Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Για μια εταιρία θα πρέπει να τοποθετήσω έναν νέο Domain ή File Server (ως τώρα λειτουργούσαν με Domain, αλλά με σκοπό να ρίξουν το κόστος είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν) με μέγιστο κόστος 350€. Έχω ψάξει προσωπικά, αλλά πάντοτε μια συζήτηση μπορεί να οδηγήσει στα βέλτιστα αποτελέσματα. Παραθέτω, κάτωθι, τα απαραίτητα δεδομένα: 

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Ποσό που διαθέτουμε : 350€

Χρήση υπολογιστή : Domain/File Server

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα

Δεν με απασχολεί το είδος της οθόνης. Υφίσταται ήδη μία. 

Δεν απαιτείται η αγορά οποιουδήποτε εξαρτήματος, όπως ποντίκι ή πληκτρολόγιο. 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη. Θεωρώ, ωστόσο, πως η ηλεκτρονική αγορά είναι μονόδρομος.

Δεν μ απασχολεί από πού θα αγοραστούν τα υλικά, εντούτοις θέλω να κρατήσω το κόστος στο ελάχιστο. 

Γνωρίζω πώς να στήσω μόνος μου το σύστημα. Ωστόσο, δεν αποκλείω την πρόταση ενός ήδη στημένου υπολογιστή, σε περίπτωση που αυτό δεν αυξάνει το κόστος. 

Θα χρησιμοποιηθεί, δυστυχώς, Windows. Δεν είναι στο χέρι μου να αλλάξω αυτή την επιλογή εταιρείας, όσο κι αν προσπάθησα. Στην καλύτερη θα χρησιμοποιηθεί Windows 2019 (Server). 

Δημοσ.

File server λες αλλά δεν αναφέρεις αποθηκευτικές ανάγκες, όγκο δεδομένων, αριθμό χρηστών, ανάγκη για διαθεσιμότητα, backup κλπ.

Στα 350 ευρώ είναι και η αξία του λειτουργικού συστήματος ;

• Like 1
Δημοσ.

Σωστές παρατηρήσεις, δική μου παράλειψη.. 

Λοιπόν, το λειτουργικό δεν περιλαμβάνεται ως κόστος. 

Αριθμός συνδεδεμένων τερματικών: 16

Αποθηκευτικές ανάγκες: 2 TB

Όγκος δεδομένων: περίπου 10mb/sec κατά μέσο όρο. Μέγιστο φορτίο: 100mb/sec . Γίνεται χρήση εγγράφων (και παρουσιάσεων ppt) 

Ανάγκη για διαθεσιμότητα: από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα διαθεσιμότητα στο 100% και απόδοση στο 100%

Σύστημα backup έχω ήδη εγκατεστημένο. Λειτουργεί αυτόματα στο δίκτυο. 

Δημοσ.

Η μόνη βιώσιμη λύση που βλέπω με αυτό το κοστος είναι κάποιος ανακατασκευασμένος server. Αλλά με αυτή την τιμή σίγουρα θα είναι αρκετά παλιός και δεν θα υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρία τα Windows Server 2019. Ισως, όχι σίγουρα, να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα με drivers.

Είμαι σίγουρος πως το κινητό του ιδιοκτήτη της εταιρίας στοιχίζει πιο πολλά από 350e. Τι να λέμε τώρα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, prixtis είπε

Η μόνη βιώσιμη λύση που βλέπω με αυτό το κοστος είναι κάποιος ανακατασκευασμένος server. Αλλά με αυτή την τιμή σίγουρα θα είναι αρκετά παλιός και δεν θα υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρία τα Windows Server 2019. Ισως, όχι σίγουρα, να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα με drivers.

Είμαι σίγουρος πως το κινητό του ιδιοκτήτη της εταιρίας στοιχίζει πιο πολλά από 350e. Τι να λέμε τώρα...

και της γραμματέας μη σου πω χαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...