Aten-Ra Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 https://videocardz.com/newz/amd-launches-ryzen-5000g-cezanne-desktop-cpus-with-integrated-graphics 2
malakudi Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε https://videocardz.com/newz/amd-launches-ryzen-5000g-cezanne-desktop-cpus-with-integrated-graphics Πάλι μόνο για τους OEM;
Aten-Ra Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Νομίζω είπαν θα βγάλουν και για DIY ποιο μετά
Herald Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 @akoinonitos Ισχύει ότι ο 5800x βράζει? Ψάχνω τώρα διάφορα reviews και βλέπω να γράφουν κάτι τέτοια. Θέλω να πάρω ένα ρύζι, να το πετάξω μέσα στο κουτί με ένα air cooler (όχι ίσο σε όγκο με το κουτί, κάτι σε πιο μαζεμένες διάστασεις) και απλά να δουλεύει. Φαντάζομαι το στοκ cooler είναι no-go ε? Απο μητρικές ASUS κάποια προτίμηση? Είμαι μεταξύ b550 A gaming και B550 vision.
akoinonitos Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε @akoinonitos Ισχύει ότι ο 5800x βράζει? Ψάχνω τώρα διάφορα reviews και βλέπω να γράφουν κάτι τέτοια. Θέλω να πάρω ένα ρύζι, να το πετάξω μέσα στο κουτί με ένα air cooler (όχι ίσο σε όγκο με το κουτί, κάτι σε πιο μαζεμένες διάστασεις) και απλά να δουλεύει. Φαντάζομαι το στοκ cooler είναι no-go ε? Απο μητρικές ASUS κάποια προτίμηση? Είμαι μεταξύ b550 A gaming και B550 vision. Δεν εχει cooler ο 5800x ρε. Σε ζορια βραζει ναι ,πχ σε rendering θα εχεις σιγουρα 80αρι. Σε gaming ειναι πιο νορμαλ. Εγω τον ειχα ενα διαστημα με το cooler του 3700x, σε gaming βαραγε 65αρια ανετα. Απο μητρικες τωρα χτυπα καμια tomahwak b550. Εγω giga δεν πολυ γουσταρω. 1
Herald Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Δεν εχει cooler ο 5800x ρε. Σε ζορια βραζει ναι ,πχ σε rendering θα εχεις σιγουρα 80αρι. Σε gaming ειναι πιο νορμαλ. Εγω τον ειχα ενα διαστημα με το cooler του 3700x, σε gaming βαραγε 65αρια ανετα. Απο μητρικες τωρα χτυπα καμια tomahwak b550. Εγω giga δεν πολυ γουσταρω. Tότε γιατί βλέπω video με stock cooler? Χαχαχχααχ, ή έχω μεθύσει η στο video κάτι πίνουν. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον θέλω Asus, και σίγουρα κάτι σε λευκό, οπότε η A gaming μόνοδρομος. Μαρέσει και η vision b550 αλλά είναι gigabyte και τρέμω τις μνήμες. Οπότε, θα κρατήσω την h115i platinum για τον 5800x! Άρα ο pentium G θα χρειαστεί το stock cooler του. Κρίμα, ο pentium δούλευε υποδειγματικά με την AIO, 25 βαθμούς σε full load
ilos Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 8 λεπτά πριν, Herald είπε @akoinonitos Ισχύει ότι ο 5800x βράζει? Ψάχνω τώρα διάφορα reviews και βλέπω να γράφουν κάτι τέτοια. Θέλω να πάρω ένα ρύζι, να το πετάξω μέσα στο κουτί με ένα air cooler (όχι ίσο σε όγκο με το κουτί, κάτι σε πιο μαζεμένες διάστασεις) και απλά να δουλεύει. Φαντάζομαι το στοκ cooler είναι no-go ε? Απο μητρικές ASUS κάποια προτίμηση? Είμαι μεταξύ b550 A gaming και B550 vision. Σε all core έχει λίγο τσιμπημένα ρολόγια και τάσεις όπως σου είπε και ο akoinonitos. Για κάποιο λόγο η amd τον πούσαρε στα όρια σε σχέση με τους υπόλοιπους zen3. Σε αντίθεση οι zen 2 είναι κυριλέ. Καλά αν έχεις και asus μητρική που τσιγκουνεύονται δε δίνουν πάνω από 1.2v είναι εντελώς κυριλέ τα temps (αλλά βγάζεις λίγο χειρότερα ρολόγια σε σχέση με άλλες μητρικές). H stock του 3700x είναι ανεπαρκής για τον 5800x ρε συ. Εδώ με τον 3700x και καλοκαίρι έκανε σαν αεροπλάνο στο handbrake.😁 1
akoinonitos Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ilos είπε Σε all core έχει λίγο τσιμπημένα ρολόγια και τάσεις όπως σου είπε και ο akoinonitos. Για κάποιο λόγο η amd τον πούσαρε στα όρια σε σχέση με τους υπόλοιπους zen3. Σε αντίθεση οι zen 2 είναι κυριλέ. Καλά αν έχεις και asus μητρική που τσιγκουνεύονται δε δίνουν πάνω από 1.2v είναι εντελώς κυριλέ τα temps (αλλά βγάζεις λίγο χειρότερα ρολόγια σε σχέση με άλλες μητρικές). H stock του 3700x είναι ανεπαρκής για τον 5800x ρε συ. Εδώ με τον 3700x και καλοκαίρι έκανε σαν αεροπλάνο στο handbrake.😁 Αν βαλεις στοκ απο 3xx στον 5800x θα πρεπει βαλεις και thermal throttle στους 85 αλλιως δεν την παλευει σε rendering ,καλα για καλοκαιρι δεν το συζηταμε. 8 λεπτά πριν, Herald είπε Tότε γιατί βλέπω video με stock cooler? Χαχαχχααχ, ή έχω μεθύσει η στο video κάτι πίνουν. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον θέλω Asus, και σίγουρα κάτι σε λευκό, οπότε η A gaming μόνοδρομος. Μαρέσει και η vision b550 αλλά είναι gigabyte και τρέμω τις μνήμες. Οπότε, θα κρατήσω την h115i platinum για τον 5800x! Άρα ο pentium G θα χρειαστεί το stock cooler του. Κρίμα, ο pentium δούλευε υποδειγματικά με την AIO, 25 βαθμούς σε full load Μπορει να το δοκιμασε κανενας να δει πως παει, δεν εχει κουλερ κανενας 5xxx. Παρε την strix αφου θες ασπρη ,πιο φθηνη απο την vision. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2021 από akoinonitos 2
Herald Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Ok, έχω μια h100i και μια h115i εδώ, θα τα χώσουμε πάνω και ότι γίνει. Με την B550 A gaming κανά παράπονο έχει ακουστεί? Θέλω κάτι να μην σπάει ***λες. Να το βάλω πάνω και να δουλέψει όπως πρέπει. Η Ζ490 ace μου είχε σπάσει τα νεύρα για 3-4 μήνες, τα μίσα OC features δεν δουλεύανε. Τώρα το στρώσανε αλλά τώρα το δίνω οπότε λίγο αργά Επίσης τα VRM της φαντάζομαι τον έχουν άνετα τον 5800x?
akoinonitos Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Ok, έχω μια h100i και μια h115i εδώ, θα τα χώσουμε πάνω και ότι γίνει. Με την B550 A gaming κανά παράπονο έχει ακουστεί? Θέλω κάτι να μην σπάει ***λες. Να το βάλω πάνω και να δουλέψει όπως πρέπει. Η Ζ490 ace μου είχε σπάσει τα νεύρα για 3-4 μήνες, τα μίσα OC features δεν δουλεύανε. Τώρα το στρώσανε αλλά τώρα το δίνω οπότε λίγο αργά Επίσης τα VRM της φαντάζομαι τον έχουν άνετα τον 5800x? Ναι ρε δεν εχουν θεμα ,ο @radioheadεχει αν δεν κανω λαθος την strix ,να σου πει τη γνωμη του. 2
ilos Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Η πιο όμορφη μητρική είναι η vision-D, αλλά είναι gigabyte😁. Αν δε σε νοιάζει το άσπρο πας καρφί σε b550 tomahawk για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κία. Οι asus για τα vrm που κουβαλάνε δεν αξίζουν τα λεφτά τους σε σχέση με msi/giga. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2021 από ilos
Herald Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, ilos είπε Η πιο όμορφη μητρική είναι η vision-D, αλλά είναι gigabyte😁. Αν δε σε νοιάζει το άσπρο πας καρφί σε b550 tomahawk για πάσα νόσο και πάσα μ@λ@κία. Οι asus για τα vrm που κουβαλάνε δεν αξίζουν τα λεφτά τους σε σχέση με msi/giga. Θέλω icue integration ρε φούστη μου οπότε δυστηχώς μόνο ASUS. Δεν μπορώ να εγκαταστήσω dragon center και λοιπά συμπράγκλα των κατασκευαστών Δοκίμασα dragon center στον pentium G και ούτε browsing δεν μπορείς να κάνεις. Χωρίς πλακα....
ilos Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Για τον 5800x η strix βέβαια είναι υπεραρκετή μην παρεξηγούμαι.
akoinonitos Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, Herald είπε Θέλω icue integration ρε φούστη μου οπότε δυστηχώς μόνο ASUS. Δεν μπορώ να εγκαταστήσω dragon center και λοιπά συμπράγκλα των κατασκευαστών Δοκίμασα dragon center στον pentium G και ούτε browsing δεν μπορείς να κάνεις. Χωρίς πλακα.... Το dragon center ειναι ελεεινο οντως 1
Πέτρος Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Πόσο να υπολογίζω να κόψω με το offset, χοντρικά? Σε stock φτάνει 1.37 περίπου. Να δω πότε χάνω επιδόσεις και ρυθμίζω ανάλογα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα