Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα. Θα χρειαστώ τα φώτα σας . Έκανα μια πατάτα με το αμάξι πρωι πρωι μέσα στην ζάλη.  Πήγα να αφαιρέσω κάτι κουτσουλιες από το αυτοκίνητο κ το έκανα με σφουγγάρι από το μπλε. Αν κ παλιό κ το σφουγγάρι ,άφησε γρατζουνιές με μια άσπρη θαμπαδα. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές.   Καμία δοκιμασμένη αλοιφή να παραγγείλω? 

Επεξ/σία από NIGHTMARE1980
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άλλη φορά να ξέρεις για κουτσουλιές, ρετσίνι η πισσες βάζεις WD-40, τα μαλακώνει και φεύγουν πανευκολα

έχει στα Lidl αυτές τις μέρες ένα σετακι με αλοιφουλες και γυαλοχαρτακι ψιλό της ultimate speed, σε εμένα έκαναν δουλειά

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω μόνιμα wd40 στο αμάξι.  Δεν γνώριζα ότι έκανε κ γι'αυτή την χρήση. Με αυτό ομως έκανα τα φανάρια κ και έγιναν τζαμί. Ούτε με αλοιφη δεν έγινε έτσι 

Δημοσ.

Ζεστό νερό από τον βραστήρα και μετά το περνάμε με κρέμα, όχι wd40 και γυαλόχαρτα θα το πληρώσετε στο μέλλον με το γρήγορο θάμπωμα του χρώματος διότι καταστρέφετε η στρώση τις «λακας» !!!

• Like 2
Δημοσ.

Εξαρτάται απ΄το βερνίκι σου. Άμα είναι σκληρό θες αλοιφαδόρο. Αλλιώς και με μια απλή αλοιφή τύπου sonax κάνεις δουλίτσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο καλο για τις κουτσουλιες, παιρνεις 2-3 χαρτοπετσετες τις βρεχεις με μπολικο νερο και το αφηνεις πανω.. σε 5 λεπτα μολις κανεις οτι το σκουπιζεις εφυγαν ολα. Η αλοιφη της 3m που λες παραπανω θεωριτικα θα κανει δουλεια αν δεν ειναι υπερβολικα βαθιες οι γρατζουνιες ακομα και με το χερι μιας και στο site της 3m λεει "Compound removes scratches caused by sanding". Θα ειναι κατι τυπου "μεσαια" προς "ψιλη" αλοιφη. Αν θελεις να πειραματιστεις λιγο περισσοτερο και ισως πιο σωστα απο μονο 1 αλοιφη, πολυ φθηνη και τιμια λυση ειναι οι αλοιφες της HB Boddy (805, 806, 807) που η μικρη τους συσκευασια 250ml παει καπου στα 5€ και για μικρογρατζουνιες εχεις και τα 3 σταδια διαθεσιμα να κανεις τη δουλεια σου..

Επισης κατα προτιμηση οχι wd40 στο χρωμα.. καλο χρυσο, κανει τα παντα δε λεω αλλα εν τελη εχει πετρελαιοειδη μεσα που δεν ειναι και οι καλυτεροι φιλοι του χρωματος οπως αντιστοιχα και το σαπουνι πιατων στο πλυσιμο.. 

Επεξ/σία από nick#18
  • Like 1
Δημοσ.

Για κουτσουλιες το πιο ευκολο που εχω βρει για να κανω δουλεια ειναι μωρομαντηλα, καθαριζουν και δε κανουν ζημια στο χρωμα...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nick#18 είπε

Το πιο καλο για τις κουτσουλιες, παιρνεις 2-3 χαρτοπετσετες τις βρεχεις με μπολικο νερο και το αφηνεις πανω.. σε 5 λεπτα μολις κανεις οτι το σκουπιζεις εφυγαν ολα. Η αλοιφη της 3m που λες παραπανω θα θεωριτικα θακανει δουλεια αν δεν ειναι υπερβολικα βαθιες οι γρατζουνιες ακομα και με το χερι μιας και στο site της 3m λεει "Compound removes scratches caused by sanding". Θα ειναι κατι τυπου "μεσαια" προς "ψιλη" αλοιφη. Αν θελεις να πειραματιστεις λιγο περισσοτερο και ισως πιο σωστα απο μονο 1 αλοιφη, πολυ φθηνη και τιμια λυση ειναι οι αλοιφες της HB Boddy (805, 806, 807) που η μικρη τους συσκευασια 250ml παει καπου στα 5€ και για μικρογρατζουνιες εχεις και τα 3 σταδια διαθεσιμα να κανεις τη δουλεια σου..

Επισης κατα προτιμηση οχι wd40 στο χρωμα.. καλο χρυσο, κανει τα παντα δε λεω αλλα εν τελη εχει πετρελαιοειδη μεσα που δεν ειναι και οι καλυτεροι φιλοι του χρωματος οπως αντιστοιχα και το σαπουνι πιατων στο πλυσιμο.. 

Σωστά !

44 λεπτά πριν, asmilon είπε

Για κουτσουλιες το πιο ευκολο που εχω βρει για να κανω δουλεια ειναι μωρομαντηλα, καθαριζουν και δε κανουν ζημια στο χρωμα...

Ναι αλλά πρέπει να περνάμε άμεσα την περιοχή με κρέμα διότι οι κουτσουλιές έχουν τοξικότητα που διαπερνά την επίστρωση του γυαλίσματος.

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ.

Για ψιλογρατζουνιες η καλύτερη που έχω δοκιμάσει είναι της 3Μ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Για ψιλογρατζουνιες η καλύτερη που έχω δοκιμάσει είναι της 3Μ.

Είναι  κάποια συγκεκριμένη της 3Μ για να ρίξω μια ματιά?

Επεξ/σία από NIGHTMARE1980
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NIGHTMARE1980 είπε

Είναι  κάποια συγκεκριμένη της 3Μ για να ρίξω μια ματιά?

Εγώ έχω την παρακάτω,εδώ και 15 χρόνια σχεδόν και ακόμα είναι άψογη,προχθές πάλι την χρησιμοποίησα,δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα,αν όχι τότε την πρόσφατη της 3Μ

IMG-7095bec54ae62c9f4de85cff3c121aed-V.jpg

IMG-f96757cf065e3f52a3d07da15fd42f03-V.jpg

IMG-6242e61c53bd173bae17dae014a9608e-V.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...