CometRyzen Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 4 hours ago, Coppermine said: Αν και αρκετά με το spam έγραψα σε απλά ελληνικά, οπότε εάν μπορείς να κατανοήσεις ένα κείμενο ήμουν σαφής και έγραψα " Χ399 που είναι ήδη EOL με ομορφιές όπου για να τρέξει ένα παιχνίδι σωστά χωρίς stutter θα έπρεπε να μπαίνω πρώτα στο bios ( https://community.amd.com/thread/228051 καλό διάβασμα δεν πρόκειται να αναλύσουμε ΕΔΩ το γιατί συμβαίνει ΑΥΤΟ ), είτε TRX 40 με περισσότερους πυρήνες (ΕΓΡΑΨΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ οπότε και καλύτερο multicore performance h amd με το TRX 40 είμαστε καλά μεχρι εδώ ή δεν καταλαβαίνεις ούτε τώρα τι γράφω) και single core performance στο πάτο (μικρότερο single core performance ΠΡΟΦΑΝΩΣ η amd ΣΕ σχέση με ένα υπερχρονισμένο ΟΠΩΣ το δικό μου σύστημα, εκτός και ΑΝ διαφωνείς οτι έχει το TRX 40 και υψηλότερο single core performance οπότε όπερ έδει δείξε) Τις ομορφιές "μην το πεις παραέξω" να τις πεις ΜΟΝΟ όταν έχεις κατανοήσει ένα κείμενο και έχεις αντιληφθεί οτι ο άλλος γράφει μαλακίες, οταν όμως δεν έχεις καταλάβει και βιάζεσαι να σχολιάσεις εκτίθεσαι εσύ ο ίδιος Άμα το single thread των zen2 είναι στο πάτο, αυτόματα δεν σημαίνει ότι το multihread του δικού σου είναι στον απόπατο? Θέλω να πω, όταν στο single παίζει να είσαι 5-10% πάνω το θεωρείς πάτο, στο multi που οι trx40 παίζει να σου ρίχνουν και 300% είναι απλά καλύτεροι? Εγώ θα έλεγα ότι του διαλύουν τα ηλεκτρόνια του 9940x. Στο cbr20 που ποσταρες πριν ο 3970x σε stock καρπαζιαζει τον ξεχειλωμενο 9940x που μπορεί να μην είναι καν stable, με 17k πόντους, 200% πάνω δηλαδη. Ε άρα στο multi ταφόπλακα. Στο single πόσο βγάζεις? 517 o 3970x. Άμα δεν ανεβάσεις κάνα ss με 1000 cbr20 single score θεωρώ ότι μας τρολλαρις με το "πάτος single thread" 3
malakudi Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Το 8767 που πετυχαίνει πάντως (στα 4900 MHz all core) είναι ελάχιστα κάτω από Ryzen 3950X (5%), ενώ λόγω Intel είναι καλύτερος σε gaming. Είναι δηλαδή μία επιλογή για έναν enthusiast user που δεν είναι κακή, δοσμένης της απόδοσης σε O/C. Σε χρήματα ο 10940Χ είναι καμιά 150 ευρώ ακριβότερος από Ryzen 3950X. Η σύγκριση με Threadripper είναι άστοχη γιατί το φθηνότερο Threadripper είναι 600-700 ευρώ ακριβότερο. Επίσης όταν αγόρασε τον 9940Χ ο @Coppermine (και θα τον πλήρωσε αρκετά) δεν υπήρχαν ούτε Ryzen 3950X ούτε Threadripper Zen 2. Οπότε δε θεωρώ πως έκανε μία κακή αγορά. Τώρα το 30-40% που είπε ήταν υπερβολή αλλά αν το overclock του στα 4900 είναι stable για long use, είναι στο 5% από Ryzen 3950X. Φυσικά με τα χρήματα που έδωσε για 9940Χ όταν είχε 1300-1400 ευρώ + το custom water cooling που έχει κάνει, αγόραζε σήμερα 3970Χ και θα είχε πολύ μεγαλύτερη απόδοση σε multithread tasks. 2
Coppermine Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 3 hours ago, CometRyzen said: Άμα δεν ανεβάσεις κάνα ss με 1000 cbr20 single score θεωρώ ότι μας τρολλαρις με το "πάτος single thread" Αν και να σχολιάσω πλέον δεν έχει κάποιο νόημα αφού σχολιάζεις .....το point μου είναι ΕΔΩ threadripper threadripper@4,5ghz all cores Και εδώ το δικό μου, για την χρήση που κάνω και τις επιδόσεις που έχω είναι άψογο, ναι σε 64αρη χάρτη στο bf5 με την 2080Τi 99%, αν η αγαπημένη σου βγάλει κάτι ανάλογο στο tr4 θα το αγοράσω, επίσης αν το επόμενο HEDT της intel είναι γρηγορότερο θα πάρω εκείνο τόσο απλά, τα υπόλοιπα απλά μαλακίες να περνάει η ώρα και τις δυο εταιρίες τις έχω****** αν δεν το καταλαβαίνεις Η πλάκα είναι οτι όσο είχε η amd τους σκουπιδο FX η maxon τα έπαιρνε από την intel, με τους zen έχει γίνει το αγαπημένο και μόνο bench των απανταχού κόκκινων οπαδών.... Επίσης κάθε επεξεργαστής είναι κατάλληλος ανάλογα με το arch και το σενάριο χρήσης του σε productivity p.x. 1
CometRyzen Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Ποια αγαπημένη μου εταιρία, 8700k έχω. Εσύ μίλησες για single thread στο πάτωμα αλλά λίγο καλύτερο multithread. Εγώ από αυτά που ανέβασες σε βλέπω με το ζόρι 10% πάνω σε St ( όσο προέβλεψα δηλαδή) και μόλις 70% πίσω στο multi. Αρα, αν ο 3960 είναι πάτος όπως έγραψες στο single thread, o δικός σου τι είναι στο multithread? Απλή ερώτηση, δεν κάνω διαπίστωση. Περιμένω να μου απάντησεις.
ilos Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, CometRyzen είπε Άμα το single thread των zen2 είναι στο πάτο, αυτόματα δεν σημαίνει ότι το multihread του δικού σου είναι στον απόπατο? Θέλω να πω, όταν στο single παίζει να είσαι 5-10% πάνω το θεωρείς πάτο, στο multi που οι trx40 παίζει να σου ρίχνουν και 300% είναι απλά καλύτεροι? Εγώ θα έλεγα ότι του διαλύουν τα ηλεκτρόνια του 9940x. Στο cbr20 που ποσταρες πριν ο 3970x σε stock καρπαζιαζει τον ξεχειλωμενο 9940x που μπορεί να μην είναι καν stable, με 17k πόντους, 200% πάνω δηλαδη. Ε άρα στο multi ταφόπλακα. Στο single πόσο βγάζεις? 517 o 3970x. Άμα δεν ανεβάσεις κάνα ss με 1000 cbr20 single score θεωρώ ότι μας τρολλαρις με το "πάτος single thread" Φαντάσου σκηνικό σε rendering farm να στήνουν workstation και να είναι μεταξύ TRX40 και LGA2066 και να πάνε σε 10980xe, επειδή οι threadripper έχουν λίγο χειρότερο STP και ο admin μας μπορεί να θέλει να τρέχει κανένα starcraft στο downtime τώρα με το coronavirus. Τρολάρουμε ασύστολα μιλάμε. 1
CometRyzen Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, ilos είπε Φαντάσου σκηνικό σε rendering farm να στήνουν workstation και να είναι μεταξύ TRX40 και LGA2066 και να πάνε σε 10980xe, επειδή οι threadripper έχουν λίγο χειρότερο STP και ο admin μας μπορεί να θέλει να τρέχει κανένα starcraft στο downtime τώρα με το coronavirus. Τρολάρουμε ασύστολα μιλάμε. Eσύ θες να το κάνεις VS 😜 Εγώ δεν κρίνω ούτε βγάζω πόρισμα. Απλά ρωτάω, αν το 10% πίσω το θεωρεί πάτος τότε τι θεωρεί το 70-100-200% που είναι πίσω σε multithread ο 9940xe cs go edition? 1
ilos Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, CometRyzen είπε Ποια αγαπημένη μου εταιρία, 8700k έχω. Εσύ μίλησες για single thread στο πάτωμα αλλά λίγο καλύτερο multithread. Εγώ από αυτά που ανέβασες σε βλέπω με το ζόρι 10% πάνω σε St ( όσο προέβλεψα δηλαδή) και μόλις 70% πίσω στο multi. Αρα, αν ο 3960 είναι πάτος όπως έγραψες στο single thread, o δικός σου τι είναι στο multithread? Απλή ερώτηση, δεν κάνω διαπίστωση. Περιμένω να μου απάντησεις. Εκτός από την χαοτική διαφορά στο MTP, υπάρχει και χαοτική διαφορά και στα features της πλατφόρμας που την ξεχνάμε. Αρκετά περισσότερα pcie lanes + pcie gen4 που ανάλογα το workload μπορεί να είναι πιο σημαντικά και από την διαφορά στο MTP. Όλα αυτά τα πληρώνεις με χοντρό premium βέβαια. Γενικά intel HEDT είναι μόνο αν χρειάζεσαι extra pcie lanes σε σχέση με AM4 και κάτι σκελάρει μέχρι ~16 πυρήνες το πολύ (πχ premiere). tbh είναι η πιο vfm επιλογή ακόμα για αυτό το σενάριο. Wierd eh?😁 1
CometRyzen Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, ilos είπε Εκτός από την χαοτική διαφορά στο MTP, υπάρχει και χαοτική διαφορά και στα features της πλατφόρμας που την ξεχνάμε. Αρκετά περισσότερα pcie lanes + pcie gen4 που ανάλογα το workload μπορεί να είναι πιο σημαντικά και από την διαφορά στο MTP. Όλα αυτά τα πληρώνεις με χοντρό premium βέβαια. Γενικά intel HEDT είναι μόνο αν χρειάζεσαι extra pcie lanes σε σχέση με AM4 και κάτι σκελάρει μέχρι ~16 πυρήνες το πολύ (πχ premiere). tbh είναι η πιο vfm επιλογή ακόμα για αυτό το σενάριο. Wierd eh?😁 Ντάξει δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα η έλλειψη pcie lanes + gen4. Αφού στο είπε και ο ίδιος, το bfv το πάει τσίτα και χωρίς pcie 4. Kαι δεν είναι το μόνο workload, και σε CSgo και dota 2 τσίτα πάει και χωρίς gen 4. Συγνώμη δεν άντεξα. Μου έβαλες εικόνα τώρα admin σε rendering farm να ρίχνει μια παρτίδα starcraft στα μουλωχτά 😛
Πέτρος Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 To CPU-Z score, τί αντίκρυσμα έχει σε πραγματική χρήση? Ήρεμα ρωτάω...
adtakhs Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με το παραπάνω, η αύξηση του IPC στους ZEN 3 θα είναι πάνω από 15% ... Να ποντάρω στο 25% ή θα φανώ υπεραισιοδοξος; Με ένα 25% επάνω σε IPC, 10% πάνω σε ρολόγια , απλά θα πάμε όλοι ταμείο ... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από adtakhs 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 25 λεπτά πριν, adtakhs είπε Σύμφωνα με το παραπάνω, η αύξηση του IPC στους ZEN 3 θα είναι πάνω από 15% ... Να ποντάρω στο 25% ή θα φανώ υπεραισιοδοξος; Με ένα 25% επάνω σε IPC, 10% πάνω σε ρολόγια , απλά θα πάμε όλοι ταμείο ... Αν ισχύει τόσο μεγάλη διαφορά, μας μάμισε η AMD που δεν δίνει 4000 στις 400άρες μητρικές..
adtakhs Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Αν ισχύει τόσο μεγάλη διαφορά, μας μάμισε η AMD που δεν δίνει 4000 στις 400άρες μητρικές.. Ας δώσει τα CPU σε καλή τιμή και θα δώσουμε και τις μητρικές. Στην χειρότερη των περιπτώσεων να χάσουμε ένα 30-40€ από μητρική. Αν πάντως είναι πάνω από 20% η αύξηση και με υψηλότερα ρολόγια, θα είναι τρελή αύξηση. Πάνω από 30-35% ξερά by default. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από adtakhs
dem Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σιγά μη δώσει η Μάρθα Βούρτση 35% στην επόμενη γενιά πριν το 21 σε καλή τιμή . Σοβαρευτείτε. Χεχεχε Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από dem
nikos5800 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, adtakhs είπε Σύμφωνα με το παραπάνω, η αύξηση του IPC στους ZEN 3 θα είναι πάνω από 15% ... Να ποντάρω στο 25% ή θα φανώ υπεραισιοδοξος; Με ένα 25% επάνω σε IPC, 10% πάνω σε ρολόγια , απλά θα πάμε όλοι ταμείο ... Με τους zen 3 επίσημα πλέον η amd θα περάσει μπροστά και στο gaming ,να δω μετά τι άλλη καραμέλα θα βρουν να πουν οι υποστηρικτές της Ίντελ😀 Προς το παρόν πανηγυρίζουν για το 5%-10% καλύτερες επιδόσεις στο gaming 😀 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nikos5800 είπε Με τους zen 3 επίσημα πλέον η amd θα περάσει μπροστά και στο gaming ,να δω μετά τι άλλη καραμέλα θα βρουν να πουν οι υποστηρικτές της Ίντελ😀 Προς το παρόν πανηγυρίζουν για το 5%-10% καλύτερες επιδόσεις στο gaming 😀 Ε θα πουν ότι κλοκάρονται καλύτερα Και κλασσικά όσοι το λένε αυτό έχουν αέρα ψύκτρες του 30ευρου. Όπως και για τα fps που λένε, ενώ έχουν κάρτες των 200 ευρώ.. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα