματίζομαι με τις Samsung E-die dual rank 4Gb που έχω. Κατάφερα με τάση 1,38 να τις πάω στα 3466(3200 στοκ) και τώρα παίζω με subtimings όπου βλέπω πόσο θολά είναι τα πράγματα και πόσο tinkering χρειάζεται. Έχοντας παράλληλα και calculators σαν οδηγούς. 39 λεπτά πριν, kkatzos είπε 🤣🤣😂 Εδώ βλέπαμε σε όλα τα reviews διαφορές της τάξης 10-15% με XMP. Ο 5600X πέραν του ότι παίρνει και αυτός κάμποσο με manual OC έχει αρκετό heeadroom για per core ανέβασμα με PBO και curve OC. Τι πλεονέκτημα δίνει η L3 cache όμως; Και οι dual rank μνήμες σου (σε στοκ/XMP το dual rank δίνει πολύ); Ο 10900Κ συγκεκριμένα ήταν 10-15% πάνω από 10600Κ ακόμα και σε παιχνίδια που δεν εκμεταλλεύονται πάνω από 10-12 threads. Δε μιλάω για SOTTR και Death Stranding που είναι 20% πάνω. Οπότε ... για άλλη μια φορά μπακαλο-επιχείρημα από τα λίγα. Βαριέμαι να βάλω περισσότερα URLs αλλά είναι πάρα πολλά. ------ Θα είχε όμως ενδιαφέρον να δούμε σύγκριση: 5600Χ vs 10600K κανονικό vs 8700K (με τα τελευταία BIOS/Windows updates-μπαλώματα). Και XMP και tuned. Μην ξεχνάς το 4,9 all core του 10900K έναντι του 4,5 για τον 10600K. Είναι 9% διαφορά. Η στοκ RAM αντίστοιχα είναι 2933 και 2666. Πολλοί reviewers τα τρέχουν όλα βάσει οδηγιών.
kkatzos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, pirmen56 είπε Μην ξεχνάς το 4,9 all core του 10900K έναντι του 4,5 για τον 10600K. Είναι 9% διαφορά. Η στοκ RAM αντίστοιχα είναι 2933 και 2666. Πολλοί reviewers τα τρέχουν όλα βάσει οδηγιών. Δεν το ξεχνώ. Το 9% δε μεταφράζεται σε 9% διαφορά απόδοσης. ΘΑ μεταφράζονταν αν ήταν 9% ταχύτερο το FSB, η ταχύτητα της cache και υποθέτω και άλλες λεπτομέρειες. Το techspot/HWU δεν τρέχει native. Τρέχει με XMP ίδια συχνότητα σε όλες τις CPUs.
pirmen56 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Δεν το ξεχνώ. Το 9% δε μεταφράζεται σε 9% διαφορά απόδοσης. ΘΑ μεταφράζονταν αν ήταν 9% ταχύτερο το FSB, η ταχύτητα της cache και υποθέτω και άλλες λεπτομέρειες. Το techspot/HWU δεν τρέχει native. Τρέχει με XMP ίδια συχνότητα σε όλες τις CPUs. Εξηγεί όμως ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς. Τουλάχιστον ένα 7% κερδίζει ο 10900K. Το υπόλοιπο είναι cache και cores. Αν δεις τα γραφήματα από το νόμο του Amdahl υπάρχει scaling όσο προσθέτεις cores απλά είναι πολύ μειωμένο όταν η εφαρμογή τρέχει μονονηματικές διεργασίες σε μεγάλο ποσοστό.
kostas_anes Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, kkatzos είπε Δεν το ξεχνώ. Το 9% δε μεταφράζεται σε 9% διαφορά απόδοσης. ΘΑ μεταφράζονταν αν ήταν 9% ταχύτερο το FSB, η ταχύτητα της cache και υποθέτω και άλλες λεπτομέρειες. Το techspot/HWU δεν τρέχει native. Τρέχει με XMP ίδια συχνότητα σε όλες τις CPUs. Προσωπικά για το stock testing που γίνεται σε κάθε review και εγώ defaultάρω στο 3600MHz ΧΜP των Ballistix, μιας και είναι πλέον τρομερά προσβάσιμες και τις σηκώνουν όλες οι πλατφόρμες χωρίς θέμα. OC δεδομένα σημαίνει και fine-tuned RAM αντίστοιχα, αλλά αυτά τα βλέπεις μόνο σε reviews, μόνο για το κάθε τσιπάκι που γίνεται review. Μου δώσατε καλή ιδεά, τώρα που θα μου έρθει και μια 3080ti, να τρέξω και τις δύο πλατφόρμες με τερματισμένα τα πάντα, να δούμε και ένα τέτοιο συγκριτικό. 7
nick0lis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Sorry, δεν ειμουν ειρωνικος (οκ ήμουνα, αλλα λιγο). Το point μου ήταν οτι και εσυ υποστηριζεις οτι δεν εδωσε τρελες επιδοσεις, η τουλαχιστον οσες θα μπορούσες, 5 σελιδες πριν απο μενα. Οταν το ανεφερα και εγω εγινε της τρελης εδω Η αναφορά μου ήταν εσκεμμένα χιουμοριστική πήρα και το award Jim Keller πληκτρολόγιο και το διασκεδάσαμε. Και οι δυο εταιρίες θα μπορούσαν διαφορετικά και καλύτερα αλλά υπάρχει και το outsourcing που λέω εγώ και τροφοδοτείται (ψυκτρες τροφοδοτικά κουτιά). Εσυ ήρθες λίγο πονηρά με έναν επεξεργαστή λοταρίας να συγκρίνεις τι, το νούμερο στο benchmark ; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από nick0lis
Πέτρος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Αφού γράφουμε για να περνάει η ώρα, τώρα που η Intel φεύγει από τα 14+++ και πάει στα 10 (ή και χαμηλότερα), θα συνεχίσει να έχει έτσι άνετα τα 5.1GHz all core (με ότι αυτά της προσφέρουν) ή θα χάσει 400-800ΜΗz ξαφνικά (ανάλογα το είδος του φορτίου) για να κρατάει κάποια προσχήματα σε thermals/power draw/tdp κλπ? Αντίκτυπο στο stp αλλά τελικά και στο ΜT της, δεν θα έχει αυτό? Θα το (υπέρ)καλύψει με την αύξηση του ipc της? Το ring bus της, το οποίο ήδη και είναι οικονομικά ασύμφορο να συνεχιστεί σε πολυπολυπύρηνους και μειώνεται η αποτελεσματικότητά του, δεν θα έχει κι αυτό αντίκτυπο όταν αντικατασταθεί? Θα τη σώσει το 3d stacking, έτσι απλά (δεν κάνει ζέστη, εκεί)? Big-little ιστορίες βλέπω και από τους δύο να συζητιέται (μάλλον στα φορητά?) κι από την άλλη κάτι χαοτικά 64/128 ή και 128/256 στην consumer (!!!), δόξα να έχουν οι φήμες. 2
pirmen56 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Αφού γράφουμε για να περνάει η ώρα, τώρα που η Intel φεύγει από τα 14+++ και πάει στα 10 (ή και χαμηλότερα), θα συνεχίσει να έχει έτσι άνετα τα 5.1GHz all core (με ότι αυτά της προσφέρουν) ή θα χάσει 400-800ΜΗz ξαφνικά (ανάλογα το είδος του φορτίου) για να κρατάει κάποια προσχήματα σε thermals/power draw/tdp κλπ? Τα 10nm είναι μεταβατικός, δύσκολος κόμβος και είναι βέβαιο ότι θα θυσιάσουν clocks. Στα 7nm θα έχουν άλλο "αέρα".
Herald Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 22 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Προσωπικά για το stock testing που γίνεται σε κάθε review και εγώ defaultάρω στο 3600MHz ΧΜP των Ballistix, μιας και είναι πλέον τρομερά προσβάσιμες και τις σηκώνουν όλες οι πλατφόρμες χωρίς θέμα. Για ελα απο δω να τις σηκωσεις στους rocket lake 😂
kostas_anes Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, Herald είπε Για ελα απο δω να τις σηκωσεις στους rocket lake 😂 Noμίζεις δεν έχω rocket lake, ή δεν ρίχνω παναγίες στην ASUS με τα όμορφα BIOS και τα bugged multipliers; Μέχρι 3466 μια χαρά σε 1:1 mode, άμα πας παραπάνω δεν μπουτάρει ούτε με αίτηση στον δήμο. Αυτό βέβαια με το multiplier, γιατί άμα πας το BCLK στο 102, μια χαρά τα τρέχει τα 3533 σε 1:1. Το XMP δεν έτρεχε και αναγκάστηκα στο review του 11500 να τον τρέξω στα 3466 στοκ (με το ανάλογο timing decrease, να φέρω τα νούμερα κάπως κοντά σε αυτά του 3600 XMP) και 3533 με BCLK OC. H πλάκα ποια είναι τώρα όμως. Σε 1:1, το τσιπάκι με beta BIOS που ήρθε η μητρική από το μαγαζί έπιανε σταθερά τα 3733. (Παρεμπιπτόντως, τρομερό να σου έρχεται μητρική retail με BETA BIOS, το οποίο έχει κατέβει μάλιστα από το site, γιατί είχε 500 προβλήματα, κυριότερα με το PCI-E Gen 4 και αντίστοιχα με το να δει την 5700ΧΤ...) Με τα ενσωματωμένα και τα 3733 όλα τρέχανε μια χαρά, όμως χωρίς κάρτα δεν έχει testing, οπότε έκανα Update το BIOS. Ε τα 3733 δεν τα ξαναδείδα ποτέ μετά, ούτε σε 1:2. Ευτυχώς το "φτιάξανε" στο τελευταίο BIOS που βγήκε πριν ένα μήνα. Και λέω "φτιάξανε", γιατί τα e-dies και πάλι δεν ξαναείδαν 3733. Τα 3733 τα έπιασα μόνο με κάτι πολύ καλά bins b-die που μου δώρησε η Patriot για το testing. Ναι, γενικά οι rocket lake γουστάρουν b-die uber alles, αλλά και το e-die άμα δεν σου τύχει τέτοια μητρική όπως εμένα, πιστεύω τρέχει απροβλημάτιστα. 2
Πέτρος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τα 10nm είναι μεταβατικός, δύσκολος κόμβος και είναι βέβαιο ότι θα θυσιάσουν clocks. Στα 7nm θα έχουν άλλο "αέρα". Πόσο παραπάνω αέρα από όσο έχει ήδη η αμδ με δύο γενιές ήδη στα 7? TSMC δεν θα είναι και τα 7 της Intel? Τα 6/5/3 που θα (όταν) κατέβει η αμδ, δεν θα της δώσουν κέρδη? Μιλάμε πάντα εντός ορίων για 24/7 χρήση, όχι για να πάρεις validation σε benches δευτερολέπτων ή κάποιων λεπτών. 2 1
_Theo_ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 21 ώρες πριν, Herald είπε Όχι θα πρέπει να παραδεχτείς ότι είναι σάπιος και ότι έχει γίνει τεράστιο άλμα από το 2017. Εσύ μάλλον περιμένεις να δεις να κυκλοφορεί κάτι τέτοιο στην αγορά. Μάντεψε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνει αυτό το άλμα 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα