iron727 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας . Έχω ένα παλιό μηχάνημα το οποίο έχει 4 * KHX6400D2/1G και μητρική την GA-MA69G-S3H . Το πρόβλημα που παρατήρησα εντελώς τυχαία είναι ότι ενώ και τα δύο υποστηρίζουν ταχύτητες μνήμης 800 Mhz αυτές τρέχουν στα 667 Mhz ... Που μπορεί να οφείλεται . Υπόψιν ότι οι ρυθμίσεις του BIOS όσο αφορά αυτά είναι στο AUTO χωρίς να έχω πειράξει κάτι .. Σας ευχαριστώ
Nik1239 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 11 ώρες πριν, iron727 είπε Καλησπέρα σας . Έχω ένα παλιό μηχάνημα το οποίο έχει 4 * KHX6400D2/1G και μητρική την GA-MA69G-S3H . Το πρόβλημα που παρατήρησα εντελώς τυχαία είναι ότι ενώ και τα δύο υποστηρίζουν ταχύτητες μνήμης 800 Mhz αυτές τρέχουν στα 667 Mhz ... Που μπορεί να οφείλεται . Υπόψιν ότι οι ρυθμίσεις του BIOS όσο αφορά αυτά είναι στο AUTO χωρίς να έχω πειράξει κάτι .. Σας ευχαριστώ Πες λίγο το σύστημα σου γτ μάλλον φταίει ο επεξεργαστής
koolisk6 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 σιγά το πρόβλημα κλαιν , ε κ τι έγινε που τρέχουν 667 αντί 800? σε τέτοιο απολίθωμα δεν θα δεις καμιά διαφορά.
iron727 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, Nik1239 είπε Πες λίγο το σύστημα σου γτ μάλλον φταίει ο επεξεργαστής AMD Athlon fx-62 είναι ο επεξεργαστής φίλε μου ... 10 ώρες πριν, koolisk6 είπε σιγά το πρόβλημα κλαιν , ε κ τι έγινε που τρέχουν 667 αντί 800? σε τέτοιο απολίθωμα δεν θα δεις καμιά διαφορά. Με συγχωρείς αλλά δεν ζήτησα την γνώμη σου για το μέγεθος του προβλήματος , ούτε επίσης την γνώμη σου για την παλαιότητα του μηχανήματος μου ... Ζήτησα την βοήθεια σας στο πρόβλημα μου ( μικρό ή μεγάλο είναι άσχετο ) σε περίπτωση που γνωρίζεται κάτι πάνω σε αυτό ... 1
koolisk6 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, iron727 είπε AMD Athlon fx-62 είναι ο επεξεργαστής φίλε μου ... Με συγχωρείς αλλά δεν ζήτησα την γνώμη σου για το μέγεθος του προβλήματος , ούτε επίσης την γνώμη σου για την παλαιότητα του μηχανήματος μου ... Ζήτησα την βοήθεια σας στο πρόβλημα μου ( μικρό ή μεγάλο είναι άσχετο ) σε περίπτωση που γνωρίζεται κάτι πάνω σε αυτό ... εκεί που λέει auto στο bios βάλε 800 άμα έχεις τόσο καημό.... μη σου πω κλοκαρε τις κ παραπάνω ν αρχίσουν οι "μπλεδουρες" να γουστάρεις....
iron727 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, koolisk6 είπε εκεί που λέει auto στο bios βάλε 800 άμα έχεις τόσο καημό.... μη σου πω κλοκαρε τις κ παραπάνω ν αρχίσουν οι "μπλεδουρες" να γουστάρεις.... Για πες ...
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 ο επεξεργαστης υποστηριζει τα 800 αλλα γιατι να το κανεις? στη καλυτερη τζαμπα ασχοληθηκες διοτι επιδοσεις δε θα δεις διαφορα, στη χειροτερη θα προκαλεσεις ασταθεια στο συστημα και θα πρεπει να το ξαναγυρισεις στο auto . αν αισθανεσαι οτι το συστημα δε καλυπτει πια της αναγκες σου τοτε μονο με αναβαθμιση θα βρεις λυση.
iron727 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 9 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ο επεξεργαστης υποστηριζει τα 800 αλλα γιατι να το κανεις? στη καλυτερη τζαμπα ασχοληθηκες διοτι επιδοσεις δε θα δεις διαφορα, στη χειροτερη θα προκαλεσεις ασταθεια στο συστημα και θα πρεπει να το ξαναγυρισεις στο auto . αν αισθανεσαι οτι το συστημα δε καλυπτει πια της αναγκες σου τοτε μονο με αναβαθμιση θα βρεις λυση. Εντάξει για την χρήση που το κάνω με linux επάνω με καλύπτει 100% ... Άπλα είπα αφού μπορώ γιατί όχι ... 6 λεπτά πριν, iron727 είπε Εντάξει για την χρήση που το κάνω με linux επάνω με καλύπτει 100% ... Άπλα είπα αφού μπορώ γιατί όχι ... επίσης δεν βρίσκω στο BIOS την ανάλογη ρύθμιση .. ( έχω ανεβάσει photo παραπάνω )
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, iron727 είπε Εντάξει για την χρήση που το κάνω με linux επάνω με καλύπτει 100% ... Άπλα είπα αφού μπορώ γιατί όχι ... επίσης δεν βρίσκω στο BIOS την ανάλογη ρύθμιση .. ( έχω ανεβάσει photo παραπάνω ) ναι αλλα ειναι αναποδα οποτε δε βολευει και πολυ
iron727 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ναι αλλα ειναι αναποδα οποτε δε βολευει και πολυ ναι το πρόσεξα ... απλά είμαι από κινητό .... θα το φτιάξω αργότερα
koolisk6 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 άστο ρε φίλε, άμα δουλεύει μη το σκαλίζεις δεν αξίζει,default όλα κ τέλος, τι θες, ν αρχίζεις να πειράζεις πράματα κ να χεις άλλα προβλήματα κ απορίες...
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δες αν η Gigabyte εχει hidden / extra menu στο bios της, και με ποιο συνδυασμο πληκτρων ενεργοποιειται, συνηθως: CTRL (η ALT) + F1 😀 (αυτο ανοιγει τα "Advanced Chipset Features" οπου οριζεις ram κλπ) Κανε και την εξης απλη δοκιμη: βαλε της μονο ενα stick (το πολυ δυο) και δες αν και παλι οντας στο auto τις διαβαζει 667 η σωστα 800 αυτη τη φορα?! Ηταν αρκετα <συνηθισμενο> 4 Χ 800αρια να διαβαζονται στο auto 667 (ασχετα αν ηταν 4 Χ 1 η 4 Χ 2, αρκουσε που ηταν κατειλημμενα -για παραδειγμα σε s775- και τα 4 ram slots..! 🤪 H 'λυση' ηταν: απο το bios, να οριστουν σωστα σε 800 απο 667, αρκει βεβαια να υπηρχε τετοια δυνατοτητα @ bios 😛
iron727 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 12 ώρες πριν, iron727 είπε ναι το πρόσεξα ... απλά είμαι από κινητό .... θα το φτιάξω αργότερα 2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Δες αν η Gigabyte εχει hidden / extra menu στο bios της, και με ποιο συνδυασμο πληκτρων ενεργοποιειται, συνηθως: CTRL (η ALT) + F1 😀 (αυτο ανοιγει τα "Advanced Chipset Features" οπου οριζεις ram κλπ) Κανε και την εξης απλη δοκιμη: βαλε της μονο ενα stick (το πολυ δυο) και δες αν και παλι οντας στο auto τις διαβαζει 667 η σωστα 800 αυτη τη φορα?! Ηταν αρκετα <συνηθισμενο> 4 Χ 800αρια να διαβαζονται στο auto 667 (ασχετα αν ηταν 4 Χ 1 η 4 Χ 2, αρκουσε που ηταν κατειλημμενα -για παραδειγμα σε s775- και τα 4 ram slots..! 🤪 H 'λυση' ηταν: απο το bios, να οριστουν σωστα σε 800 απο 667, αρκει βεβαια να υπηρχε τετοια δυνατοτητα @ bios 😛 Σε ευχαριστώ πολύ ... Όπως το είπες CTRL + F1 ...Μου έβγαλε ένα κρυφό menu και τις ρύθμισα στα 800 mhz ... Δουλεύει όπως πρέπει .. Να είσαι καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα