Προς το περιεχόμενο

Διαδικασία και λεπτομέρειες για υποβολή δήλωσης σε Taxisnet

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι ιδιώτης, απλός φορολογούμενος πολίτης.

Μέχρι και φέτος, υποβλήθηκε η φορολογική μου δήλωση, σε έντυπη μορφή, σε ΔΟΥ, απο δικό μου άνθρωπο.

Δεν εχω καλή εμπειρία στα λογιστικά. Ειμαι ασχετος.

Ωστοσο επειδη όλοι υποχρεούμαστε να ασχολουμαστε με το εν λογω θεμα, λέω να ασχοληθώ λίγο.

Λέω τώρα να ερευνήσω λίγο το ενδεχόμενο να κάνω την υποβολή της δήλωσής μου (από του χρόνου φυσικά-τωρα να εξοικειωθω με τη λειτουργία) ηλεκτρονικά, μεσω taxisnet.

Επειδή εκτός από την επίσημη πληροφορηση του taxisnet, υπάρχουν ως συνηθως και χιλιες δυο λεπτομέρειες και παραλειπόμενα και -μακριά απο εμάς- πιθανά παρατράγουδα, θα ήθελα να έχω τις συμβουλές σας αλλά και την εμπειρία σας ώστε να μπω κι εγώ στο taxisnet.

Τι χρειάζεται να κάνω(εγγραφή κλπ)?

Τι πρέπει να προσέξω? (για τα παρατράγουδα που λέγαμε...)

Τι να αποφύγω?

Ποια η γνώμη σας και η εμπειρία σας για την λειτουργία του όλου συστήματος?

Αν σας ειναι εύκολο πείτε μου τα βηματα(ενα-ενα) που θα πρεπει να ακολουθήσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Εδώ και δύο χρόνια καταθέτω τη δήλωσή μου ηλεκτρονικά... δεν έχω διαπιστώσει κανένα μέχρι στιγμής παρατράγουδo, και τις δύο χρονιές πλήρωσα όσο ακριβώς είχα υπολογίσει, επομένως αν η επιφύλαξή σου έχει να κάνει με τη σωστή λειτουργία του συστήματος (την οποία είχα κι εγώ αρχικά, εφόσον έχουμε να κάνουμε με Δημόσιο...) μπορώ να πω ότι λειτουργεί πολύ σωστά.

Για την εγγραφή σου τώρα: στο http://www.taxisnet.gr εγγράφεσαι ως νέος χρήστης, δίνεις τα στοιχεία σου και αφού επιβεβαιωθούν από τη ΔΟΥ σου, λαμβάνεις e-mail με τον κωδικό ενεργοποίησης της υπηρεσίας. Πλέον μπορείς να κάνεις log-in την ίδια περίοδο που πρέπει να καταθέσεις τη δήλωση, και να συμπληρώσεις τα πεδία (Ε1, Ε9 κ.λ.π.) ένα-ένα. Είναι πολύ απλό, καθώς τα πεδία είναι διαμορφωμένα με τον ίδιο τρόπο όπως στην έντυπη δήλωση.

Μόλις συμπληρώσεις όλα τα στοιχεία πατάς το κουμπί "κατάθεση δήλωσης" και αφού δεις ότι τα στοιχεία που έχεις δώσει είναι ΟΚ, πατάς "επιβεβαίωση". Προσοχή πρέπει να δώσεις στην ακρίβεια των στοιχείων που δίνεις, καθώς μετά την κατάθεση για να τα αλλάξεις πρέπει να κάνεις έντυπη δήλωση στην εφορία σου. Επίσης ορισμένα πεδία δεν αφορούν όλους τους φορολογούμενους (ναυτικοί, καλλιτέχνες κ.λ.π.), και αφού όπως λες δεν γνωρίζεις πολλά, καλό είναι να διαβάσεις τις επεξηγηματικές οδηγίες on-line (για να σου περιγράψω όλες τις περιπτώσεις και να εξηγήσω την διαδικασία, πρέπει να γράψω ένα ολόκληρο φυλλάδιο, σαν αυτό που μοιράζουν στις εφορίες).

Δημοσ.

Για την εγγραφή σου τώρα: στο http://www.taxisnet.gr εγγράφεσαι ως νέος χρήστης, δίνεις τα στοιχεία σου και αφού επιβεβαιωθούν από τη ΔΟΥ σου, λαμβάνεις e-mail με τον κωδικό ενεργοποίησης της υπηρεσίας.

Οπότε, πρώτο βήμα, κάνω εγγραφή.

και αφού όπως λες δεν γνωρίζεις πολλά

Οk, κατά την συμπλήρωση & υποβολή στο taxisnet θα έχω δίπλα μου και κάποιον πιο έμπειρο στα λογιστικά.

Ολα καλά λοιπόν, να προχωρήσω άφοβα!

Δημοσ.
Ap oso xerw, kanoune kai ekptwsi mexri 150euro ston foro pou prepei na katavaleis an tin kaneis ilektronika (oxi ston foro genika) .

Αυτό ισχύει! Και τις δύο χρονιές στο εκκαθαριστικό μου φαίνεται η έκπτωση που είχα 8)

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ την υπηρεσία από την πρώτη κιόλας χρονιά. Εϊμαι απόλυτα ευχαριστημένος μπορώ να πω.

Μόλις προχθές ήρθε & το εκκαθαριστικό, πολύ γρήγορα μπορώ να πω, αφού την υπέβαλα μέσα Μαρτίου. :) Θα σε συμβούλευα να φτιάξεις με το λογιστή σου τη δήλωση στο έντυπο & αφού έχεις συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (να τα έχεις συγκεντρωμένα & με σειρά σε ένα φάκελο) να κάτσεις μπροστά στο PC σου & να την υποβάλλεις μόνος σου με απλή αντιγραφή των στοιχείων του εντύπου στους κωδικούς που έχει γράψει ο λογιστής.

Η διαδικασία εγγραφής γίνεται με 3 ή 5 απλά βήματα αν θυμάμαι καλά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να σου έρθουν οι κωδικοί είναι να έχεις e-mail. Αυτό που είπε ο φίλος παραπάνω για τα στοιχεία σου να το προσέξεις να είναι σωστά & έχεις τη δυνατότητα να τα αλλάξεις όποτε θες αν αλλάξει κάτι.

Κατά τη διάρκεια υποβολής της δήλωσης έχεις τη δυνατότητα να την ξανακοιτάξεις πολλές φορές μήπως έγινε κάτι λάθος πριν την οριστική υποβολή. Άλλωστε το ίδιο το πρόγραμμα σου ζητάει να την δεις πάλι πριν την υποβολή. Οπότε είναι πολύ απίθανο να βάλεις κάποιο λάθος νούμερο.

Αν πάλι γίνει κάποιο λάθος, μην αγχώνεσαι, απλά πας στη ΔΟΥ που ανήκεις & κάνεις συμπληρωματική δήλωση με έντυπο πλέον & τη δίνεις εκεί. Απλά θα φας την ταλαιπωρία της ουράς στη ΔΟΥ.

Επίσης, επιμένω στο να έχεις όλα τα δικαιολογητικά μαζεμένα γιατί είναι πολύ πιθανό να σε ειδοποιήσουν να περάσεις με αυτά από τη ΔΟΥ για έλεγχο. Αν το εισόδημά σου είναι κάτω των 10.000,00€ (αφορολόγητος) τότε σπάνια να σε φωνάξουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγεις να βάλεις λανθασμένα στοιχεία καθώς ακόμα & αν δε σε φωνάξουν τα επιβεβαιώνουν κατ' ευθείαν απο το ΚΕΠΥΟ.

Το μόνο μειονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι ναι μεν σου έρχεται το εκκαθαριστικό νωρίς αλλά σε περίπτωση που είναι να πάρεις χρήματα & έχεις βάλει στο Taxis τον αριθμό λογ/μού σου για να μπουν κατ' ευθείαν εκεί τα λεφτά τότε αυτό καθυστερεί κάποιους μήνες (2 ή 3 περίπου). Αυτό όμως είναι θέμα υπαλλήλων της ΔΟΥ.

Είχα μία παρουσίαση όπου έδινε το Υπουργείο όταν είχε πρωτοβγεί η υπηρεσία αυτή, αλλά δε το βρίσκω, είναι πολύ κατατοπιστικό.

Σου δίνω την παρακάτω διεύθυνση για περισσότερες πληροφορίες: http://www.e-oikonomia.gr

Δημοσ.

Εδώ και 3 χρόνια υποβάλλω δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος μέσω του taxisnet χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Ησύχασα από τις ουρές.

Δημοσ.

χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο

Ολοι εχουμε φοβηθει με το ελληνικο Δημοσιο. Γι'αυτο υπάρχει επιφυλακτικοτητα. Ευτυχως ομως, απ' οτι λέτε, υπάρχει και κάτι που λειτουργει σωστά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδια πηγα να κανω registration στο taxisnet στις λοιπες υπηρεσιες, και ενω στο τελος (αφου εδωσα αρκετα στοιχεια μου) μου εβγαλε μηνυμα οτι ολοκληρωθηκε η διαδικασια επιτυχως, εγω δεν εδωσα πουθενα το email μου!

Πως ειναι επιτυχως τοτε? Που θα στειλουν κωδικους?

Δημοσ.

Χμ, τους κωδικούς τους στέλνουν στο email που δηλώνεις. Λογικά, είναι απαιτούμενο πεδίο, δεν μπορεί...

Μήπως, από κεκτημένη ταχύτητα πληκτρολόγησες email, αλλά δεν το πρόσεξες;

Tρεις λύσεις:

1. Περίμενε μερικές μέρες (έως 2 βδομάδες) για να γίνει η πιστοποίηση, μήπως και λάβεις κανένα ανεπάντεχο email

2. Eπικοινώνησε με το email που δίνει το taxisnet, στην περίπτωση που έχεις κάποιο πρόβλημα.

3. Προσπάθησε να ξανακάνεις την ίδια πιστοποίηση (αυτή τη φορά γράφοντας email).

Δημοσ.

Τελικα μου ηρθε email. Μαλλον εκανα εγω καποιο λαθος αγαπητοι μου φίλοι.

Ok, I am testing now...

Πιστοποιηθηκα στις λοιπες υπηρεσιες.

Ειμαι καλυμενος για να υποβαλω (του χρονου) την φορολογικη μου δηλωση μεσω internet?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...