Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και χρονια πολλα

Εχω το συστημα στις εικονες που επισυναπτω, η μητρικη μου ειναι η Z87M-HD3 GIGABYTE  https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z87M-HD3-rev-1x#ov  εχει 2 slots για ραμ, εχω πανω 2 ram της kingston 4giga η  καθε μία  https://www.e-shop.gr/kingston-khx1600c9d3-4g-4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-cl9-hyperx-p-PER.550357 , επισης επεξεργαστη εναν i5 4670K στα 3,4ghz και ενα 500γιγα ssd και αλλο εναν  1tera hd, vga μια 1060 6gb.

Tι μπορω να βάλω επάνω σε ραμ για να δω διαφορά?                Y.Γ:  To συστημα το ειχα φτιαξει το 2013 

RAM.png

CPU.png

Επεξ/σία από GIANNIS400
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, GIANNIS400 είπε

Καλημέρα και χρονια πολλα

Εχω το συστημα στις εικονες που επισυναπτω, η μητρικη μου ειναι η Z87M-HD3 GIGABYTE  https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z87M-HD3-rev-1x#ov  εχει 2 slots για ραμ, εχω πανω 2 ram της kingston 4giga η  καθε μία  https://www.e-shop.gr/kingston-khx1600c9d3-4g-4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-cl9-hyperx-p-PER.550357 , επισης επεξεργαστη εναν i5 4670K στα 3,4ghz και ενα 500γιγα ssd και αλλο εναν  1tera hd, vga μια 1060 6gb.

Tι μπορω να βάλω επάνω σε ραμ για να δω διαφορά?                Y.Γ:  To συστημα το ειχα φτιαξει το 2013 

RAM.png

CPU.png

Εγώ θα σου πρότεινα αλλαγή τριπλέτας

Cpu mb ram 

Να πας σε ryzen 5 1600AF 

Σε ram 3200mhz dual channel 16gb ώστε να σου κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα 

Και σε μια μητρική αυτήν εδώhttps://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b450m-steel-legend-retail-p-PER.529061 ή αν βρεις πιο χαμηλά στο skroutz κάποια άλλη 

Η κάρτα γραφικών που φοράει είναι πολύ καλή και μπορεί να παίξει τα πάντα σε ultra settings 1080p πάνω από 60fps

Δημοσ.

Τα πάντα έχουν σχεδόν, με το τι κάνεις με τον υπολογιστή. Αν κάνεις απλή καθημερινή χρήση, είσαι υπερ καλυμμένος. 

Έχεις δει πόση ram σου μένει ελεύθερη στη χρήση που κάνεις? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

Εγώ θα σου πρότεινα αλλαγή τριπλέτας

Cpu mb ram 

Να πας σε ryzen 5 1600AF 

Σε ram 3200mhz dual channel 16gb ώστε να σου κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα 

Και σε μια μητρική αυτήν εδώhttps://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b450m-steel-legend-retail-p-PER.529061 ή αν βρεις πιο χαμηλά στο skroutz κάποια άλλη 

Η κάρτα γραφικών που φοράει είναι πολύ καλή και μπορεί να παίξει τα πάντα σε ultra settings 1080p πάνω από 60fps

Θελω να δωσω λιγα λ7, με το υπάρχον συστημα θελω μια ραμ την οποια να μπορω να χρησιμοποπιησω τωρα και  του χρονου, γιατι οπως διαβάζω εδω του χρονου ερθουν οι καινουριοι intel επεξεργαστες, τι μπορω να πάρω σε ram μόνο, του χρόνου θα παω για matherboard και cpu

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Τα πάντα έχουν σχεδόν, με το τι κάνεις με τον υπολογιστή. Αν κάνεις απλή καθημερινή χρήση, είσαι υπερ καλυμμένος. 

Έχεις δει πόση ram σου μένει ελεύθερη στη χρήση που κάνεις? 

πρότεινε μου φιλε μια καλη ram, για να την ζηταω σημαίνει οτι με κρεμαει σε παιχνιδια και αλλα, μια μανία εδω περα να σου λενε τι το θες κατι, δεν το λεω για σενα ουτε παρεξηγιέμαι άλλα αν εχεις να προτείνεις κατι στον αλλο πρότεινε το σύμφωνα με αυτα που ζητάει, αλλιως μην του λες τιποτα. Δλδ γιατι να πρεπει να γραψει και αλλα πραγματα αφου στο 1ο post που κανει τα εξηγει 

Επεξ/σία από GIANNIS400
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, GIANNIS400 είπε

πρότεινε μου φιλε μια καλη ram, για να την ζηταω σημαίνει οτι με κρεμαει σε παιχνιδια και αλλα, μια μανία εδω περα να σου λενε τι το θες κατι, δεν το λεω για σενα ουτε παρεξηγιέμαι άλλα αν εχεις να προτείνεις κατι στον αλλο πρότεινε το σύμφωνα με αυτα που ζητάει, αλλιως μην του λες τιποτα. Δλδ γιατι να πρεπει να γραψει και αλλα πραγματα αφου στο 1ο post που κανει τα εξηγει 

Έγραψες εξαρχής, για τι χρήση θες την αναβάθμιση και που παρατηρείς πρόβλημα ? ΟΧΙ. Πως θες να σου προταθεί κάτι, για το οποίο δεν έχεις περιγράψει το σκοπό που το θες??

Και μόλις σου αναφέρουν, για τι σκοπό το θες, λες τα δικά σου!

Όταν ζητάμε κάτι, αναφέρουμε όλες τις υπαρκτές παραμέτρους και σαφέστατα τη χρήση για την οποία το θέλουμε.

ps. Ζητάω και εγώ βοήθεια. Θέλω αυτοκίνητο. Παρακαλώ για προτάσεις χωρίς πολλές πολλές ερωτήσεις όμως. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GIANNIS400 είπε

Θελω να δωσω λιγα λ7, με το υπάρχον συστημα θελω μια ραμ την οποια να μπορω να χρησιμοποπιησω τωρα και  του χρονου, γιατι οπως διαβάζω εδω του χρονου ερθουν οι καινουριοι intel επεξεργαστες, τι μπορω να πάρω σε ram μόνο, του χρόνου θα παω για matherboard και cpu

Φίλε οκ κατάλαβα τι θες 

Για να πάρεις κάποιον επεξεργαστή του χρόνου της ιντελ δεν αξίζει γιατί

1 θα πρέπει να πάρεις επεξεργαστή μητρική και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ ΡΑΜ επειδή η ραμ που έχεις είναι DDR3 δεν υποστηρίζεται πια από τους επεξεργαστές που βγαίνουν τώρα και σε κάνα χρόνο θα βγει και DDR5 οπότε πρέπει αναγκαστικά να πας σε αλλαγή τριπλέτας αλλιώς αν θες να βάλεις και άλλη ραμ βάλε αλλά θα τρέχουν σε πολύ χαμηλές συχνότητες και ίσως αυτό είναι το θέμα που σε κρεμάει στα παιχνίδια η συχνότητα και όχι το μέγεθος γτ η ραμ που έχεις μαζί με της κάρτας γραφικών είναι αρκετή για να τρέχει όλα τα παιχνίδια 

Αν θες τόσο την ραμ πάρε 16 γιγα DDR4 3200 ή 3000 mhz για να την έχεις έτοιμη όταν θα πάρεις και τα άλλα αυτά πάνε πακέτο όλα τα άλλα κρατά τα και μην πας σε ιντελ πηγενε AMD RYZEN δεν συμφέρει τώρα η ιντελ όπως τότε

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Αν θες τόσο την ραμ πάρε 16 γιγα DDR4 3200 ή 3000 mhz για να την έχεις έτοιμη όταν θα πάρεις και τα άλλα αυτά πάνε πακέτο όλα τα άλλα κρατά τα και μην πας σε ιντελ πηγενε AMD RYZEN δεν συμφέρει τώρα η ιντελ όπως τότε

Να παρει σετακι ddr4 ram  που δεν υποστηριζεται απτην μητρικη του για ποιο λογο ? Μην απαντατε ακυρα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, xristakos95 είπε

Να παρει σετακι ddr4 ram  που δεν υποστηριζεται απτην μητρικη του για ποιο λογο ? Μην απαντατε ακυρα.

Δεν είναι καθόλου άκυρο φίλε από την στιγμή που λέει ότι θα πάρει cpu mobo αργότερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα σου λεει οτι θελει να κανει αναβαθμιση στο υπαρχον pc του και του προτεινεις να παρει ddr4 ραμ ενω δεν υποστηριζεται απτην μητρικη του ρε φιλε θα μας τρελανεις.

Οπως και να εχει αν θες να του δωσεις μια ανασα οπως λες ( αν και εγω συμφωνω οτι δεν πολυαξιζει να δωσεις 80 ευρω σε ραμ ενω θα το αλλαξεις του χρονου) κοιτα για σετακι 16gb  και απλα πιο ψηλα χρονισμενες

Επεξ/σία από xristakos95
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, xristakos95 είπε

Τωρα σου λεει οτι θελει να κανει αναβαθμιση στο υπαρχον pc του και του προτεινεις να παρει ddr4 ραμ ενω δεν υποστηριζεται απτην μητρικη του ρε φιλε θα μας τρελανεις.

Τι αναβαθμιση να κάνεις είναι παλιό τι σύστημα για να βάλει και άλλη ραμ θα πρέπει να βγάλει αυτές που φοράει γτ έχουν γεμίσει τα σλοτς της μητρικής διαφορα δεν θα δει γτ τρέχουν σε πολύ χαμηλές συχνότητες οι ραμ του

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει να δει διαφορα απλα δεν αξιζει η αναβαθμιση δεν διαφωνω. Αλλα εσυ του προτεινες να αγορασει κατι που δεν μπορει να το κανει τπτ με αυτο το pc.Τεσπα δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε την κουβεντα. Ο ανθρωπος ειναι ξεκαθαρος δεν θελει να αγορασει καινουριο συστημα αυτη τη στιγμη η προτεινετε κατι για αυτο το συστημα η παμε παρακατω.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου μπες στις αγγελίες εδώ κ πάρε ένα οποιοδήποτε σετακι 16gb ddr3(το πιο φτηνό που θα βρεις)κ βάλτο στο pc σου κ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Κ άσε όλους αυτούς που λένε ότι το σύστημα σου είναι παλιό να πηγαίνουν να αγοράζουν ryzen 7,ddr4 k super motherboards....

Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με το πολύ 60-65 ευρώ....

• Like 1
Δημοσ.

τώρα να ρωτάς αν αξίζει τον κόπο αλλά να μη λες τι παιχνίδια τρέχεις και τι ακριβώς πρόβλημα έχεις...δε στέκει.Αν είσαι εσύ σίγουρος ότι φταίει η ram,μη ρωτάς αν αξίζει τον κόπο,αλλά τι ram να πάρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...