newpine Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Καλημέρα στο Forum. Χρειάζομαι να ηχογραφήσω μια διάσκεψη όπου οι συνομιλητές απέχουν 1,5 μέτρα απο το μικρόφωνο. οπότε ένα κλασικό πυκνωτικό μικρόφωνο δεν νομίζω να είναι η λύση. Η ηχογράφηση πρέπει να έχει καλή ποιότητα, δηλαδή μεγάλο εύρος της ακουστικής συχνότητα, καλό επίπεδο έντασης και μειωμένο περιβάλλοντα θόρυβο. Σκέφτηκα τα εξής : Να χρησιμοποιήσω Audio Technica ATR-4697 σαν μικρόφωνο που καλύπτει 360 μοίρες και έχει υψηλή ευαισθησία Να χρησιμοποιήσω το RAZER USB AUDIO ENHANCER , το οποίο έχει embeded ακύρωση θορύβου. Έχει κανείς κάτι πιο έξυπνο να προτείνει ? γιατί δεν έχω εμπειρία σε καταγραφή ήχου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πόσοι θα είναι οι ομιλητές? Βασικό είναι να είναι ήσυχο το δωμάτιο και ...επιπλωμένο (να μην κάνει αντηχήσεις όπως ένα άδειο δωμάτιο) Αν μιλάμε για 2 ή 3 άτομα σκέψου και τις "ψείρες" που τις φοράς. Δεν κοστίζουν πολύ πχ. https://www.amazon.com/Sony-ECMCS3-Omnidirectional-Stereo-Microphone/dp/B0058MJX4O To συγκεκριμένο νομίζω με ειδικό καλώδιο μπορεί να γράψει και σε οποιοδήποτε smartphone. Αλλά αν ο χώρος είναι ήσυχος και χωρίς αντηχήσεις πιστεύω πως και με αυτό που έβαλες θα είσαι μια χαρά. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από nickolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newpine Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, nickolas είπε Πόσοι θα είναι οι ομιλητές? Βασικό είναι να είναι ήσυχο το δωμάτιο και ...επιπλωμένο (να μην κάνει αντηχήσεις όπως ένα άδειο δωμάτιο) Αν μιλάμε για 2 ή 3 άτομα σκέψου και τις "ψείρες" που τις φοράς. Δεν κοστίζουν πολύ πχ. https://www.amazon.com/Sony-ECMCS3-Omnidirectional-Stereo-Microphone/dp/B0058MJX4O To συγκεκριμένο νομίζω με ειδικό καλώδιο μπορεί να γράψει και σε οποιοδήποτε smartphone. Αλλά αν ο χώρος είναι ήσυχος και χωρίς αντηχήσεις πιστεύω πως και με αυτό που έβαλες θα είσαι μια χαρά. Χρόνια Πολλά και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το μικρόφωνο πέτου θα ήταν η πρώτη μου επιλογή εαν δεν με περιόριζε η χρήση καλωδίου. . Τελικά για το μικρόφωνο της AT που ανέφερα διάβασα τα χειρότερα σχόλια. Αυτό που δεν ανέφερα είναι πως η ομιλία θα χρησιμοποιηθεί μετά για voice to text , δηλαδη speach recognition. Οικονομικά Boundary μικρόφωνα που βρήκα είναι 180μοιρών, οχι πανκατευθυντικα και χρειάζονται και phantom τροφοδοσία Σε έτοιμο αλλα με όχι τοσο καλή ποιότητα εγγραφής (όσο αφορά της συχνότητες) βρηκα αυτό που περιέχει 6 μικρόφωνα https://www.skroutz.gr/s/22477408/Anker-PowerConf-Bluetooth-Speakerphone-6-Mic-24-Hour-Call-Time-BT-5-0-USB-C-Conference-Speaker-PowerIQ-A3301011.html Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από newpine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, newpine είπε Αυτό που δεν ανέφερα είναι πως η ομιλία θα χρησιμοποιηθεί μετά για voice to text , δηλαδη speach recognition. Μιλαμε για Ελληνικα τωρα? Και το εχεις δοκιμασει οτι γινεται αυτο που θελεις?? 🎤 Οι συνομιλητες εκει θα μιλανε ολοι: στο ιδιο ενα και μοναδικο μικροφωνο? Αν μιλας για ενα μικροφωνο μονο και με σχεδον δεδομενο -εκτος και ειναι επαγγελματιες?- οτι θα εχουν και διαφορετικη ενταση στη φωνη τους, πως να ρυθμισεις τον καθενα ξεχωριστα, οπως θα εκανες αντιστοιχα αν ειχες περισσοτερα μικροφωνα? 📻 Εν κατακλειδι, η δικη μου πρακτικη εμπειρια (ετουτη απο ραδιοφωνο, διαφορα στουντιο, κλπ) λεει πως ολα μπορουν να γινουν ετουτα βεβαιως, αλλα για να γινουν καλα χρειαζεσαι: 1) Καποιον να τα: φροντισει, στησει, ρυθμισει ολα αυτα, aka ηχολοπτη! Δεν ειναι θεμα 'τιτλου' εδω, πρεπει να εχει γνωσεις & εμπειρια! 2) Εξοδα που δεν μπορουν να μεινουν στα...30 ευρα αν θες να μην ειναι χαλια. Γιατι μη γελιομαστε με κλ@νιες δυσκολα βαφονται αυγα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newpine Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Μιλαμε για Ελληνικα τωρα? Και το εχεις δοκιμασει οτι γινεται αυτο που θελεις?? 🎤 Οι συνομιλητες εκει θα μιλανε ολοι: στο ιδιο ενα και μοναδικο μικροφωνο? Αν μιλας για ενα μικροφωνο μονο και με σχεδον δεδομενο -εκτος και ειναι επαγγελματιες?- οτι θα εχουν και διαφορετικη ενταση στη φωνη τους, πως να ρυθμισεις τον καθενα ξεχωριστα, οπως θα εκανες αντιστοιχα αν ειχες περισσοτερα μικροφωνα? 📻 Εν κατακλειδι, η δικη μου πρακτικη εμπειρια (ετουτη απο ραδιοφωνο, διαφορα στουντιο, κλπ) λεει πως ολα μπορουν να γινουν ετουτα βεβαιως, αλλα για να γινουν καλα χρειαζεσαι: 1) Καποιον να τα: φροντισει, στησει, ρυθμισει ολα αυτα, aka ηχολοπτη! Δεν ειναι θεμα 'τιτλου' εδω, πρεπει να εχει γνωσεις & εμπειρια! 2) Εξοδα που δεν μπορουν να μεινουν στα...30 ευρα αν θες να μην ειναι χαλια. Γιατι μη γελιομαστε με κλ@νιες δυσκολα βαφονται αυγα. Αυτό που ήθελα ήταν ένα conference microphone πολυκατευθυντικό με καλή ποιότητα ήχου (εδώ λάθος μου να διευκρινίσω πως αναφέρομαι σε καλή ποιότητα για χρήση της από μηχανή όπως προανέφερα). Την αυξομείωση του gain Μπορεί να την κάνει ένα ολοκληρωμένο AGC και την αφαίρεση του περιβάλλοντα θορύβου να την κάνει ένα λογισμικό σε πραγματικό χρόνο. Το budget μου είναι περίπου στα 150ευρώ Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από newpine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Επομενως σε καθε περιπτωση: θα εχετε μονο ενα /1 μικροφωνο? Οι ομιλητες ειναι επαγγελματιες ή εχουν ηδη καποια <διδασκαλια>? Και τελος, voice to text , δηλαδη speach recognition, σε Ελληνικα αυτο? 🎤 [ειμαι σχεδον σιγουρος] οτι με ενα μικροφωνο μονο θα σας ειναι πιο δυσκολο μεν, (εκτος κι εχετε για παραδειγμα επαγγελματιες εκφωνητες) αλλα οχι ακατορθωτο! Εξαιρετικα σημαντικο ομως, ειναι να το εχει ξαναστησει καποιος ηχοληπτικα, αρκετες φορες και στην πραξη: ωστε να γνωριζει τι να σου προτεινει! Για παραδειγμα μικροφωνα, να εχει τεσταρει -σε τετοιο σεναριο- πολλα, ωστε να σου προτεινει το συγκεκριμενο...ενα: που θα μπορει να κανει αυτο που θελετε καλυτερα απο τα αλλα. Τετοιους ανθρωπους γνωριζω & εμπιστευομαι -καθως ειναι η εργασια τους, και ειναι αποδεδειγμενα καλοι σε αυτη. Λοιπον, αν θελεις τα στοιχεια τουλαχιστον ενος που το λιγοτερο θα μπορει να σου προτεινει ποιο μικροφωνο να παρετε, στειλε μου p.m. (αρκει να μου υποσχεθεις, πως δεν θα τον ζαλισετε, χεχε! 🥁) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newpine Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Στις 19/4/2020 στις 12:13 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε Επομενως σε καθε περιπτωση: θα εχετε μονο ενα /1 μικροφωνο? Οι ομιλητες ειναι επαγγελματιες ή εχουν ηδη καποια <διδασκαλια>? Και τελος, voice to text , δηλαδη speach recognition, σε Ελληνικα αυτο? 🎤 [ειμαι σχεδον σιγουρος] οτι με ενα μικροφωνο μονο θα σας ειναι πιο δυσκολο μεν, (εκτος κι εχετε για παραδειγμα επαγγελματιες εκφωνητες) αλλα οχι ακατορθωτο! Εξαιρετικα σημαντικο ομως, ειναι να το εχει ξαναστησει καποιος ηχοληπτικα, αρκετες φορες και στην πραξη: ωστε να γνωριζει τι να σου προτεινει! Για παραδειγμα μικροφωνα, να εχει τεσταρει -σε τετοιο σεναριο- πολλα, ωστε να σου προτεινει το συγκεκριμενο...ενα: που θα μπορει να κανει αυτο που θελετε καλυτερα απο τα αλλα. Τετοιους ανθρωπους γνωριζω & εμπιστευομαι -καθως ειναι η εργασια τους, και ειναι αποδεδειγμενα καλοι σε αυτη. Λοιπον, αν θελεις τα στοιχεια τουλαχιστον ενος που το λιγοτερο θα μπορει να σου προτεινει ποιο μικροφωνο να παρετε, στειλε μου p.m. (αρκει να μου υποσχεθεις, πως δεν θα τον ζαλισετε, χεχε! 🥁) Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες και κυρίως για την πρόθεσή σου να βοηθήσεις. Είχα γράψει σε ένα forum εταιρείας που αφορά προϊόντα speach recognition και είχα απάντηση. Επίσης σε δοκιμές που κάναν αυτό που θεωρούμε εμείς ποιοτικά καλή ακουστική στα αυτιά μας διαφέρει από αυτό που χρειάζεται μια μηχανή (λ.χ χροιά της φωνής, και χαμηλές συχνότητες) . και για να συντομεύσω , η δοκιμασμένη λύση που χρησιμοποιείται και σε τέτοια προϊόντα, είναι μικρόφωνα πολύ υψηλής ευαισθησίας , και συγκεκριμένα αυτά που χρησιμοποιούνται στα κινητά σε συνδυασμό με ακύρωση θορύβου. Σε δοκιμές σε απόσταση λίγο λιγότερη του ενός μέτρου το χαμηλής ποιότητας μικρόφωνο κινητού τα πήγε καλύτερα απο ένα ακριβό συνεδριακό boundary. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Κοιταξε, εχω κανει ηχογραφησεις (πολλων) συνεντευξεων χρησιμοποιωντας: απο δημοσιογραφικο κασσετοφωνακι εως (σε ραδιοφωνικα στουντιο αυτο) μικροφωνα καποιων χιλιαδων ευρω -αλλοτε και εκατομυριων σε δραχμες, χε! 🔊 Δεν ξερω τι ακριβως θελετε να κανετε? Μα στη πραξη εχω δει οτι, οταν εχεις περισσοτερους απο δυο ομιλητες, καλυτερο ειναι σε μια κονσολα να τους εχεις περισσοτερα απο 1 μικροφωνα. Φαντασου να εχεις τρια ατομα & σε ενταση διαφορετικη! 🥁 Να μιλαει καποιος τους δυνατα + με ενταση στα κοκκινα, και καποιος αλλος (συνηθως πχ γυναικα) πολυ πιο σιγα! Αν ειναι κι οι τρεις στο ιδιο 1 μικροφωνο δεν θα μπορεις να κανεις, με αυτο το input τοσα τοσο ευκολα, οσα αν απλως τους εχεις βαλει σε διαφορετικα μικροφωνα... Σιγουρα στον αερα ραδιοφωνου δεν το αφηνειςτοσο κακο για να γλυτωσεις απλως λιγα εξοδα 🤑 Και live να μην ειναι, και να εχεις post processing της ηχογραφησης απο ηχοληπτη -SOS: ειναι το ιδανικοτερο ολων αυτο!- και παλι θεωρω οτι η αρχικη προταση του ηχοληπτη θα ειναι (αν μπορουν) να χρησιμοποιηθουν περισσοτερα μικροφωνα. 😀 Αν δεν εχεις καθολου post processing και με μονο 1 μικροφωνο, ισως θα μπορουσε να ειναι καλυτερο ναι....το χειροτερο! 🎬 Υποθετω οτι εφοσον δεν θα κανετε π.χ. μεταγλωττιση δεν θα εχουν επαγγελματικη εμπειρια μικροφωνου οι συμμετεχοντες, και υπο επιπλεον την εννοια ενα χειροτερο μικροφωνο μπορει να ειναι καλυτερο, πχ οταν δεν ελεγχουν τις ανασες τους κλπ... Ενα καλυτερο μικροφωνο τελικα θα πιασει και...περισσοτερα προβληματα, χαχα-αχχ! (που θα φροντιζονταν στο post process) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newpine Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Κοιταξε, εχω κανει ηχογραφησεις (πολλων) συνεντευξεων χρησιμοποιωντας: απο δημοσιογραφικο κασσετοφωνακι εως (σε ραδιοφωνικα στουντιο αυτο) μικροφωνα καποιων χιλιαδων ευρω -αλλοτε και εκατομυριων σε δραχμες, χε! 🔊 Δεν ξερω τι ακριβως θελετε να κανετε? Μα στη πραξη εχω δει οτι, οταν εχεις περισσοτερους απο δυο ομιλητες, καλυτερο ειναι σε μια κονσολα να τους εχεις περισσοτερα απο 1 μικροφωνα. Φαντασου να εχεις τρια ατομα & σε ενταση διαφορετικη! 🥁 Να μιλαει καποιος τους δυνατα + με ενταση στα κοκκινα, και καποιος αλλος (συνηθως πχ γυναικα) πολυ πιο σιγα! Αν ειναι κι οι τρεις στο ιδιο 1 μικροφωνο δεν θα μπορεις να κανεις, με αυτο το input τοσα τοσο ευκολα, οσα αν απλως τους εχεις βαλει σε διαφορετικα μικροφωνα... Σιγουρα στον αερα ραδιοφωνου δεν το αφηνειςτοσο κακο για να γλυτωσεις απλως λιγα εξοδα 🤑 Και live να μην ειναι, και να εχεις post processing της ηχογραφησης απο ηχοληπτη -SOS: ειναι το ιδανικοτερο ολων αυτο!- και παλι θεωρω οτι η αρχικη προταση του ηχοληπτη θα ειναι (αν μπορουν) να χρησιμοποιηθουν περισσοτερα μικροφωνα. 😀 Αν δεν εχεις καθολου post processing και με μονο 1 μικροφωνο, ισως θα μπορουσε να ειναι καλυτερο ναι....το χειροτερο! 🎬 Υποθετω οτι εφοσον δεν θα κανετε π.χ. μεταγλωττιση δεν θα εχουν επαγγελματικη εμπειρια μικροφωνου οι συμμετεχοντες, και υπο επιπλεον την εννοια ενα χειροτερο μικροφωνο μπορει να ειναι καλυτερο, πχ οταν δεν ελεγχουν τις ανασες τους κλπ... Ενα καλυτερο μικροφωνο τελικα θα πιασει και...περισσοτερα προβληματα, χαχα-αχχ! (που θα φροντιζονταν στο post process) Επείδή είσαι γνώστης, κάτι άλλο αλλά σχετικό. Γνωρίζεις πως λέγεται το αφρώδες περίβλημα που τυλίγουν τα καλώδια για τις καμπίνες των ηχείων? Ελλάδα δεν βρήκα τίποτα αλλά ουτε στο Aliexpress . Foam sleeve και οτιδήποτε έψαξα δεν το βρήκα. Εαν ξέρεις τον αγγλικό όρο θα με βοηθούσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Εννοεις το ιδιο υλικο - foam των μικροφωνων? Στα μικροφωνα λεγονται απλως και...σφουγγαρακια! (στα Ελληνικα)😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newpine Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε μικρές και μεγάλες καμπίνες, σε φορητά ηχεία, σε καλές εργοστασιακές εγκαταστάσεις αυτοκινήτων χρησιμοποιούν ένα μαλακό περίβλημα ηχείων , περίπου σαν αυτό του μιρκοφώνου για την αποφυγή μηχανικού θορύβου. Γνωρίζεις τον αγγλικό όρο του? γιατί έχω ψάξει και δεν βρίσκω. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από newpine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δεν εχω ανοιξει ποτε για να δω... Αλλα μιας και εγραψες αφρωδες, ειναι κατι διαφορετικο(?) η το ιδιο με το προστατευτικο σπογγο-"σφουγγαρακι" των μικροφωνων? Δεν ειναι δηλαδη κατι σε/σαν: λαστιχο, βαμβακα, η τεκνοφον? Αν αναρωτιεσαι τι ειναι τωρα αυτο teknofon = αφρωδης πολυουρεθανη οπως: https://www.praktiker.gr/b/teknofon-546 🙄 Αν δεν ειναι αυτο που θα μπορουσες να ψαχνεις και δεν εχεις Αγγλικο ορο, δοκιμασε να κανεις ερωτηση: περιγραφοντας το + στελνοντας φωτο υλικου αν υπαρχει! (Φανταζομαι θα μπορουν να καταλαβουν το τι) 🤓 Τσεκαρε επισης και αυτα τα προιοντα εδω: https://lazarakis.gr/component/eshop/catalog/category/ihomonosi/274-emfani-afrodi-ihoaporrofitika-tipoi-"ricofon" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newpine Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Αυτό το υλικό είναι αλλά σε μορφή sleeve. και ντύνεις με αυτό τα καλώδια. Δεν υπάρχει Ελλάδα αλλά δεν μπορώ να το βρω κ απο εξωτερικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Θελεις να ριξεις μια ματια και εδω 🧐 https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ulika/monosi-steganosi/ulika-ihomonosis/ Να παρεις εστω καποια φωτο αν χρειαστει να στειλεις ερωτηση εξωτερικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα