Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, definitio said:

Αυτό ήταν το τελευταίο που διάβασα κι εγώ, όπως είπα παραπάνω...αυτές πώς πάνε; μπορεί να τις ανεβάσει κανείς σε συχνότητα χωρίς παραπάνω volt;

Micron είναι, ένα 3733 θα το έχουν σίγουρα. 

Όταν ανεβάζεις συχνότητα ανεβάζεις και τάση ειναι νόμος αυτό

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
48 minutes ago, Devastor said:

Micron είναι, ένα 3733 θα το έχουν σίγουρα. 

Όταν ανεβάζεις συχνότητα ανεβάζεις και τάση ειναι νόμος αυτό

Σύμφωνοι εν γένει...αν κάποιος δεν θέλει να δώσει βολτ, πόσο σηκώνει αύξηση συχνότητας, αν υπάρχει κάποιος μπούσουλας...

Δημοσ.
2 minutes ago, definitio said:

Σύμφωνοι εν γένει...αν κάποιος δεν θέλει να δώσει βολτ, πόσο σηκώνει αύξηση συχνότητας, αν υπάρχει κάποιος μπούσουλας...

Αν έχεις σχετικά χαλαρό το timing για Cache Latency (tCL), τα Micron Rev.E και Rev.B δεν χρειάζονται πολύ βολτάζ για να ανεβάσουν συχνότητα. Π.χ. μπορείς να κάνεις 3800MHz CL16 με 1.37V το πολύ, που είναι πολύ ασφαλές για μακροχρόνια χρήση και δεν χρειάζεται έξτρα ψύξη.

• Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, parsifal said:

Αν έχεις σχετικά χαλαρό το timing για Cache Latency (tCL), τα Micron Rev.E και Rev.B δεν χρειάζονται πολύ βολτάζ για να ανεβάσουν συχνότητα. Π.χ. μπορείς να κάνεις 3800MHz CL16 με 1.37V το πολύ, που είναι πολύ ασφαλές για μακροχρόνια χρήση και δεν χρειάζεται έξτρα ψύξη.

Αυτό ίσχυε σε crucial kits, στα Corsair συγκεκριμένα που έχω για 3733 CL16 θέλει 1.41

• Like 1
Δημοσ.
On 03/01/2025 at 06:40, Devastor said:

Αυτό ίσχυε σε crucial kits, στα Corsair συγκεκριμένα που έχω για 3733 CL16 θέλει 1.41

Τα δικά μου τα 2Χ32gb Micron B-die τα συγκεκριμένα δεν θέλουν πολύ ρευμα. Τα έχω στα 3733 1:1 στα 1.34volt με αρκετά σφιχτά timings εκτός του trfc γιατί τα συγκεκριμένα δεν το έχουν με σφιχτό trfc.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εφτασαν από RMA οι αντικαταστάτριες Gskill F4-3200C16-32GTZSW μνήμες που είχαν ψοφήσει αιφνιδίως τέλη Δεκέμβρη...περίμενα ότι θα παραλάμβανα μεταχειρισμένες, αλλά ήρθαν σφραγισμένες και με ημερομηνία παραγωγής Φλεβάρη 2025 (στο αυτοκόλλητο)

Ενώ όμως οι προηγούμενες ήταν Hynix M-die, Dual Rank, οι καινούριες ήρθαν μάλλον Hynix AJR, Single Rank (κωδικός S821C)...
...αν το ήξερα θα τις είχα αφήσει σφραγισμένες για να τις πουλήσω, αφού τις άνοιξα κυρίως με την ελπίδα να είναι Dual Rank, γιατί μου έδιναν καλύτερες επιδόσεις στη συχνότητα XMP από τις Corsair Vengeance LPX...
...και παρότι με πιάνει το μικρόβιο, εν τέλει βαριέμαι να ψαχτώ με OC οπότε οι όποιες μνήμες τρέχουν σε προβλεπόμενες συχνότητες...

Οπότε τώρα πρέπει να αποφασίσω ποιές να κρατήσω κ ποιές να πουλήσω. Εσείς ποιές θα κρατούσατε; Με Single Rank οι επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες, ελάχιστα πιο γρήγορες σε συνθετικά προγράμματα οι Gskill

Gskill F4-3200C16-32GTZSW (Hynix M/AJR? )

Taiphoon_Gskill-RMA.jpg.b8c1efeb4ce376663d42c8135b3e88f2.jpg

Corsair CMK32GX4M2E3200C16 v3.41(Micron B-die)

taiphoon-CorsairLPX.jpg.f6714efb3d485d39a7d862d87ac8e1ce.jpg

Δημοσ.
17 ώρες πριν, definitio είπε

...αν το ήξερα θα τις είχα αφήσει σφραγισμένες για να τις πουλήσω, αφού τις άνοιξα κυρίως με την ελπίδα να είναι Dual Rank, γιατί μου έδιναν καλύτερες επιδόσεις στη συχνότητα XMP από τις Corsair Vengeance LPX...
...και παρότι με πιάνει το μικρόβιο, εν τέλει βαριέμαι να ψαχτώ με OC οπότε οι όποιες μνήμες τρέχουν σε προβλεπόμενες συχνότητες...

Απλώς μια παρατήρηση χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες:

Εφόσον θα βάλεις XMP και δεν έχεις σκοπό για overclock. Από τα screenshot που παρέθεσες οι G.Skill "τρέχουν" XMP στα 16-18-18-38-56 και οι Corsair "τρέχουν" στα 16-20-20-38-57. Οπότε οι G.Skill φαίνεται να τρέχουν σε λίγο καλύτερους χρονισμούς.

Δημοσ.
12 hours ago, TopCLR said:

Απλώς μια παρατήρηση χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες:

Εφόσον θα βάλεις XMP και δεν έχεις σκοπό για overclock. Από τα screenshot που παρέθεσες οι G.Skill "τρέχουν" XMP στα 16-18-18-38-56 και οι Corsair "τρέχουν" στα 16-20-20-38-57. Οπότε οι G.Skill φαίνεται να τρέχουν σε λίγο καλύτερους χρονισμούς.

Ευχαριστώ, ναι πράγματι, αλλά τελικά λέω να κρατήσω τις Corsair λόγω χαμηλότερου προφίλ, καθώς είναι κοντά σε μια ογκώδη ψύκτρα (Scythe Mugen).

Δημοσ.
21 ώρες πριν, PadPoet είπε

Χωρίς λόγο πραγματικά η ύπαρξη αυτών των CPU.

Ίσως μόνο τα 35 watt tdp cpu να έχουν νόημα για κάποιο AM4 mini pc. Δεν είναι κι άσχημα το να έχεις πχ ένα 8c/16t cpu με zen 3 vega 8 γραφικά σε mini pc χωρίς θέματα ψύξης και θερμοκρασιών. Το κοινό που ζητά κάτι τέτοιο όμως είναι φυσικά αρκετά περιορισμένο.

Δημοσ.

Εντάξει, οι άνθρωποι πάνε να μας μπερδέψουν τελείως!

Παράδειγμα (σε 6cores/12threads 65W), είχαν τον 5600G (3,9Ghz/4,4Ghz). Βγάλανε τους 5500GT (3,6Ghz/4,4Ghz), 5600GT (3,6Ghz/4,6Ghz) και τώρα βγάζουν και 5605G (3,9Ghz/4,4Ghz)! Και όλοι αυτοί έχουν διαφορά στους χρονισμούς μόνο!

Ήμαρτον!

Ναι, να δείξετε ενδιαφέρον για το AM4 (που βασικά σας "ξεκόλλησε" από τον βάλτο) αλλά όχι κι έτσι! Όλοι αυτοί οι επεξεργαστές θα έχουν διαφορά στις τιμές τους για μερικά Mhz! Μου θυμίζει κάποιες εποχές που η Intel πουλούσε επεξεργαστές με 100Mhz διαφορά στους χρονισμούς αλλά κάποιες δεκάδες ευρώ διαφορά στην τιμή (τυχαίο παράδειγμα i5 4440, i5 4460).

• Like 2
Δημοσ.

Μόνο ο 5705G φαίνεται να έχει (?) κάποιο λόγο ύπαρξης καθώς τρέχει την iGPU στα 2.2GHz ενώ ο 5700G στα 2.0GHz.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία διαφορά.

Δημοσ.

Καλημέρα

Ένας φίλος, έχει την B350 pc mate και θέλω να τον βοηθήσω να αναβαθμίσει απο Ryzen 1200 σε 5600. Θα ήθελα την βοήθεια σας για τι μνήμες μπορώ να συνδυάσω 32gb. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη απο το site της μητρικής.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε

Θα ήθελα την βοήθεια σας για τι μνήμες μπορώ να συνδυάσω 32gb.

Γενικά δε συνδυάζουμε μνήμες διαφορετικών κατασκευαστών. Πόσο μάλλον αν κάποιος είναι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο.

3 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη απο το site της μητρικής.

Καλύτερα. Δεν είναι καθόλου έγκυρα αυτά που γράφονται εκεί.

Ως εκ τούτου ... θα αγοράσεις ένα κιτ 2x16GB στα 3200. Στα 3600 είναι κάπως αμφίβολο αν θα δουλέψουν XMP σε τόσο ΓΤΠ μητρική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...