Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σχόλιο από το βίντεο του GN Steve που εξηγεί την διαφορά στο performance ανάμεσα σε 2 και 4 sticks. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 8/11/2020 στις 12:44 ΜΜ, BurnedPriest είπε

Σχόλιο από το βίντεο του GN Steve που εξηγεί την διαφορά στο performance ανάμεσα σε 2 και 4 sticks.

OK αλλά ποιος χρειάζεται 64GB RAM? Θεωρητικά με 4x8GB απο τις μνήμες που έχω στην υπογραφή μου με περίπου την μισή τιμή έχεις παρόμοια αποτελέσματα? Δεν ξέρω τι λέω, απλά ρωτάω

edit: Βασικά βλέπω υπάρχουν και πολύ πιο φτηνά kits πλέον, damn έχουν πέσει πολύ απο τότε που τις πήρα εγώ 😛

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
  Στις 8/11/2020 στις 1:06 ΜΜ, Luciddream είπε

OK αλλά ποιος χρειάζεται 64GB RAM? Θεωρητικά με 4x8GB απο τις μνήμες που έχω στην υπογραφή μου με περίπου την μισή τιμή έχεις παρόμοια αποτελέσματα? Δεν ξέρω τι λέω, απλά ρωτάω 😛

Εγώ. Έχω αγοράσει 4*32 GB. Απλά ο επεξεργαστής και η μητρική μου λείπουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 8/11/2020 στις 1:15 ΜΜ, petasis είπε

Εγώ. Έχω αγοράσει 4*32 GB. Απλά ο επεξεργαστής και η μητρική μου λείπουν.

Cool, απλά αναφέρομαι περισσότερο στο σχόλιο του Steve. Προσπαθώ να καταλάβω πως δικαιολογεί ένα kit που κάνει 350-400 ευρώ για 32GB. Αν θυμάμαι καλά τα 3600C16 πάνε 4000 σχετικά εύκολα. Αλλα μπορεί να θυμάμαι και λάθος

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 8/11/2020 στις 12:12 ΜΜ, Spartan117 είπε

νομίζω το 4000CL16 είναι εφικτό.

Θα έχει σοβαρές διαφορές όμως το CL=16 από π.χ. 18?

Στους Zen 2 είχαμε δει ότι τα subs και η συχνότητα παίζουν ρόλο. Τα primary timings έκαναν ελάχιστη διαφορά (π.χ. 3800 16-16-16 vs 3800 CL14-15-14 ούτε 1ns σε latency)

Στις 8/11/2020 στις 1:25 ΜΜ, Luciddream είπε

Cool, απλά αναφέρομαι περισσότερο στο σχόλιο του Steve. Προσπαθώ να καταλάβω πως δικαιολογεί ένα kit που κάνει 350-400 ευρώ για 32GB. Αν θυμάμαι καλά τα 3600C16 πάνε 4000 σχετικά εύκολα. Αλλα μπορεί να θυμάμαι και λάθος

Υπερτιμημένα είναι αλλά είναι λογικό ως ενός σημείου.

Ένα σενάριο που δεν έχουν αντίπαλο είναι αυτό των 64GB (4x16) σε συνδυασμό με υψηλές συχνότητες.

Αυτές οι μνήμες είναι single rank και δε θα έχουν πρόβλημα να πιάνουν 4GHz σε 4x16. Όλα τα υπόλοιπα κιτς είναι dual rank και τα 4GHz με 4 x dual rank DIMMs είναι πολύ πολύ δύσκολο εγχείρημα. Και για τις μητρικές και για τον IMC.

Επίσης υπάρχει και το σενάριο των Intel και 32GB RAM. Αυτά θα πηγαίνουν και 4,5Ghz (και παραπάνω) σε Intel. Καλή τύχη να βρεις dual rank 16GB DIMMs να ανεβαίνουν στα 4,5GHz.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την μεγαλύτερη διαφορά στους ryzen την κάνουν τα subtimings και κυριότερα το trfc. Τα main timings κάνουν από ελάχιστη έως καθόλου . 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 8/11/2020 στις 1:25 ΜΜ, Luciddream είπε

Υπόθεση θα κάνω. Εγώ τις αγόρασα στα 4000 για να έχω μια παράμετρο λιγότερη. Αν δεν τα πιάσω, θα φταίει ή η μητρική, ή ο επεξεργαστής. Τα 128 GB έκαναν κάπου 740 ευρώ,...

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 8/11/2020 στις 1:52 ΜΜ, petasis είπε

Υπόθεση θα κάνω. Εγώ τις αγόρασα στα 4000 για να έχω μια παράμετρο λιγότερη. Αν δεν τα πιάσω, θα φταίει ή η μητρική, ή ο επεξεργαστής. Τα 128 GB έκαναν κάπου 740 ευρώ,...

Κάτσε, εσύ με τα 128GB λογικά έχεις Dual rank, άρα, σύμφωνα με το σχόλιο του Steve

More than that will overload/strain most CPU's memory controllers and you'll reach diminishing returns on CPU performance for trying to double your RAM. You may also limit your OC capabilities.

Οπότε δεν θα σου δημιουργήσει περισσότερο πρόβλημα αυτό? Βέβαια έχεις πολύ specific case, εγώ τα σκέφτομαι όλα με VFM, έκανα υπομονή πόσα χρόνια να πέσουν οι τιμές των RAM και κάποια στιγμή δεν την πάλευα να περιμένω άλλο και έδωσα 210 ευρώ για τις μνήμες που έχω τώρα και ακόμα τα κλαίω.. δύσκολα θα έδινα τόσα λεφτά για 2-3στικάκια με λεντάκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...