Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Εγώ παλι θα έλεγα να παρεις κανέναν μτχ 4770/4790 στα 100€ που παιζουν κατά καιρους.... Να πουλησεις και τον δικό σου κανα  50ρικο και να σου στοιχίσει ένα 50ρικο η υπόθεση.... Του χρόνου θα έχουμε ddr5 και θα ήταν κρίμα να στήσεις τώρα νέο rig αφου άντεξες μέχρι τώρα.... 

Σωστός. Τα 4C/8T για light gaming και με την GPU που έχει μια χαρά είναι, μόνο από GTX 1660 Ti/Super και πάνω θα δει ουσιαστική διαφορά. 

Αγόρασε κάνα 100 € τον i7-4790 και είσαι κομπλέ. Όταν κυκλοφορήσουν οι DDR5 μνήμες κατά το 2021-22, κάνεις ολική αναβάθμιση και σου μένει και το αναβαθμισμένο και αξιοπρεπές σύστημα.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Εγώ παλι θα έλεγα να παρεις κανέναν μτχ 4770/4790 στα 100€ που παιζουν κατά καιρους.... Να πουλησεις και τον δικό σου κανα  50ρικο και να σου στοιχίσει ένα 50ρικο η υπόθεση.... Του χρόνου θα έχουμε ddr5 (και ryzen 5000 με νέο socket  και σίγουρα καλό upgradability για το μέλλον) και θα ήταν κρίμα να στήσεις τώρα νέο rig με ddr4 αφου άντεξες μέχρι τώρα.

Με τον αστερίσκο ότι οι ddr5 θα είναι απλησίαστες, αλλά και οι zen 4 αν δεν έχει συνέλθει μέχρι τότε η γαλάζια.😁

Επίσης ο άνθρωπος με την 1660 είναι. Ακόμα και ο 3600 υπερβολή είναι.😁

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, TopCLR είπε

αναβάθμισης σε μεγάλο επεξεργαστή μιας μητρικής (MSI B450M-A Pro Max) που (πιθανόν) να μην μπορεί να τον σηκώνει χωρίς προβλήματα, υποχωρήσεις ή επεμβάσεις

Τον σηκώνει χωρίς προβλήματα και παρεμβάσεις. Πολύ χαμηλές απαιτήσεις ο 3600.

7 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Εγώ παλι θα έλεγα να παρεις κανέναν μτχ 4770/4790 στα 100€ που παιζουν κατά καιρους.... Να πουλησεις και τον δικό σου κανα  50ρικο και να σου στοιχίσει ένα 50ρικο η υπόθεση.... Του χρόνου θα έχουμε ddr5 (και ryzen 5000 με νέο socket  και σίγουρα καλό upgradability για το μέλλον) και θα ήταν κρίμα να στήσεις τώρα νέο rig με ddr4 αφου άντεξες μέχρι τώρα.

Σωστή λογική  ... αλλά τα πρώτα συστήματα DDR5 και ότι άλλο υπάρχει εκείνη την εποχή θα πάνε ο κούκος αηδόνι.

• Like 2
Δημοσ.

Ποια DDR5 βρε παιδια?

Οι μνημες αυτες θα κανουν οσο ολο το μπατζετ του τωρα οταν πρωτο βγουν.

Επισης με τι μητρικη?

Θα πρεπει να παρει αναγκαστικα Χ670 η οπως το ονομασουν.Γιατι σιγα μη βγαλουν ταυτοχρονα τα Β650.Εδω ακομα Β550 δεν εχουμε δει.

Αρα αλλα τοσα για μητρικη.

Ο ανθρωπος προφανως κατι οικονομικο θελει.

Του προτεινετε τοπ πραγματα χωρις να τα εχει ζητησει η να τα εχει αναγκη.

Παιρνει εναν 1600AF και σε 3 χρονια πεταει οποιον 4ΧΧΧ σηκωνει η τσεπη του και καλυπτεται με αστειο κοστος για 5-6 χρονια.

Εσεις του βγαλατε κοστουμι σχεδον μισο χιλιαρικο.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ μίλησα για νεο rig με προοπτικες αναβάθμισης.... Τώρα τι να βάλει..... Αφου και με τον 4690Κ μια χαρά είναι λεει..... Απλά σε μερικες περιπτωσεις μιλαει για οριακά...Ισα ισα που ξοδευει ένα 50ρικο και μια χαρά τον βγάζει μέχρι τοτε ενας 4770/4790 από ότι καταλαβαίνω....Βαζει στην άκρη το υποθετικό 100ρι- 120ρι επιπλεον ακόμα που θα του στοίχιζε ένα νέο rig  τώρα με ryzen 3600...Και ωστοσο μαζευει και επιπλεον χρήματα ταυτόχρονα και παει σε νέα πλατφόρμα με ddr5 του χρόνου και σίγουρα πιο δυνατή (ένα 30ρι-50ρι να βάζει στην άκρη κάθε μήνα το έφτιαξε μαζί με το 120ρι που θα έχει στην παγκα από τώρα).....Ειδαλλως τσιμπάει ddr4 και είναι outdated του χρόνου ήδη από Ραμ...Και μην ξεχνάμε ότι τα games ζητάνε ταχυτητα Ραμ σιγά σιγά... Τώρα για το κόστος και την τσέπη του καθενός.....ο καθένας τα ζυγίζει προσωπικα και προχαραει. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Ποια DDR5 βρε παιδια?

Οι μνημες αυτες θα κανουν οσο ολο το μπατζετ του τωρα οταν πρωτο βγουν.

Επισης με τι μητρικη?

Θα πρεπει να παρει αναγκαστικα Χ670 η οπως το ονομασουν.Γιατι σιγα μη βγαλουν ταυτοχρονα τα Β650.Εδω ακομα Β550 δεν εχουμε δει.

Αρα αλλα τοσα για μητρικη.

Ο ανθρωπος προφανως κατι οικονομικο θελει.

Του προτεινετε τοπ πραγματα χωρις να τα εχει ζητησει η να τα εχει αναγκη.

Παιρνει εναν 1600AF και σε 3 χρονια πεταει οποιον 4ΧΧΧ σηκωνει η τσεπη του και καλυπτεται με αστειο κοστος για 5-6 χρονια.

Εσεις του βγαλατε κοστουμι σχεδον μισο χιλιαρικο.

Ετσι ακριβως ειναι. 

Ο ανθρωπος που ανοιξε το θεμα ειναι τοσα χρονια με

• ενα i5 ξεκλειδωτο του 2013
  • με μνημες στα 1600mhz
  • αν και εχει ξεκλειδωτο cpu/μητρικη δεν τον απασχολει το OC
  • και γενικα το πιο ακριβο εξαρτημα στο pc του ειναι η GTX 1650.

Κοινως δεν εχει μεγαλες απαιτησεις οπως το λεει και ο ιδιος και μονο λογω του Odyssey εκρινε να κανει την οποια αναβαθμιση.

Ας παρει ενα Ryzen 5 2600(ή τον 1600AF που του ειπες και εσυ)καινουργιο για να γλυτωσει και το μπερδεμα με τις αγγελιες/ebay να εχει και 3χρονια εγγυηση με μια b450 καλη μητρικη να μπορει αργοτερα να βαλει πανω και ενα 3700x που θα εχει πεσει και αλλο σε τιμη. Με GTX 1650 ουτως ή αλλως δεν αξιζει να δωσει πολλα χρηματα σε cpu/μνημες,ειτε ddr4,ειτε ddr5.

Ειναι πολυ κακη περιοδος αυτη για αγγελιες.

Προσωπικα απορω και τον 4560κ ποιος θα τον αγορασει οχι μονο λογω καραντινας αλλα και γενικα στα 55-60ευρω χωρις εγγυηση,την ιδια στιγμη που καινουργιος υπαρχει στα 70ευρω ο i3 9100F https://www.skroutz.gr/s/18604708/Intel-Core-i3-9100F-Box.html . Θα πρεπει να δωσει παρα πολυ φθηνα και τα υπολοιπα κομματια με ελπιδα να τα αγορασει καποιος. Ειναι γενικα δυσκολη περιοδος για να πουλησεις ενα παλιο συστημα,ετσι οπως εχουν πεσει οι τιμες σε pc hardware.

Ειναι και πολυ καλη περιοδος για αγορα 16gb ddr4 μνημων που ξεκινανε απο 65-70ευρω απο Ελλαδα τουλαχιστον.Αυτος ειναι ο σημαντικοτερος λογος που οι περισσοτεροι περιμενουν στο τελος καθε γενιας για να κανουν αναβαθμιση.Γιατι εχουν πεσει οι τιμες στο υπαρχον hardware.

Αν τον απασχολουσε να μην ειναι outdated,θα ειχε αλλαξει το συστημα του εδω και καιρο,οπως επισης εαν ηταν να εβαζε στην ακρη καθε μηνα 30 με 50ευρω,θα ειχε ηδη αλλαξει ολοκληρο το pc του με ενα ακριβοτερο/καλυτερο.

Σχεδον 100ευρω κοστιζει η οθονη του και 40περιπου ευρω το κουτι του. Δεν νομιζω να του περισσευουν(ή να θελει να δωσει τελος παντων)τοσα χρηματα για gaming pc.

Εαν καπου ειμαστε λαθος στο σκεπτικο μας,ας μας πει και ο ιδιος.

Δεν διαφωνω βεβαια με το σκεπτικο με τα περι future proof ή αποταμιευσης για μελλοντικη αγορα,αρκει να ισχυουν στην περιπτωση αυτου που ρωταει.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Fulgore είπε

Ετσι ακριβως ειναι. 

Ο ανθρωπος που ανοιξε το θεμα ειναι τοσα χρονια με

• ενα i5 ξεκλειδωτο του 2013
  • με μνημες στα 1600mhz
  • αν και εχει ξεκλειδωτο cpu/μητρικη δεν τον απασχολει το OC
  • και γενικα το πιο ακριβο εξαρτημα στο pc του ειναι η GTX 1650.

Κοινως δεν εχει μεγαλες απαιτησεις οπως το λεει και ο ιδιος και μονο λογω του Odyssey εκρινε να κανει την οποια αναβαθμιση.

Ας παρει ενα Ryzen 5 2600(ή τον 1600AF που του ειπες και εσυ)καινουργιο για να γλυτωσει και το μπερδεμα με τις αγγελιες/ebay να εχει και 3χρονια εγγυηση με μια b450 καλη μητρικη να μπορει αργοτερα να βαλει πανω και ενα 3700x που θα εχει πεσει και αλλο σε τιμη.

Ειναι πολυ κακη περιοδος αυτη για αγγελιες.

Προσωπικα απορω και τον 4560κ ποιος θα τον αγορασει οχι μονο λογω καραντινας αλλα και γενικα στα 55-60ευρω χωρις εγγυηση,την ιδια στιγμη που καινουργιος υπαρχει στα 70ευρω ο i3 9100F https://www.skroutz.gr/s/18604708/Intel-Core-i3-9100F-Box.html Selling point το overclock δεν ειναι στον i5. Στους i7 ειναι αλλα ειναι ακριβοι και δεν τον απασχολει κιολας οπως λεει.

Ειναι και πολυ καλη περιοδος για αγορα 16gb ddr4 μνημων που ξεκινανε απο 65-70ευρω απο Ελλαδα τουλαχιστον.

Αν τον απασχολουσε να μην ειναι outdated,θα ειχε αλλαξει το συστημα του εδω και καιρο,οπως επισης εαν ηταν να εβαζε στην ακρη καθε μηνα 30 με 50ευρω,θα ειχε ηδη αλλαξει ολοκληρο το pc του με ενα ακριβοτερο/καλυτερο. Σχεδον 100ευρω κοστιζει η οθονη του και 40περιπου ευρω το κουτι του. Δεν νομιζω να του περισσευουν(ή να θελει να δωσει τελος παντων)τοσα χρηματα για gaming pc.

Εαν καπου ειμαστε λαθος στο σκεπτικο μας,ας μας πει και ο ιδιος.

Πολύ σωστά, είσαι στο μυαλό μου!

Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι αυτή η κατάσταση που είμαι τώρα. Να θέλω να αναβαθμίσω την CPU μου και να μην βρίσκω.

Ουσιαστικά αν είχα μία δυνατότητα να πάρω μία νέα CPU που θα μπορεί να υποστηρίξει νέα παιχνίδια θα το έκανα και θα ήμουν με την ίδια σύνθεση για άλλα 3-4 χρόνια.

Γι αυτό είπα πιο πριν πως πολύ σημαντικό για μένα είναι ένα socket που θα έχει το μεγαλύτερο δυνατό βάθος χρόνου.

Σε σκέψεις με έβαλε το Assasins Creed καθώς και κάποια πράγματα που διάβασα ότι τα μελλοντικά παιχνίδια θα θέλουν πιο απαιτητικούς επεξεργαστές.

Δεν παίζω καμία τεράστια συλλογή παιχνιδιών..Τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί με Dying Light, Witcher και Assasins Creed.

Ο τελευταίος τίτλος με έκανε να αλλάξω κάρτα γραφικών αλλά δυστυχώς το παιχνίδι κάνει τον επεξεργαστή μου να δουλεύει στο 100% στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Δεν υπάρχει και κάποιος κίνδυνος μην τον πάρω στο χέρι αν τον ζορίζω τόσο? Από θερμοκρασίες είμαι στους 65 max όταν παίζω (Του άλλαξα πάστα και είμαι με στοκ ψύκτρα)

Επεξ/σία από Visehrad
Δημοσ.

Δεν ειμαι στο μυαλο σου απλα εχω γνωστους μου οι οποιες ειναι με αναλογα συστηματα που εφτιαξαν περυσι(ο ενας με i5 8400 και gtx 1060 και ο αλλος με r5 2600 και rx 570)και βλεπω και τι απαιτησεις εχουν,και ποσο τους απασχολουσε το θεμα των ddr5. Και σκεψου οτι αυτοι επεσαν και σε χαλια περιοδο που πληρωσαν τα 16gb ram 130 και 140ευρω.

Τωρα για τα περι socket.

Ενας αγορασεις μια B450 ή x470 μητρικη(εαν σε ενδιαφερει θα σου γινουν αναλογες προτασεις και απο τους υπολοιπους αναλογα τα χρηματα που διαθετεις),μπορεις να βαλεις πανω της απο τον 6πυρηνο ryzen 5 2600 των 110ευρω,μεχρι και τους καινουργιους 3700x/3800x/3900x αν αργοτερα θες να πας σε κατι καλυτερο.

ο 2600(δεν ξερω και ο 1600AF)εχει στο κουτι και ψυκτρα μεσα. Και το σημαντικοτερο μιλαμε για τσιπακι του κουτιου με 3χρονια εγγυηση.

Οπως καταλαβες προτεινω τον 2600,γιατι δεν εχεις αναφερει ποσα χρηματα διαθετεις και για να μην σου βγει ακριβα η ολη αλλαγη πλατφορμας.

Ο 4790κ και αυτος ειναι παρα πολυ καλος αν και παλιος ,αλλα δυστηχως ειναι παρα πολλα τα λεφτα(και ας εχεις ηδη μητρικη/μνημες)για τσιπακι του 2013/2014 και εκτος εγγυησης.

Τωρα η επιλογη ειναι προφανως δικη σου οπως και τα χρηματα που θα δωσεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Intel για gaming προτείνουμε όλοι σε όσους αναζητούν το απόλυτο high end gaming (9900k/9900ks). Δηλαδή στη περίπτωση που θες να παίξεις μπάλα με την 2080ti και πολύ υψηλά framerates. Και πάλι η διαφορά από έναν 3600 μπορεί να είναι 5-10-15% το πολύ που έχει το 1/3 των χρημάτων.😁

Τα πρώτα χρόνια θα είναι τόση η διαφορά. Όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και η 2080Ti αλλάζει με 3080Ti, 4080Ti κτλ. ο 3600 θα πάει περίπατο. Εκτός αν θέλει κάποιος να ταΐζει την AMD και γενικότερα αυτό το indusrty κάθε τόσο.

Παρεμπιπτόντως έβλεπα το παρακάτω βίντεο που απαριθμεί τα ίδια περίπου επιχειρήματα με αυτά που διαβάζεις στο νετ. Ίδιο περίπου gaming(ξεχνάνε να πουν "για σήμερα μόνο") με καλύτερο productivity και MT.

Spoiler

Ο μέσος καταναλωτής δεν ασχολείται με τίποτα βαρύτερο από το transcoding, άντε και περιστασιακό compression για αρχειοθέτηση. Στο καλύτερο standard που υπάρχει σήμερα(h265) οι AVX2 εντολές βγάζουν τον 9700K κοντά στον 3700X. Ο 7700K πλησιάζει τον 1800X με διπλάσια θρεντς. Αντικειμενικά όμως τα ryzen είναι πολύ καλύτερα σε γενικότερο multitasking. Όχι για πολύ βέβαια. Έχουμε ένα μήνα και κάτι για comet lake. Καλά τα αστεία για τον "Βεζούβιο" 10900K, αλλά οι περισσότεροι θα πάνε σε 10400 ή 10500 και θα είναι παντού μπροστά σε gaming με παρόμοιο MT.

spacer.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Visehrad είπε

Πολύ σωστά, είσαι στο μυαλό μου!

Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι αυτή η κατάσταση που είμαι τώρα. Να θέλω να αναβαθμίσω την CPU μου και να μην βρίσκω.

Ουσιαστικά αν είχα μία δυνατότητα να πάρω μία νέα CPU που θα μπορεί να υποστηρίξει νέα παιχνίδια θα το έκανα και θα ήμουν με την ίδια σύνθεση για άλλα 3-4 χρόνια.

Γι αυτό είπα πιο πριν πως πολύ σημαντικό για μένα είναι ένα socket που θα έχει το μεγαλύτερο δυνατό βάθος χρόνου.

Σε σκέψεις με έβαλε το Assasins Creed καθώς και κάποια πράγματα που διάβασα ότι τα μελλοντικά παιχνίδια θα θέλουν πιο απαιτητικούς επεξεργαστές.

Δεν παίζω καμία τεράστια συλλογή παιχνιδιών..Τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί με Dying Light, Witcher και Assasins Creed.

Ο τελευταίος τίτλος με έκανε να αλλάξω κάρτα γραφικών αλλά δυστυχώς κάνει τον επεξεργαστή μου να δουλεύει στο 100% στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Δεν υπάρχει και κάποιος κίνδυνος μην τον πάρω στο χέρι αν τον ζορίζω τόσο? Από θερμοκρασίες είμαι στους 65 max όταν παίζω (Του άλλαξα πάστα και είμαι με στοκ ψύκτρα)

Για μένα δοκίμασε να πουλήσεις Mb/cpu/ram, αν τα καταφέρεις,  αγοράζεις 1600AF (που έχει για πλάκα την 1660), ενα mb των 60-70€ και 16gb ram. Τα ίδια λεφτά  θα ξοδέψεις με το να αλλάξεις μόνο CPU και θα είναι όλα του κουτιού με 3 χρόνια εγγύηση. 

Αν δεν μπορέσεις να τα πουλήσεις πρέπει να τζογάρεις με μτx cpu ,ebay τελωνεία κτλ κτλ .... 

Επίσης γιατι δεν δοκιμάζεις να κλοκάρεις το cpu  σου? Σίγουρα θα παίζεις καλύτερα

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τα πρώτα χρόνια θα είναι τόση η διαφορά. Όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και η 2080Ti αλλάζει με 3080Ti, 4080Ti κτλ. ο 3600 θα πάει περίπατο. Εκτός αν θέλει κάποιος να ταΐζει την AMD και γενικότερα αυτό το indusrty κάθε τόσο.

Παρεμπιπτόντως έβλεπα το παρακάτω βίντεο που απαριθμεί τα ίδια περίπου επιχειρήματα με αυτά που διαβάζεις στο νετ. Ίδιο περίπου gaming(ξεχνάνε να πουν "για σήμερα μόνο") με καλύτερο productivity και MT.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ο μέσος καταναλωτής δεν ασχολείται με τίποτα βαρύτερο από το transcoding, άντε και περιστασιακό compression για αρχειοθέτηση. Στο καλύτερο standard που υπάρχει σήμερα(h265) οι AVX2 εντολές βγάζουν τον 9700K κοντά στον 3700X. Ο 7700K πλησιάζει τον 1800X με διπλάσια θρεντς. Αντικειμενικά όμως τα ryzen είναι πολύ καλύτερα σε γενικότερο multitasking. Όχι για πολύ βέβαια. Έχουμε ένα μήνα και κάτι για comet lake. Καλά τα αστεία για τον "Βεζούβιο" 10900K, αλλά οι περισσότεροι θα πάνε σε 10400 ή 10500 και θα είναι παντού μπροστά σε gaming με παρόμοιο MT.

spacer.png

Ναι από την 1660 θα πάει στην 4080ti. 😁

Άσε μας ρε αδερφέ πασχαλιάτικα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Επίσης γιατι δεν δοκιμάζεις να κλοκάρεις το cpu  σου? Σίγουρα θα παίζεις καλύτερα

Aν εχει στοκ ψυκτρα δε παει πουθενα.

Για να παιξει μενα πανω απο τα 4.3-4.4 ηθελε delid το οποιο και ειχα κανει.

Γενικα δεν αξιζει,θυμασαι οτι και μενα για πλακα γεμιζαν οι πυρηνες και ας τον ειχα στα 4.6

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ilos είπε

Ναι από την 1660 θα πάει στην 4080ti. 😁

Άσε μας ρε αδερφέ πασχαλιάτικα.

Σου λέει όμως ότι έχει θέμα ακόμα και με την 1660. Για την ιστορία το AC Odyssey στις τελευταίες εκδόσεις πατσαρίστηκε και δεν χάνεις τα 60 καρέ σχεδόν ποτέ με υψηλά χρονισμένο ίντελ τελευταίας αρχιτεκτονικής από 4/8 και πάνω(μάλλον έκοψαν draw distance). Το Origins έχει ακόμα κάποια θεματάκια.

Υπάρχει επομένως η δυνατότητα για i3 10XXX και μελλοντική αναβάθμιση σε i5 ή i7 10XXX. Ή και αυτό που πρότεινε ο Dante με έναν 1600 AF και μετά σε ryzen 4000 ή 5000. Αν και μπορεί να έχει κάποια drops και στις τελευταίες εκδόσεις των AC με τον AF. Ενημερωτικά για τον φίλο μας οι ryzen 4000 αναμένεται στην καλύτερη να φτάσουν τους ξεκλείδωτους intel αντίστοιχων threads σε gaming επιδόσεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

Είμαι υπέρ στο να βρει έναν 4C 8T στα 120-150 Ευρώ, γιατί να πάει σε 1600AF/2600 αφού με 120/150 (– 50 που θα δώσει τον Core i5) θα είναι μια χαρά για 2 χρόνια ακόμα ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...